מרימים כוסית

   

בעולם

 
ההיסטוריה השתויה של האנושות
מאז ומתמיד עמד האלכוהול במרכז החוויה האנושית – הוא נחשב תרופה רבת השפעה, עמד במרכז הפולחן הדתי ואף האיץ את פיתוחן של טכנולוגיות חדשות. האדם שותה מיום שעמד על דעתו, ולא עושה רושם שבכוונתו להפסיק. שותים – סיפור אהבה
לכתבה
     
 
קליפורניה: משחק מקדים עם יין
כשיוצרי הסרט "דרכים צדדיות" מיקמו סרט מסע מהורהר באזור היין של קליפורניה, הם ידעו מה הם עושים. אין כמו יין לאוורור הרגשות. ובכל זאת אנחנו מציעים להשאיר את ההרהורים הנוגים בבית, לזרום עם הקלישאה ולצאת למסע רומנטי בין הכרמים
לכתבה
     
 
צרפת: דרך היין באלזאס
אלזאס, עם קמץ ומבטא צרפתי, שנכבשה שוב ושוב בידי הצרפתים והגרמנים, היא חבל ארץ קטן ומלא עניין: מוזיאונים, טירות, מסעדות משובחות, דרך יין מהוללת וגם טאצ' יהודי. שבעה ימים של עונג
לכתבה
     
 
סיורי יין בקליפורניה
קליפורניה היא יצרנית היין הגדולה ביותר בארצות הברית. העמקים הצפוניים נאפה וסונומה מוכרים בשמם הטוב, ואילו יינות קליפורניה זוכים למוניטין חזק כל כך עד שכל מבקר באזור מבקש להתנסות בסיור טעימות. ביקור כזה נחשב בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מן החוויה הקליפורנית.
לכתבה  
     
 
קאחתי: חבל היין של גאורגיה
סיור בחבל קאחתי הפורה בגאורגיה (גרוזיה) דורש יכולת שתייה מרשימה, כי הרי אי אפשר לסרב לעוד גביע יין (או כד) בלי להעליב את המארחים הנדיבים, שמייצרים את המשקה ביקב משפחתי
לכתבה
     
    בישראל
 
ייצור יין מאז נח ועד הברון
ביהדות שתייתו היא מצווה, בנצרות הוא מסמל את דמו של ישו ועל המוסלמים הוא אסור לשתייה. מסע היסטורי בעקבות תולדות ייצור היין בארץ ישראל
לכתבה
     
 
שפלת יהודה כטוסקנה
לכבוד עונת הבציר יצאו גליה גוטמן והצלם ברוך גיאן לשפלת יהודה, שם ניטעו בשנים האחרונות אלפי דונמים של גפנים, ששינו לחלוטין את פני האיזור וחידשו ימיו כקדם. עכשיו מחכים לתיירים ולדור הצעיר, שיציע מהדורה מודרנית לחגיגות ט"ו באב בכרמים
לכתבה
     
  יקבים בישראל: שפלת יהודה
האזור שנודע עוד מימי המקרא כעתיר גפנים, מזמין לבקר בעשרות יקבי בוטיק ובכרמים שנפרשים משפלת יהודה ומטפסים עד להרי ירושלים. הסיפורים, האירוח, הנוף, היין והאנשים המרתקים שינעימו את טיולכם
לכתבה
     
  יקבים קטנים בצפון ובמרכז
בצפון הארץ ובמרכזה פזורים עשרות יקבים מעניינים, החל ביקבים שמגלגלים מאות אלפי בקבוקים בשנה ועד יקבי גראז' אורגניים. גילי סופר יצא למסע לגימות במרכזי המבקרים, במרתפים ובכרמים
לכתבה