מסעדות מומלצות בדרום איטליה

קמפאניה
Brandi. ברנדי, בעליה של מסעדה עתיקה זו בנאפולי, טוען כי בה הומצאה פיצה מרגריטה. הפיצה הנפלאה שלו מגיעה בשילובים שונים, שהמטורף שבהם כולל עשרים טעמים בפיצה אחת, אבל המלכה תישאר תמיד המרגריטה. גם במנות הראשונות יש מבחר מטעמים (חובה לטעום frittura all’Italiana).
כתובת: Via Chiaja 1, נאפולי. טלפון: 416928־081.
אינטרנט: www.brandi.it

Da Gemma.
רבים מחשיבים את הטראטוריה הזאת, המתמחה במאכלי ים, כטובה ביותר בדרך החוף של אמלפי. מנות מומלצות: אנטיפסטי של מאכלי ים (antipasto di mare), סלט פירות ים חם 
(insalata di mare calda), פטוצ'יני ברוטב של בשר ובצל (fettuccine alla Genovese), ספגטי עם פירות ים (spaghetti con i frutti di mare), תבשיל קלמארי
(calamari in cassuola), ואל תוותרו על מנת הקינוח המופלאה – חצילים ברוטב שוקולד.
כתובת:אמלפי, Via Fra Gerardo Sasso 11
טלפון: 871345־089. סגור בימי רביעי.

בזיליקטה
Casino del Diavolo. המסעדה שוכנת בין עצי זית בדרך המוליכה ממַטֶרָה אל בורגו לה מרטלה. במסעדה ארבעים סוגי אנטיפסטי: גבינות, ירקות מוחמצים וטבולים בשמן זית, בצלצלי פרא ועוד. למנה ראשונה יש מבחר פסטות טריות – כדאי לטעום את המנה עם הקטניות (legume) ואת מנת צ'ימה די ראפה (Cime di Rapa), שתיהן אופייניות לאזור. למנה שנייה מומלץ להזמין טלה בעשבי תיבול (agnello condito con erbe).
כתובת: Via la Martella. טלפון: 5261986־083. סגור בימי שני.

פוליה
Osteria di Salvatore Cucco. מטבח מסורתי נפלא של האזור ואווירה כפרית חמה. מגישים
כאן פסטה ברוטב אספרגוס (orecchiette con asparagi), בשר טלה מבושל או על הגריל, מבחר גבינות ויינות מקומיים טובים.
כתובת: Piazza Pellicari 4, גראבינה. טלפון: 361872־080. סגור בימי שני ובאוגוסט.

קלבריה
Fontanella di Rocco Simone. רוקו סימונה ומשפחתו החליטו לשמר את המסורת הגסטרונומית העתיקה של האזור, והם מגישים במסעדה מנות המבוססות על המטבח הקלברזי הקלאסי. המנות כוללות קטניות, ירקות, אפונה, נקניקים, גבינת פקורינו ובשרים. הכי מומלץ: מנת מקרוני טרייה תוצרת בית ברוטב ראגו עזים
 (maccheroni con il ragu di capra), וגם גבינת הפקורינו והנקניקים השונים נהדרים. לא להפסיד את הקינוח זפולה
(Zeppole).
כתובת: Contrada Moschetta, לוקרי.
 טלפון: 390005־0964.
סגור בימי שני.

ממליצה: עידית גרינברג