הטופ. שבטופ.

הצמרת, מסעדות של שניים ושלושה כוכבים במדריך המסעדות "מישלן" ו־17, 18 או 19 נקודות ב"גומיו", מונה כ־35 שמות.
רשימת המסעדות הטובות ביותר מבוססת על הדירוג המשולב של מדריך מישלן 2000 ומדריך גומיו 2001, שראה אור בסוף חודש אוקטובר, ועל טעמי האישי, המבוסס על ביקורים בשבע מתוך השמונה.
ארבע הראשונות קיבלו ציוני על – שלושה כוכבים
ב"מישלן" ו־19 נקודות ב"גומיו" – והן הטופ:

שלושה כוכבים – לה גראן ופור (Le Grand Véfour) 
שבפאלה רויאל, ברובע ה־1. השף הוא גי מארטן. 
יש ארוחה עסקית מצוינת בכ־350 פרנק.

שלושה כוכבים – מסעדת פייר גאנייר (Pierre Ganiere) 
שליד שאנז אליזה, ברובע ה־8. השף הוא פייר גאנייר.
אין ארוחה עסקית.

שלושה כווכבים – ל'אמברואזי (L’Ambroisie) 
שבכיכר ווז', ברובע ה־4. השף הוא ברנאר פאקו. 
אין ארוחה עסקית.

שלושה כוכבים – טאיוון (Taillevent), 
לא הרחק משער הניצחון, ברובע ה־8, שבניגוד לכל השאר מזוהה עם המסעדן, ז'אן קלוד ורינה, ולא עם השף. 
אין ארוחה עסקית.

ארבע הנוספות, לטעמי, הן:

שני כוכבים – מסעדת גי סבואה (Guy Savoy) 
שליד שער הניצחון, ברובע ה־17. השף הוא גי סבואה.
אין ארוחה עסקית. שני כוכבי מישלן ו־19 נקודות בגומיו.

שלושה כוכבים – לוקה קרטון (Lucas Carton) 
שבכיכר המדלן, ברובע ה־8. השף הוא אלן סנדרנס. 
יש ארוחה עסקית בכ־400 פרנק. 3 כוכבי מישלן ורק 17 נקודות בגומיו.

שלושה כוכבים – ל'ארפז' (L’Arpège) 
שליד האינווליד, ברובע ה־7. השף הוא אלן פאסאר. 
יש ארוחה עסקית בכ־400 פרנק. 3 כוכבי מישלן ו־18 נקודות בגומיו.

שני כוכבים – לה קארה דה פייאן (Le Carré des Feuillants) 
שליד כיכר ואנדום, ברובע ה־1. השף הוא אלן דיטורנייה. 
יש ארוחה עסקית במחיר מציאה, כ־300 פרנק. 
שני כוכבי מישלן ו־18 נקודות בגומיו.

שתפו: