תפריט עמוד

חביתת הקיסר (קייזרשמארן)

מאכל מתוק וממכר, שמתאים במיוחד למזג האוויר הקר באלפים הבווארים. את הקלוריות העודפות שורפים בפעילות נמרצת בהרים

חומרים:

6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קורט מלח
כוס חלב
150 גר' קמח
50 גר' סוכר
50 גר' חמאה
50 גר' צימוקים
אבקת סוכר

הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלמונים, החלב, המלח והקמח לבלילה אחידה.
2. מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
3. מקפלים את קצף הביצים לתוך התערובת של חלמוני הביצה והחלב, מערבבים.
4. במחבת גדולה ממיסים את החמאה ושופכים את תערובת הביצים למחבת. אם רוצים, אפשר לפזר צימוקים מעל התערובת כשהיא עדיין נוזלית. מכסים את המחבת ומבשלים במשך כשלוש דקות, עד שמזהיב. הופכים לצד השני ומבשלים עוד שלוש דקות.
5. מניחים את החביתה על צלחת ובעזרת שני מזלגות קורעים אותה לחתיכות קטנות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד. מומלץ להגיש עם מרקחת פירות יער ליד.
לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.