אוכל

המנה הנפוצה ביותר במטבח הטיבטי היא צמפה (Tsampa) – קמח שעורה קלוי המעורבב עם חמאת יק טיבטי ותה, אותו נהוג לאכול בידיים. הצמבה מוגשת לצד התה הטיבטי הידוע לשמצה, המתובל במלח ובחמאת יק מומסת וטעמו משונה עד מאוד לחיך המערבי. טעימים יותר הם המומו 
(momo), הגרסה המקומית לקרפלעך או לדים-סאם, שהם כיסוני בצק מאודים הממולאים בשר או ירקות. מנה נוספת היא הטופקה (Topka), שהינה מרק אטריות ובשר. מאכלי בשר נפוצים במטבח הטיבטי, ובעיקר בשר מיובש.