אוכל
המטבח האיטלקי נחשב לאחד המשובחים והאהובים ביותר בעולם. למרות שיש כמה מנות שמזוהות במיוחד עם המטבח האיטלקי, כמו הפיצה והפסטה, לכל מחוז באיטליה יש מנות שמאפיינות אותו. בצפון איטליה עושים שימוש בהרבה חמאה ושמנת, והמנות האופייניות לאזור הן ריזוטו ופולנטה – דייסה מקמח תירס. המטבח הטוסקני מתבסס על מוצרים מקומיים כמו ירקות, שמן זית, עשבי תיבול והרבה בשר. בדרום איטליה אפשר למצוא את האוכל שמזוהה ביותר עם המטבח האיטלקי – פיצות, פסטה ברוטב עגבניות כבד ושימוש נרחב בגבינת מוצרלה. 

הארוחה האיטלקית נפתחת בדרך כלל במתאבנים – אנטיפסטי, ובהם ירקות קלויים ונקניקים שמוגשים עם פוקצ'ה או ברוסקטה. למנה הראשונה (Primo) מגישים לרוב פסטה, ריזוטו או מרק מינסטרונה; ולמנה העיקרית (Secondo) מגישים לרוב בשר עם תוספת של ירקות. עם הקינוחים האיטלקיים המפורסמים ניתן למנות את הטירמיסו – עוגה שעשויה מבישקוטים, גבינת מסקרפונה, קפה, ליקר שקדים וקצף ביצים; את הפנקוטה  – שמנת מתוקה מבושלת עם רוטב קרמל או פירות יער; וכמובן את הגלידה. 
 
לקריאה נוספת על המטבח האיטלקי