אוכל ואירועים

אוכל

המטבח הקמבודי דומה למדי למטבחים השכנים של תאילנד, לאוס ווייטנאם, אך מעט פחות מתובל. המרכיבים המרכזיים במטבח זה הם קארי, ירקות, אורז, נודלס ומרקים. מאכל מקומי נפוץ הוא Prahok, ממרח דגים מותסס שנעשה בו שימוש בתבשילים מקומיים רבים. כדי לערוך היכרות עם המטבח הקמבודי מומלץ לשוטט בין דוכני האוכל בשווקים – דרך זו גם אינה יקרה.
בערים יש מסעדות רבות בסגנון צרפתי.


אירועים ופסטיבלים
אפריל> ראש השנה הקמרי
בחגיגות שנמשכות שלושה ימים באמצע חודש אפריל הקמבודים מקשטים את בתיהם וממלאים את המקדשים במזון ומשקאות כמנחה לאל.

אוקטובר-נובמבר> יום ההולדת של המלך
האירוע נחגג ב-30 באוקטובר וב-1 בנובמבר במופע מרשים של זיקוקי דינור ליד הארמון המלכותי בפנום פן.

נובמבר> פסטיבל המים
הפסטיבל שנועד לציין את ההיפוך בכיוון הזרימה בנהר ה-Tonle Sap נמשך שלושה ימים ששיאם במרוצי סירות ובזיקוקי דינור.