אוכל

המטבח המרכז האסיאתי בעל השפעות רחבות הן ממערב, מן הארצות הים תיכוניות, והן ממזרח, מסין. הבסיס הוא בשר כבש, ירקות עונתיים, אורז ואיטריות אורז. הבשר מוגש מוכן על האש (שישליק-קבב), או במרק עשיר (שורבה), או במיני מאפה.

מנה פופולרית היא: פולאו – קדירת אורז עם נתחי בשר, בצל, אורז, קטניות ותבלינים. לצמחוניים ואוהבי ירקות ומוצרי חלב, יש ירקות ממולאים וסלטים (כולל גם סלט רוסי כמובן), מיני גבינות לבנות ויוגורטים. הלחם הנפוץ ביותר הוא נאן- מעין פיתה הודית, ויש גם כיכרות לחם עגולות וכבדות. פירות מן הדלועיים הם המתוקים ביותר בעולם. ענבים, תאנים ופירות נוספים עוברים תהליכי ייבוש, והם מאוד נפוצים. לקינוח כדאי לאכול חלבה ובקלאווה.