מרכז העיר (CBD)
הלב המסחרי של סידני מכונה CBD, ראשי תיבות של Central Business District. זהו ה"דאונטאון" המקומי וכאן מתנשאים גורדי השחקים הגדולים ביותר בעיר בין מיטב החנויות והבוטיקים, שפע של מסעדות, ברים וחנויות כלבו גדולות. האתרים המפורסמים ביותר בסידני נמצאים במרחק הליכה ממרכז העיר, באזור הרוקס, דארלינג הארבור וסירקולר קיי הסמוכים. בדרך אפשר להתרשם מהבניינים הקולוניאליים היפים ברחוב Macquarie, ליהנות משופינג נפלא בחנויות הרבות, למלא את הבטן באחת המסעדות המצוינות או להשקיף על העיר מלמעלה.

מגדל סידני (AMP Sydney Tower) מתגאה בהיותו המבנה הגבוה בקו הרקיע של העיר והשני בגובהו באוסטרליה כולה, בגובה של מעט יותר מ-300 מטר מעל פני הקרקע. תצפית של 360 מעלות נשקפת ממנו, ובימים בהירים אפשר לראות עד להרים הכחולים שממערב לעיר. האמיצים מוזמנים לוותר על חלונות הזכוכית החוצצים ולצאת לטיול על הדק החיצוני בגובה של 260 מטר (עם ציוד מיוחד, כמובן). הכניסה בתשלום.
    
המוזיאון האוסטרלי (Australian Museum) ברחוב קולג' הוא מוסד וותיק. למעשה, הוא המוזיאון הראשון שנפתח ביבשת, ב-1827. במקום תצוגות מעולות בנושאי טבע, מדע ואנתרופולוגיה. מוזיאון סידני (Museum of Sydney) ניצב במקום בו שכן בעבר בית הממשלה הראשון ב-1788. כיום זהו מוזיאון מודרני מצוין המספר את סיפורה של העיר ותושביה השונים לאורך השנים. ספריית ניו סאות' וויילס (State Library of NSW) מחזיקה גם היא חלל תצוגות עם תערוכות בנושאי היסטוריה, תרבות ואמנות. לצדה שוכן בית הפרלמנט של ניו סאות' וויילס. חשבתם שתתחמקו בקצה העולם מקצת מורשת יהודית? ברחוב Castlereagh שוכן בית הכנסת הגדול (Great Synagogue) מ-1878 ובו המוזיאון היהודי.

קתדרלת סנט מארי (St Marys Cathedral) היפה ברחוב קולג' (College St) היא הכנסייה הקתולית הוותיקה באוסטרליה, והכנסייה הגדולה ביבשת. המבנה הנוכחי נבנה בסגנון גותי אנגלי במאה ה-19 ובחלקו בתחילת המאה העשרים. בית העירייה נמצא ברחוב ג'ורג' 483. הוא נבנה ב-1868 בסגנון רנסנס צרפתי. שימו לב לתיאטרון המדינה (State Theatre) המרשים מ-1929 ברחוב מארקט (Market St). במקום מתקיימים סיורים מודרכים למעוניינים להתרשם מעיצוב הפנים המפואר. שווה להציץ ברשימת המופעים מבעוד מועד, היות והוא מארח מופעי בידור ומוזיקה מכל רחבי העולם. בית הממשלה (Government House) הוא מבנה דרמטי נפלא נוסף, השוכן ברחוב Macquarie. הוא נבנה בין השנים 1845-1837 בסגנון התחייה הגותית, וכולל ריהוט תקופתי נהדר. במרכזי המידע של סידני תוכלו לברר על סיורים מודרכים ומסלולי הליכה בין הבניינים ההיסטוריים של אזור ה-CBD.

חובבי השופינג יתקשו בוודאי להתרכז בכל אלו מול השפע המסחרר של מרכזי קניות מכל עבר. האזור הפופולרי ביותר לבזבוז כסף מהנה הוא Pitt Street Mall, חלק מרחוב פיט שהוסב למדרחוב בין הרחובות מארקט (Market) וקינג (King) ולאורכו כמה מהקניונים המפורסמים של העיר. אחד מאלו הוא Strand Arcade, בניין ויקטוריאני שנפתח בסוף המאה ה-19. אתר קניות פופולרי נוסף הוא מדרחוב מרטין פלייס (Martin Place) הסמוך. בנוסף לחנויות תוכלו ליהנות מאדריכלות נהדרת לאורכו ובניינים היסטוריים, כמו למשל משרד הדואר הראשי של סידני במספר 1, בניין ניאו-קלאסי נהדר שהושלם ב-1891. קשה להאמין, אבל ברחוב זה ובסמוכים לו צילמו חלק מסצנות החוץ של הסרט "מטריקס" ב-1999. בניין היסטורי יפה נוסף שהפך למרכז קניות מהודר ויוקרתי הוא בניין המלכה ויקטוריה (Queen Victoria Building) ברחוב ג'ורג'. אל תשכחו להציץ בשעון המלכותי. במקום ניצבת גלריה ובה העתקים של תכשיטי הכתר, וכן פסל שעווה של המלכה. ברחוב Castlereagh תמצאו את כל השמות הגדולים של האופנה, מוורסצ'ה דרך שאנל ועד קרטייה.
שופינג בסידני

בחלקו המזרחי של מרכז העיר, מדרום לבית האופרה, שוכנים הגנים הבוטניים המלכותיים (Royal Botanic Gardens). גנים ירוקים ושלווים עם נופי נמל מקסימים, שנעים להתיישב בהם לפיקניק או לקריאת ספר רוגעת אחרי השיטוט באתרי הנמל או השופינג. הגנים הוקמו ב-1816 והם כוללים חממות, פסלי חוצות, גינות נושאיות (שרכים, ורדים ועוד), מבנים היסטוריים ועוד. בלשון היבשה בצפון מזרח הפארק, בסמוך לרחוב Mrs Macquaries, ניצב כסא חצוב בסלע ששימש את אותה גברת מאקווירי, אשת המושל בתחילת המאה ה-19, כעמדת תצפית מוצלחת על הנמל. כביש Cahill Expressway תוחם את הגנים מדרום, ומפריד ביניהם לבין הדומיין (The Domain), ריאה ירוקה שבה נערכים כמה מפסטיבלי החוץ הגדולים והמפורסמים של העיר. הכניסה לגנים ולדומיין חופשית, למעט החממה הטרופית (שקשה לפספס את פירמידת הזכוכית בה היא ממוקמת).
 
בדומיין שוכנת גלריית האמנות של ניו סאות' וויילס (Art Gallery of NSW). הגלריה מציגה תצוגות נהדרות של אמנות אוסטרלית ואבוריג'ינית, וכן אירופאית ואסייתית, ותערוכות נודדות מרחבי העולם. הכניסה חופשית, למעט תערוכות מיוחדות. 

ריאה ירוקה נוספת היא הייד פארק (Hyde Park) שמדרום לגנים הבוטניים והדומיין, בסמוך לקתדרלת סנט מארי והמוזיאון האוסטרלי. במקום נמצא המוזיאון Hyde Park Barracks – מבנה היסטורי ששימש כמגוריהם של הנאשמים שהובאו לעיר מבריטניה (שגם נאלצו לעבוד בבנייתו). 

הרוקס וסירקולר קיי (The Rocks & Circular Quay)

הגענו לחלק המפורסם ביותר של סידני. כי עם כל הכבוד למוזיאונים, לגורדי שחקים ולשופינג מפתה, היופי האמיתי של סידני מתגלה במפגש שלה עם הים, בדיאלוג של העיר עם הטבע. קשה לדמיין את סידני ללא הנמל שלה, נמל פורט ג'קסון (Port Jackson). הדרך הטובה להתרשם מהנופים הנפלאים שהוא מציע היא בנסיעה במעבורות היוצאות מסירקולר קיי לפרוור הנעים ושטוף השמש מאנלי (Manly). בדרכה הלוך וחזור נשקפים מהמעבורת נופי פרווריה וחופיה של סידני, בית האופרה, הגנים הבוטניים, גשר הארבור וקו הרקיע הנישא של סידני. המעבורת למאנלי, אותה תחבורה יומיומית עבור חלק מתושבי סידני, היא אחת האטרקציות היפות של העיר – אל תפספסו.

סירקולר קיי הסמוך לגנים הבוטניים הלאומיים, מצפון ל-CBD, הוא הנקודה בה עגנו הבריטיים כשהגיעו לאוסטרליה ב-1788. גם בימינו אנו הוא משמש כמזח חשוב, וממנו יוצאות מעבורות לפרברים השונים בעיר. מקום טוב לעשות בו היכרות עם העיר הוא בית המכס (Customs House) שבסירקולר קיי, בו יש תצוגות שונות על העיר כולל מודל מיניאטורי של סידני. מוזיאון נוסף בסירקולר קיי הוא מוזיאון הצדק והמשטרה (Justice and Police Museum).

היישוב האירופאי הראשון באוסטרליה נבנה בסמוך לצוק שזכה לכינוי "הרוקס". בשנות השבעים והשמונים של המאה העשרים היה זה אזור מוכה פשע ועלוב, אך במרוצת השנים שופץ ושוחזר לכדי רובע קולוניאלי אופנתי ומצודד, עם מבחר מסעדות, חנויות מהודרות, גלריות אמנות ופאבים הומי אדם שכיף לשוטט בו. הרוקס כיום הוא אתר תיירות פופולרי, וכדאי להתחיל את הסיור בו בקפיצה למרכז המידע לתיירים, שם תקבלו מידע על מסלולי הליכה באזור, סיורים מודרכים ואתרים מומלצים. בין גמיעת הבירות המקומיות לשיטוט בין חלונות ראווה ניתן לספוג מעט תרבות במוזיאון לאמנות מודרנית (Museum of Contemporary Art), שהכניסה אליו ללא תשלום. חובבי אמנות יכולים להמשיך לגלריית S.H Ervin. על "גבעת התצפית" (Observatory Hill) שוכן המצפה של סידני (Sydney Observatory), ובו מוזיאון אסטרונומיה קטן שהכניסה אליו חופשית. בלילה הכניסה בתשלום וכוללת תצפית בטלסקופ על השמיים הדרומיים וסרט תלת ממדי – לסיורים אלו יש להירשם מראש. Cadmans Cottage הוא אחד השרידים היחידים משנותיה הראשונות של ההתיישבות ברוקס, המשמש כיום כמוזיאון ואתר היסטורי. מוזיאון Susannah Palce מורכב מארבעה בתים המציגים את החיים של משפחה ממעמד הפועלים בסידני בין השנים 1990-1884. כדי ללמוד עוד על ההיסטוריה של השכונה, נסו את מוזיאון התגליות של הרוקס (The Rocks Discovery Museum).

אבל בואו נדבר על גולת הכותרת: בניין האופרה (Sydney Opera House) הוא מסמליה המפורסמים של היבשת. גגות המפרש הייחודיים בשילוב המיקום הנפלא המשקיף על הנמל, בסמוך לגנים הבוטנים ובסמוך לסירקולר קיי, מבהירים כיצד קיבל בזכות ולא בחסד את תהילתו. עיצובו נקבע בתחרות בין אדריכלים ב-1957, בה בלט הדגם שיצר הארכיטקט הדני יורן אוטסון מבית 232 הצעות נוספות. הבניין, בהשראת מפרשי היכטות המשייטות בנמל, התברר כמסובך לבנייה, שנמשכה 14 שנה ועלויותיה הלכו וגדלו, ומומנו מכספי הגרלת הלוטו הלאומית. מדי יום נערכים סיורים בפנים הבניין בתשלום, ואפשר גם לפקוד את המבנה באחת ממאות ההופעות הנערכות בו מדי שנה. וכמובן, אם שיחק מזלכם להגיע לעיר בתאריך בו מתחלפת השנה האזרחית, אל תעזו לפספס את מטח זיקוקי הדינור המסורתי הנערך כאן. 

האייקון הבולט הנוסף בנמל הוא גשר הארבור (Harbour Bridge, או "הקולב", כפי שמכנים אותו בחיבה). אורכו 500 מטר, על פניהם חולפים שמונה נתיבי כביש מהיר, שתי מסילות רכבת, מסלול לאופניים ומסלול להולכי רגל, והוא נחנך ב-1932. פרט לתצפית הנשקפת מאלו, מוצעים כיום סיורי טיפוס לראש קימור הגשר, הנקודה הגבוהה בו המתנשאת לגובה 134 מטר מעל פני הים.
חברה המציעה סיורי טיפוס על הגשר
 
דארלינג הארבור (Darling Harbour)

נמל דארלינג היה מוקד הפעילות הימית בסידני במאה ה-19. בשנות השמונים של המאה העשרים שופצו הרציפים הישנים וכיום הפך האזור הישן למרכז בילוי, בידור וחיי לילה ואתר תיירות אהוב ופופולרי. הנמל מתפקע ממסעדות, בתי קפה, חנויות, פאבים ומועדונים מצליחים, ובסופי שבוע הוא עמוס במיוחד במבקרים היוצאים לבלות ולשוטט על הטיילת היפה המשקיפה למפרץ. במקום נמצא אחד משני מרכזי המבקרים של סידני, ובו אפשר לקבל את כל המידע על אופציות הבילוי והאתרים באזור.
מרכז המבקרים

ליד קצהו המזרחי של גשר פירמונט (Pyrmont Bridge) שוכן האתר המרכזי של דארלינג הארבור – האקווריום של סידני    (Sydney Aquarium). האקווריום כולל מושבות פינגווינים וכלבי ים, תצוגות בעלי חיים תת מימיים מאזורים שונים בעולם (שימו לב לתערוכה אודות שונית המחסום הגדולה), יותר מ-12 אלף בעלי חיים וכן דרכי הליכה שקופות מתחת למים. בסמוך לאקווריום נפתחה אטרקציה חדשה בשם "עולם החי של סידני" (Sydney Wildlife World). כאן ניתן לראות יותר ממאה מיני חיות בר אוסטרליות בסביבות מחייה שונות – מהמדבר האדום של מרכז אוסטרליה ועד יערות הגשם הומי הפרפרים של קווינסלנד. יש גם "ארץ חושך" המוקדשת לבעלי חיים אוסטרליים הפעילים בשעות הלילה. ילדים יאהבו את המקום, במיוחד כשיוזמנו ללטף קואלה או להחזיק חרקים משונים בכף ידם.

ממול לאקווריום, בצדו השני של המפרץ, נמצא המוזיאון הימי הלאומי (Australian National Maritime Museum), המציג את היסטוריית הימאות האוסטרלית החל מימי האבוריג'ינים. ברציף 7 עוגנים כלי שיט היסטוריים השייכים למוזיאון, כמו "ג'יימס קרייג" היפהפייה מ-1874 וספינת הקיטור "ליידי הופטון" שהושקה ב-1902. הכניסה לתצוגות הראשיות חינם, כאשר הביקור בתוך הספינות הגדולות ובתצוגות מיוחדות כרוך בתשלום. 
כלי השיט ההיסטוריים
 
סמוך לנמל דארלינג, מדרום, שוכן מוזיאון תחנת הכוח (Powerhouse Museum). תחנת הכוח הישנה, ששימשה בעבר את החשמליות של העיר, מארחת כיום תערוכות מעניינות ואינטראקטיביות בחלקן בנושאי מדע וטכנולוגיה, עיצוב, אמנויות דקורטיביות, מוזיקה, תחבורה, תעשייה וחקר החלל על פני שטח בן 20 אלף מטר רבוע.

מוזיאון אחרון ברשימה הוא מוזיאון הרכב ברחוב האריס (Harris Street Motor Museum), המציג יותר מ-160 מכוניות קלאסיות, אופנועים וכלי רכב נוספים. ביניהם נמצאת מכונית הפועלת על קיטור שהיתה שייכת למלך אדוארד.

אם חשקה נפשכם בקצת ירוק בעיניים, פנו אל גן הידידות הסיני (Chinese Garden of Friendship) בקצה הדרומי של דארלינג הארבור. זהו גן מעוצב בסגנון סיני, כולל ביתנים ציוריים, אגמים, מפלים קטנים ואפילו בית תה שליו. את האשליה הפסטורלית יקלקלו מעט גורדי השחקים של מרכז העיר שיציצו מעבר לאופק. 
 
שוק הדגים של סידני (Sydney Fish Market) הוא שוק הדייגים הפעיל היחיד באוסטרליה. העסקים מתחילים ב-5:30 בבוקר מדי שני וחמישי, אבל אפשר לבוא בשעות מאוחרות יותר וליהנות מהשלל הטרי בדוכני הסושי והמזון ובמסעדות הדגים ופירות הים הסמוכות. במקום פועל בית ספר לבישול פירות ים. 

אופציות הבידור שאחרי השיטוט במוזיאונים כוללות לא רק מועדונים, ברים, מסעדות, חנויות ובתי קפה. ילדים יאהבו את קולנוע ה-IMAX בעל המסך הגדול ביותר בעולם שעליו מוקרנים גם סרטים בתלת מימד, או את מתקן משחקי הלייזר M9. המבוגרים יעדיפו מן הסתם משחקים אחרים – אלו שמוצעים בקומפלקס הבידור סטאר סיטי (Star City), בו שוכן הקזינו היחיד בעיר. 

צפון סידני

גן החיות טארונגה (Taronga Zoo) נמצא מעברו השני של החוף, מרחק הפלגת מעבורת בת כעשר דקות עד רבע שעה מסירקולר קיי (ניתן לרכוש כרטיס משולב למעבורת, אוטובוס וכניסה לגן). המיקום המבריק על גבעה בסמוך לנמל מבטיח נופים נפלאים תוך צעידה בשבילי הגן. איפה עוד תוכלו לתפוס בפריים אחד גם את בית האופרה של סידני וגם ג'ירפה אפריקאית? רכבל מסיע את המבקרים לראש הגבעה, ומשם הצעידה כולה בירידה בניחותא. בנוסף לבעלי החיים המצויים בכל גן חיות אחר, הגן היפה כולל גם חיות אוסטרליות רבות המסתובבות בחופשיות באזורים מיוחדים. כמו כן ניתן להחזיק ולהצטלם עם הקואלות שבמקום. 

קינגס קרוס (Kings Cross)
למרות שמו, נדמה שבני מלוכה לא נוהגים להסתובב באזור זה של סידני. שכונה זו שממזרח לגנים הבוטניים, מחזיקה לעתים במוניטין מעט מפוקפק, היות ובעבר נודעה כרובע "האורות האדומים" של העיר. המצב השתפר ועל אף שחלק ממועדוני החשפנות עדיין כאן כדי להישאר, היא הרבה יותר סימפטית ובטוחה מבעבר. היא זוכה לפופולריות גדולה בקרב תרמילאים – בשכונה יש מבחר גדול של אכסניות, בתי קפה, מועדונים וחיי לילה שוקקים. האייקון הבולט ביותר במקום הוא מזרקת אל אלאמיין (El Alamein Fountain) הנראית כסביון ענק.
קינגס קרוס 

 בונדיי ביץ' (Bondi Beach)
אזור בונדיי נמצא במרחק של 11 קילומטר ממזרח למרכז העיר. חופי רחצה, שיזוף, טבע וגלישה נמצאים בשפע בסידני, אך המפורסם שבהם הוא חוף בונדיי, שאליו מגיעים כדי לראות ולהיראות ובשל סצנת החוף הממכרת. לאורך רצועת חול נהדרת זו בת ה-1.6 קילומטרים מפוזרים גלריות, מסעדות, פאבים, משתזפים וגולשים לרוב. זהו שיאה של סצנת החוף בעיר. אוכלוסיית אזור בונדיי היא תמהיל מעורבב של חובבי גלישה, קהילה יהודית וישראלית גדולה, תרמילאים, מפורסמים ומיליונרים. בחוף תוכלו ליהנות מגלישת גלים (אפשר לקחת שיעורים למתחילים, אם אתם מתפתים להצטרף לחגיגה), כדורעף חופים, ריצת ג'וגינג, רמפות סקייטבורד, רולר בליידס ושאר פעילויות ספורט, או סתם להתרווח על החול הלבן ולצפות בהתרחשויות. אופציה נוספת למתיחת הרגליים היא מסלול ההליכה מהקצה הדרומי של טיילת חוף בונדיי עד חוף קוג'י (Coogee) – שישה קילומטרים, כשעתיים הליכה. קו האוטובוס 353 יחזיר אתכם בחזרה לבונדיי בסוף ההליכה. בשל הקהילה היהודית הגדולה באזור, זה המקום לחפש בו מסעדות כשרות או פלאפל ושאר מטעמים שמזכירים את הבית.