אוכל 

המטבח הליטאי מושפע ממטבחי שכנותיו, פולין, לטביה ורוסיה, ואפילו גרמניה. כל ארוחה מלווה בלחם השיפון האהוב (duona).
הירק הפופולרי ביותר בתפריט הליטאי הוא תפוח האדמה (bulves), שהגיע לליטא במאה ה-18 ושגשג באקלים המקומי. תפוחי אדמה הם המרכיב העיקרי במאכל הלאומי, הצפלין (Cepelinai), מעין כופתאות מתפוח אדמה מגורד, הממולאות בבשר טחון. מאכלים נוספים מהירק האהוב הם ה-Vedarai, שהן נקניקיות מתפוח אדמה ומעי חזיר, הפנקייקס המקומיים המכונים Blynai, וה-Svilpikai, לחמניות תפוחי אדמה. ירקות נוספים המצויים בשפע בתפריט הליטאי הם צנון, מלפפון, כרוב וסלק, ממנו עשוי מרק הבורשט הליטאי (Barsciai), המוגש בלוויית שמנת חמוצה. פטריות בר ואוכמניות גם הן מככבות במנות המקומיות.
הבירות המקומיות מצויינות, וגם הוודקה הליטאית מוצלחת וזולה. מידוס (midus) הוא המשקה האלכוהולי הליטאי העתיק ביותר, והוא עשוי מדבש ונלגם בחגים ובאירועים מיוחדים בלבד.

עוד על המטבח הליטאי, כולל מתכונים: