אוכל 

המאכל המפורסם ביותר שנולד בעמק הלואר הוא טארט טאטן – מאפה אלוהי של תפוחים מבושלים בקרמל במעטה בצק פריך, הנאפה הפוך מטארט רגיל (התפוחים בתחתית התבנית והבצק מעל, כאשר לפני ההגשה הופכים את הטארט על פיו). הטארט קרוי על שם האחיות לבית משפחת טאטן, שניהלו את מלון טאטן הקטן בעמק בסוף המאה ה-19. על פי האגדה, אחת מהן המציאה את הטארט המופלא בטעות, כשטעתה במהלך הכנת טארט תפוחים מסורתי. התוצאה הסופית זכתה להצלחה מסחררת, ועד היום אפשר להתענג על המאפה הנהדר ברחבי עמק הלואר.
שטחו של עמק הלואר מלא בכרמים וזהו אחד האזורים המובילים בצרפת בייצור יינות. אל תחמיצו טיול לאחד היקבים שכולל גם טעימה מהתוצרת המקומית. 

פרטים נוספים באתר