לסרדיניה טעמים מיוחדים בנוסף לטעמי המטבח האיטלקי המסורתי. הכתר שבגבינות האי שייך לפקורינו, המככבת בתפריט של סרדיניה והיא החלופה המקומית לפרמזן. הזעפרן, הידוע כתבלין היקר בעולם, גדל באי, כמו גם שומר בר. מנות מקומיות פופולריות באי הן: 

בוטרגה (Bottarga) – ביצים מיובשות של טונה או מולית. מוגש כמנת פתיחה או על פסטה. 

קרסאו (Carasau, מכונים גם Carta Musica) – פיתות פריכות ודקיקות, בעובי מקסימלי שלי שלושה מילימטרים. 

פיסטוצ'ו (Pistoccu) – סוג נוסף של לחם פריך. 

קולורגיונס (Culurgiones) – מעין רביולי מאורך, הממולא בגבינת פקורינו, תפוחי אדמה ועלי מנטה. לרוב מוגשים בלוויית רוטב עגבניות וגבינת פקורינו מגורדת. 

לוריגהיטס (Lorighittas) – פסטה מקמח סמולינה בצורת צמה המגולגלת לאליפסה מאורכת, המיוצרת באזור אוריסטנו בלבד. 

פרגולה (Fregola) – פסטה מקמח סמולינה בצורת פתיתים. 

מלורדוס (Malloreddus, מכונים גם Gnocchetti Sardi) – פסטה בצורת מעין בורג החצוי למחצה לאורכו. 

מירטו (Mirto) – ליקר מקומי מפירות הדס. 


בילויים

במרכז קאליארי, ברחוב הראשי ויה רומא, נמצא בית האופרה של העיר אליו מגיעים זמרי האופרה והמנצחים המפורסמים והטובים בעולם. מופעי קיץ ואופרות באוויר הפתוח מתקיימים באמפיתאטרון הרומי שבמרכז העיר. 


קניות

אחד המוצרים המסורתיים בסרדיניה הן סלסלות שזורות וקלועות העשויות ממגוון חומרים: קש, רפיה, נצרים, קנה סוף ועוד. הסלסלות המקוריות ביותר הן אלו הקלועות בשילוב עם צמח העירית, אשר מקנה להן עיטורים מיוחדים וצבעוניים.
פסטיבלים ואירועים

סוף פברואר-תחילת מרץ > פסטיבל Sartiglia
במהלך הפסטיבל מתקיימים ברחובות העיירה אוריסטנו תהלוכה וטורניר של רוכבי סוסים מחופשים. מקור הפסטיבל הוא טורניר האבירים ממסע הצלב השני.

1 במאי > Sagra di Sant`Efisio
פסטיבל המתקיים בעיר קאליארי ומשלב בין דת, מסורת ופולקלור. במרכז הפסטיבל מתקיימת תהלוכה לכיוון כנסיית Sant`Efisio שבעיירה נורה, ובראשה דמותו של אפיסיוס הקדוש.

יום ראשון האחרון בחודש מאי > Cavalcata Sarda
מצעד הפרשים המסורתי של סרדיניה. פסטיבל ססגוני בכל רחבי האי עם תהלוכות גדולות בתלבושות מסורתיות.

7-5 ביולי > פסטיבל Ardia
כמאה רוכבי הסוסים הטובים והאמיצים ביותר משתתפים במרוץ מטורף ברחובות העיירה סדילו (Sedilo) לכבוד קונסטנטינוס הקדוש.
אתרים