לינה
המלונות הטובים ביותר נמצאים בבאלי, שם נמצאות הרשתות הגדולות: הילטון, שרתון, היאט וכיוצא באלה, וגם בתי מלון קטנים ונעימים רבים. גם בג'קרטה יש בתי מלון טובים. ככל שמתרחקים מבאלי ומג'קרטה רמת בתי המלון יורדת. גסט האוזים ומלונות צנועי מחיר יש ברוב האיים. בחלק מהמקומות, כמו איריאן ג'איה, אפשר ללון בבתי התושבים המקומיים.

אוכל

יש האומרים שהמטבח האינדונזי לבדו הינה סיבה מספקת לבקר באינדונזיה. זהו מטבח המשלב ביעילות השפעות מכל מטבחי התרבויות שעברו במדינת האיים – סינים, פורטוגזים ועוד – מוסיף טוויסט מקומי ויוצר טעם ייחודי לו. כיאה ל"איי התבלינים", המטבח האינדונזי עושה שימוש רב בתיבול: למון גראס, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר, גלנגל, ציפורן, הל, כורכום, תמרהינדי, עלי קאפיר, אגוז מוסקט ועוד. גם מאכלי דגים ופירות ים מצויים בשפע, וכן נהנית אינדונזיה ממגוון מפואר של פירות טרופיים: פפאיה, אננס, רמבוטן, דוריאן, פסיפלורה, בננה, קרמבולה, גויאבה, מנגו ושלל פירות שאינם מוכרים באזורנו. כדאי לפקוד את אחד השווקים המקומיים ולנסות לטעום מההיצע הרחב והאקזוטי. 

המנה המרכזית היא האורז, לרוב לבן ודביק, המוגש עם כמה מנות צדדיות המספקות לו את התיבול הנדרש. ביניהן תמיד יהיה "סמבל" (sambal), רוטב צ'ילי חריף וסמיך, ולפעמים "אקר" (acar) – מלפפונים מוחמצים. בגלל דבקותו של האורז אוכלים ממנו בדרך כלל בידיים. 

מאכלים פופולריים: נסי גורנג (nasi goreng) – אורז מטוגן, גאדו-גאדו (gado-gado) – רוטב ירקות ובוטנים, סאטה (sate) – שיפודי בשר ברוטב בוטנים חריף, נאסי אודוק (nasi uduk) – מאכל אופייני לאי ג'אווה העשוי מאורז שבושל בחלב קוקוס עם ירקות, טופו או בשר; ובבק בטוטו (bebek betutu) – ברווז בתבלינים עטוף בעלי בננה וקליפת קוקוס.
אוכל בבאלי>>

קניות
אינדונזיה היא גן עדן לחובבי קניות. אפשר לרכוש שם באטיק, במיוחד בג'וג'קרטה, גילופי עץ מדהימים בבאלי, פסלים מאבן, מוצרי קדרות בג'אווה ובלומבוק, בובות, מסכות, חולצות טי מודפסות, מוצרי קש ועור, ריהוט במבוק ועץ. כדי לקבל מושג כללי על סוגי המוצרים, כדאי להיכנס לחנות הגדולה "סרינה" שבג'קרטה.