אוכל
המזון העיקרי במטבח המיקרונזי הוא יאם (סוג של בטטה) ובטטות, פרי עץ הלחם, קוקוס וקולקס (צמח מאכל טרופי). את הפרוטאין מספקים בשר חזיר, דגים ופירות ים. במקומות התיירותיים ניתן למצוא בנקל אוכל מערבי ויפני.
המשקה הלאומי היא הסאקאו (Sakau), הגרסה המיקרונזית למשקה הקאווה הפופולרי באיי דרום הפסיפיק. משקה זה עשוי משורש שיח פלפל מקומי, והינו מאלחש ומשרה תנומה, עם כי אינו אלכוהולי.
פעילויות מיוחדות: צלילה
כפי שהייתם מצפים ממדינת איים בדרום הפסיפיק, המכילה 607 איים, הפעילות האטרקטיבית ביותר המוצעת למבקרים במיקרונזיה היא צלילה. המים צלולים ומבטיחים ראות מצוינת לכל אורך השנה, ושומרים על טמפרטורה ממוצעת של 28 מעלות צלסיוס חמימות בכל חודש בשנה.
האיים והשוניות סביבם מספקים אינספור אתרי צלילה, הן לצוללנים מתחילים והן למקצוענים, עם עושר עצום ומגוון של בעלי חיים בקליידוסקופ מרהיב של צבעים וצורות. אתרי הצלילה של איי צ'והוק מפורסמים במיוחד הודות לעשרות אוניות ומטוסים שהוטבעו בלגונת צ'והוק (המכונה גם Truk Lagoon) בתקופת מלחמת העולם השנייה, אשר יצרו מעין מוזיאון תת-ימי לספינות טרופות. חלק מהשרידים מצויים במים רדודים וניתן לבקר בהם באמצעות שחיית שנורקלים. באיי פוהנפיי תעלות יוצאות מהחוף המשונן אל הלגונה ומציפות את הלגונה בחומרים מזינים, שסביבם התפתחה סביבת חיים תת-ימית מגוונת במיוחד, עם שוניות בתוליות ומבחר אדיר של בעלי חיים. באיי יאפ ניתן למצוא להקות ענק של דגי טונה ודולפינים, כרישי שונית ומבחר דגי שונית צבעוניים. גולת הכותרת הן דגי המנטה ריי המשונים, שצורתם כחללית לבנה ושובת לב. מעניינות במיוחד הן חומות שונית הצונחות בתלילות אל המעמקים. גם האי קוסראה לא טומן ידו בצלחת, ומציע כחמישים אתרי צלילה בהן ניתן לראות להקות ברקודה, טונה, כרישים ועוד.