אוכל
טייוואן מציעה שפע מסעדות ולצדן דוכני אוכל רחוב מצוינים. אפשר לטעום בה מבחר גדול של מאכלים מסורתיים ממטבחי סין השונים לצד מעדנים מקומיים.

המטבח הטייוואני מכיל מאכלים רבים מהמטבח הסיני – של סיצ'ואן, בייג'ינג, יונאן, המטבח הקנטונזי ועוד – וכן השפעות יפניות, כגון השימוש במיסו (משחת פולי סויה מותססים). הדגש הוא על בישול קל ופשוט המנצל את טריותם של המרכיבים הטבעיים בתיבול קליל יחסית. בגלל צפיפות האוכלוסין ושטח האדמה המצומצם הניתן לעיבוד, האוכל המקומי התבסס מאז ומתמיד בעיקר על תוצרת מן הים. חגים ומועדים חשובים מצויינים במאכלים חגיגיים מיוחדים, כמו עוגות הירח ועוגות הצב האדום.