אוכל

המאכלים הנפוצים במטבח של ונצואלה הם חביתיות עשויות קמח חיטה או קמח תירס, דגים מטוגנים ובשר עם אורז. פירות טרופיים קיימים בשפע, ובהם גויאבה, מלון, אננס, פסיפלורה, קוקוס ותפוז. מיצי הפירות מצוינים, וכדאי גם לטעום מיץ קנה סוכר עם לימון.

מאכלים וונצואלים אופייניים:
ארפה (Arepa) – פאנקייק תירס הממולא במילויים שונים, כמו ירקות, בשר, גבינה, ביצים או פירות ים.
אמפנדס (Empanadas) – מאכל דרום אמריקאי פופולרי. כיסוני קמח תירס מטוגנים במילוי בשר, גבינה, שעועית או דג.
פאביון קריולו (Pabellon Criollo) – המאכל הלאומי, העשוי מבשר טחון, שעועית שחורה וגבינה, המוגש בלוויית בננה מטוגנת ואורז.
קצ'פה (Cachapa) – פאנקייק עבה מקמח תירס עם גבינה.
חיקה (Hallaca) – תערובת של בשר קצוץ, פלפל ירוק, בצל, זיתים, צימוקים, עגבניה, שום וקמח תירס, עטופה בעלה בננה ומאודה. זהו מאכל חגיגי, שנהוג להגישו בארוחת חג המולד.
חרבידו (Hervido) – מרק ובו חתיכות בשר או דג עם ירקות.