מסעדת שאול בתל אביב היא מזן המסעדות הנדיר שקרם הבווריה מעולם לא נמחק מהתפריט שלהן, כמו יתר המנות, שסובבות סביב הציר הישן והטוב של חמוצים-סלטי הבית-בשר על הגריל-מוסקה-ממולאים בתנור...
למסעדת שמש, שקיימת כבר ארבעים וחמש שנה באותה סמטה נחבאת אל הכלים בשוק התקווה בתל אביב, מעריצים אדוקים שחוזרים אליה שוב ושוב...
מסעדת הלנה שוכנת במתחם המחודש של נמל קיסריה. על המטבח של הלנה מופקד השף הצעיר והמוכשר עמוס שיאון, שמתמחה בבישול ים-תיכוני פשוט, המבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים. בתפריט מככבים בעיקר דגים ופירות ים...
שנים רבות שומרת מנטה ריי, המסעדה התל אביבית הותיקה שבחוף עלמה בתל אביב, על האווירה והאוכל האופייניים שלה, שמשלבים מטבחים שונים מרחבי העולם בקלילות ובתחכום...
מרגרט תייר היא ללא ספק האמא של הבשלניות. במקדש הקטן שלה המשקיף אל הים היא יוצרת מאכלים שחלקם בהחלט יכולים לספק סוג של חוויה דתית. אם אתם בעניין של חפוז זה לא המקום בשבילכם...
בכל העולם יש סימן מובהק אחד ויחיד באמצעותו אפשר לשפוט מסעדה סינית: האם חבורות סינים מקומיות יושבים בה לאכול? אם התשובה חיובית, אין סיכוי ליפול. מסעדת סינג לונג עוברת בקלות את המבחן...
נאייב היא דוגמא למסעדת פועלים משובחת שנותנת תמורה מלאה לכסף ועוד חופן נדיב של אווירה ונשמה. רבים מהסועדים הם לקוחות קבועים במצויים בעצירת מנוחה ואכילה באמצע יום שוק. אחרים הם בעלי עסקים בהפסקת צהריים...
אמנם בתחנת דלק, אבל זה לא מפריע...מנות מגוונות, שירות אדיב, חניה במקום...יש מנות עסקיות. שווה