תפריט עמוד

מידע מעשי לפיג'י

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

 


אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לפיג'י אינם זקוקים לאשרת כניסה.
לפיג'י אין נציגות בישראל.
אין נציגות ישראלית בפיג'י, ועל כן המדינה מטופלת על ידי נציגות ישראל בקנברה, אוסטרליה.
כתובת: 6 TURRANA ST.
YARRALUMLA, ACT, 2600
טלפון: 61-2-62154500

קונסול הכבוד של פיג'י בישראל הוא מר יעקב לויטר
כתובת: רחוב המעפילים 22, רמת השרון
טלפון: 03-5407984


איך להגיע
אין טיסות ישירות בין ישראל לאיי פיג'י. ניתן לטוס לאיים דרך יעדים שונים באוקיינוס השקט, באסיה ובצפון אמריקה. מטיילים רבים מגיעים לפיג'י במסגרת כרטיס טיסה מסביב לעולם או עצירה בדרך מצפון אמריקה לאוסטרליה או ניו זילנד. שדה התעופה הבינלאומי הראשי הוא ננדי (Nadi) באי הראשי ויטי לבו. לצדו פועל באי שדה תעופה בינלאומי נוסף בנאוסורי (Nausori), הסמוך יותר לעיר הבירה סובה (Suva).
יאכטות פרטיות מגיעות אל נמלים שונים באיים.
 


מתי כדאי להגיע
הטמפרטורות באיים נשארות זהות למדי לאורך השנה, ועל כן ניתן לבקר באיים בכל עונה. עם זאת, בין יוני לספטמבר יש פחות גשמים.
 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות
לשכת התיירות של איי פיג'י בשדה התעופה ננדי:
כתובת: Suite 107, Colonial Plaza, Namaka, Nadi
טלפון: 679-6722433
אתר: www.bulafiji.com

סניף לשכת התיירות בסובה:

כתובת: Level 3, Civic Towers,
Victoria Parade, Suva

טלפון: 679-3302433
 


מטבע
המטבע הנהוג במדינה הוא דולר פיג'י. בבנקים ובחלק מהמלונות ניתן להמיר המחאות נוסעים. כרטיסי אשראי בינלאומיים מתקבלים במרבית המלונות, המסעדות, החנויות הגדולות, סוכנויות נסיעות וסוכנויות השכרת רכב.
 


הפרש שעות
פיג'י מקדימה את שעון ישראל בעשר שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של פיג'י היא 679.


תחבורה
בין האיים: שתי חברות תעופה, Sun Air ו-Air Fiji, עורכות טיסות מקומיות בין האיים השונים. עם זאת, זול יותר לשוט בין האיים בשירותי המעבורות היעילים המחברים בין האיים, בהם ניתן גם לפגוש את האוכלוסייה המקומית.
בפנים האיים: התחבורה הציבורית נוחה ויעילה. אוטובוסים ממוזגים נוסעים בין הערים הראשיות ואתרי הנופש הפופולריים, ולצדם פועלים אוטובוסים ציבוריים פשוטים העוצרים בכל הכפרים. בשל נוחותם של האוטובוסים, לרוב אין טעם לשכור רכב. רכבים ניתן להשכיר בערים הראשיות, בשדות התעופה הבינלאומיים ובאתרי הנופש הגדולים. הנסיעה היא בצד שמאל של הכביש.
 

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל 
המסעדות ואתרי הנופש בפיג'י מגישים מנות מכל מטבחי העולם. המטבח המקומי כולל את המטבח הפיג'יאני לצד המטבח ההודי, בשל האוכלוסייה ההודית הרבה באיים. קוקודה (Kokoda) הוא מאכל פיג'יאני אהוב, העשוי מחתיכות דג טרי המושרות במיץ ליים ומוגשות עם לולו (קרם קוקוס) בתוך חצי אגוז קוקוס. פלוסמי (Palusami) הוא בשר עטוף בעלי טארו המבושל בלולו. המשקה המסורתי הוא קאווה (Kava), העשוי משורש של צמח פלפל. בפיג'י מייצרים שתי בירות מקומיות – קרלטון ופיג'י ביטר.


פעילויות מיוחדות
גלישת גלים 

הפתעות רבות יחכו לכם באתרי הצלילה של פיג'י | צילום: לן טילים

פיג'י צוברת תאוצה כיעד חביב על גולשי גלים, אולם אינה מתאימה לגולשים מתחילים. רבות מהשבירות הטובות נגישות אך ורק באמצעות סירה – מה שמבטיח שקט, אך גם מעלה את העלויות.

אתרים מומלצים:
Cloud Brake – ב-Tavarua. שבירה שמאלה של גל מהיר ברמה עולמית הכולל צינור נהדר, באחד האתרים המפורסמים ביותר באי. למרבה הצער אתר זה בלעדי למתגוררים באתר הנופש המהודר באי, כמו גם אתר Swimming Pools המוצלח.
Restaurants – אף הוא בטברואה. גל מהיר הנשבר מעל ריף חד. לגולשים מנוסים בלבד.
Frigate Passage – באי Beqa. שבירה חזרה לשמאל לגולשים מנוסים.
Wilkes – שבירה לימין מעל ריף.
Mini Cloudbrake – ניתן להגעה מהאי המרכזי. גל טוב הנשבר שמאלה מעל שונית. 

צלילה
איי פיג'י מציעים שפע עצום של אתרי צלילה נהדרים ברמות שונות, עם חיי שונית עשירים ומים חמימים לכל אורך השנה. באתרי הצלילה של פיג'י אפשר למצוא אלמוגים רכים רבים, מניפות ענק, מנטות, כרישי פטיש וספינות טבועות.

למידע נוסף
 

 

 

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

 

איי  יסווה. באיים יש כפרי דייגים קטנים וציוריים, אתרי צלילה וחופים יפים | צילום: סקוט אספי

חלק גדול מהתיירים הנוהרים לפיג'י מגיעים אל האיים למטרות נופש, בוחרים אתר נופש אחד ובו מבלים את כל חופשתם – אם ברביצה בשמש, אם בשחייה, בפאבים ובמסעדות, בפעילויות ספורט ימי, בסיורים מודרכים המאורגנים על ידי האתר, או במימוש פנטזיית החופש האולטימטיבי של עשיית כלום מוחלט.

למרות שקשה לוותר על תענוגות הנופש באי הבודד שמציעים אתרי הנופש, כדאי לצאת מהם לביקור קצר באחד מהכפרים המקומיים ולהתרשם מחיי הכפר של פיג'י. כאשר מבקרים בכפר מסורתי נהוג להביא לראש הכפר (Turaga ni Koro) מתנה בדמות משקה קאווה, העשוי משורש פלפל הקאווה. בשוק ניתן להשיג את המתנה (Sevusevu) ועם הגשתה לראש הכפר ייערך טקס היקונה (Yaqona) שבמהלכו שותים את המשקה המאלחש לצלילי מוזיקה. יש להתלבש בצניעות כשמבקרים בכפרים, ללבוש מכנסיים ארוכים או חצאית ארוכה, ולהימנע מחבישת כובעים הנתפסת כעלבון. בכניסה לבתים או לבּוּרות (בקתות מסורתיות העשויות קני סוף ועץ) יש להוריד את הנעליים. חשוב לקבל אישור מאנשי הכפר לפני הביקור במקום.

האי המרכזי של פיג'י הוא ויטי לבו (Viti Levu), בו מתגוררים כשלושה רבעים מתושבי המדינה כולה. רוב התיירים נוחתים בשדה התעופה של העיר ננדי (Nadi), במערב האי.

ננדי היא העיר השלישית בגודלה במדינה והמרכז התיירותי של פיג'י. יש בה ובסביבותיה שפע מקומות לינה ברמות מחיר שונות, והיא מהווה בסיס מצוין ליציאה אל טיולים בפנים האי, אל איי יסווה וממנוטה הסמוכים ואל שוניות האלמוגים שבאזור. כמו כן ניתן לצאת מהעיר לסיורי רכיבה על סוסים, טרקים, פעילויות ספורט ימי ושיט פרוע בנהר הסמוך בסירות Jet Boat מהירות לחובבי האדרנלין. ברחוב הראשי בעיר נמצא מקדש הינדו מהגדולים ביותר מסוגו בחצי כדור הארץ הדרומי – מקדש סרי סיבה סוברמניה (Sri Sive Subramaniya). זהו אחד המבנים הארכיטקטוניים המעניינים באיי פיג'י. הוא צבעוני מאוד ולכל מידה בו יש משמעות דתית. כדאי לסור גם אל השוק המקומי השוקק חיים.

סיורים רבים יוצאים מננדי אל רמות נאוסורי (Nausori Highlands) שממזרח לעיר. הנופים כאן שונים לגמרי מדימוייה של פיג'י כחוף ארוך עטור חול זהוב ועצי קוקוס. במקום אלו תמצאו הרים בשלל גווני חום וירוק, יערות ומפלים, וכפרים מסורתיים. הפופולרי בכפרים אלו הוא נבאלה (Navala), שבו הקפידו התושבים לבנות אך ורק בחומרים הטבעיים כמיטב המסורת הפיג'יאנית. כפר נוסף האהוב על מטיילים הוא בוקויה (Bukuya).

בין צפון ננדי לרמות נאוסורי שוכנת גינת הענק הרדום (Garden of the Sleeping Giant). בגנים גדלים צמחים פיג'יאנים רבים ובריכות עם שושני מים, כאשר גולת הכותרת היא מגוון עצום ויפהפה של מיני סחלבים רבים. הכניסה בתשלום, המקום סגור בימי ראשון.

מול חופי ננדי נמצאיים איי ממנוטה (Mamanuca) הזעירים והפופולריים. על כמה מהם הוקמו אתרי נופש, חלקם יוקרתיים וחלקם מיועדים לצעירים ולתרמילאים (כמו Beachcomber המפורסם). שיט קצרצר מפריד בין האיים השונים לננדי, ועל כן ניתן לבקר בהם גם לסיורי יום קצרים בלבד. קבוצת האיים מציעה אתרים נהדרים לשחיית שנורקלים ולצלילה. Mamotu Wall למשל, בקצה קיר הצונח לעומק של אלף מטר, ובו ניתן לראות כרישי שונית, צבים ולהקות ברקודות; או אתרי הצלילה של הספינה הטבועה סלמנדרה (Salamandra) המכוסה באלמוגים רכים והמפציץ האמריקאי B26 שצלל אל הים כקילומטר וחצי מביצ'קומבר. בקבוצת האיים נמצאת "המכה" של גולשי הגלים בפיג'י – האי טברואה (Tavarua), שלחופיו נמצא הגל המפורסם במדינה, Cloudbreak. הגלישה באתר זה אינה זולה, וכדי להגיע לאי יש ללון באתר הנופש הפרטי המהודר השוכן באי.

קבוצת איי יסווה (Yasawa) מורכבת משרשרת של עשרים איים וולקניים, הנגישים באמצעות סירות קטמרן או מטוסים קלים. באיים יש כפרי דייגים קטנים וציוריים בהם ניתן לבקר, אתרי צלילה, אתרי נופש זולים יחסית לתרמילאים וכמה יוקרתיים, ומדרום לאי יסווה יש מערות אבן גיר ובהן בריכות מים נעימות לרחצה. אחד החופים זכה לתהילת עולם כששימש כאתר הצילומים לסרט הנודע "הלגונה הכחולה" עם ברוק שילדס הצעירה.

בחזרה לאי ויטי לבו. מערב חופו הדרומי של האי מכונה "חוף האלמוגים" (The Coral Coast), המתחיל כעשרים קילומטר מדרום לננדי. הכביש הראשי ברצועה זו חולף ברובו בפנים החוף, רחוק ממראות החול הזהוב, בין נופים נהדרים של מטעי קנה סוכר וכפרים ציוריים. אחרי היישובים סיגטוקה (Sigatoka) וקורוטוגו (Korotogo) נפגש הכביש עם החוף ומזמן נופים מקסימים של הלגונה. בחוף האלמוגים ישנם אתרי נופש מסוגים שונים, שביניהם משתרעים יערות גשם או מנגרובים בתוליים. העיר המרכזית בחוף האלמוגים היא סיגטוקה (Sigatoka) הקטנה, ובה שוק חביב. ממנה אפשר לצאת לביקור בעמק הסמוך, בו נמצאים שרידי מבצר טבוני (Tavuni Hill Fort) מהמאה ה-18, ואל הפארק הלאומי המגן על דיונות החול הזהובות הענקיות.

בהמשך הדרך מזרחה, על חצי אי הררי בדרום-מזרח האי ויטי לבו, נמצאת בירת איי פיג'י – העיר סובה (Suva). זוהי עיר קוסמופוליטית המאכלסת כמחצית מתושבי המדינה, והיא משמשת כמרכז הפוליטי והמנהלי של האיים. בסובה יש חיי לילה שוקקים, מבנים מהתקופה הקולוניאלית, מסגדים ומקדשים.

כדאי להתחיל את הביקור בעיר בגני תורסטון (Thurston Gardens) הירוקים. בגנים בוטניים אלו גדלים צמחים מכל רחבי פיג'י ודרום הפסיפיק, ובשטחם שוכן מוזיאון פיג'י (Fiji Museum) המעניין. המוזיאון סוקר את ההיסטוריה והתרבות בפיג'י, וכולל בין השאר מוצגים ארכיאולוגים בני 3,500 שנה, גלריית אמנות, הדגמות של קדרים מקומיים בפעולה וגלריה המוקדשת לאוכלוסייה ההודית של פיג'י (הכוללת יותר מארבעים אחוז מסך התושבים במדינה). בצמוד לגנים נמצא בית קולוניאלי מוקף גנים, המשמש כביתו של נשיא פיג'י.

אל תחמיצו את השוק העירוני (Municipal Market), במיוחד בימי שבת בבוקר, אז הוא הומה במיוחד. אך גם בכל יום אחר השוק רוחש חיים וססגוני ומבטיח מפגש מרתק עם האוכלוסייה המקומית בינות לדוכנים מלאים בתבלינים ריחניים, ממתקים הודיים בגוונים זוהרים, פירות טרופיים, ירקות אקזוטיים, מזכרות, דגים ופירות ים. יופי של מקום להתוודע בו למאכלים מקומיים ולטעום מיצי פירות נהדרים. כדאי גם להציץ בבניין הפרלמנט החדש, שצורתו המשונה היא מעין חיקוי של בקתות הבּוּרה המסורתיות. מחוץ לעיר אפשר לבקר באי הסחלבים (Orchid Island), מרכז קטן ובו ניתן ללמוד על עולם החי והצומח וההיסטוריה של פיג'י. לעתים נערכים במקום מופעי ריקוד מסורתיים. מצפון לעיר אפשר לבקר ביער הגשם Colo-I-Suva, ובו מסלולי הליכה, בריכות מים ומפלים.

ממזרח לוויטי לבו שוכן האי הקטן אובלאו (Ovalau), ובו העיר לבוקה (Levuka), שהיתה בירת המדינה בימיה של פיג'י כקולוניה, עד 1882. נותרו בה בניינים קולוניאליים רבים מתור הזהב של העיר, וסביבה הרים מכוסי יער טרופי. באי הקטן אין חופים מרשימים, אבל לבוקה מספקת אתרים היסטוריים רבים שמעניין לשוטט ביניהם והג'ונגל נהדר לטיולים רגליים, בין כפרים, מפלים ואפילו מכתש וולקני יפה שבתוכו בנוי הכפר לובוני (Lovoni).

האי השני בגודלו במדינה, ונואה לבו (Vanua Levu), אינו מושך תיירים רבים, אולי בגלל היעדרם של חופי רחצה חוליים קלאסיים והתשתית המקומית שהינה מפותחת פחות מזו של שכנו, ויטי לבו. צפון-מערב האי יבש יחסית ובו מטעי קנה סוכר וקהילות קטנות, לרוב ממוצא הודי. בדרום-מזרח תופסים את מקום מטעי קנה הסוכר יער גשם טרופי ומטעי קוקוס. על היעדר חופי הרחצה מפצים קהילות מסורתיות ידידותיות, נופים פראיים, שפע ציפורים ופעילויות כגון הליכה רגלית, צלילה, סיורים ברכבי שטח וסיורי שיט בקיאקים.

בחופו הדרומי של ונואה לבו נמצאת העיר סבוסבו (Savusavu), שבה מתרכזים מרבית המבקרים באי בשל התשתית הנוחה בסביבתה. העיר מהווה בסיס מצוין ליציאה לסיורים בפנים האי, למעיינות החמים בנקאמה (Nakama), ולסיורי צלילה.

ממזרח לונואה לבו נמצא האי טוואוני (Taveuni), השלישי בגודלו מבין איי פיג'י. זהו אי וולקני המכוסה ביער גשם עתיר מפלים וצמחייה סבוכה, הרים, מטעי קוקוס, שמורות טבע וכפרים מסורתיים (אך ללא חופי רחצה טובים). אי זה הפך בשנים האחרונות למוקד לתיירות אקולוגית, בסיורים היוצאים לרוב מוונואה לבו. 

כתבה: יעל רגב