נסיעות עסקים - מסע אחר https://www.masa.co.il/article_category/נסיעות-עסקים/ Wed, 10 Apr 2024 13:55:04 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.8 מסע עסקי – יווןhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%99%d7%95%d7%95%d7%9f/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599-%25d7%2599%25d7%2595%25d7%2595%25d7%259f https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%99%d7%95%d7%95%d7%9f/#respond Sun, 24 Mar 2024 13:50:06 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=148864יוון, זאת שפעם כיכבה בזכות המשבר הכבד שלה, מתאוששת וחוזרת להיות אטרקטיבית לפעילות ולהשקעות. אנחנו מכירים את יוון של ההיסטוריה, האוכל, המוזיקה והחופים המקסימים. על מנת לפעול בעולם העסקי של יוון צריך גם להכיר אותה עסקית וצריך כמובן לדעת היכן לחפש וכיצד לפעול על מנת לממש בה את הפוטנציאל

הפוסט מסע עסקי – יוון הופיע ראשון במסע אחר

]]>
אויקונומיה הלניקה

האויקונומיה הלניקה, הכלכלה של יוון, עוברת בעשור האחרון מסלול כלכלי מרתק. מסלול שהחל בצמיחה לאחר ההצטרפות לגוש האירו, עבר ב-2008 לקריסה, הוביל לרפורמות ובעקבותיהן להתייצבות כלכלית, והיום חוזר לצמיחה. במקום בו הייתה נפילה יש היום גדילה וקיימת הזדמנות.

בעקבות רפורמות כלכליות וסיוע בינלאומי, היום הכלכלה של יוון צומחת במהירות בשנים האחרונות, מלבד בזמן הקורונה. האבטלה ביוון יורדת, החוב הציבורי יורד, התמ"ג צומח במהירות רבה יותר מאשר במרבית מדינות האיחוד האירופאי האחרות. לצד הרפורמות והסיוע של הבנק האירופאי תורמים לכך הרעב היווני להצלחה כלכלית והעלויות הנמוכות יחסית.

ליוון בסיס חזק בתחומי התיירות והספנות. לעומת זאת התעשיה והחקלאות סובלות מפיגור ודורשות עידכון טכנולוגי. נכון, זה תחום החוזק של ישראל. בין התחומים הממתינים ליזמות טכנולוגיה והשקעות ניתן למנות את הנדל"ן, התיירות, האנרגיה המתחדשת, איכות הסביבה, החקלאות, הפינטק, התוכנה, הענן וה-Mobility. הזדמנויות יש, נשאר רק להכיר את הדרך לממש אותן בתרבות העסקית של יוון.

ליוון בסיס חזק בתחומי התיירות והספנות. לעומת זאת התעשיה והחקלאות סובלות מפיגור ודורשות עידכון טכנולוגי

ליוון בסיס חזק בתחומי התיירות והספנות. לעומת זאת התעשיה והחקלאות סובלות מפיגור ודורשות עידכון טכנולוגי

דאונטוס

ביוון, בניגוד לאצלנו, יש הנחיות כיצד לפעול. אנחנו הישראלים מעריכים את המקוריות, את הגמישות והאלתור. ביוון, לעומת זאת, מעריכים את ההיצמדות אל הסדר והמסלול המוכר ויש כללים. זה חל כמעט על כל תחום, מניהול שיחה ועד משא ומתן. הדברים צריכים להיות על פי הכללים, מה שנקרא דאונטוס. למשל הסיגה סיגה, דרך חיים של נינוחות הנדרשת גם לנוכח משברים. אדם המתנהל באגרסיביות ובחוסר סבלנות מאבד נקודות בעיני בן שיחו

ביוון השתדלו לעשות את הדבר הנכון. אם אתם לא יודעים מה הוא, שאלו את הפרטנר שלכם. חיוני להכיר את הדרך לעשות דברים ביוון. כיצד פונים בצורה מכבדת. מה ההיררכיה בעסקים ובעבודה, להבין את חשיבותה של המשפחה, היחס לילדים, להורים, הכבוד לתרבות המקומית. היוונים עובדים במסגרת הדאונטוס, באזור המוכר והמגונן שלהם. חריגות מכך? הן יוצרות שיבוש, מעוררות חוסר בטחון ופוגעות בקשר. במקרה כזה הם עלולים לנתק קשר או להיות מרוחקים. לפרוץ מוסכמות? זה יבוא רק במקרים ייחודיים ורק מיוזמתם, לא עקב דחיפה שתבוא מאיתנו. אין טעם לנסות.

את היחס בין האנשים ניתן לאפיין כתרבות עסקית ים תיכונית. התנהלות קרובה שאנחנו מכירים היטב, של מגע, טפיחה על השכם, שימוש בג'סטות ידניות, לחיצת יד חמה, דברים יוצאי דופן במדינות אירופאיות רבות אחרות. הדמיון לישראל גם מתבטא בדיבור הישיר, כאשר איש העסקים היווני נוהג לומר את הדבר עצמו בלי ללכת סחור סחור ועם מיעוט במילות נימוס. הגישה היא לבחון את האדם בהתנהלות שלו ולא במלים שלו.

אל תטעו, אסור להסיק מכך שניתן להתנהג באופן פוגעני. הדאונטוס מחייב לנקוט זהירות בכבודה של המשפחה של בן השיח, זהירות בכבודו של המבוגר, יש כבוד לקשישים. בכלל, ביחסים בין אישיים נדרשת אדיבות ואורך רוח עם ברכת 'קאלי מרה'. כמובן שהאדיבות גם נדרשה מאיתנו. בעת פעילות ביוון חיוני להיות אדיב.

הדברים צריכים להיות על פי הכללים, מה שנקרא דאונטוס. למשל הסיגה סיגה, דרך חיים של נינוחות הנדרשת גם לנוכח משברים

הדברים צריכים להיות על פי הכללים, מה שנקרא דאונטוס. למשל הסיגה סיגה, דרך חיים של נינוחות הנדרשת גם לנוכח משברים

לדוגמה

דוגמאות ניתן למצוא בניהול משא ומתן: יש דרך יוונית לעשות זאת ויש כללים. כן, הם מסוגלים להיות קשוחים, אבל בקשיחות צריכה להיות אלגנטיות. הם יכולים להעריך משא ומתן אסרטיבי מהישראלי, אבל בלי לעבור את הקו שמוביל לאגרסיביות וגסות רוח, או ליתר דיוק, מה שנתפס ביוון כגסות רוח.

הומור? מצוין, אך לא באופן אינטנסיבי. למשל, לא מומלץ לפתוח את פגישתך, בדרך האמריקאית, עם בדיחה, מוצלחת ככל שהיא תהיה, לפני ההיכרות הראשונית. יש להיכרות הזאת חשיבות. לא בדיחה גזענית. בדיחות כאלה מספרים היוונים בינם לבין עצמם. היה וישתפו אותך זה אומר שהתקבלת לחוג הפנימי. אה, ועוד משהו, אמינות. אם תספר דברים לא נכונים אודות המוצר, החברה ואודותיך, זה יוריד לך נקודות ויפגע בסיכוי ההצלחה שלך ביוון כאשר זה יתגלה.

הגיע הזמן לדבר על אוכל. עבור היווני הוא לא רק אוכל, וביוון יש חשיבות גדולה לאוכל ולטקסיות שבו. ביוון, ככלל, מדברים על האוכל ומדברים על השתיה וכדאי לשלוט בפרטים. איך אוכלים מאכלים שונים ואיך מערבבים את הסלט, מה ההבדל בין משקאות יווניים שונים. השתדל ללמוד את התחום ולרשום לעצמך פרטים. אם יש לך משהו מעניין לומר על כך: בכלל טוב, זה הופך אותך לאיש מעניין, זה יוסיף לך נקודות זכות.

עבור היווני הוא לא רק אוכל, וביוון יש חשיבות גדולה לאוכל ולטקסיות שבו

עבור היווני הוא לא רק אוכל, וביוון יש חשיבות גדולה לאוכל ולטקסיות שבו

הקוד העסקי

הזכרנו את ההיכרות הראשונית והשיחה הבלתי פורמלית שלפני הצלילה אל השיחה העסקית, נכון? ובכן, זה חשוב על מנת למתן את האוירה, להרגיש את האדם שהינכם ניצבים מולו. הקדישו לכך זמן אך לא יותר מדי זמן. כן, הקדישו זמן לשיחה ונצלו אותו כדי להניח לבן השיח להכיר אתכם ואת העולם התרבותי שלכם, יש לכך חשיבות. בשיחה זאת אין זה הכרחי להתגלות כאיש של תרבות, אבל אם תתגלה ככזה, זה יוסיף לך נקודות, ויש לכך חשיבות רבה בתהליך ההתקרבות.

השורה התחתונה היא כמובן עסקית, זאת המטרה, כל מה שתואר עד כה הוא האמצעים בדרך לשם. איש העסקים או המנהל היווני, לצד כל מה שתואר, נבחן על פי התוצאות שהוא מביא. כמו אחרים הוא מגיע עם חששות והוא מנסה לאבטח את עצמו והוא עושה זאת בדרכו היוונית. הוא יחוש מוגן כאשר הוא פועל על פי הנהוג ועל פי החוק. ביוון עלינו לפעול על פי הכללים והחוקים המקובלים ועל פי המסורת וכך היווני יזהה כי מולו ניצב אדם בעל שליטה עצמית, מכבד וגם לומד.

כאשר רוצים לתת ליווני תחושת בטחון, מומלץ לפעול מולו במתינות, מתוך כבוד, בהתאם לכללים הנהוגים: דאונטוס. לא לערוך קיצורי דרך. יש להכין לפגישה ניירות מסודרים ולהציג את כל המידע הנדרש, לעמוד בלוח הזמנים, גם אם היווני חרג מכך, וגם אם הוא עצמו אינו אוהב שמודדים אותו בעמידה בלוח זמנים. גם חשוב לכבד את ההיררכיה שמאחוריו. כל אלה יעניקו לו שקט נפשי לסמוך עליך ועל על התהליך ולהמשיך הלאה, כמובן אם שורת הרווח היא זאת שהוא מחפש.

כאשר רוצים לתת ליווני תחושת בטחון, מומלץ לפעול מולו במתינות, מתוך כבוד, בהתאם לכללים הנהוגים: דאונטוס. לא לערוך קיצורי דרך

כאשר רוצים לתת ליווני תחושת בטחון, מומלץ לפעול מולו במתינות, מתוך כבוד, בהתאם לכללים הנהוגים: דאונטוס. לא לערוך קיצורי דרך

יוון וישראל

היוונים גאים במי שהם, הם רואים את עצמם כערש התרבות וכאומה ייחודית, אבל לצד זאת יש לרובם הערכה רבה אלינו הישראלים. הערכה ליכולת הישראלית לחשוב ולפעול מחוץ לקופסה, לפעול מהר, לקדם מספר משימות במקביל, לדלוור תוצאות מהר. אלה תכונות שנחוצות ליווני, אבל חשוב לזכור גם שיש בנו חלקים שמעוררים בו אנטגוניזם. זה מורכב.

יש יוונים שמעריצים את התעוזה, החשיבה היצירתית, את ה'אני יודע מה אני רוצה' הישראלי. אבל עם זאת חשים שלא בנוח עם הרישול, הקולניות ואי העמידה בכללים. זה בא לידי ביטוי כשמתארחים, מארחים, נפגשים ומציגים. עם זאת, היווני הממוצע אוהב את הישירות, האמפטיה, אפילו את חוסר הפורמליות ואת התוצרים העסקיים העולים מתוך הפרופיל הזה. כן, זה יחס אמביוולנטי שצד אחד בו משרת אותנו והאחר פוגע בנו, וצריך ללמוד לפעול בתוך הסביבה הזאת, להפיק את המיטב מהיתרונות שלנו כישראלים ולמזער ככל האפשר את הנזק.

אתונה

אתונה

אם יווני קבע איתך פגישה זה בגלל שהוא רואה בך ערך כישראלי והוא רואה פוטנציאל ביצירת היכרות חדשה שכזו. יש בך עבורו יתרונות ייחודיים שאין באירופאי, שאותו הוא כבר מכיר. מה שנדרש זה לעשות התאמות. יש להישאר ישראלי, מעט חוצפה לא תזיק, קורטוב של א-פורמליות יכול אפילו להוסיף חן וחיוני לבטא תעוזה מחשבתית, אבל כל אלה צריכים להיות במידה והכרחי להיזהר שלא לדרוך על מוקשים שיעוררו אנטגוניזם אצל הצד שמולנו.

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים במדינות המערב (https://intelectual.co.il/markets/west/), מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשוקי העולם (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות.

הפוסט מסע עסקי – יוון הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%99%d7%95%d7%95%d7%9f/feed/ 0
מסע עסקי – אוסטריהhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%90%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%94/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599-%25d7%2590%25d7%2595%25d7%25a1%25d7%2598%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%2594 https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%90%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%94/#respond Mon, 05 Feb 2024 13:19:19 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=148410אתם עומדים לנחות ב-Schwechat, שדה התעופה של וינה. הדקו את החגורות, ישרו את גב המושב. יש לנו כמה דקות להכיר את העולם העסקי הממתין לכם בארץ השניצל והוואלס. זה עולם מבטיח עם פוטנציאל רב, ושיש בו תרבות עשירה ומהנה לגלות, ומצד שני הוא מאתגר והכרחי להכיר ולהבין אותו על מנת להצליח בו.

הפוסט מסע עסקי – אוסטריה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
מצד אחד בעשיית עסקים באוסטריה יש פוטנציאל גבוה. למדינה יש כלכלה מצליחה במרכז העולם הכלכלי האירופאי. לצד זאת יש לה תרבות שמרנית מאוד הממשיכה את המורשת האוסטרו הונגרית ההיא של פעם. עשיית עסקים והנאה ממה שיש בה נעשית בדרך האוסטרית השונה מאוד מזו שלנו, לטוב ולרע. יש לבצע התאמות כדי להצליח בה. התאמות המבוססות על היכרות עם אוסטריה ועם הדרך שלה לעשות עסקים.

וינה (shutterstock)

וינה (shutterstock)

בואו נתחיל מהכלכלה

אוסטריה היא חלק מגוש האירו, ולפני הקורונה התמ"ג הכולל שלה עמד על 445 מיליארד $ שזה מרשים מאוד כאשר זה מחולק ל-9 מיליון תושבים. ה-GDP לנפש הוא בסביבות 50,000$ לשנה וההכנסה הלאומית הגולמית לאדם היא סביב ה-60,000$. כן, יש כאן יכולת תשלום למוצרים ולשירותים שאתם מציעים. לצד זה ניצן להוסיף גם אבטלה לא גבוהה, קצת יותר מ-5%, וחוב ממשלתי שעומד על כ-70% בלבד מהתמ"ג. יכולת קניה טובה כבר אמרנו, ועל זה יש להוסיף סביבה עסקית שקטה ובטוחה.

יכולת הקניה הזאת לא מוגבלת רק למספר התושבים שצוין. הציצו במפה של מסלול הטיסה שלכם וראו המיקום שלה במרכז היבשת, את היותה חלק מהאיחוד האירופי ואת הגשר שהיא מהווה למדינות שסביבה. אמרנו "אוסטרו הונגרית", האוכלוסיות של האימפריה של פעם, הבלקן ומרכז אירופה, עדיין מחוברות אליה בדרכים רבות. ניהול נכון של הפעילות שאתם מתחילים בה יוכל להוות כניסה לשיווק בהיקפים הולכים ומתרחבים.

סמנכ"ל המכירות הבינלאומי שלכם יאהב את הפרטים הללו. עם זאת האתגר נמצא בהתנהלות המקומית, בדרך החשיבה המקומית. באותו תחום שנקרא "תרבות". היא כל כך שונה ממה שאנו מורגלים בו. צריך להבין את אוסטריה, את התרבות שלה, את הקוד העסקי שלה.

צילום: Winsplash

צילום: Winsplash

התרבות העסקית האוסטרית

כן, אירופה ככלל היא סביבת עסקים שמרנית, הרבה יותר מאשר ישראל וארה"ב. גם בתוך הסביבה האירופית אוסטריה היא שמרנית באופן מיוחד. היא חיה במידה רבה תחת המורשת של תפארת העבר, אז כאשר היא הייתה מרכזה של אימפריה עשירה. לכל עם הקו שלו, שנמשך לאורך הדורות, וזה הקו של האוסטרים.

זה ניכר בהתנהלות הכספית של הפרטית. האוסטרים עדיין פועלים בעיקר במזומן. כן, עסקים רבים מאפשרים תשלום בכרטיס אשראי, אבל הווינאי או הזלצבורגי הממוצע מעדיף להחזיק בכיס שטרות. השמרנות גם מתבטאות בזהירות יתר בהוצאה הכספית. למרות שהמדינה משגשגת ויש בה אנשים עשירים רבים אנשי זלצבורג, לינץ ווינה יחשבו פעמיים לפני שיוציאו כסף. הם יבחנו מחירים, יבחנו חלופות וישאלו את עצמם תמיד עד כמה ההוצאה הכרחית.

אמרנו היצמדות להרגלים ישנים. ניתן לראות זאת גם במיעוט השימוש באפליקציות. יתרה מזאת, אפילו שימוש בשלט רחוק על מנת לפתוח שערים אינו נפוץ. נפוץ לראות באוסטריה אדם בחליפה היורד ממכוניתו עם מפתח על מנת לפתוח מחסום או שער, ואחר כך, כמובן, ניגש לנעול שוב לאחר מכן. גם כשיורד גשם או שלג.

ניתן לחייך למראה התנהלות שכזאת, אבל לשמרנות יש גם יתרונות, למשל בשירות המוקפד ובאוכל המקומי המקיים מסורות של מאות בשנים באיכות גבוהה. אם אתם מגיעים כבר לווינה ותרצו לא רק לעשות בה עסקים אלא גם לטעום אותה, אז הנה כתבה שלי במגזין מסע אחר עם המלצות קולינאריות.

מאפיה בוינה (shutterstock)

מאפיה בוינה (shutterstock)

כיצד לפעול מול השמרנות האוסטרית?

בסביבה שמרנית קשה להכניס שינויים. התחום שלכם הוא טכנולוגיה מתקדמת? זה תחום מאתגר עבור החברה האוסטרית כן, הפעילות בה ממוחשבת, עם אוטומציה, הגנת סייבר, תקשורת מהירה ושרתים, אבל אוסטריה לא ממהרת לשדרג אותם, או להכניס בהם חידושים שיש בהם קפיצה למים קרים. היא מעדיפה שאחרים ינסו זאת קודם ויקפצו במקומה. הקניין האוסטרי ידרוש בדרך כלל לקבל Reference, לשמוע שהחידוש הזה כבר נוסה ופועל בהצלחה במקומות אחרים, שהוא עומד בדרישות האיחוד האירופי וגם אז יבדוק אם הכרחי לעשות בו שימוש.

השמרנות והזהירות גם מכתיבות את הדרך בה מתנהלים מול אנשים בתחום העסקי ולומדים לתת בהם אמון. לא, זאת לא הסביבה של תעוזה ותנועה מהירה, הדגש יהיה על היווכחות באמינות ושיקול הדעת. שמעתם לאחרונה על פריצת דרך טכנולוגית שמקורה באוסטריה? כמובן שלא. העסקים באוסטריה מתאפיינים בהתנהלות זהירה ושמרנית, בתכנון לטווח ארוך וברמה גבוהה של יציבות כלכלית ועמידה בהתחייבויות, וזה גם מה שמצופה ממכם.

המנהלים באוסטריה הם בדרך כלל אנשים שיש להם יכולות מימון ורכישה, שפועלים בשוק בעל יכולות קניה, שוק שיש בו מעט מאוד חדשנות מקומית והוא זקוק לטכנולוגיות מן החוץ על מנת לעמוד בהתמודדות הבינלאומית. האוסטרי יבחן את הטכנולוגיות המוצעות לו בכלים מובנים ובזהירות, ויבקש לקבל ניירות, אישורים ונתונים. הוא יוודא שמה שהוצג לו מגובה בעזרת מספרים, מאושר בקריטריונים וגופים בינלאומיים.

איש עסקים באוסטריה (shutterstock)

איש עסקים באוסטריה (shutterstock)

ובעת משא ומתן?

גם בתהליך המשא ומתן נציגי החברה האוסטרית יפעלו בצורה מוקפדת בלי לעגל פינות ועם מעט מאוד הפעלת דמיון. אנשי עסקים ישראליים שיש להם פעילות באוסטריה מעידים על חוסר יצירתיות בניהול המו"מ, מה שנותן לצד הישראלי, היצירתי יותר מטבעו, יתרון. כמובן שכל זה תקף רק במסגרת הכללים והחוק.

הנוקשות השמרנית שתוארה עד כאן לא מונעת את המנהל המקומי מלהיות אדם נעים, אפילו להיפך. האוסטרים הם אנשים מאוד חביבים. הם מנומסים, מחייכים ונכונים לסייע. תפגשו את זה כבר במלון ובמסעדה שבהם האדם שמולך יצא בדרך כלל מגדרו לסייע במה שניתן, בתודעת שירות גדולה בהרבה מזאת שבישראל. זאת לא עדות להסכמה, האוסטרי חביב גם כאשר הוא לא יסכים וגם כשהוא לא יהיה מעוניין להמשיך הלאה. למעשה אפילו אנשי הרשויות שיבואו לעצור אתכם או לסגור את העסק שלכם, אם פעלתם בניגוד לחוק, גם הם יהיו חביבים. החביבות היא דרך תקשורת, היא לא אינדיקציה להסכמה ופעולה משותתפת.

עשה ואל תעשה

עוד מעט נוגעים גלגלי המטוס במסלול השדה, וזה הזמן להבין כי יש לעשות סוויץ' וקודם כל בהתנהלות. היא חייבת להיות מכבדת ומדויקת על פי הפרוטוקול. להתלבש אלגנטי ומוקפד, לדייק בהגעה לפגישות, לא להקדים יותר מדי ובטוח שלא לאחר. יש לדבר במתינות, לא להרים את הקול, לא להתפרץ לדבריו של המארח, ולהתבטא בצורה מתונה, לא בוטה.

הכרחי להיות אמין, זאת אמת מידה מרכזית. הכנתם מצגת של החברה והמוצר? גבו אותה בעזרת נתונים ומספרים. אם אתם מסתמכים על אישורים ומפרטים – הביאו איתכם עותק שלהם ועדיף שהוא יהיה מודפס. אתם מציעים מוצר או טכנולוגיה? הביאו את הנתונים על העמידה שלו ברגולציה האירופית ועל לקוחות שכבר משתמשים בו, והוסיפו זאת למצגת. רשימת לקוחות וסיפורי הצלחה הם מרכיב חשוב במכירות לחברות באוסטריה.

הקצב

צפו להתקרבות איטית, הדרגתית. במפגש הראשון אין טפיחות על השכם ואין שאלות אישיות, הדברים מתחילים בצורה פורמלית וחביבה. בישיבות יגישו בדרך כלל כיבוד בסיסי ביותר, ואם יהיה Follow up יתכן והפגישה הבאה כבר תהיה במסעדה. פעילות חברתית? יציאה יחד לאתרי בילוי בעיר או מחוץ לה? הם יתכנו רק בשלב מתקדם יותר לאחר שנוצר והתהדק הקשר. באוסטריה לא שוברים את הקרח, ממיסים אותו בהדרגה. נדרשת לשם כך עמידה בכללי הפרוטוקול, על ידי חביבות, הוכחת יכולת ועל ידי הצגת אמינות.

כן, האמינות היא הכרחית, הפעילות שלכם צריכה להתבצע במגבלות החוק ואין הערכה לתחמן שיודע לעבוד בעיניים על נציגי החוק. כל מסמך שהצגתם חייב להיות תקף. בדקתם את תאריך התוקף של כל המסמכים? כל הבטחה שתתנו, אפילו הבטחה להתקשר בעוד שבועיים, חייבת להתמלא. זה המקום בו אתם עומדים להיבחן, ואם דברים שהבטחת ותיארתם עוברים שינוי, ואלה דברים שיכולים לקרות, דאגו לספר על כך לאוסטרי מראש ולא להניח לו לגלות זאת במקרה, וכמובן להתנצל על כך ועל הקושי שאולי זה יוצר.

בשלבים הראשונים של הפעילות שלכם באוסטריה אתם תיתפסו כישראלים. לחברות ישראליות יש דימוי מורכב: לחברות טכנולוגיה יש שם טוב בדרך כלל ויש הערכה לחדשנות שלהן, לפריצות הדרך וליתרון שהן נותנות על פני מתחרים. יש גם הערכה למהירות התגובה ומתן מענה לצרכים. לצד זאת בתחומי פעילות אחרים – פחות. חברות אוסטריות כבר נחשפו לישראלים לא ישרים או חסרי אחריות, בעיקר בתחומי נדלן וסחר. ישראלים שניסו להביא רווחים קלים בעזרת פעילות לא תקינה. אם תעמדו מול הדימוי הזה תצטרכו להוכיח את האמינות שלכם באופן מיוחד.

———-

התמונה העליונה: shutterstock

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים במדינות המערב (https://intelectual.co.il/markets/west/), מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשוקי העולם (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות.

הפוסט מסע עסקי – אוסטריה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%90%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%94/feed/ 0
מסע עסקי – גרמניהhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599-%25d7%2592%25d7%25a8%25d7%259e%25d7%25a0%25d7%2599%25d7%2594 https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94/#respond Mon, 29 Jan 2024 10:00:31 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=148355לאן נסיעת העסקים שלכם? המבורג? מינכן? ברלין? פרנקפורט? זה השוק הרביעי בגדלו בעולם מבחינת תוצר משק גלמי. הוא לא יתאים את עצמו אליכם ויש לפעול בו בתאימות לדרך המקומית, הדרך הגרמנית. לשם כך יש להבין אותה ולהכיר אותה ולהיערך לקראתה

הפוסט מסע עסקי – גרמניה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
לא, הגרמני, לא ימסור לידינו הנחיות של עשה ואל תעשה, הוא גם לא יעיר לנו בדרך כלל אם התנהלנו באופן שגוי מבחינתו. הוא אדיב, כפי שנראה עוד מעט. לפיכך חיוני להבין את הגרמני ואת מערכת השיקולים שלו בלי להמתין לחיווי ממנו. קודם כל, על מנת לראות את ההיגיון שמאחורי הדרך, חיוני להבין אותה ואת מה שעיצב אותה.

מה עיצב את הדרך הגרמנית?

בגרמניה, אולי כמו מול כל תרבות, מוצאים בבסיס את מה שיצר אותה. גרמניה היא מדינה נוצרית צפונית שצמחה מתוך האמונה באל אחד ותנאי החיים באירופה. זו תרבות שבבסיסה האמונה באל יחיד, המונותאיזם. כן, היום החברה הגרמנית במרביתה היא חילונית ואפילו אתאיסטית, אבל זה הבסיס שעליו היא צמחה בשעתו לאורך מאות שנים.

התפיסה המעצבת היא שיש אחד בעולם שיודע הכל בלי יוצאים מן הכלל. מול נוכחותו כל דבר נמדד כנכון או לא נכון. תפיסת העולם המערבית שאין בה עמימות: כל דבר הוא צודק או שגוי. שחור או לבן. טוב או רע. ההצלחה של גרמניה בתחומים רבים נובעת מהחשיבה הבלתי מתפשרת הזו.

היא גם נובעת מהחיים לאורך הדורות בתנאי החיים הקשים של צפון אירופה, הקור, הגשם והסכנות של היערות הגדולים. כל אלה מאחדים את החברה סביב הקהילה, הקבוצה. צריך להיות יחד, לסייע לקבוצה גם כשזה בא על חשבון היחיד. היחיד לא יוכל לשרוד בלי הקבוצה שבה הוא פועל. זה מכתיב מחויבות לקהילה שאליה שייך כל אחד.

כמו במרבית אירופה, גם בגרמניה מתפתחת תרבות של יחס אדיב. אפשר להבין מניין זה בא. זאת התנהלות שמונעת ככל האפשר חיכוכים ועימותים מיותרים. תרבות שמאפשרת שיתוף פעולה יעיל לנוכח אתגרים.

התרבות הגרמנית, התרבות שמתוכה צומח הקוד העסקי הגרמני, היא תרבות של דרישה עצמית, קפדנות, תכנון ומיקוד במטרה. מבט על הגורמים שתוארו אשר הצמיחו את גרמניה יכול להסביר את כל אלה. הבנה שלהם תיתן כלים להבין את הדרך בה נעשים עסקים בגרמניה.

כיצד הם מתנהלים?

הביטוי הראשון של כל אלה הוא המפגש הבין אישי. המנהל שנפגוש יהיה מנומס ואדיב. הוא ידרוש זאת מעצמו והוא יצפה לכך מהזולת. להיות נחמד זה עדיין לא אומר דבר, זה נימוס. זה, כפי שראינו, כלי לפעילות משותפת. זה מאפיין של מרבית תרבויות אירופה. ההבדלים מולן עומדים לצוץ.

בין הישראלי לגרמני נמצא תמיד זיכרון השואה. הישראלי מגיע לגרמניה עם המורשת שהטביעו בו האזכורים של העבר האפל של גרמניה. כך גם הגרמני שניצב מולו. מערכת החינוך הגרמנית הטמיעה בו את הלקח מהפרק ההוא בהיסטוריה והוא מגיע למפגש איתנו במודעות מלאה. עם זאת, כאיש של החורף הגרמני והיערות הגדולים הוא יודע לשים הצידה את הסנטימנט ולהתמקד בתפקיד, בהשגת המטרות העסקיות.

כיצד פוגש אותו העבר הנאצי? ייתכן וסבא שלו היה חלק מכך, יתכן ויש לו רגשי אשם, בהחלט יכול להיות שהוא חש איבה עמוקה כלפי הרעיון הנאצי, מרבית הגרמנים של היום הם כאלה, אבל הוא לא ייתן לכך להשפיע על מערכת השיקולים שלו בעת פעילות עסקית. ניסיון של הישראלי לערב את העבר ואת היהדות שלו יזכו אולי להבעת אמפתיה, אבל לא יעלו את הסיכוי של הצלחת התהליך. ייתכן שאפילו להיפך.

הישראלי לא נתפס כצאצא של אסירי מחנות ההשמדה, אלא כנציג של מדינת הסטרטאפ. גרמניה מצויה בתהליך של בניה מחדש לנוכח ירידת ערכה של התעשייה הגרמנית בשנים האחרונות. הגרמנים מבינים כי יש צורך ברעיונות חדשניים ופורצי דרך והם מקווים שהישראלי ההוא יביא זאת על המחשב שלו. זה כרטיס הביקור שלו בעיניהם.

הגרמני, כאדם האמון על שליטה עצמית וחתירה לביצוע המשימה, לא נפתח רגשית בעת ההיכרות ולא מפתח רגשות והיקשרות אל האדם שמולו. זאת בניגוד למה שאנו רואים בעת עסקים במקומות אחרים בעולם. הוא נשאר מקצועי כי זה לתפיסתו הציווי הניצב בפניו. הצלחה מולו לא תצמח מתוך התרועעות ושיח היוצר קירבה. קשר אישי ייבנה, אם ייבנה, על בסיס החיבור העסקי. נקודה.

המנהל שנפגוש יהיה מנומס ואדיב. הוא ידרוש זאת מעצמו והוא יצפה לכך מהזולת

המנהל שנפגוש יהיה מנומס ואדיב. הוא ידרוש זאת מעצמו והוא יצפה לכך מהזולת

החברות הגדולות

גרמניה היא לא רק מדינה של למעלה מ-80 מיליון איש והכלכלה הגדולה ביותר באירופה. היא גם בנויה סביב ארגונים גדולים. ממשלת גרמניה, כבר מתחילת הצמיחה הגרמנית של לאחר סיום מלחמת העולם, טיפחה את החברות הגדולות מתוך הבנה של החשיבות של הגודל בכלכלה המודרנית והיתרון היחסי של גרמניה בהקשר זה. זה שירצה להצליח בגרמניה יצטרך לפעול מול אותן חברות. הוא גם יצטרך להבין אותן כדי להצליח מולן.

יש צורך לפעול וליצור פעילות ועסקאות בגרמניה מול חברות דוגמת סימנס, Rewe, לופטהנזה, פוצמייסטר, AEG, ודויטשה טלקום. מדובר בחברות ענק. עשרות אלפי עובדים. מאות אלפי עובדים. חיוני למפות את החלק הרלוונטי לכם ולוודא אל מי תצטרכו לפנות. קל לאבד כיוון במערכי הארגון ולהקדיש זמן למנהלים בלתי רלוונטיים. איש קשר מתוך הארגון יוכל לסייע באיתור האדם הנכון.

מעבר לכך יש להן כוח כלכלי רב ויכולת עצומה להוציא הזמנות. הן מודעות לכך והן מנצלות זאת. החברות הגדולות מכתיבות את התוכן והסדר ואף את קצב הפעילות ולא מאפשרות לזה שמולם, ספק או לקוח, להכתיב זאת. כן, זה המצב שאליו תצטרכו להסתגל, גם אם המוצר שלכם טוב. גם אם הוא טוב מאוד ואפילו אם הוא מצוין. חוק המספרים הגדולים, מבחינתו של גרמני, תמיד גובר.

לא מומלץ לנסות ולאתגר זאת. ניסיון ישראלי להוביל את התהליך מול החברה הגרמנית הגדולה יחשב כחסר רספקט, כבלתי ראוי, כמכשול בהתנהלות, ועלול לסיים את התהליך. כן, גם אם יהיה סיום, הוא יתבצע באדיבות גרמנית.

ברלין. גרמניה היא לא רק מדינה של למעלה מ-80 מיליון איש והכלכלה הגדולה ביותר באירופה. היא גם בנויה סביב ארגונים גדולים

ברלין. גרמניה היא לא רק מדינה של למעלה מ-80 מיליון איש והכלכלה הגדולה ביותר באירופה. היא גם בנויה סביב ארגונים גדולים

כללי התנהלות

הבנו את היחוד של גרמניה ואת הצורך לבצע התאמות אליה. בואו נפיק מזה כללי עשה ואל תעשה.

חשוב להגיע עם מוצר מוכח, לא ניסיוני. רק במקרים יוצאי דופן החברה הגרמנית תסכים לאפשר להתגלח על הזקן שלה עם מוצר שטרם נוסה והוכח. אמרנו במקרים יוצאי דופן, אפילו מאוד יוצאי דופן. למשל כשיש לכם פתרון ייחודי בלי מתחרים לבעיה אקוטית הניצבת בפניה. במקרים רגילים הצעה חדשנית ומבטיחה בלי רקורד של הצלחה תפעולית תקבל תגובה אדיבה, כמו תמיד, והזמנה לשוב אליהם לאחר שתצברו איתה יותר ניסיון.

נדרשת סבלנות. ככה זה מול תרבויות של תכנון ושליטה עצמית. לבדיקה יוקדש יותר זמן ממה שיוקדש בישראל. תידרשנה קבלת חומר ולמידתו והתייעצויות. ניסיון להאיץ את התהליך כמובן לא יקצר את הזמן. הוא ייתפס בידי החברה שממול כניסיון לשלוט בתהליך ואולי אפילו כחשש ממה שיעלו תוצאות הבדיקה.

לא כדאי להסתמך בגרמניה על קשר אישי או להתמקד בו. כן, הוא חלק מכל תהליך עסקי בין אנשים, הוא הדרך הראויה לפעול בעיני הגרמני, אבל זה לא המרכז, בניגוד למקומות אחרים בעולם. יהיה טוב אם הוא ייווצר, אבל גם אם נוצר קשר אישי הוא לא ישפיע על הפעילות. התמקדו במילוי הדרישות הגרמניות.

הדרישות החשובות הן קודם כל עמידה בכללים וברגולציה. בלי זה לא יהיה תהליך ולא תהיה עסקה ואין זה משנה במקרה כזה מה טיב ההצעה שאתם מציעים.

פרנקפורט. נדרשת סבלנות. ככה זה מול תרבויות של תכנון ושליטה עצמית

פרנקפורט. נדרשת סבלנות. ככה זה מול תרבויות של תכנון ושליטה עצמית

כיצד להיערך לפגישה?

חשוב להגיע מצוידים, כי בכך תיבחנו. יש לבוא עם כרטיסי ביקור, עם מצגות מטוקטקות עד לפרט האחרון ובעיקר עם מידע מפורט על כל פרט שאליו תידרשו: מהבדיקות שנערכו ועד לזמני האספקה, וזכרו שמה שתגידו הוא בגדר התחייבות וזה ייבדק.

נדרשת עמידה בהתחייבויות. הבטחתם לספק מידע? דמו? סאמפל? משלוח ראשון? הצעה? תגובה? ובכן, עשו זאת עם כל מה שנדרש מכך, ובתוך מסגרת הזמנים שהתחייבתם לה. ההתחייבות הראשונה היא להגיע בזמן לפגישות. טוב, זה צריך להיות ברור.

הקפידו על התנהגות על פי הפרוטוקול. למשל ההופעה. דאגו להופעה מוקפדת מהנעליים ועד העניבה, או החצאית. התנהגו על פי הפרוטוקול, ולשם כך הכרחי להכיר את הדרך העסקית הבינלאומית ולפעול מול המארחים על פי ההיררכיה שלהם. פעלו מתוך שליטה עצמית בישיבה, בארוחה ובכל אירוע כפי שנדרש. זה אומר קודם כל להיות מאופקים. להקשיב לדברי הדובר שמולנו עד סופם. להגיב עניינית. להימנע מתגובות חסרות סבלנות או אגרסיביות. לחכות עם שאלות אישיות. ניתן להמשיך עם דוגמאות נוספות אבל התיאור מובן.

המתנה עם שאלות אישיות היא חלק מהתקרבות הדרגתית. אצלנו בישראל שוברים את הקרח, בגרמניה מחכים שעל בסיס האפקטיביות העסקית שהוא יימס מעצמו. אתם לא בטוחים אם זה קרה? הניחו לגרמנים שמולכם להיות אלה שמתקרבים ונהיים אישיים יותר. מעבר לכך זכרו את מה שכבר צוין: ההתקרבות תקל ותנעים את בניית התהליך העסקי, אבל לא היא שתניע אותו.

מה עם שפה? ידיעת הגרמנית היא לא מכשול. אין צורך בה, למרות שזה יכול להיות נוח וליצור אווירה נינוחה. אנגלית היא שפת התקשורת העסקית בגרמניה ולא זכור לי שנתקלתי במנהל שלא שלט בה ברמה סבירה ומעלה. משמעותית יותר תהיה אספקה קרובה מתוך השוק האירופאי. ב-EU שיש בו עשרות מדינות ואינספור חברות הפועלות בגבולות פתוחים, המתנה למשלוח מחוץ ליבשת שצריך לעבור מכס היא חיסרון משמעותי. עבודה עם סניף מקומי או שותף מקומי יכולה לפתור את הקושי הזה. כפי שכבר צוין הוא גם יסייע עם המיפוי של המנהלים הרלוונטיים לכם בתוך הארגון.
———-

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים במדינות המערב (https://intelectual.co.il/markets/west/), מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשוקי העולם (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות.

.

הפוסט מסע עסקי – גרמניה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99-%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94/feed/ 0
הולנד לנוסע העסקיhttps://www.masa.co.il/article/%d7%94%d7%95%d7%9c%d7%a0%d7%93-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%2594%25d7%2595%25d7%259c%25d7%25a0%25d7%2593-%25d7%259c%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25a1%25d7%25a2-%25d7%2594%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599 https://www.masa.co.il/article/%d7%94%d7%95%d7%9c%d7%a0%d7%93-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/#respond Thu, 25 Jan 2024 06:22:41 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=148302לעבוד עם הולנדים? לכאורה זה דבר פשוט ומתאים מאוד לישראלי, זאת מדינה מערבית שבינה לבנינו יש פער ההתנהגותי קטן יחסי. נכון, הוא קטן ביחס לתרבויות אחרות, אבל עדיין יש פערים והבדלים, וניתן ליפול למלכודות ולקלקל את הפעילות המשותפת. יש בה משהו טריקי, ההתנהלות העסקית בהולנד היא ישירה ומנומסת גם יחד. חיוני להכיר ולהבין אותה על מנת לפעול בה ביעילות המביאה תוצאות

הפוסט הולנד לנוסע העסקי הופיע ראשון במסע אחר

]]>
הגישה ההולנדית לעסקים צומחת מהתרבות המקומית, וזאת צמחה לאורך ההיסטוריה, תחת השפעת הדת ותנאי האקלים. כל דבר כאן תלוי תרבות, כמו במרבית העולם. למשל ניהול הישיבה. בחברה הולנדית היא אמורה להתחיל בזמן ומצופה מכל משתתף לדייק בהגעה ולבוא עם כל הידע וההכנות הנדרשות. היא תתנהל בצורה ממוקדת ובלי ללכת מסביב, אין זמן לשיחות חולין והקדמות. כן, הישירות פשוטה לישראלים, הדיוק והמוכנות? מניסיוני, פחות.

לקריאה נוספת:

מול כל משתתף ניצבת הציפייה לתרום לשיח, לתרום לישיבה דעות ותכנים המבוססים על ההכנה שנעשתה לקראת הישיבה ועל מקצועיות. אין טרמפיסטים. ההשתתפות אמורה להיעשות באופן ישיר ואדיב, לא לחשוש להגיד בדיוק מה שחושבים, וזה לא ברור מאליו בתרבויות אירופה, אבל לעשות זאת בצורה מתחשבת ומנומסת. האם זה פחות אינטואיטיבי לישראלים? שימו לב שזאת תרבות ייחודית ומחייבת התאמות, הן מול אנשי אירופה והן מול הישראלים.

נכון, קל לנו להתחבר לישירות ולהיעדר המשחק החברתי, אבל זה עדיין לא ישראל וצריך להיות ערים גם להבדלים. התחשבות ונימוס משמעותם לבחור את הדרך לומר את הדברים הישירים. לא להיות ביקורתי שלא לצורך, לא להיות אישי היכן שזה לא נדרש, וכמובן שלא לפגוע במכוון. דוגמאות? התחשבות ונימוס מחייבים למשל לאפשר לזולת לדבר בלי לקטוע את דבריו, בלי להרים את הקול. לדבר, אבל גם להקשיב.

טחנות קמח בהולנד. התחשבות ונימוס מחייבים למשל לאפשר לזולת לדבר בלי לקטוע את דבריו, בלי להרים את הקול. לדבר, אבל גם להקשיב

טחנות קמח בהולנד. התחשבות ונימוס מחייבים למשל לאפשר לזולת לדבר בלי לקטוע את דבריו, בלי להרים את הקול. לדבר, אבל גם להקשיב

כנות וישירות יחד עם אדיבות

הישירות לא אמורה לבטא את האגו, אלא לשרת את האפקטיביות. מוביל הישיבה יהיה בדרך כלל מאוד ישיר בדרך בה הוא יכוון את המשתתפים. אמירות קצרות, הערות קצרות. יש עוד משהו? אוקי, בואו נמשיך. בלי ללכת מסביב, בלי לעטוף את הדברים באמירות עקיפות, בלי לבזבז זמן על מחמאות. נדרשות כנות וישירות יחד עם אדיבות, לא אסרטיביות ולא אגרסיביות.

הישיבה היא רק דוגמה. היא משקפת את הדרך בה הדברים נעשים. זה שעומד לעשות רילוקיישן להולנד, או להתחיל לעבוד מול הולנדים, כדאי שיערך לכך. הבסיס הוא לפעול במדויק, באופן מקצועי, מתוכנן. לבצע את המשימות בכמה שפחות זמן בלי לבזבז זמן על דברים היקפיים.

את הדברים שמתוארים כאן ניתן לראות כבר בדרך לעבודה. שמתם לב כמה רבים הם ההולנדים הרוכבים לעבודה על אופניים? יש בהם אמנם סטודנטים ואנשי מקצועות טכניים, אבל גם מנהלים ובעלי מקצועות חופשיים. למה אופניים? כי אופניים מסייעים לחיסכון בזמן, לבריאות הגוף וחיסכון בכסף. יש בכך רושם חברתי לא מכובד? לא בהולנד. היעילות מעל לכל, עובדים ומנהלים מדוושים אל העבודה בחום ובקור, קושרים את האופניים מול המשרד, מגלגלים בחזרה למטה את קצות המכנסיים ונכנסים פנימה להכין כוס קפה ולהתחיל את היום.

ציינתי שאין השקעה בעטיפת הדברים הנאמרים בעטיפה יפה. משמעות הדבר היא השקעה מינימלית ביצירת חיבור אישי, באווירה וביחסי אנוש. כן, הם קיימים במידה מסוימת, ההולנדי לא מקל בהם ראש, אך הוא מצפה שמערכות היחסים בעבודה יבנו על בסיס היעילות. אתה רוצה להשתלב בסביבת הפעילות? אתה נדרש להוכיח יכולת ולבצע את החלק שלך. זה צריך להספיק. אחר כך, על הבסיס הזה אפשר לעשות מינגלינג. כן, יש לזה מקום. לצאת בסוף היום לשתות בירה יחד, לקשקש, להכיר יותר לעומק, להתחבר.

כך מתנהל גם הניהול בהולנד. המנהל לא ייתן לעובד שלו הגדרה מפורטת של כל מה שעליו לעשות, אלא יסתפק בהגדרות כלליות ויצפה שזה ימלא אותם תוכן בהחלטות שלו והפעולות שלו. משהו נשאר לא ברור? יש קושי? בוא, דבר, שאל, ברר בצורה ישירה בלי ללכת מסביב את מה שנדרש וגש לעשות זאת. יעילות, עבר אמרנו?

בניין משרדים באמסטרדם

בניין משרדים באמסטרדם

מרכז רוטרדם

מרכז רוטרדם

חיים נעימים

וישנו העניין של איכות החיים. היא, חשובה, היא עניין של תרבות בהולנד. החיים צריכים להיות Gezellig (מבוטא: חזליח). זה ביטוי שמתורגם כ"נעימים" אבל הוא ביטוי שמתאר מעגל של פעילות וסדרי עדיפויות. הביטוי מתאר את הדאגה לפרטים הקטנים שיוצרים חיים נעימים. הבית צריך להיות Gezellig עם גינה קטנה הצמודה לבית, לא גינה גדולה שצריך להשקיע בה עבודה רבה. פנים הבית צריך להיות נוח לתנועה, מנורות מפוזרות, צמודות בדרך כלל לקירות שמפזרות תאורה עקיפה, ולא תאורה מרכזית פולשנית. צריך שתהיה במטבח חתיכת גבינה שניתן לפרוס עם כף הפריסה ההולנדית המסורתית. הכל צריך להיות Gezellig.

גם על מנת להשיג את המטרה הזאת ההולנדים עובדים בצורה מבוקרת ומתוכננת ככל האפשר. הדרך ההולנדית היא לעשות את מה שנדרש בעבודה בצורה יעילה וחסכונית בזמן, על מנת לעמוד ביעדים, לסיים ולהתפנות לחיים הפרטיים בסוף היום: לשחק עם הילדים, לעשות ספורט או אולי לצאת לפאב ולשתות.

בדרך החיים ההולנדית יש הרבה כבוד לפרטיות. יכבדו אותך ויצפו שאתה תכבד את אלה שמולך. האנשים שאיתם תעבוד לא יפלשו אל חייך בשאלות או בהנחיות כיצד לפעול, מה שמאוד מקובל ונפוץ בישראל. אותו דבר בדיוק מצופה ממך. חיה ותן לחיות. עם הזמן תתקרב אל חלק מהאנשים ויתכן ויתפתח שיח אישי יותר, אבל רק כאשר התהליך התקיים. בניגוד לתרבויות מזרח אסיה, שבהן First you make friends and then you make business, כאן לקשר האישי יש חשיבות כקשר אישי, לא הכרחי על מנת לקדם את העבודה, ולא מהשלבים הראשונים.

בשל כל אלה יש גם כיבוד קפדני של זמנו של הזולת. בשל כך קובעים פגישות בצורה מדויקת ומגיעים במדויק לפגישות בזמן שנקבע. מתוך כך נדרשת אדיבות. להיות מנומס, אמנם, כפי שתואר, לא ללכת מסביב ולנהל שיחה של ריכוך, אבל גם להקפיד, יחד עם זה, לא להיות תוקפני. אמור את מה שאתה חושב בלי אגרסיביות. הדרך ההולנדית.

———–
טל רשף
– יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים במדינות המערב (https://intelectual.co.il/markets/west/), מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשוקי העולם (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות.

.

הפוסט הולנד לנוסע העסקי הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%94%d7%95%d7%9c%d7%a0%d7%93-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/feed/ 0
מדינות המפרץ לנוסע העסקיhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%a5-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%2593%25d7%2599%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2594%25d7%259e%25d7%25a4%25d7%25a8%25d7%25a5-%25d7%259c%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25a1%25d7%25a2-%25d7%2594%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599 https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%a5-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/#respond Thu, 11 Jan 2024 07:31:03 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=148090במסגרת ההסכמים הידועים כהסכמי אברהם שנחתמו ב-2020 עם איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו וסודאן, ההזדמנות המרכזית הייתה ונשארה איחוד האמירויות. זאת מדינה קטנה אבל עשירה, המהווה גם  צוהר לקשר כלכלי עם שורה של מדינות באזור: עם סעודיה, כווית וקטאר. מדינות הנפט של המפרץ הפרסי

הפוסט מדינות המפרץ לנוסע העסקי הופיע ראשון במסע אחר

]]>
המשותף למדינות המפרץ הוא מצד אחד תמ"ג גבוה בזכות מאגרי נפט וגז, או בזכות הסמיכות למדינות עתירות הדלקים הפוסיליים, ומצד שני תרבות מקומית שהיא ערבית. היא מוסלמית ויש בה גם מרכיבים מקומיים יחודיים, ואת כל אלה חיוני להכיר על מנת להבין ולפעול ביעילות בעסקים מול מדינות המפרץ.

איחוד האמירויות הערביות הוא פדרציה של שבע אמירויות, כשאבו דאבי היא עיר הבירה. מדובר בצומת דרכים סואן, שבו לצד מיליון אזרחים ו-9 מיליון תושבים זרים בקירוב, עוברים מיליונים רבים בכל שנה, חלקם על מנת לתייר, רבים יותר על מנת לעשות עסקים במרכז הנפט והגז העולמי הזה. רבים עוד יותר עורכים קונקשן בטיסות של אמירייטס או איתיחד, חברות התעופה היוקרתיות המקומיות הטסות למאות יעדים בעולם.

ראשית כל, על מנת להבין ולפעול ביעילות מול מדינות המפרץ, חיוני לקחת בחשבון שאלה מדינות ערביות מוסלמיות. אסור לתת לבניה המודרנית ולאווירה הקוסמופוליטית לטשטש זאת. נכון, דובאי ואבו דאבי הן מודרניות באספקטים רבים, וניתן אפילו להשיג ולשתות בהן אלכוהול במקומות רבים, אבל הן עדיין מוסלמיות ויש בהן איסורים מוסלמיים על פי החוק, אוכלוסייה שליטה מוסלמית, סנטימנטים מוסלמיים, ובחלק מהאמירויות אפילו חלים חוקי השריעה הכוללים קוד לבוש מחמיר.

עקב החרם על ישראל, בשנים רבות שקדמו לכך, מעטים מהתושבים פגשו אי-פעם ישראלים או אפילו יהודים. ישראלים הם עדיין זן לא מוכר שיכול לגרור תמיהה וסקרנות, ולעתים גם זרות ואיבה. מומלץ שלא להבליט את היהדות ואת הישראליות, וזה נוגע לכיתוב עברי על חולצות, חבישת כיפה או ענידת מגן דוד. הזהות הישראלית כמובן תהיה גלויה למארחים שלכם אבל אין תועלת בכך שהיא תהיה גלויה גם לכל השאר.

ולא, אין צורך והכרח לנהל שיחות על פוליטיקה, על ישראל, או על יחסי ישראל עם הפלסטינים. אם האמירת יוזם זאת היענו לו במהירות רבה, אבל מומלץ שלא ליזום זאת.

דובאי

דובאי

הכבוד כהערכה

מה שנאמר עד כה מחייב כבוד לאיסלם על כל מרכיביו, בין אם מדובר בהקשר לחאג', לקוראן, לערים הקדושות, למצוות האיסלם, ומעל לכל אלה למה שקשור לאללה או לנביא מוחמד. על מנת לפעול מול מדינות המפרץ יש לנקוט בכבוד גם במקרים של התייחסות לשלטון. לא מקובל כלל להתבטא ולחוות דעה כלשהי לגבי משפחות המלוכה של מדינות ה-UAE, או אף למתוח ביקורת על כל מנהיג ערבי שהוא. זה הכרחי על מנת להבין ולפעול ביעילות בעסקים בסביבה זאת.

הכבוד נדרש על מנת לבטא הערכה, לשמור על ההרמוניה במערכת היחסים, ליצור תחושה נעימה ולפתוח פתח לעסקים טובים. הדרך לעשות זאת היא בהתנהלות מתונה ומכבדת מאוד. איש עסקים מקומי, אשר פוגש הזדמנויות מכל העולם, יעדיף בדרך כלל לוותר על ההזדמנות שפורש בפניו הישראלי אם היא כרוכה בהרמת קול, תכנים צורמים, הערות לא נעימות, התפרצות לדבריו או הבעת אי סבלנות, במיוחד כאשר גם כך הוא צריך להתמודד עם קשיים הנוצרים כאשר נודע לסביבתו שהוא עושה עסקים עם ישראלים.

כבוד נדרש גם כלפי הסביבה. במדינה קטנה שכזאת שמועות עוברות במהירות ויהיה מחיר להשארת טינופת ואי סדר בחדר במלון, לשיחות טלפון בקול רם במרחב הציבורי, או ללבוש בלתי הולם גם לאחר שעות העבודה.

האמירתים מתגאים במראה המוקפד שלהם, ומתלבשים בצורה מוקפדת בכל מקום שאליו הם הולכים. לבוש מכובד כולל הקפדה על הפרטים, מהנעליים ועד השעון, הימנעות מבגדים מרושלים, מהוהים, ישנים, זולים למראה או בגדים  צמודים וחשופים. מקובל שחצאיות ומכנסיים קצרים יגיעו לפחות עד הברכיים. ככלל בציבור הכתפיים צריכות להיות תמיד מכוסות, אצל גברים ונשים כאחד. בדובאי ובאבו דאבי בחוף, בבריכה ובמועדונים, נשים יכולות ללכת ללא שרוולים וללבוש חצאיות מיני, אבל לא ברחוב. בשאר האמירויות אף חל חוק שריעה על הלבוש.

חוף באמירויות

חוף באמירויות

הקוד העסקי

לצד המימד השמרני והמוסלמי שתואר עד כה, מדינות המפרץ הן מדינות עשירות. מדינות המורגלות מזה עשרות שנים שיש להן כסף שיכול להשיג הכל, או לפחות כמעט הכל. זה יצר עם הזמן תרבות עסקית שרואה התמקחות על כסף כזילות, כפחיתות ערך.

תוכלו לראות זאת עוד לפני שנכנסתם אל הישיבה עם החברה שמולכם כאשר תשוטטו בשווקים, בחנויות ובקניונים. לעתים קרובות אין ציון של מחיר על גבי הפריטים. אנשים רבים מהשכבה העשירה מורגלים לבוא, להצביע על מה שהם רוצים, ולהציג בקופה את כרטיס האשראי בלי לשאול לגבי המחיר.

כפי שצוין מדובר בתושבים העשירים, אנשי השכבות הנמוכות יותר יבררו מה המחיר לפני שיקנו. אכן, יבררו, אבל, וזאת בניגוד למה שמקובל במדינות ערביות אחרות, לא מקובל להתמקח. לא נראה טוב להשוות בקול רם את המחיר למה שאתם מכירים מישראל או ממדינות אחרות. עדיף שלא להתלונן על גובה המחיר או לבקש הנחה. ושוב, יש לזכור כי זאת סביבה קטנה באוכלוסין והרושם שהשארתם במקום כלשהו, גם אם הוא בעת קניות ולא קשור לתהליך העסקים שפניכם, יכול להגיע לאזניו של הלקוח שלכם וליצור לכם דימוי שלילי.

ניהול משא ומתן

כל מה שנאמר לעיל כמובן חיוני כדי להבין ולפעול ביעילות בעסקים מול מדינות המפרץ. הוא חל ביתר שאת על תהליך המו"מ. צפוי כי לחברה שמולכם תהיה יכולת תשלום גבוהה, וחברות כאלה נכונות לשלם עבור מה שהן מקבלות. המחיר בדרך כלל לא צפוי להיות אבן נגף ועל כן עדיף שלא להעניק לו דגש רב.

גורל העסקה שבפניכם תלוי בעיקר בקשר האנושי שתצרו עם המארח, וההתרשמות שלו מהמוצר והשירות שלכם. אם תשכילו לטפח את שני אלה התשלום צפוי להיות לשביעות רצונכם, והתעסקות יתרה בו רק תזיק לנראות שלכם בעיניו.

הדרך המומלצת לתפוס את המקל בשני קצותיו בעת מו"מ היא לפעול מתוך אורך רוח. בעת המפגש הראשוני הניחו למארח זמן לנהל איתכם Small talk, אל תמהרו לדבר על עסקים. אפשרו לו להכיר אתכם ולתהות על קנקנכם ואישיותכם. היו פורמליים וחביבים בשלבים הראשונים ותנו להיפתחות זמן להתרחש על פי מה שתראו שמתרחש אצל הצד השני. הוא זה שיקבע מה יהיה קצב ההתקרבות, והוא זה שיזום את המעבר לשיח עסקי.

במהלך השיח הידידותי היו רגועים, היו מכבדים, אל תבטאו קוצר רוח בתנועות גוף, הקפצת הרגל או מבט בשעון. המארחים שלכם בחינו בכך, זה חלק מהתהייה על קנקנכם. בעת המעבר לשיח עסקי הניחו למארח לקבוע את סדר היום. הציגו את עצמכם, את החברה שלכם ואת המוצר שלכם בצניעות, בלי התרברבות, תוך ציון הפרטים הנדרשים. אין צורך לשבח את עצמכם ואת החברה שלכם, הפרטים הם שיעשו זאת.

כאשר הדברים יגיעו לענייני מימון, מועדי אספקה ושאר פרטים שיכולים ליצור מחלוקת, אתם כמובן אמורים לייצג את האינטרסים של החברה שלכם. נכון, דאגו שלא לחרוג מהמסגרות שהצבתכם לעצמכם, אבל בלי אמירות בוטות, בלי ביקורתיות. במקום שבו יש חשש מיצירת מחלוקת העדיפו תמיד את הרמז על פני אמירה ישירה. המארחים שלכם מתורגלים היטב, עוד מילדותם, בדיבור עקיף ובהבנת רמזים.

פרויקט האיים בדובאי

פרויקט האיים בדובאי

————

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים במדינות האיסלם (https://intelectual.co.il/markets/arab-markets/), מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשווקים מתעוררים (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות.

הפוסט מדינות המפרץ לנוסע העסקי הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%a5-%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a2-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99/feed/ 0
נסיעות עסקים לוייטנאםhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%9d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a1%25d7%2599%25d7%25a2%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%259c%25d7%2595%25d7%2599%25d7%2599%25d7%2598%25d7%25a0%25d7%2590%25d7%259d https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%9d/#respond Sun, 08 Oct 2023 12:51:59 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=147669את וייטנאם מכנים לא פעם בשם "סין החדשה". זה לא במקרה. היא צועדת בנתיב בו צמחה בשעתו כלכלת סין והופכת בהדרגה למרכז עולמי של יצור תעשייתי. הזדמנויות יש בה המון, והן מתרחבות. יש גם צרכים של וייטנאם והחברות שלה. לצד אלה יש לה גם דרך משלה לעשות עסקים שחיוני להכיר. זאת דרך הנטועה בתרבות שלה שעל פיה יצליחו או יכשלו נסיעות עסקיות אליה

הפוסט נסיעות עסקים לוייטנאם הופיע ראשון במסע אחר

]]>
הדרך הוייטנאמית לעסקים

לפני שלוקחים את המטוס אל וייטנאם חיוני להכיר את הגורמים שהפכו אותה למה שהיא:

  • הסכמי סחר – וייטנאם, מהווה חלק מארגון הגג ASEAN של דרום מזרח אסיה, ומקיימת אזור סחר חופשי עם חברותיה לארגון ושותפה להסכמי הסחר שחתם הארגון. בנוסף לכך היא מהווה חלק מארגון ה-CPTPP, ולצד אלה גם מוסיפה וחותמת הסכמים כאלה גם באופן עצמאי, למשל עם האיחוד האירופי. הפעילות שתיצור בה יכולה לפתוח אפשרויות גם בשווקים אחרים.
  • שינוע נוח – וייטנאם נמצאת במיקום נוח לשינוע של היצוא שלה לרחבי העולם, עם חופי המים העמוקים הארוכים שלה, הרוחב הקטן של המדינה המציב כל אתר יצוא במרחק קטן מהים, והקירבה לנתיבי שיט למדינות המזרח, להודו וליבשת אמריקה.
  • עלויות יצור נמוכות – בזמן שבו עליית עלויות היצור יוצרת בעיה במדינות דוגמת סין, יפן, קוריאה וארה"ב, וייטנאם עדיין אטרקטיבית וצפויה להישאר כך בעתיד הנראה לעין. שכר המינימום הוא בממוצע כמחצית מהמקבילה בסין. הגיל החציוני הנמוך בוייטנאם מאפשר זמינות גדולה של כוח אדם, ואיכות כוח האדם עולה ככל שמשתפרת ההכשרה הטכנולוגית והמדעית.
  • שוק פנימי – בוייטנאם קרוב ל-100 מיליון איש שרמת ההכנסה שלהם עולה, מעמד הביניים צומח והיא שוק גדול, לצד מיליארדי צרכנים במדינות שאיתן היא חתומה על הסכמי סחר.
  • שליטה מרכזית – זאת מדינה המנוהלת באופן מרכזי בידי מפלגה, אשר צוברת רקורד של מערכת שלטון מתוכננת ויציבה. היא מנוהלת על ידי מערכת של תוכניות חומש וגופי תכנון ופיקוח שמשלבים שוק פתוח עם התערבות מדינה. היא משקיעה רבות בשיפור קלות עשיית העסקים, בפתיחת אזורי תעשייה מתקדמים, מעבר לטכנולוגיות מתקדמות, שיפור המחקר האקדמי וההכשרות המקצועיות, בשיפור התנאים הסוציאליים של העובדים.
  • "סין החדשה" ליד סין – הגבול המשותף עם סין לצד הסכמי הסחר איתה, הופכים את וייטנאם ליצרנית מועדפת ליצוא לסין. לנוכח עליית עלויות היצור בסין, התגברות החסמים ליצוא לארה"ב והמעבר של סין ליצור מוצרי צריכה המוניים. וייטנאם, בונה מערכי יצור שיכולים להחליף את אלה של סין וגם לייצר עבור סין.

ההזדמנויות והצרכים עולים מהתיאור הזה. חיוני לצד זאת להכיר גם את היחוד התרבותי שלה שמגדיר את הדרך לעשות בה עסקים. זאת דרך של תאימות לצרכים וליכולות של וייטנאם, קשרי מפלגה, והתנהלות בין אישית מכבדת וזהירה. הפרטים וההמלצות נמצאים בהמשך הכתבה, ראו למטה.

לקריאה נוספת:

הו צ'י מין סיטי

הו צ'י מין סיטי

שליטה עצמית

אתם נוסעים למטרות יבוא? יצוא? היצוא הוא המורכב יותר. בוייטנאם הכל נמדד על פי היררכיה, יש כבוד למבוגר, לבכיר, אבל קודם כל ללקוח, זה שמחזיק את כרטיס האשראי. כשתגיע כיבואן, המוכר הווייטנאמי יתאמץ לשאת חן בעיניך. אם תגיע למכור – חובת המאמץ היא עליך.

יצפו ממך לגלות סבלנות, וזה לא קל לישראלי, להתאים עצמך ללוחות הזמנים של המארחים, להיות נחמד ולחייך לאורך כלך הדרך. יצפו ממך לגלות איפוק ושיטה עצמית. הווייטנאמי, בניגוד לישראלי, לא מעריך דוגריות. הוא רוצה לראות מולו אדם בעל שליטה עצמית שניתן לסמוך על הדרך בה הוא יפעל, לא משנה באילו נסיבות.

בשליטה עצמית, על פי הכללים. את כרטיס הביקור צריך להגיש בשתי ידיים, בארוחה יש להמתין עד שהמאחר יורה לך היכן לשבת, המצגות צריכות להיות מוקפדות עד הפרט האחרון, כך גם הלבוש שלך, הדיוק שלך בהגעה לפגישות. בעצם, הכל.

אם הקפדת על כבוד והיררכיה, על איפוק והתאמה לכללים המקומיים, ניתן יהיה להגיע לזמן הגשת ההצעה וזה לא יקרה מהר. צריך זמן לבנות מערכת יחסים קודם לכן. כפי שאומר הווייטנאמי: First you make friends, then you make business. הגענו להצעה? מצוין, זה אומר שצלחנו את השלבים הראשונים, השלבים בהם הווייטנאמי חושש ונזהר זהירות יתר. בואו ניגש להצעה עצמה.

מה שיש לנו להציע צריך לקחת בחשבון את וייטנאם, את הצרכים שלה, את המבנה שלה ואת האפשרויות שלה. האפשרויות הכלכליות מצומצמות עדיין ביחס לשווקים מפותחים יותר וצריך לקחת זאת בחשבון בעת התמחור. המבנה שלה סובב סביב המימשל והוא תמיד נוכח בחדר וצריך לנסח את ההצעה כך שתציג לא רק את היתרונות לארגון הרוכש, אלא גם למדינה ולמוסדות השלטון שלה, כלומר למפלגה.

לאחר שני אלה ההצעה, על מנת שתתקבל צריכה להתאים עצמה לצרכים של וייטנאם. היא צריכה להיות מותאמת למדינה שמחפשת דרכים לפתח את החקלאות שלה ולהפוך אותה למודרנית ויעילה יותר. שבה צומח מעמד הביניים ורוצה מוצרי איכות. מדינה השואפת לשפר את הצבא שלה ולשלב בו טכנולוגיות מתקדמות ויעילות. מעל לכל שואפת המדינה לפתח את התעשייה, לייעל את תהליכי היצור ולעבור לייצור של מוצרים עתירי טכנולוגיות. יש לחברה שלך מה להציע בתחומים אלה?

אם כן, יש לנסיעה שלך סיכויי הצלחה טובים. צריך להקפיד על מה שתואר קודם לכן ולא פחוות חשוב מכך – ליהנות. הווייטנאמים יודעים לארח ויודעים ליהנות. כיף לצאת איתם לאחר שעות העבודה לבילוי עסקי, ותמיד אפשר לקרוא במסע אחר בכתבה על סיור קולינארי בהאנוי כדי לקבל את התמונה.

ערב בסייגון

ערב בסייגון

————

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים בוייטנאם (https://intelectual.co.il/markets/vietnam/ ) ומזרח אסיה, מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשווקים מתעוררים (https://intelectual.co.il/tools/workshops/ ) בחברות ישראליות

 

 

הפוסט נסיעות עסקים לוייטנאם הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%9d/feed/ 0
עסקים בהונג קונג: בין שקט לסערהhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%94%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%a7%d7%98-%d7%9c%d7%a1%d7%a2%d7%a8%d7%94/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%2591%25d7%2594%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2592-%25d7%25a7%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2592-%25d7%2591%25d7%2599%25d7%259f-%25d7%25a9%25d7%25a7%25d7%2598-%25d7%259c%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%25a8%25d7%2594 https://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%94%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%a7%d7%98-%d7%9c%d7%a1%d7%a2%d7%a8%d7%94/#respond Wed, 11 Dec 2019 15:15:18 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=135114הונג קונג עומדת בסוף 2019 בצומת דרכים: הממשל הסיני מפעיל סיפוח זוחל שלה והצעירים מציפים את הרחובות בהפגנות ובאלימות ובעיקר בפחד רב מפני הבאות. זהו עדיין מרכז פיננסי ועסקי בינלאומי, עם הזדמנויות עסקיות עצומות, אבל העתיד לוט בערפל. טל רשף מספר על הונג קונג הנמצאת בעין הסערה, ואיך כל זה משפיע על מי שרוצה לעשות בה עסקים

הפוסט עסקים בהונג קונג: בין שקט לסערה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
לראשונה הגעתי להונג קונג לקראת סוף שנות ה-90 של המאה שעברה. העיר הייתה עדיין בשליטה בריטית, ומטוסים נחתו עדיין בשדה התעופה הישן של אז, כאשר קצות כנפי המטוס נושקות לבתי הקומות שמסביב והטייס מתמרן בין ההרים לעבר המסלול, ובסמטאות העיר חיו משפחות בדירות שהן בתי מלאכה ובהן תפרו חליפה לתייר בין לילה בעבודה מאומצת של כל בני המשפחה יחד.

לאחר שקיימתי כמה פגישות מתוכננות ואכלתי צהריים, עליתי יחד עם המארח שלי רגלית אל פסגת אחד ההרים המזדקרים מתוך הונג קונג, ושם, בגן ציבורי שקשישים ביצעו בו תרגילי צ'י קונג, השקפנו מלמעלה על העיר ועל הנמל. בלי מחשבה יתרה ומתוך התפעלות אמרתי לו "בן אדם, זה מרשים, ממש מנהטן". הוא חייך וענה לי תשובה שהייתה בה מן הנבואה, "כן, הונג קונג ומנהטן דומות, אבל ניו יורק היא עיר שכבר הראתה לנו מה היא יכולה להציע וכאן, לעומת זאת, הסיפור רק התחיל".

מאז עברו עשרות שנים, היום הנבואה כבר התגשמה, הונג קונג מהווה דלת סינית אל העולם הרחב, ולמרות שפעילות רבה מתנהלת ישירות בין המערב לבין סין במחוזות השונים, עדיין פעילות דרך המושבה הבריטית לשעבר נותנת לאיש העסקים הישאלי הנעזר בה מספר יתרונות חשובים. בהונג קונג שורר החוק הבריטי, היא ידועה בהגנה שלה על קניין רוחני ופטנטים, המיסוי בה נמוך, במיוחד כשהדבר נוגע למיסוי החברות, המערכת הכלכלית בה (בניגוד למרבית סין) פתוחה וחופשית, המימשל נקי משחיתות באופן יחסי, המוסדות הפיננסיים שלה מפותחים מאוד והבורסה שלה היא מהמובילות בעולם בתחום ההנפקות, יש בה מערכת אוניברסיטאות טובה ויש שיתוף קרוב שלהן בפעילות הכלכלית הטכנולוגית בהונג קונג.

גורדי השחקים של הונג קונג כפי שהם נראים מפסגת ויקטוריה | צילומים: שאטרסטוק

גורדי השחקים של הונג קונג כפי שהם נראים מפסגת ויקטוריה | צילומים: שאטרסטוק

לפעילות שכזאת יש גם חסרונות. לשם כך יש צורך בכפל מערכות, אחת בסין ואחת בהונג קונג, להחזיק בשני משרדים, לשלם פעמיים אגרות ולהחזיק צוות נוסף, כאשר צוות זה לא מקבל את משכורתו ביואנים אלא בדולרים הונג קונגיים. כן, רמות השכר מהוות שיקול משמעותי, התמ"ג של המושבה הבריטית לשעבר הוא הגבוה ביותר באסיה כולה ועלויות השכר בה גבוהות מאשר במחוז גואנדונג שמצפון לה.

הפער הזה בעלויות היצור גרם להעברת היצור צפונה. היום כמעט ואין בהונג קונג יצור תעשייתי, עיקר הפעילות בה היא כלכלית ניהולית, המושבה עברה לידי ממשלת סין, מרכזי היצור שהיו בה עברו אל פנים הארץ ואל שכר העבודה הנמוך יחסית של סין, העיר, אשר כאמור כבר הייתה מפותחת ביותר באותם ימים, המשיכה להתפתח בקצב מהיר, בנינים חדשים קמו, בעלי סדנאות היזע הפכו לבעלי מפעלי טקסטיל בגואנדונג. פועלות ממנה חברות אחזקות רבות המנהלות את עסקיהן בסין, פועלים בה מוסדות פיננסיים הנותנים שירותים לכל האזור. הונג קונג של החייטים, הצורפים ופועלי היצור ממהלך המאה ה-20 פינתה את מקומה לטובת הונג קונג של משרדים בבתי קומות.

היום, בעת כתיבת הכתבה הנוכחית, הונג קונג עומדת בפני צומת דרכים. הממשל הסיני מפעיל סיפוח זוחל שלה אל תוך המולדת המפלגתית הסינית, והצעירים מציפים את הרחובות בהפגנות ובאלימות ובעיקר בפחד רב מפני הבאות. היא עדיין מרכז פיננסי ועסקי בינלאומי וההזדמנויות שהיא מציעה עדיין עצומות, אבל העתיד לוט בערפל, וההווה עלול להיות לא בטוח למי שמסתובב במרכזי ההפגנות ברגע הלא נכון. זה משפיע על הביטחון, על הכלכלה, על העסקים, על הממשל, וזה נובע לא רק מהסיבות שפורטו, אלא גם מהיחס של ההונג קונגיים לבני סין עצמה, ה-mainland.

אנשים עסקים בסנטרל, אזור העסקים של הונג קונג, בימים שקטים ונטולי הפגנות

אנשים עסקים בסנטרל, אזור העסקים של הונג קונג, בימים שקטים ונטולי הפגנות | צילום: Maxim Blinkov / Shutterstock.com

בשעתו פירסם בית עסק קטן בהונג קונג בשם Local Studio HK סדרה של קריקטורות המשוות בצורה לא מחמיאה את סין אל הונג קונג: שרטוט של הפרדת רשויות מול שרטוט של איחוד רשויות, הונג קונגי הממתין בעמידה מול סיני המשתופף על עקביו, הונג קונגי העומד באוטובוס לצד מושבים המיועדים לנכים מול סיני החולץ את נעליו ומשתרע עליהם ותופס תנומה, ואף קרש אסלה נקי לאחר שהונג קונגי השתמש בו מול קרש מטונף ועליו סימני נעליים של אדם שעשה את צרכיו בכריעה על עקביו. הקריקטורות הפכו לוויראליות ומבחינת הונג קונגים רבים הם מבטאים היטב את שאט הנפש שלהם מהנוכחות של השלטון הסיני והתרבות שהוא מביא איתו.

הניכור כלפי הממשל המרכזי בולט במיוחד בקרב הדור הצעיר. סקר שנערך לאחרונה על ידי אוניברסיטת הונג קונג מגלה כי בקרב כלל האוכלוסייה רק כשליש מגדירים עצמם כסינים, ואילו השאר מעדיפים להיקרא הונג קונגיים. בקרב הצעירים המצב מקצין בהרבה, ובקרב בני 30 ומטה רק 3.1% רואים עצמם כסינים. טוב, כבר ראינו את המגמה באותן קריקטורות.

זה שנוסע לנסיעת עסקים להונג קונג פוגש את סין והונג קונג, שנאה ואהבה. בין שתי אלה שוררת היסטוריה של התקרבות והתרחקות, עליות ומורדות. בראשית הדרך, כאשר הוקמה, הייתה הונג קונג כפר דייגים בדרום הקיסרות, כפר שהפך עם הזמן לנמל של הצי הסיני. עם הזמן הגיעה האימפריה הבריטית אל מזרח אסיה, מלחמות האופיום פרצו ובריטניה קיבלה חזקה על כל הנמל והאי ואלה שימשו אותה החל מהמאה ה-19 כתחנת מסחר של האימפריה על נתיבי השיט שבין אירופה למחוזות המזרח.

ההפגנות בקיץ 2019. הונג קונג ניצבת בצומת דרכים

ההפגנות בקיץ 2019. הונג קונג ניצבת בצומת דרכים | צילום:  John YE / Shutterstock.com

לאורך מאה השנים שבהן התנופף דגל היוניון ג'ק בהונג קונג היא התפתחה והפכה לאחד ממרכזי המסחר והכלכלה של העולם כולו. ניהול נבון ומיקום מעולה, יחד עם רוח יזמות של תושביה שהיגרו מהיבשת, פיתחו בה את הכלכלה והיא הפכה למרכז של בנקאות, פעילות כלכלית בינלאומית ומרכזי פעילות של חברות בינלאומיות. כל זאת עד סוף המאה ה-20.

שינויים רבים עברו על סין מאז שהיא קיבלה לחיקה את הונג קונג. מים רבים זרמו מאז בנהר הפנינה, סין התפתחה והפכה למעצמה עולמית, מרכזי סחר ופיננסים התפתחו ברחביה, ובראשם שנחאי. היום חברות ואנשי עסקים רבים בעולם פועלים ישירות מול סין בלי לעבור דרך הדלת הנקראת הונג קונג, הגם שרבים אחרים עדיין ממשיכים לעשות זאת והון רב נצבר בה. היום סין יכולה להסתדר ולהצליח גם בלי אנשי האי הפועלים מתוך חופש, אם תרצה בכך, כבר יש לה אלטרנטיבות.

במקביל, יש לממשל הסיני קושי מתגבר עם אותו חופש הנהוג במושבה הבריטית לשעבר. משהו מתרחש בשנים האחרונות בגישתה של סין אל המושבה, מוכרי ספרים שמכרו בחנויותיהם ספרי ביקורת כנגד המשטר בבייג'ינג נעצרו, נחטפו אל היבשת ושוחררו רק לאחר שהצהירו כי לא ימשיכו בכך. מערכת השלטון עברה הגבלות ובין השאר הוגדרו בה כלים מנהליים שדואגים לכך כי המוסדות הפוליטיים באי ינוהלו בידי אנשים המקורבים לשלטון, בעלי תפקידים בכירים ממונים בידי ממשלת סין, גופים שנבחרו קודם לכן באופן דמוקרטי עכשיו כוללים מחצית מחבריהם אשר נבחרת בידי גוף פנימי של המפלגה ויש עוד.

למרות אי הוודאות וחוסר השקט, הונג קונג היא עדיין מרכז עסקים מאורגן ומתוקתק

למרות אי הוודאות וחוסר השקט, הונג קונג היא עדיין מרכז עסקים מאורגן ומתוקתק

גם פיתוח האי נבלם. מערכת החינוך המקומית זקוקה לרפורמות אבל הן לא מתקיימות, המימון של מרכז תרבות שישים את הונג קונג על מפת התרבות העולמית מתעכב, מחירי הדיור עולים בקצב מהיר בהרבה מזה של עליית השכר, יש צורך להפשיר אדמות נוספות לבנייה למגורים, אך הממשל לא מבצע זאת, מה שהופך בה את הדיור למצרך שרבים מתקשים לממן. האם הממשל מנסה להבריח תושבים לעבר היבשת? או אולי הוא מנסה להוריד את האטרקטיביות של המושבה לשעבר ביחס לשנחאי במסגרת התחרות שבין מרכזי פעילות במזרח.

האוכלוסייה, המורגלת בחופש פוליטי, מתנגדת ברובה הגדול כנגד המגמה, בשנת 2014 פרצו מהומות הידועות כמחאת המטריות. מאז פרצו מחאות והפגנות מספר פעמים עד לשיא של 2019.

נשאלת השאלה הפוליטית לאן המצב הזה עומד להמשיך, ואנשי העסקים הישראליים הפועלים כאן, וישנם רבים מאוד כאלה, שואלים את השאלה הכלכלית – עד כמה ישפיעו אירועים עתידיים על האפשרויות הכלכליות שמציע האי.

זה שנוסע לנסיעת עסקים להונג קונג ראוי שיקח את כל אלה בחשבון, כדאי שיזכור כי זה מרכז מאורגן ומתוקתק המציע את המלונות הטובים ביותר לאיש העסקים, מרכזי ועידות ברמה הגבוהה ביותר, מערכת הסעות יעילה, כאשר אינה משובשת בידי הפגנות הפורצות אל תוך תחנות הרכבת התחתית, שדה תעופה מהטובים בעולם ורכבת מהירה המביאה את המגיע מהשדה היישר אל מרכזי העיר השונים.

זה שנוסע לנסיעת עסקים להונג קונג ראוי גם שיזכור כי המודרניזציה ואהבת הדמוקרטיה של התושבים והעיר לא הופכים אותה בשום אופן לעיר מערבית. היא סינית, התהליך העסקי הוא סיני, הוא הדרגתי, איטי, הוא בונה מערכות יחסים לפני שהוא בונה עסקה, יש במהלכו צורך להוכיח אכפתיות אמיתית, לתת נדיבות, או כמו שאומרים תושבי העיר: First you make friends, then you make business.

ואחרון אחרון חביב, זאת עיר שמקסים לבקר בה, מבט מפסגות ההרים לעבר המפרץ, ביקור בפסל בודהא הענק או סיור במגוון מקומות האוכל הנהדרים שלה הם חוויה בפני עצמה, ומומלץ להקדיש לכך זמן בין פגישה לדיון, ולברר לפני היציאה מבית המלון היכן מתקיימות היום הפגנות, והיכן לא כדאי לעבור היום.

___

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים בהונג קונג ובסין ושווקים מתעוררים נוספים בעולם, מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשווקים מתעוררים בחברות ישראליות

הפוסט עסקים בהונג קונג: בין שקט לסערה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%94%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%a7%d7%98-%d7%9c%d7%a1%d7%a2%d7%a8%d7%94/feed/ 0
נסיעת עסקים לסינגפור: כל מה שצריך לדעתhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a1%25d7%2599%25d7%25a2%25d7%25aa-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%259c%25d7%25a1%25d7%2599%25d7%25a0%25d7%2592%25d7%25a4%25d7%2595%25d7%25a8-%25d7%259b%25d7%259c-%25d7%259e%25d7%2594-%25d7%25a9%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%259a-%25d7%259c%25d7%2593%25d7%25a2%25d7%25aa https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/#respond Thu, 31 Oct 2019 08:18:38 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=134462מצד אחד, סינגפור היא מקום קל ונוח מאוד לנסיעת עסקים, עם שדה תעופה מהטובים בעולם, תחבורה ציבורית יעילה ונוחה, מקומיים שמדברים אנגלית ותחושת ביטחון אישי גבוהה. ומצד שני, יש כללים ברורים שצריך להכיר כדי להצליח בפגישות עסקים בסינגפור. טל רשף עושה סדר

הפוסט נסיעת עסקים לסינגפור: כל מה שצריך לדעת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
סינגפור, אי שהוא עיר ושהוא מדינה גם יחד, קובעת סטנדרטים משל עצמה בתחומים רבים הרלוונטיים לאיש העסקים הנודד בעולם. היא ניצבת בראש רשימת המדינות מבחינת נוחות עשיית עסקים, שדה התעופה שלה, צ'אנגי, נחשב לטוב בעולם כולו, והיא ניצבת בראש גם מבחינת סדר, ניקיון וביטחון אישי, ומתברגת בצמרת המדינות בעולם מבחינת תמ"ג לנפש ומבחינת נוכחות של הנהלות של חברות בינלאומיות.

משמעות הדברים הללו היא שאם אתם צפויים להגיע לשם לנסיעת עסקים אתם מגיעים לאחד המקומות הנוחים ביותר בעולם כולו לנסיעה כזאת, אבל עם זאת אין זה אומר שאין אתגרים שצריך להיערך לקראתם. עוד נגיע לכך בהמשך.

צ'אנגי, נמל התעופה של סינגפור, נחשב לטוב בעולם

צ'אנגי, נמל התעופה של סינגפור, נחשב לטוב בעולם | צילום: DerekTeo / Shutterstock.com

הנוחות מתחילה בנחיתה, כאשר היציאה משדה התעופה היא נוחה וחלקה, קל להתמצא וביקורת הדרכונים מהירה ויעילה. על מנת להגיע ליעדכם בעיר ניתן לקחת מונית, שמחירה אינו גבוה יחסית, או לנסוע ב-MTR, הרכבת התחתית הזולה והמהירה. הנוחות ממשיכה הלאה בכל היבט של העיר שאליו תיחשפו. כמעט כולם דוברים אנגלית סבירה או יותר מסבירה, קל להסתדר עם כרטיס אשראי בינלאומי והמרחב הציבורי בטוח וכמעט שלא ניתן לפגוש בו גילויי אלימות כלשהם.

מעבר לכל מה שתואר כאן, ההיקף הגיאוגרפי המצומצם של סינגפור, ועוד יותר מכך של המרכז העסקי שלה, מקל על ההגעה לכל מקום, שירות או אדם שלהם תזדקקו. מרבית המקומות שתזדקקו להם מרוכזים ברובע העסקי שמול מפרץ המרינה בדרום העיר, במתחם שבין Raffe's Place ל-Clarke Quay. קל לזהות את האזור בזכות גורדי השחקים שבו.

את המרכז העסקי של סינגפור קל לזהות על פי גורדי השחקים שבו

את המרכז העסקי של סינגפור קל לזהות על פי גורדי השחקים שבו | צילום: Southtownboy Studio / Shutterstock.com

אם אתם שוכרים מקום לקיום כנס או ישיבות או אם אתם מזמינים חדר במלון דאגו שזה יהיה כאן: זה ייצוגי, ונקודה זאת חשובה בעיני הסינגפורי, זה יחסוך לכם זמן של נסיעות ויאפשר לכם להגיע רעננים. יתרון נוסף של האזור הוא בקרבה שלו לצ'יינה טאון ובהמשך ל-Marina Sands Bay ולאטרקציות הסמוכות אליה, כך שנוח לצאת מכאן לטיול רגלי, לבילוי של ערב או לג'וגינג.

לא רק שהכל נוח ובטוח, יתרה מכך, אנשים לא מעטים שטיילו רבות בעולם מתלוננים על כך שסינגפור "ארוזה בצלופן" ואין בה את הקסם המחוספס של אתרים אחרים במזרח אסיה, שבהם ניתן עדיין לחוש את מקצב החיים המקורי של לפני הגעת המודרניזציה. עניין של טעם.

אל תניחו לצלופן הזה להטעות אתכם, האי אינו מערבי, ולמרות שהחזות היא מודרנית לחלוטין, החשיבה של האנשים שאותם תפגשו שואבת ממקורות אחרים לגמרי: סין, מלזיה והודו. אם תרצו להכיר את הרקע של המקום אתם מוזמנים לקרוא ולהרחיב בכתבה בנושא מקורות התרבות של סינגפור.

מקדש ברובע ליטל אינדיה. למרות החזות המודרנית, התרבות בסינגפור מושפעת מסין, מלזיה והודו

מקדש ברובע ליטל אינדיה. למרות החזות המודרנית, התרבות בסינגפור מושפעת מסין, מלזיה והודו | צילום: Tang Yan Song / Shutterstock.com

הבסיס התרבותי הייחודי הזה של תושבי האי יוצר ציפיות ייחודיות בעת עשיית עסקים וחשוב להתאים את עצמנו אליהן על מנת למצוא נתיבים אל לבו של המארח ולהצליח בפעילות מולו. על פי המקובל במזרח אסיה הבסיס לעשיית עסקים וחתימת עסקאות אינו מתמצה רק בפרטי העסקה, אלא מחייב יצירת קשר אישי עם האדם שמולכם, קשר שהוא מה שיין לו ולכם את תחושת הביטחון שניתן להמשיך הלאה.

התרבות המקומית היא חששנית, נזהרת שלא לעשות טעות ומפחדת מכישלון ומביקורת חברתית. יצירת קשר אישי עם הפרטנר מאפשרת לתהות על קנקנו ולהכיר אותו ולמנוע הפתעות מצדו, וגם יוצקת בטון בין הלבנים של הקשר, אכפתיות הדדית שמוסיפה על גבי האינטרס העסקי. כיצד יוצרים קשר שכזה תוך כדי קידום המשימה העסקית שלשמה הגעתם הנה? הבה נפרק זאת לשלבים ולהנחיות פשוטות של עשה ואל תעשה.

בשלב הראשון הבסיס של יצירת הקשר הוא במתן תחושת ביטחון ואמינות לאדם שמולכם בעת יצירת הקשר. זה אומר קפדנות בפרטים, בין אם זה דיוק בזמן ההגעה לפגישה, לבוש מוקפד, היגיינה, התנהגות מאופקת רשמית ואדיבה, והתנהלות על פי כללי הטקס, והכוונה היא לכללים הנהוגים בסינגפור.

בפגישה עסקית בסינגפור חשוב להקפיד על פרטים כמו דיוק, לבוש והתנהגות מאופקת ואדיבה

בפגישה עסקית חשוב להקפיד על פרטים כמו דיוק, לבוש והתנהגות מאופקת ואדיבה | צילום שאטרסטוק

כן, בסינגפור, כמו במקומות אחרים במזרח, הגישה, הנמנעת כאמור מאי נעימות ומכישלון בעיני הזולת, מחפשת, על מנת ללכת על בטוח, את הדרך היחידה לפעול, וכאשר יש דרך אחת לפעול זה הופך לטקס, או לפחות כך זה נראה למתבונן מהצד. יש כללי טקס להחלפת כרטיסי ביקור, כללים להושבה של אנשים בישיבה ועוד. אתם לא מכירים את כל הטקסים והכללים? התייעצו עם מי שכבר התנסה, מבין ומכיר, זה חשוב.

בשלב השני, על בסיס השקט והביטחון שנותנת התנהלות ללא דופי, אפשר להתחיל בהדרגה לעבוד יחד ובמקביל להמיס את הקרח. כאן, בניגוד לישראל, לא שוברים את הקרח בפעולה ישירה, אלא ממיסים אותו לאט, בהדרגה, בלי הפתעות, בלי חדירה אל המרחב של האדם שמולכם.

הקרח נמס לאיטו תוך כדי עבודה משותפת שבה אתם מאפשרים לצד השני לראות את המקצועיות שלכם, המצגות המתוקתקות, התגובות המאופקות, הנכונות לשתף במידע, הצניעות שבה אתם מציגים את עצמכם ואת החברה ששלחה אתכם, החומר המודפס שחילקתם והדרך המקצועית שבה אתם מנהלים משא ומתן, בלי לאבד שטח וגם בלי להיות תוקפניים.

גולת הכותרת של יצירת הקשר באה לאחר מכן, בערב, בעת היציאה לבילוי משותף. בילוי זה אינו fun, למרות שהוא צפוי להיות מהנה, הוא חלק מהעבודה. אם המארח מזמין אתכם לסעוד יחד בערב בטלו כל תכנון אחר שעליו חשבתם.

יציאה משותפת לארוחת ערב יש חלק חשוב בחיזוק קשרי עבודה

יציאה משותפת לארוחת ערב יש חלק חשוב בחיזוק קשרי עבודה

בואו לבושים באופן לא רשמי, אבל גם לא מוזנח וזרוק חס וחלילה, אכלו יחד, שתו יחד, צחקו ועשו כל מה שנדרש על מנת לחמם את האווירה. הערב הוא הזמן המוקדש לכל מה שלא ניתן לבנות במשך היום, הזמן שבו אינכם מכופתרים ומעונבים וניתן ליצור את החיבור האישי שקשה להגיע אליו סביב שולחן הישיבות.

בכלל, אוכל הוא נקודה משמעותית בסינגפור. יש בו סגנונות שונים ואפשרויות רבות, חלקן ברמה מעולה, ותוכלו לקרוא על כך בכתבה בנושא אוכל בסינגפור. המנהל הסינגפורי מכיר אפשרויות רבות ויודע להיעזר בהן על מנת ליצור את הערב המתאים כדי ליצור מגע אישי ובלתי אמצעי בין הצדדים.

כל מה שתואר עד כה מוביל לכך שבזמן שיש לכם עד לנסיעה דאגו לסגור פינות, לאסוף מידע, ללמוד את כל מה שנדרש, להכין מצגות וחומר מודפס וכמובן להכניס למזוודה את כל מה שצריך להיות בה. תכנון קדימה הוא שם המשחק, בסינגפור אין מקום לאלתורים.

_____

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים בסינגפור ומזרח אסיה, מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשווקים מתעוררים בחברות ישראליות.

.

הפוסט נסיעת עסקים לסינגפור: כל מה שצריך לדעת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/feed/ 0
נסיעת עסקים לטוקיו: כל מה שצריך לדעתhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%95-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a1%25d7%2599%25d7%25a2%25d7%25aa-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%259c%25d7%2598%25d7%2595%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%2595-%25d7%259b%25d7%259c-%25d7%259e%25d7%2594-%25d7%25a9%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%259a-%25d7%259c%25d7%2593%25d7%25a2%25d7%25aa https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%95-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/#respond Mon, 09 Sep 2019 14:50:03 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=133506פגישת עסקים בטוקיו שונה לגמרי מפגישת עסקים בישראל. בתפיסה היפנית, על האדם לפעול כל הזמן על מנת לייצר הרמוניה ויש כללים וקודים ברורים לדרכי התנהגות, ללבוש, אפילו לארוחת הערב בתום יום העסקים. כדי שהפגישות העסקיות בטוקיו יניבו את התוצאות הרצויות, כדאי להתכונן הרבה לפני מועד הטיסה. הנה כמה דברים שחשוב לדעת

הפוסט נסיעת עסקים לטוקיו: כל מה שצריך לדעת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
אחד הסיוטים המדירים שינה מעיניהם של ראשי הממשל ביפן ושל ראשי חברות בעולם הוא האפשרות שרעידת אדמה קיצונית תהרוס את מרכז טוקיו. מפגעי טבע שכאלה הרי יש לא מעט במדינה הזאת, חלקם אדירי עוצמה, ובמרכז טוקיו מתרכזת מרבית הפעילות של הכלכלה היפנית, שהיא השלישית בגודלה בעולם. בגורדי השחקים של המרכז שלה פועלים משרדים של כמעט כל חברות ה-Fortune 500, וביניהם ההנהלות המרכזיות של הקונגלומראטים היפנים העצומים: סוני, טויוטה, פוג'יטסו, ימאהה ועוד ועוד. פגיעה קשה באזור זה תהיה הרסנית הרבה יותר מאשר פיגועי ה-11 בספטמבר בניו יורק.

חשש זה מבהיר את גודל הפעילות ואת וגודל ההזדמנות של הנוסע אליה. טוקיו היא לא עיר רגילה, והרבה כתרים נקשרו, הן לה והן ליפן בצורה רחבה יותר. היא ניצבת בלב מרכז אורבני אולי הגדול בעולם, היא מהערים המוגנות והשלוות בעולם מבחינת ביטחון אישי, למרות היותה ענקית והומה. זאת עיר מרשימה, בעלת ריכוז גבוה של דברים לראות לעשות ולהתרשם מהם, היא מיעדי הנסיעה שהכי מותירים את חותמם במבקר, ואם להתייחס לצד העסקי –  היא נחשבת לאזור שבו כנראה הכי קשה לעשות עסקים, במיוחד לישראלים. עוד נגיע לזה.

בגורדי השחקים של טוקיו פועלים משרדים של כמעט כל חברות הפורצ'ן 500

בגורדי השחקים של טוקיו פועלים משרדים של כמעט כל חברות הפורצ'ן 500 | צילומים: שאטרסטוק

ובכן, יש לכם נסיעת עסקים לטוקיו בעתיד הקרוב? זה יהיה מורכב, זה יהיה מעניין, וחשוב להגיע לשם מוכן על מנת להצליח. צירפתי אלי לצורך הכנת הכתבה את דרור רוטר, מפתח עסקי שמכיר את יפן מזה כ-25 שנה, על מנת שישתף אותנו בניסיון שלו. ולפני שנצא לדרך, הבהרה קטנה: מטעמי נוחות הכתבה כתובה בלשון זכר, אבל כל ההצעות וההמלצות המופיעות בה מתייחסות במידה שווה לנשים ולגברים הבאים לטוקיו למטרות עסקים.

הכנות לנסיעה: מה לובשים, איפה לנים

קודם כל צריך להזמין כרטיס טיסה. אופציות יש הרבה, ועד אפריל 2020, שבה יתחילו טיסות ישירות של אל על, הכל נעשה עם קונקשן: דרך הונג-קונג עם קתאי, דרך איסטנבול עם טורקיש, דרך מוסקבה עם אירופלוט ועוד, אבל דרור ממליץ בחום על טיסה עם קוריאן אייר, שהיא בדרך כלל חסכונית הן במחיר והן בזמן ועוברת בנמל תעופה מומלץ, אינצ'ון. לזה המחפש איכות כדאי לבחון את האופציה של קתאי פסיפיק, שנחשבת כאחת החברות הטובות בעולם, ועוברת דרך הנמל המעולה של הונג קונג.

פגישות עסקיות בדרך כלל נקבעות בטוקיו כחודש מראש, ויש זמן די והותר להכין את המזוודה. מעבר לפריטים המקובלים (תיק רחצה, בגדי עבודה, בגדי פנאי וכך הלאה) כדאי לשים לב לכמה נקודות ייחודיות לטוקיו. המתח החשמלי הוא 100V ומבנה השקע אמריקאי, כדאי להביא מתאם. במה שנוגע לטיפוח הגוף, ההקפדה על היגיינה רבה עוד יותר מאשר הנהוג במערב ולצד ההנחיות הרגילות יש להקפיד על דברי קוסמטיקה בריחות עדינים ולא בולטים.

אנשי עסקים צעירים בדרכם לעבודה. קוד הלבוש המסורתי מחייב חליפה לפגישות עסקיות

אנשי עסקים צעירים בדרכם לעבודה. קוד הלבוש המסורתי מחייב חליפה לפגישות עסקיות

קוד הלבוש המסורתי מחייב חליפה לפגישות עסקיות אם מדובר במדרג ניהולי, אך השנים האחרונות, שצמצמו את יכולת יצור האנרגיה של המשק היפני, העלו את המושג Cool biz, שמשמעו קוד לבוש קל יותר, מחייב פחות, אשר מתאים למזגן המכוון ל-27 מעלות לצורך חיסכון בחשמל. על כן ניתן להגיע לפגישות רבות בחולצת כפתורים עסקית קצרת שרוולים בלי ז'קט ובלי עניבה, אבל זה כמובן לא פוטר אותנו מזוג מכנסיים עסקיים מגוהצים ונעליים מצוחצחות. הדבר יכול להשתנות בפגישות רמות דרג, ומי שאינו בטוח מה ללבוש, מומלץ כי יתייעץ עם איש הקשר בחברה שאותה יפגוש.

השלב הבא הוא הזמנת מלון. בחברות רבות מקובל להקפיד על מלונות חמישה כוכבים, כי מה שבטוח בטוח. בטוקיו זה לא הכרחי, מלון יוקרתי הוא כמובן נחמד ומפנק, אבל בעיר המוקפדת הזאת גם מלונות עסקיים של שלושה כוכבים יעניקו למבקר שקט, סדר, ביטחון וכל השירותים והנוחיות הבסיסיים שיהיו נחוצים לו. חיוני לשדרג ליותר מכך רק אם נרצה לארח במלון ולהרשים את אלה שנפגוש באמצעות רמת המלון שבו נשהה, וזה יכול להיות משמעותי בסביבות עסקיות עיליות.

כדאי להתמקם במלון באזור Akasaka Mitsuke, שבו תמהיל טוב של עסקים ומקומות בילוי

כדאי להתמקם במלון באזור Akasaka Mitsuke, שבו תמהיל טוב של עסקים ומקומות בילוי

גם המיקום חשוב. מרבית הפגישות העסקיות נערכות באזור העסקי המרכזי של העיר וכדאי ללון קרוב אליו ככל האפשר. ההמלצה של דרור רוטר היא על אחד המלונות של אזור Akasaka Mitsuke המהווה תמהיל אופטימלי, וגם יש בו אפשרויות בילוי בערב, אבל לא בסופ"ש, אז הוא הופך לשומם.

ההבדל בין ארוחת צהריים לערב

אם כבר הזכרנו את הבילוי, זאת נקודה משמעותית בסדר היום העסקי בתפיסה היפנית. הפעילות העסקית לאורך היום נועדה לטפל בדברים המעשיים שעל סדר היום, וגם לתת את הרושם הנכון של שליטה עצמית, מקצועיות והקפדה על פרטים. הערב הוא הזמן שנועד לאפשר את חימום היחסים, לבוא בלבוש בלתי פורמלי, לצחוק, לאכול טוב, לשתות, להפגין נדיבות וחום אנושי ולבנות את הקשר הבין אישי שהיפני רואה כבסיס האמיתי של העסקים. יש לקחת זאת בחשבון: אם הוזמנת לצאת בערב זה אומר שבונים עליך, משקיעים בך, רוצים לבנות איתך קשר אישי מאחורי הקשר העסקי, וראוי לקבל זאת בשמחה ולהקדיש לכך את הזמן הדרוש, האנרגיות והפתיחות.

זה שונה מהותית מארוחת צהריים, שנערכת בדרך כלל בשעה 12, היא מהווה אתנחתא בין פגישות והיא יותר עסקית במהותה, למרות שהן בארוחת הצהריים והן בארוחת הערב פחות מקובל לדבר על עניינים עסקיים. בכלל, אם הזמינו אתכם לאכול זה סימן טוב, זאת אמירה שהמארח מעוניין לא רק לשמוע את מה שיש לכם להציג בישיבה, אלא גם להתחיל לפתח את הקשר איתכם.

ארוחת הערב בסופו של יום העבודה היא זמן שנועד לחמם את היחסים הבין אישיים, לאכול טוב, לשתות ולצחוק

ארוחת הערב בסופו של יום העבודה היא זמן שנועד לחמם את היחסים הבין אישיים, לאכול טוב, לשתות ולצחוק

יש לכם הגבלות מזון? טוקיו ערוכה היטב לבעלי הגדרות גמישות ומיד נסביר את הנקודה הזאת. צליאק ורגישות לחלב הם בעיה זניחה כי המטבח היפני המסורתי ממילא לא מכיל גלוטן וחלב, ויש לשים לב לכך רק במקומות המגישים אוכל מערבי. מזון כשר ניתן להשיג באחד משני בתי חב"ד הממוקמים בעיר, ויש בטוקיו גם שתי מסעדות כשרות בהשגחת חב"ד: מסעדת Chabad ב-Sanno Ota-ku Tokyo, ומסעדה הנקראת Chana's place ב-Chome-5-23 Takanawa.

כמעט בכל מסעדה של אוכל יפני יש מנות שלא כוללות בשר ופירות ים, אבל הן אינן כשרות. הפתרון, מעבר לפתיחה של עטיפת האלומיניום של המנה שהזמנתם מבית חב"ד, יכול להיות במקרים מסוימים מסעדה בודהיסטית. יש כמה כאלה ויש אפילו מסעדה בודהיסטית עם כוכבי מישלן. במסעדות האלה מקפידים על אי שימוש בכל מוצר מהחי, וזאת לצד מסעדות טבעוניות וצמחוניות רגילות. את כל ההגבלות הללו חשוב לחלוק עם איש הקשר שלכם מוקדם ככל האפשר. אם תודיעו לו על כך לאחר שכבר הזמין מקום, זאת תהווה אי נעימות, זמן יאפשר לו להיערך לכך.

מנות צמחוניות, הנפוצות במסעדות, הן אחת האופציות העומדות למי שיש לו הגבלות מזון

מנות צמחוניות, הנפוצות במסעדות, הן אחת האופציות העומדות למי שיש לו הגבלות מזון

אין לאחר (או להקדים) לפגישות

הרבה לפני היציאה בערב, יום העבודה מתחיל בטוקיו בתשע בבוקר וצפוי שתרצה לנצל את היום היטב ולהתחיל את הפגישה הראשונה שלך בסמוך אליה – בתשע וחצי או עשר, מה שיאפשר לך לקבוע פגישות נוספות מיד אחרי ארוחת צהריים ובשעות אחר הצהריים. קח בחשבון שנסיעה מהמלון לפגישה בתוך העיר יכולה לקחת כשעה, ולכן מומלץ לנחות בערב הקודם, לישון טוב, להתמודד עם הג'ט לג, לאכול ארוחת בוקר במלון ולצאת לדרך בזמן.

ביפן מאוד לא מקובל לאחר לפגישה. המארח שלכם יוכל להבין אם קרתה לכם תקלה בדרך ואתם מתקשרים ומתנצלים על כך שתאחרו בכמה דקות, אבל עדיף שזה לא יקרה. באיזה אמצעי להגיע? למרחקים ארוכים קחו את הרכבת התחתית המהירה והמדויקת, ולמרחקים קצרים בעיר קחו מונית, ואל תסמכו על כך שכל נהג ידבר אנגלית סבירה, הצטיידו בסבלנות, בפתק עם כתובת היעד ובאוצר מלים ראשוני לצורך הנסיעה ובקשת קבלה בסופה. השירות במוניות הוא בדרך כלל מוקפד ובלי התחכמויות, צריך רק לקחת בחשבון שבלילה התעריף יקר יותר.

התחבורה הציבורית בטוקיו מהירה ויעילה, ועם זאת כדאי לצאת לפגישה העסקים מספיק זמן מראש כדי לא לאחר

התחבורה הציבורית בטוקיו מהירה ויעילה, ועם זאת כדאי לצאת לפגישה העסקים מספיק זמן מראש כדי לא לאחר | צילום: Borka / Shutterstock.com

איך למנוע איחור? הנה המלצה: צא לדרך מוקדם מן הדרוש לך לאחר שביררת במלון את הזמן שצפוי שיקח להגיע, הגע ליעד עשרים דקות או חצי שעה מראש, שתה קפה באחד מבתי הקפה הפזורים ברובע ועלה במעלית דקות בודדות לפני הפגישה, כי גם לא מקובל להקדים. זה מביא אותנו אל הקוד העסקי הנהוג ביפן, קוד של קפדנות, של שליטה עצמית וכבוד לזולת ולזמן שלו, ומעל לכל אלה גם היררכיה, ואם אתה הספק ואתה עומד לפגוש לקוח פוטנציאלי אזי הוא מעליך בסולם, כרטיס האשראי נמצא בכיס שלו.

קוד התנהגות עסקית

במה שנכתב עד כה חוזר כחוט השני נושא הקשר האישי והקוד של התנהגות עסקית. היפני מקפיד על ההתנהלות ומצפה כך מהאדם שמולו וחיוני להיות מודע לכך ולהבין מה זה אומר. בתפיסה היפנית אדם לא נמדד באותנטיות ובדוגריות שלו כמו אצלנו, אלא להיפך, בשליטה העצמית שלו, ביכולת שלו להניח בצד את מי שהוא למען מה שעליו לעשות.

בתפיסה היפנית על האדם לפעול כל הזמן על מנת ליצור הרמוניה בינו לבין האנשים שסביבו, והרמוניה אדם משיג בעיקר על ידי כיבוד המסורת המגדירה כיצד להתנהל, כיבוד ההיררכיה המגדירה יחסים בין אנשים, צניעות, כלומר הפחתה של עצמו, ופעילות מתמדת לטיפוח הקשרים האנושיים עם הזולת.

בתפיסה היפנית אדם נמדד בשליטה העצמית וביכולת שלו להניח בצד את מי שהוא למען מה שעליו לעשות

בתפיסה היפנית אדם נמדד בשליטה העצמית וביכולת שלו להניח בצד את מי שהוא למען מה שעליו לעשות

מהנקודות הללו נגזר עולם שלם של דרך פעילות, שלעתים נראה כאילו היא ההיפך המוחלט מהדרך הישראלית: להימנע מהרמת קול או כל גילוי של אגרסיביות, צניעות בהצגה העצמית ואפילו ביטול עצמי, כיבוד הטקס המקובל, המגדיר כיצד להחליף כרטיסי ביקור, היכן להושיב כל אדם בפגישה או במסעדה, כיצד להתלבש ועוד ועוד. מומלץ לעשות שיעורי בית בנושא זה לפני ההמראה, לקבל יעוץ מבעל מקצוע או להתייעץ עם חבר או קולגה מנוסה שכבר מכיר את הפעילות ביפן.

בתוך כל אלה, הוזכר כל הזמן טיפוח הקשר האישי, ולעתים זה חשוב לא פחות מאשר ההצעה העסקית. היפני, החושש לעשות טעות, ייקח זמן רב להכיר את האדם שמולו לפני שייתן בו אמון ויקיים איתו פעילות עסקית, ירצה לראות אותו לאורך זמן בישיבות, ביציאה לבילוי, בתקשורת פנים אל פנים ובתקשורת מרחוק, ירצה לראות את האכפתיות שלו, את הנכונות שלו להתאמץ ואת המאמץ שלו להבין וליישם את המקובל ביפן. המשמעות של כל אלה היא שזמן ההכנה לפני שתגיע ההזמנה הראשונה צפוי להיות ארוך בהרבה מהמקובל במערב, והוא יכול לכלול מספר נסיעות וביקורים לפני החתימה. נשמו עמוק, תרגלו מדיטציה אם אפשר, גם אורך הרוח שלכם עומד למבחן.

______

טל רשף – יועץ עסקי ובין תרבותי לעסקים ביפן ומזרח אסיה, מאמן מנהלים ומעביר סדנאות לפעילות בשווקים מתעוררים בחברות ישראליות.

.

הפוסט נסיעת עסקים לטוקיו: כל מה שצריך לדעת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%95-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%93%d7%a2%d7%aa/feed/ 0
מלונות עסקים מומלציםhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%259c%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%25a2%25d7%25a1%25d7%25a7%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%259e%25d7%2595%25d7%259e%25d7%259c%25d7%25a6%25d7%2599%25d7%259d https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/#respond Wed, 08 Mar 2017 17:29:01 +0000 https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/בנסיעת עסקים חשוב לבחור מלון טוב, במיקום מרכזי, עם חדרים נעימים ושירותים שונים שיידרשו לצורך העבודה. הנה כמה מלונות מצוינים בכמה מערי העסקים המרכזיות

הפוסט מלונות עסקים מומלצים הופיע ראשון במסע אחר

]]>

מלונות עסקים אמורים לספק את הסביבה האידיאלית לאנשי עסקים המתארחים בהם. בתום יום של פגישות וישיבות, טוב לחזור לחדר מרווח ונעים, כזה שאפשר להרגיש בו הכי קרוב לבית ליהנות ממנוחה הגונה לפני יום עבודה נוסף. אם יש במלון גם בריכה או ספא, חדר כושר, מסעדה ובה ובר לסגור בו את היום, זה כמובן מקנה למלון נקודות נוספות. ולסיום, חשוב שיהיו במלון שירותים שיאפשרו להמשיך לעבוד בכל שעה – ממרכז עסקים עם מחשב, פקס ומכונת צילום, דרך טרקלין עסקים שנוח ונעים לעבוד בו ועד לחדרי ישיבות. הנה כמה מלונות שעונים על כל הדרישות האלה ונהנים בנוסף ממיקום מרכזי, בכמה מהיעדים המובילים בעולם לנסיעות עסקים. תמצאו פה מלונות יוקרה מהמובילים בעולם לצד מלונות נעימים וטובים שמתאימים לאנשי עסקים שתקציבם מצומצם יותר.

מלון עסקים טוב אמור לאפשר מנוחה אחרי יום פגישות עמוס ולספק תנאי עבודה טובים | צילום: שאטרסטוק

בייג'ינג
JW Marriott Hotel Beijing Central
המלון שוכן במרכז העתיק של בייג'ינג, קרוב לתחנת המטרו Xuanwumen. החדרים מרווחים ומאובזרים בטלוויזיית LCD, אינטרנט אלחוטי, שולחן עבודה וכספת ללפטופ. במלון כמה חדרי ישיבות ואולמות אירועים לצד מרכז עסקים מאובזר. עוד במלון: ספא, חדר כושר, בריכה מחוממת, שלוש מסעדות ולאונג'.
כתובת: 18 Xuanwumenwai Street, Xicheng District
להשוואת מחירים במלון זה

St Regis Beijing
מלון מפואר ברובע הדיפלומטים. האורחים נהנים משירות אישי של באטלר 24 שעות ביממה. השהות כאן מקנה כניסה לטרקלין העסקים המאובזר שבקומה ה-18. בנוסף יש חדרי ישיבות, ספא ובריכה, כמה מסעדות ובר ג'אז.
כתובת: 21 Jianguomenwai Dajie
להשוואת מחירים במלון זה


חדר פגישות במלון סנט ריג'ס בבייג'ינג | צילום באדיבות St Regis Beijing

שנחאי
Shanghai Marriott Hotel City Centre
המלון שוכן במיקום מצוין קרוב לרחוב נאנג'ינג. בחדרים יש פינת עבודה, אינטרנט אלחוטי, טלוויזיות LCD שמתחברת ללפטופ ונוף נפלא לעיר. סוויטות האקזקיוטיב מרווחות מאוד ומתאימות לאירוח פגישות קטנות. במלון יש מרכז עסקים מאובזר, חדרי ישיבות וכן ספא, חדר כושר, בריכה מחוממת ומסעדות.
כתובת: Shanghai Marriott Hotel City Centre
להשוואת מחירים במלון זה

Swissôtel Grand Shanghai
המלון שוכן במרכז העיר סמוך לרחוב נאנג'ינג. כל החדרים מציעים תצפית יפה על העיר ומאובזרים בפינת עבודה, אינטרנט אלחוטי, כספת אלקטרונית ללפטופ, עיתון יומי ועוד. במלון יש אולמות אירועים וחדרי פגישות וכן מרכז עסקי עם תחנות עבודה, מדפסת ואינטרנט מהיר. בנוסף יש חדר כושר, ספא ובריכה.
כתובת: Yu Yuan Road, Jing An District
להשוואת מחירים במלון זה

הונג קונג
The peninsula
אחד המלונות היוקרתיים בעולם. החדרים מעוצבים באלגנטיות, השירות מקצועי ומוקפד, יש מגוון של מסעדות גורמה, ספא ובריכה עם תצפית פנורמית על קו הרקיע המרשים. לרשות אנשי עסקים עומד ממרכז עסקים מאובזר במכשור טכנולוגי מתקדם.
כתובת: Salisbury Road
להשוואת מחירים במלון זה

בריכה פנימית משקיפה אל הנוף במלון פנינסולה בהונג קונג | הצילום באדיבות The Peninsula Hong Kong

טוקיו
The Strings
המלון המודרני, המשתייך לרשת אינטרקונטיננטל, ממוקם ברובע העסקים שינאגאווה. בחדרים המרווחים יש Wi-Fi, חדרי רחצה מפנקים וחלונות גדולים הצופים על העיר. מרכז העסקים, חדר הכושר והסאונה פתוחים 24 שעות ביממה.
כתובת: 26-32/F Shinagawa East One Tower , 2-16-1 Konan , Minato-ku
להשוואת מחירים במלון זה

בנגלור 
Davanam Sarovar Portico
מלון ארבעה כוכבים במיקום מושלם ליד מרכז העיר ועיר האלקטרוניקה. החדרים הם סוויטות מרווחות עם סלון ומטבחון. במלון יש כמה אולמות כנסים וחדרי ישיבות, שתי מסעדות ובר.
כתובת: Davanam Plaza, Opp Madiwala Police Station,Hosur Main Road
להשוואת מחירים במלון זה

ניו יורק
Sofitel New York
מלון יוקרתי ושקט הממוקם סמוך לטיימס סקוור. החדרים מרווחים ואלגנטיים ובכולם יש Wi-Fi. מרכז העסקים פתוח 24 שעות ביממה ומאובזר במחשבים ומדפסת.
כתובת: 45 W 44th St
להשוואת מחירים במלון זה

לערבב ביזנס עם פלז'ר: מרפסת סוויטת פרסיטיז' במלון סופיטל בניו יורק | הצילום באדיבות Sofitel New York

לוס אנג'לס
Viceroy L'Ermitage Beverly Hills
המלון, מהיוקרתיים בעיר, שוכן בבוורלי הילס, בקרבת הרודיאו דרייב. החדרים המרווחים מאובזרים בפינת עבודה, פינת ישיבה, Wi-Fi ומכונת אספרסו. במלון יש מרכז עסקים עם מחשבים, מדפסות, סורקים ומכונת צילום. האורחים נהנים מספא, בריכה על הגג והסעות חינמיות במכונית פאר לכל מקום בעיר.
כתובת: 9291 Burton Way, Beverly Hills
להשוואת מחירים במלון זה

פרנקפורט
Premier Inn Frankfurt Messe
המלון המודרני שוכן במיקום מצוין סמוך למתחם הירידים Messe ומרכז הכנסים Kap Europa. החדרים נעימים ושקטים, עם שולחן עבודה ו-Wi-Fi. במלון מוגשות ארוחות בוקר וערב ויש גם בית קפה. המחירים הנוחים הופכים אותו לבחירה משתלמת במיוחד.
כתובת: Europa-Allee 44
להשוואת מחירים במלון זה

חדר במלון הילטון בשדה התעופה של פרנקפורט כולל פינת עבודה נוחה | באדיבות Hilton Frankfurt Airport Hotel

Hilton Frankfurt Airport Hotel
המלון, השוכן במבנה ייחודי, ממוקם בסמוך לטרמינל 1 ובמרחק 15 דקות נסיעה ממרכז העיר. החדרים כוללים פינת עבודה נוחה ו-Wi-Fi. אורחי הסוויטות נהנים מכניסה חינם לטרקלין העסקים ומנוף נפלא של העיר. במלון יש חדרי פגישות ומרכז עסקים, וניתן לשכור ציוד אור-קולי. יש גם חדר כושר, סאונה, מסעדה ולאונג'.
כתובת: The Squaire Am Flughafen
להשוואת מחירים במלון זה 

 

הפוסט מלונות עסקים מומלצים הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/feed/ 0