נצרת - מדריך מסע אחר אונליין: טיול לנצרת, מסלולים והמלצות https://www.masa.co.il/location/נצרת/ Wed, 30 Jun 2021 15:19:20 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.8 עיר עם נוף: למה שווה לטייל בנצרתhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a2%d7%9d-%d7%a0%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a2%25d7%2599%25d7%25a8-%25d7%25a2%25d7%259d-%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25a3-%25d7%259c%25d7%259e%25d7%2594-%25d7%25a9%25d7%2595%25d7%2595%25d7%2594-%25d7%259c%25d7%2598%25d7%2599%25d7%2599%25d7%259c-%25d7%2591%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa https://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a2%d7%9d-%d7%a0%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/#respond Wed, 12 May 2021 08:22:05 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=140264רוב המטיילים המגיעים לנצרת נשארים בעיר העתיקה ובאזור השוק, ויש לכך הרבה סיבות טובות. אבל יש גם סיבות מצוינות לעלות אל ראש הר כדי להשקיף על עמק יזרעאל מצד אחד ומהצד השני – על בתי העיר הגולשים בצפיפות במורדות ההר. ויש לנו המלצה על מלון מפנק עם נוף מעלף ועל מסעדה מצוינת שגם ממנה נשקף נוף בלתי נשכח

הפוסט עיר עם נוף: למה שווה לטייל בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
"כשמתקרבים לעיר ממערב, תחילה יורדים לעמק רדוד ואז נכנסים למערבולת של פקקי תנועה וצפירות, לפני שנשאבים לתוך העיר העתיקה, שסמטאותיה צפופות בהולכי רגל, רוכבי אופנועים וקבוצות של תיירים שחוסמים את הדרך", כך תיארה העיתונאית האמריקאית ג'ניפר מוזס את הכניסה לנצרת בכתבה בוושינגטון פוסט. אמנם רק שנים אחדות עברו מאז שאותה כתבה התפרסמה, אבל שנת הקורונה רוקנה את סמטאות העיר מהתיירים והשאירה מקומות סגורים וכאלה שרק מתחילים להיפתח. מה שלא השתנה כהוא זה היא המערבולת של פקקי התנועה, לפעמים נראה כי אפילו גדלה.

בשונה ממוזס, אני מגיעה לנצרת דווקא ממזרח, ומגלה שכדי להגיע לעיר העתיקה ווייז שולח אותי דרך סדרה של סמטאות תלולות, בזווית שנראית כנושקת ל-90 מעלות וברוחב של מכונית אחת, שמצטמצם עוד יותר בשל המכוניות החונות משני צדדי הרחוב. צריך יד יציבה במיוחד, ראייה מפוקסת ועצבי ברזל כדי לסיים כל ירידה כזאת, ועוד לפני שנושמים לרווחה מיד מגיעה הירידה הבאה, תלולה וצרה אף יותר. בהקלה גדולה אני מחנה את האוטו סמוך לכיכר המעיין וממשיכה ברגל – לנהוג בתוך העיר העתיקה זאת כבר לא שאלה של יד יציבה ועצבי ברזל, צריך להיוולד ולגדול פה, לזר שבא מבחוץ אין שום סיכוי.

סמטה בעיר העתיקה של נצרת | הצילומים בכתבה: רותם בר כהן

סמטה בעיר העתיקה של נצרת | הצילומים בכתבה: רותם בר כהן

קשה להסביר במילים את הקסם של נצרת, צריך לבוא ולטייל בה. העיר הערבית הגדולה בישראל לא חפה מבעיות, נהפוך הוא. אבל הערבוב הזה של דתות, אדריכלות, נופים וטעמים כובש את הלב ובזכותו אני חוזרת לכאן שוב ושוב. בפעם הקודמת שביקרתי בנצרת התמקדתי בעיקר בעיר העתיקה ובשוק, הפעם הרחבתי את הגבולות והגעתי גם לפסגות שמקיפות את העיר, למבט שונה ומרחיב לב. את הלילה ביליתי במלון גולדן קראון, מלון גדול ומקסים על פסגה סמוך להר הקפיצה, עם נוף שבאמת קשה למצוא יפה ממנו. אל המלון עוד נחזור בהרחבה בהמשך, בינתיים נרד אל העיר העתיקה.

מבט מאחד הגגות בעיר העתיקה

מבט מאחד הגגות בעיר העתיקה

מה כדאי לעשות בעיר העתיקה של נצרת

כמובטח, נתחיל עם העיר העתיקה, מוקד העניין המרכזי למטיילים. בימים כתיקונם רבים מהמבקרים בנצרת הם תיירים, בין אם כאלה שבאו בעקבות תחנות חייו של ישו או שהגיעו כדי לספוג את האווירה "האוריינטלית" של השוק והסמטאות הסובבות אותו. בתקופת הקורונה התיירים אינם, אבל הסמטאות יפות כתמיד, וריקות כמעט לגמרי, והשוק מושך ומעניין ומציע שלל טעמים ומראות. למרות הדלתות המוגפות הרבות, חלקן בעקבות הקורונה, אחרות מסיבות שקשורות בבעיות מוניציפליות ובמחסור בתקציבים ממשלתיים, יש גם מקומות חדשים שנפתחו לא מזמן וכאלה שעומדים להיפתח בקרוב.

פה ושם בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

פה ושם בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

פה ושם בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

פה ושם בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

לפני או אחרי הסיור בעיר העתיקה מומלץ בחום לעצור בקפה אבו סאלם, שהוא לא רק בית הקפה הוותיק בנצרת, אלא ככל הנראה הוותיק ביותר בארץ. הוא הוקם בשנת 1914 על ידי אנדראוס  אבו סאלם, סבו של ויסאם שמנהל את המקום היום. לא תמצאו כאן עוגות או כריכים וגם לא לאטה חלש על בסיס סויה, זהו בית קפה מהסוג הישן, שאליו היו באים הגברים כדי לשחק שש בש, לעשן נרגילה ולהתעדכן בחדשות המקומיות. ויסאם צוחק שזאת היתה הרשת החברתית של הימים ההם. גם היום המקום מרוהט ברהיטים של פעם ועדיין נמצאים בו לוחות השש בש שסבא שלו הביא למקום. התפריט המצומצם כולל רק משקאות, אבל איזה משקאות! יש קפה ערבי, תה, משקה קר של מיץ לימון עם מיץ רימונים והיביסקוס, אבל אני ממליצה לא לוותר על אינאר, שמגיע בכוס זכוכית מהסוג שרואים בתורכיה – זהו תה עם המון אגוזים קצוצים ומקל של קינמון, ובעיקר טעים להפליא.
איפה?
רחוב 6143 בשוק של נצרת

ויסאם אבו סאלם עם כוסות של איינאר בבית הקפה שסבא שלו פתח לפני יותר מ-100 שנה

ויסאם אבו סאלם עם כוסות של אינאר בבית הקפה שסבא שלו פתח לפני יותר מ-100 שנה

מקום אחר לשבת בו, בסגנון שונה לגמרי, הוא קפה אמאני, בית הקפה הקטן והמקסים של אמאני טאטור. בית הקפה, שנמצא מול אכסניית פאוזי עזאר – עוד מוסד נצרתי ששווה להכיר – נפתח כמה חודשים לפני הקורונה, אבל איכשהו לא רק שרד, אלא אפילו משגשג, וכל פעם שאני עוברת לידו הוא מלא ותוסס ומוזיקה טובה נשפכת לרחוב.
איפה? רחוב 6112, העיר העתיקה נצרת, טלפון 04-6147270

קפה אמאני

קפה אמאני, בפנים ובחוץ. מקום עכשווי ותוסס

קפה אמאני, בפנים ובחוץ. מקום עכשווי ותוסס

אחד הדברים המלבבים ביותר בעיר העתיקה הוא הפריחה של גלריות וחנויות עיצוב שנפתחו כאן בשנים האחרונות, כולן יוזמות של נשים צעירות ומעוררות השראה. כל מה שצריך לעשות זה לשוטט בסמטאות העיר העתיקה ולפקוח עיניים: פה תגלו גלריה מסקרנת, שם חנות וינטג' מפתה, ויש גם חנות עם רקמות בעבודת יד, חנות עם חולצות ותיקים בעיצובים מיוחדים ועוד ועוד. אין טעם לכתוב כתובות מדויקות, כל הכיף הוא לטייל מקפה אבו סאלם ועד כיכר המעיין ולהתפעל מהחללים הקטנים והמעוצבים שתפגשו בדרך.

גלריה בעיר העתיקה של נצרת

חנות עיצוב בעיר העתיקה של נצרת

בעיר העתיקה של נצרת נפתחו בתקופה האחרונה גלריות וחנויות עיצוב מקסימות שכדאי מאוד לבקר בהן

בעיר העתיקה של נצרת נפתחו בתקופה האחרונה גלריות וחנויות עיצוב מקסימות שכדאי מאוד לבקר בהן

ואיך אפשר בלי לטעום כמה דברים טובים? הנה כמה מקומות מומלצים בשוק של נצרת:

מאפיית אלמשהדאוי – שמו של הפטאיר תרד שלהם יצא למרחוק (ובצדק!) ולכן הוא גם הראשון להיגמר, אבל אל תצטערו יותר מדי, גם הפטאיר גבינה נהדר, הפיתה עם הזעתר ובעצם כל מה שאופים פה לא מאכזב.
כנאפה אום עלי – בשנים האחרונות כנאפה הפכה לחביבת הקהל הישראלי ואפשר למצוא גרסאות שונות (ויש שיגידו משונות מאוד), כמו כנאפה עם נוטלה או כנאפה בשרית. אבל עזבו את החיקויים, הדבר האמיתי נמצא באום עלי – כנאפה שמוגשת בכלי אישי, חמימה וטעימה עד מאוד.
אם סגור באום עלי או שאתם מעדיפים מתוקים אחרים (מי אתם??), קפצו אל ממתקי אלמוכתר, שכמות העוגיות והמתוקים הערביים שתמצאו שם תספק כל אחד וכל טעם. אפשר למלא קופסת קרטון נאה במבחר מתוקים כדי להביא למי שנשאר בבית – אם רק תצליחו להתאפק ולא תסיימו הכל בדרך…

הכנת קטאייף בממתקי אלמוכתר

ממתקי אלמוכתר. אפשר לקנות מבחר מתוקים ערביים בקופסה מעוצבת ולנסות להתאפק עד שחוזרים הביתה

ממתקי אלמוכתר. אפשר לקנות מבחר מתוקים ערביים בקופסה מעוצבת ולנסות להתאפק עד שחוזרים הביתה

המלון עם הנוף הכי יפה באזור

אחרי העיר העתיקה, הגיע הזמן לטפס למעלה כדי להשקיף על הנוף. מדרום למרכז העיר נמצא הר הקפיצה. על פי האמונה העממית, כדי לחמוק מאויביו ישו קפץ מראשו של ההר אל עמק יזרעאל שמרגלותיו. אמנם בברית החדשה לא מוזכרת אותה קפיצה אדירה, אבל כך או כך, הנוף שנגלה מראשו של הר הקפיצה יפה כמו חלום. כשמשקיפים מלמעלה על המשבצות הירוקות-חומות-צהובות של העמק מתחת קשה להבין מה יש לחפש בארצות רחוקות. הנוף הזה הוא, בעיני, תמצית הישראליות, ומהנקודה הזאת היא לחלוטין מקסימה ושובת לב.

נומה עמק: נוף מרחיב לב ממרפסת סוויטה במלון גולדן קראון

נומה עמק: נוף מרחיב לב ממרפסת סוויטה במלון גולדן קראון

אותו נוף מהפנט של העמק מקבל את פניכם מיד בכניסה אל מלון גולדן קראון, שנמצא סמוך להר הקפיצה. זהו מלון גדול ומודרני, שונה מאוד מבתי ההארחה הקטנים שבלב העיר העתיקה. יש בו כל מה שרק תחפשו בחופשה מפנקת או בכנס מוצלח (מסיבות שתכף תבינו מתקיימים כאן כנסים רבים). הלובי רחב הידיים, עם כורסאות נוחות, משקיף אל נוף העמק וכך גם בריכת השחייה הענקית, שמוקפת בכיסאות נוח. במהלך שנת הקורונה, כשהמלונות היו סגורים, ניצלו כאן את הזמן כדי לחדש את אולמות הכנסים, תוך שימת דגש על אוורור, אקוסטיקה, תאורה ועוד. בתקופה זאת גם נפתח ספא חדש, עם חמאם תורכי, בריכת זרמים גדולה שצופה אל הנוף, חדרי טיפולים וחדר כושר מאובזר. ואם לא די בכל אלה, נוספה גם קומה נפרדת של סוויטות, שכל אחת מהן מציעה סלון, חדר שינה ומרפסת דק מוקפת בגינה מלבלבת ונוף מהאגדות.

הלובי במלון גולדן קראון | צילום: איתי סיקולסקי

הלובי במלון גולדן קראון | צילום: איתי סיקולסקי

יתרון נוסף שיש לגולדן קראון על פני מלונות גדולים אחרים הוא האוכל. זה בהחלט לא אוכל סטנדרטי של מלונות, אלא מטבח שף שמשלב בין מנות מערביות עכשוויות למטבח ערבי מסורתי, עם טאבון גדול שמתוכו יוצאים מיני מאפים ופיתות, סיח שווארמה שמסתובב מול עיני הסועדים וגריל שעליו נצלים קבבים מעולים. בארוחת בוקר, בנוסף למבחר גדול של סלטים, ביצים, לחמים ומאפים מתוקים, אפשר ליהנות, היישר מהטאבון ממיני מאפים מלוחים, פיתות עם זעתר ועוד.

בריכת זרמים בספא החדש של גולדן קראון | צילום: איתי סיקולסקי

בריכת זרמים בספא החדש של גולדן קראון | צילום: איתי סיקולסקי

ואחרי שהתפנקתם בספא, שחיתם בבריכה ושתיתם קפוצ'ינו בלובי מול הנוף, אפשר לצאת מכאן לטיולים בנצרת והסביבה.

גולדן קראון הר הקפיצה, רח׳ 2015 נצרת, טלפון: 04-650-8000, אתר אינטרנט

לאכול טוב מול נוף מרהיב

בביקור הקודם שלי בנצרת אכלתי במסעדת תשרין ליד כיכר המעיין ונהניתי מכל ביס. אחסן גניים, הבעלים, סיפר לי אז שיש להם מסעדה נוספת, צעירה יותר, שממוקמת במרכז קניות בנוף הגליל. תודו שזה לא נשמע מושך במיוחד. אבל אז שמעתי המלצות חמות על האחות הצעירה והחלטתי לבדוק מה קורה שם.

תשכחו מכל מה שאתם יודעים על מסעדות במרכזי קניות, תשרין2 היא משהו אחר לגמרי. ראשית, הנוף – איזה נוף מרהיב! כל נצרת פרושה מולכם, על בתיה שגולשים בצפיפות במורד ההר, צריחי הכנסיות והמסגדים שמזדקרים בגאון, והכל עטוף בירוק – מראה שרק בשבילו אני די בטוחה שהייתם נוסעים בשמחה ליבשות רחוקות. וכאן הנוף הזה נגיש וזמין, יפה ביום, נפלא כשהשקיעה צובעת אותו בוורוד ומדהים אפילו יותר כשהאורות נדלקים ומנצנצים כמו כוכבים. הנוף הזה נשקף מכל פינה במסעדה: מהמרפסת הפתוחה, מהמרפסת הסגורה ומהחלונות הגדולים של החלל הפנימי היפה.

הנוף הנשקף מהמרפסת של מסעדת תשרין בנוף הגליל

הנוף הנשקף מהמרפסת של מסעדת תשרין בנוף הגליל

אם תצליחו להתנתק מהנוף תבחינו כמה יפה מעוצבת המסעדה. וכמו באחות הוותיקה ממנה, גם בתשרין הזאת התפריט משלב בין מטבח מערבי מודרני לאוכל ערבי מסורתי, עם כמה טוויסטים מעניינים.

החלל הפנימי של תשרין2, אחותה הצעירה של המסעדה בכיכר המעיין בעיר העתיקה

החלל הפנימי של תשרין2, אחותה הצעירה של המסעדה בכיכר המעיין בעיר העתיקה

בין מנות הפתיחה אהבנו במיוחד את החציל בטחינה וסילאן, קרפצ'יו עגל עם שמן זית ופרמזן וכרובית מטוגנת ברוטב אנשובי. בעיקריות אפשר לבחור בין שושברק – כיסוני בצק ממולאים בבשר ומוגשים עם רוטב יוגורט וקארי; קבב עם עגבניות צלויות, פרגיות, מנות שונות של מאכלי ים (דגים, שרימפס, קלאמרי) בצורות בישול מגוונות, פסטות ועוד.

מנות פתיחה בתשרין. המטבח משלב בין אוכל מודרני למסורתי

מנות פתיחה בתשרין. המטבח משלב בין אוכל מודרני למסורתי

בקינוחים יש עוגת שוקולד חמה, עוגת גבינה או חגיגת גלידה, אבל בעיני אין כמו לסגור את הערב עם הריסי, עוגת סולת שאולי אתם מכירים בתור בסבוסה. עם קפה קטן או תה עם נענע ואורות נצרת שמנצנצים ממול – כל הצרות נשכחות.

תשרין2, דרך אריאל שרון 41, נוף הגליל, אתר אינטרנט

הפוסט עיר עם נוף: למה שווה לטייל בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a2%d7%9d-%d7%a0%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/feed/ 0
נצרת וציפורי – טיול גלילי רב קסםhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99-%d7%a8%d7%91-%d7%a7%d7%a1%d7%9d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%2595%25d7%25a6%25d7%2599%25d7%25a4%25d7%2595%25d7%25a8%25d7%2599-%25d7%2598%25d7%2599%25d7%2595%25d7%259c-%25d7%2592%25d7%259c%25d7%2599%25d7%259c%25d7%2599-%25d7%25a8%25d7%2591-%25d7%25a7%25d7%25a1%25d7%259d https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99-%d7%a8%d7%91-%d7%a7%d7%a1%d7%9d/#respond Mon, 20 Jul 2020 13:32:25 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=138644נצרת מספקת למטיילים בה אינספור חוויות, מפגשים מרתקים, טעמים נהדרים ומקומות לינה ייחודיים. ואחרי הטיול העירוני, אפשר לקפוץ למושב ציפורי הסמוך, ולהירגע עם יין מיקב בוטיק, שמני זית איכותיים מבית בד אורגני או טיול סוסים על גבעות ירוקות. ככה נראית תיירות איטית, מקומית ומקיימת

הפוסט נצרת וציפורי – טיול גלילי רב קסם הופיע ראשון במסע אחר

]]>
קשה לחשוב על התחלה מוצלחת יותר לטיול בנצרת מאשר עצירה מקדימה במעיין צלול. אטי קוריאט-אהרון ואיילה נוי מאיר, שתיהן תושבות ציפורי, מחכות לי ליד המעיין בכניסה למושב. המתחם של המעיין וסביבתו עתידים לעבור שיקום ופיתוח ויונגשו גם לנכים ולעגלות תינוקות. עד שזה יקרה, קבוצה של תושבי האזור דואגת לנקות את המעיין, ומימיו אכן נקיים, צלולים וקרירים.

אנחנו טובלות רגליים במעיין, אטי משמיעה את "בלדה על מעיין וים" בביצוע יהורם גאון, איילה מוציאה חלה קלועה ענקית, שאפתה ויקי, שעוד אפגוש גם אותה – בתוך החלה מושקעים כלים קטנים עם שמן זית אורגני, מבית הבד של איילה. מעיין, חלה, שמן זית – היש מושלם מזה?

מעיין ציפורי. אין כמו לטבול רגליים במי מעיין צוננים | הצילומים בכתבה: רותם בר כהן

מעיין ציפורי. אין כמו לטבול רגליים במי מעיין צוננים | הצילומים בכתבה: רותם בר כהן

אל ציפורי ואנשיה עוד נחזור, בינתיים אני ממשיכה לנצרת הסמוכה. במשך יומיים וחצי טיילתי בנצרת, שמעתי סיפורים, טעמתי מאכלים מופלאים, העיניים לא שבעו מהמראות והלב התמלא באהבה. באמת שלא צריך להרחיק לקצות תבל, אפילו לא לקצות הארץ, כדי לפגוש אנשים טובים, להכיר חיים אחרים ולהתבשם בנופים יפהפיים. שעה ורבע מגוש דן, ואתם שם.

מעוז פותח את פאוזי

ב-2004 מעוז ינון חזר מהטיול הגדול בדרום אמריקה. במהלך הטיול הוא ושלומית, בת זוגו, לנו בבתי הארחה כפריים וגילו עד כמה המקומות הללו, המארחים מטיילים מרחבי העולם, תורמים  לקהילה המקומית. המטיילים קונים מצרכים במכולת שבכפר, יושבים בבית הקפה הקטן, רוכשים  עבודות יד בשוק, שוכרים נהג שייקח אותם למקומות יפים במיוחד. כל הכפר יוצא נשכר ומסורות מקומיות מקבלות זריקת הבראה.

מעוז ידע שזה מה שהוא רוצה לעשות כשיחזור לארץ: לפתוח מקום אירוח ייחודי, במחירים הוגנים, כזה שיהיה חלק מהקהילה. מקום שבו האורחים לא יישארו בבר או ליד הבריכה, אלא ייצאו החוצה, יבקרו בחנויות ובגלריות, יאכלו במסעדות ובבתי קפה מקומיים, יפגשו את התושבים וישמעו את הסיפורים שלהם.

בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

בסמטאות העיר העתיקה של נצרת

וזה בדיוק מה שקרה. ב-2005 הוא פתח את פאוזי עזאר אין בלב העיר העתיקה של נצרת. האכסנייה הייחודית הזאת, אז הראשונה מסוגה בארץ, נקראת על שמו בעל הבית המקורי, פאוזי עזאר. זהו בית מידות מרשים, מעין מצודה, עם חצרות פנימיות, חלונות מקושתים ותקרות מצוירות. במשך שנים הבניין עמד שומם ומוזנח, עד שבתו של פאוזי הסכימה לאפשר למעוז להגשים את החלום שלו כאן, בתנאי שיקרא למקום על שם אביה.

כנסיית הבשורה

כנסיית הבשורה

היום פאוזי עזאר כבר לא לבד. מעל 20 בתי הארחה נוספים נפתחו בנצרת, כל אחד וייחודו, כל אחד וסיפורו. ביליתי לילה אחד בפאוזי ולילה שני בחכים גסטהאוס, שלאחרונה עבר שיפוץ ושדרוג והפך למלון בוטיק מקסים. וגם אליו עוד נחזור.

קפה, תבלינים וכנאפה – גן עדן קולינרי

אם אתם חובבי קולינריה, נצרת היא המקום בשבילכם. היא מציעה אוקיינוס של טעמים נפלאים, שורשיים, מענגים מאין כמוהם. בסיור "יזמות, חזון והשראה בנצרת", שמעוז ינון מוביל, אנחנו עוברים דרך בתי קפה קטנים, מאפיות, חנות תבלינים, דוכן ירקות, גלריות ועוד, פוגשים את בעלי העסקים, שומעים את סיפוריהם ולא מפסיקים לטעום (לפרטים על הסיור ולהרשמה – לחצו על הקישור הבא).

חנות בעיר העתיקה, אחת מהחנויות העיצוב והגלריות החדשות שפתחו נשים יזמיות מעוררות השראה

חנות בעיר העתיקה, אחת מהחנויות העיצוב והגלריות החדשות שפתחו נשים יזמיות מעוררות השראה

במהלך הסיור, וגם בשיטוט עצמאי בעיר העתיקה, תגלו ערבוביה משמחת של מקומות שקיימים עשרות שנים לצד כאלה ששופצו ונפתחו לא מזמן. הנה כמה תחנות שכדאי לעצור בהן במהלך טיול בנצרת:

הפינה של מאהה שחאדי. את המקום הזעיר הזה, שלא מופיע במפה, קל לזהות: במפגש בין שתי סמטאות, במקום שבו פעלה בעבר מספרה קטנטנה, מאהה הניחה כמה שולחנות צבעוניים, עציצים פורחים וערסל. בהזמנה מראש היא מבשלת ארוחות בוקר ותבשילים מיוחדים. וגם אם לא הזמנתם מראש, פשוט עצרו כאן לכוס של מיץ סחוט טבעי או פינג'ן זעיר של קפה עם הל. איפה? בפינת הרחובות 6089 ו-6090.

מאהה שחאדי בפינה הצבעונית ומלאת החן שפתחה

מאהה שחאדי בפינה הצבעונית ומלאת החן שפתחה

מאפיית אלמשהדאוי. קל להתמכר לפטאייר תרד שזה עתה יצאו מהתנור, אבל תשאירו מקום בבטן, כי במאפייה המשפחתית הזאת יש עוד סוגים רבים של מאפים מסורתיים, כולל מנקיש (פיתה עם זעתר) וקאק עג'ואה (עוגיות תמרים). איפה? רחוב אל בישארה 49, סגור בימי ראשון.

מאפיית אלמשהדאוי

פיתות עם זעתר ופאטייר במאפיית אלמשהדאוי

פיתות עם זעתר ופאטייר במאפיית אלמשהדאוי

טחנת הגליל אלבאבור. חנות תבלינים אגדית הממוקמת בבניין היסטורי, שבעבר שימש כטחנת קמח שפעלה על קיטור (באבור בערבית פירושו "קיטור"). כמו במערה של אלאדין, גם כאן תגלו אינספור אוצרות: תבלינים לסלטים, לבשר ולעוף, למרקים, לאורז ולתפוחי אדמה, לקינוחים ולממתקים. בקומת המרתף אפשר להתרשם ממטחנות התבלינים העתיקות. איפה? רחוב אל בישארה, אתר

כמה תבלינים באלבאבור. מערת אלאדין מלאת אוצרות מפתיעים

כמה תבלינים באלבאבור. מערת אלאדין מלאת אוצרות מפתיעים

קפה אמאני. לרגע אולי תטעו ותחשבו שאתם בבית קפה תל אביבי טיפוסי, אבל האווירה והשיח בבית הקפה של אמאני, בחורה צעירה ומרשימה, הם חלק בלתי נפרד מנצרת הצעירה, התוססת, העכשווית. צמוד לקפה יש כמה גלריות וחנויות עיצוב חדשות, שפתחו נשים יזמיות מעוררות הערכה, ומומלץ בחום להיכנס גם אליהן. איפה? רחוב 6112, מס' 22.

האווירה והשיח בבית הקפה של אמאני הם לב לבה של נצרת הצעירה, התוססת והעכשווית

האווירה והשיח בבית הקפה של אמאני הם לב לבה של נצרת הצעירה, התוססת והעכשווית

הפינה של ראדה. ראדה בולס, אישה מרתקת ורבת פעלים, פתחה בשוק של נצרת מקום מפגש לשיחה ותרבות. הפינה שלה משלבת חנות לעבודות יד ובית קפה קטן, שבו תוכלו לטעום ממתקים מסורתיים, כמו בסיסה – כדורים של מולסה חרובים, או עוגיות אניס ושומשום. איפה? רחוב 6132.

הפינה של ראדה. מקום מפגש לשיחה ותרבות

הפינה של ראדה. מקום מפגש לשיחה ותרבות

כנאפה אם עלי. אם אתם אוהבים כנאפה, תאמינו לי – כל מילה נוספת מיותרת. טעים, טעים, טעים. איפה? רחוב 6098, בשוק.

הצצה לכנאפה אם עלי

הצצה לכנאפה אם עלי

אבו אשרף. איש מיוחד, אוהב אדם ושיח, שכיף לשבת אצלו במרפסת הקטנה או בחלל הפנימי המקושט בהמוני פריטים מעניינים, ולהתענג על קטאייף. את כיסוני הבצק הממולאים שאוכלים בתקופת הרמדאן, אבו אשרף מכין ומגיש כל השנה. יש קטאייף  ממולאים באגוזים וכאלה בגבינת עזים, שני הסוגים נוטפים סירופ מתוק. והטעם? גן עדן עלי אדמות. איפה? רחוב 6134, ליד כיכר המסגד הלבן.

אבו אשרף

אבו אשרף מכין קטאייף. והטעם? גן עדן

אבו אשרף מכין קטאייף. והטעם? גן עדן

קפה אבו סאלם. את הקפה הוותיק בעיר, שנפתח בשנת 1914, מנהל הנכד של המייסד. השולחנות וקופסאות השש-בש נותרו כשהיו לפני יותר ממאה שנים, מהתקרה משתלשלת נברשת ענקית ובפינה אחת יש בימה קטנה, שבימים כתיקונם משמשת להופעות. כנהוג במקומות מהסוג הזה, אין פה אוכל, רק שתייה. המלצה אישית: תה איינר (עם קינמון ואגוזים) בכוס זכוכית. איפה? רחוב 6143, מס' 7.

קפה אבו סאלם פועל בשוק יותר ממאה שנה

קפה אבו סאלם פועל בשוק יותר ממאה שנה

ועוד קצת אוכל, למי שלא שבע

אחרי אכילה לא מרוסנת של מיני מאפים ומתוקים בשוק, מתחשק ארוחה של ממש, במסעדה. מסעדת תשרין, בכיכר המעיין, נקראת על שם החודש שבו נפתחה בשנת 2004 – תשרין בערבית הוא תשרי.

מנות במסעדת תישרין

מנות במסעדת תשרין: בתמונה העליונה סלט טבולה, בתחתונה - מוחמר

מנות במסעדת תשרין: בתמונה העליונה סלט טבולה, בתחתונה – מוחמר

בכניסה עומד טאבון אבן גדול, שהאש הפתוחה שבו מוזנת בעצי הדר, המעניקים למאכלים ניחוח מיוחד. המסעדה מורכבת מכמה חללים אינטימיים, עם קירות אבן ותקרת עץ יפהפה. התפריט הוא פיוז'ן בין מטבח ערבי קלאסי ומטבח מערבי עכשווי. בין המנות המצוינות שאכלתי פה: סלט שנקליש – עגבניות, בצל, נענע עם גבינת שנקליש מפוררת מעל; מוחמר – פרגיות עם בצל, סומק וצנוברים על פיתה מהטאבון; סינייה – כופתאות כבש שנאפו בתוך מחבת בטאבון, כך שכל הטעמים הטובים והשומן נשארים בתחתית, ומעל טחינה נהדרת ועגבניות. בקינוחים – כנאפה מצוינת וגלידת וניל עם שערות חלבה מעל. מקום נהדר לסיים בו יום טיול בנצרת.

איפה? אל בישארה 56, כיכר המעיין (יש סניף נוסף בנוף הגליל, במרכז עופר), אתר

ליל מנוחה: איפה ישנים?

בנצרת יש כמה מלונות גדולים ומודרניים, אבל אני ממליצה בחום לוותר על ג'קוזי או בריכה לטובת לינה במבנה מסורתי, בן מאות שנים, וליהנות מחוויית אירוח שלא תמצאו כדוגמתה במלונות סטנדרטיים. מתוך יותר מ-20 בתי הארחה בעיר העתיקה, קבלו המלצה אישית על שניים:

פאוזי עזאר

הסנונית הראשונה, שהקים מעוז ינון בנצרת, הפכה עם השנים לחלק מאברהם הוסטל (עם סניפים בירושלים, תל אביב ולאחרונה – באילת). זהו מקום שובה לב עם קסם מיוחד. החדרים בנויים סביב חצרות פנימיות, שבהן ספות ססגוניות, מושלמות לישיבה נינוחה. גרמי מדרגות צרים ותלולים מובילים לחדרים, שנמצאים בגבהים שונים. יש חדרים זוגיים וחדרי משפחה, עם או בלי שירותים צמודים, וחדרי מעונות למטיילים שרק רוצים מיטה ללילה ולא זקוקים לחדר פרטי. ארוחת הבוקר כלולה במחיר החדר, ובהתאם לנהלים העכשוויים היא מוגשת על מגש אישי נפרד לכל סועד. על המגש תמצאו חביתה, סלטים טריים, פירות עונתיים וקנקן קטן של קפה. יש גם מטבח משותף שבו אפשר להכין אוכל מתוצרת שקניתם בשוק הסמוך. בסמטה הקטנה, ממש מול פאוזי, תמצאו את בית הקפה של אמאני (ראו למעלה) וכמה חנויות עיצוב מקסימות, וגם שאר המקומות המוזכרים למעלה נמצאים במרחק הליכה קצר מכאן.

פאוזי עזאר

פאוזי עזאר

פינות חמד בפאוזי עזאר אין, למטה - ארוחת הבוקר

פינות חמד בפאוזי עזאר אין, למטה – ארוחת הבוקר

האווירה המיוחדת, הצוות מסביר הפנים, המחירים הנוחים מאוד (חדר משפחתי עם מקלחת משותפת – מ-250 שקל ללילה, חדר זוגי עם מקלחת פרטית – מ-370 שקל ללילה) והסדנאות והסיורים המרתקים שמוצעים לאורחים (גם מי שאינם לנים כאן יכולים להצטרף) – כל אלה הופכים את השהות פה לחוויה נהדרת ומיוחדת במינה.

איפה? רחוב 6112 מס' 9, העיר העתיקה, נצרת. טלפון: 04-6020469, אתר

מלון בוטיק אל חכים

משפחת חכים ניצלה את תקופת הקורונה כדי לשדרג את בית הארחה המשפחתי לרמה של מלון בוטיק. זהו מקום מקסים, עם היסטוריה ארוכת שנים. חדר האוכל בקומה התחתונה והחדרים בקומה הראשונה נמצאים בחלק שנבנה בתקופה הצלבנית, עם קירות של אבנים חשופות, קשתות ופתחים נסתרים. בקומה השנייה, החדרים בנויים סביב פטיו נעים במיוחד, ויש להם חן רב. כל חדר מעוצב באופן ייחודי, וכולם מתקשרים להיסטוריה המשפחתית ונקראים בשמות של בני המשפחה – סבים, דודים, אחים ועוד.

מלון בוטיק אל חכים

מלון בוטיק אל חכים

מלון בוטיק אל חכים. הנגריה של סבא, ששכנה במבנה מתקופת הצלבנים, הפכה למלון בוטיק מקסים

מלון בוטיק אל חכים. הנגרייה של סבא, ששכנה במבנה מתקופת הצלבנים, הפכה למלון בוטיק מקסים

"כאן היתה הנגרייה של סבא שלי", מספר באסם חכים, שביחד עם הוריו, ראיק ועביר, מנהל את המקום במאור פנים ובחמימות. בשנות ה-60, לצד הנגרייה של סבא, שהיתה חלק משוק הנגרים ששגשג כאן בעבר, נפתח אולם תצוגה לממכר רהיטים. בספר "לחיות עם יהודים" שכתב אליהו אלישר, שהיה חבר כנסת וסגן ראש עיריית ירושלים, הוא מספר על חדר ששכר בבית משפחת חכים בשנת 1918: "…קיבלתי גם אני מנת מזון יבשה אותה הבאתי למשפחת חכים שראתה בי אחד מבניה".

ארוחת הבוקר במלון בוטיק אל חכים

ארוחת הבוקר שמכינה עביר חכים (למעלה) ובאסם חכים בפתח מלון הבוטיק המשפחתי

ארוחת הבוקר שמכינה עביר חכים (למעלה) ובאסם בפתח מלון הבוטיק המשפחתי

במלון הבוטיק יש 11 חדרים, בימים כתיקונם הלינה כוללת ארוחת בוקר ערבית אותנטית שמכינה עביר חכים, עם מנות שלא תמצאו בשום מסעדה, כמו סרסירה – בורגול טחון דק עם נענע, מיץ לימון ושמן זית, עולש בטחינה ועוד. לצד המאכלים האותנטיים מוגשת  גם חלווה של אל ארז, שמיוצרת רק לייצוא וזאת הזדמנות פז לטעום ממנה. עביר מעבירה סדנאות בישול (בתיאום מראש), בהן תלמדו להכין אוכל מקומי, טרי ובריא, בלוויית סיפורים מרתקים על העיר ועל עברה. בתיאום מראש, תוכלו לצאת לסיור מודרך עם באסם, שמכיר את נצרת ואת סמטאותיה כאת כף ידו והוא שופע סיפורים מרתקים על אדריכלות, תרבות והיסטוריה. מומלץ בחום!

איפה? כיכר הבישופ בעיר העתיקה של נצרת, טלפון: 04-654-599, אתר

קפיצה קטנה לציפורי

נצרת מציעה עולם ומלואו, ואם יש לכם רק יום אחד בעיר תמצאו הרבה מה לעשות, לראות ולאכול. אבל אם החלטתם להישאר ליומיים-שלושה (מומלץ ביותר!), כדאי לשלב טיולים מחוץ לעיר. במרחק כרבע שעה נסיעה מנצרת (תלוי בשעה ובמצב הפקקים) נמצא מושב ציפורי. אם אתם מכירים רק את הגן הלאומי והפסיפסים המרהיבים, כדאי מאוד להרחיב את ההיכרות.

כנסיית סנטה אנה

כנסיית סנטה אנה והנוף של בקעת בית נטופה הנשקף מהגבעה הסמוכה לה

כנסיית סנטה אנה והנוף של בקעת בית נטופה הנשקף מהגבעה הסמוכה לה

הנה כמה מקומות שכדאי לבקר בהם בציפורי:

אחרי שטבלתם רגליים במעיין שבכניסה לישוב (מיד אחרי הכיכר הראשונה), בקרו במרכז לצמחי מרפא על עלים. פרץ גן מגדל בשדות שלו מינים רבים של צמחי מרפא ותבלין, והביקור כולל סיור מודרך בשדות, עם הסברים על הצמחים ושימושיהם, וביקור במרכז המבקרים, שם תוכלו להתרשם מהמוצרים וגם לרכוש מהם. אתר

על עלים

פרץ גן בחלקה האורגנית וכמה מוצרים של על עלים

פרץ גן בחלקה האורגנית וכמה מוצרים של על עלים

התחנה הבאה היא בית הבד האורגני ריש לקיש של משפחת נוי מאיר. כרמי הזיתים של ריש לקיש משלבים עצים בני מאות שנים ויותר עם נטיעות חדשות. הזיתים גדלים בשיטה אורגנית (יש גם חלקות ביו דינמיות), ללא שימוש בחומרי ריסוס או דשנים כימיים. השמן מופק בכבישה קרה בשילוב של טכניקות מודרניות ואבני ריחיים. התוצאה: שמני זית מעולים, ממבחר זנים – סורי, ברנע, פיקואל, קורנייקי ואחרים. משפחות המגיעות לבית הבד יכולות להתנסות בעבודה חקלאית, עבודות יצירה וטעימת שמנים. אתר

מיכה נוי מאיר במרכז המבקרים של ריש לקיש

מיכה נוי מאיר במרכז המבקרים של ריש לקיש

אחרי טעימות של שמני זית אני פוגשת את ויקי גורשטיין, שאפתה את החלה שאכלנו ליד המעיין. ויקי, שחיה שלוש שנים בצ'ילה, התאהבה במטבח הלטיני ופתחה בלוג אוכל טעמים מקצה העולם.  היא מעבירה סדנאות בישול לטיני ובהזמנה מראש מכינה סלסילות פיקניק מושקעות. סל הפיקניק  מכיל סלטים, בהם סלט קינואה פרואני (עם אפונה וזיתים), אמפנדס עם תירס ועם גבינה, זיתים מתוצרת בית, ממרחים שונים, קרקרים מקמח כוסמין מלא, תה היביסקוס קר ועוגת גזר לקינוח. כל הטוב הזה, שישביע בנקל זוג רעב במיוחד, עולה בסביבות 200 שקל.

חלק מתכולתה של סלסילת הפיקניק שמכינה ויקי גורשטיין.

חלק מתכולתה של סלסילת הפיקניק שמכינה ויקי גורשטיין.

ואחרי האוכל, לא נרים כוסית יין? ודאי שכן. יקב ציפורי, של משפחת גוירצמן, מייצר כ-3,000 בקבוקים לשנה מענבים הגדלים באזור – שלושה זנים אדומים וזן לבן אחד. אני יושבת עם עמוס ועופרה גוירצמן במרפסת מרכז המבקרים המקסים שפתחו לפני שנה. עמוס, איש הייטק שהגשים חלום ופתח יקב בוטיק, מוזג לנו גוורצטרמינר, יין מושלם ליום קיץ חם. ממול – הכרמים של היקב, ומעבר להם גבעות ירוקות. יופי גלילי שאין לו סוף. מרכז המבקרים פתוח בסופי שבוע, ואת היין אפשר ללוות בפלטת גבינות או קישים. פייסבוק

יקב ציפורי

יקב ציפורי. בקבוק יין על מרפסת מרכז המבקרים והכרמים של היקב

יקב ציפורי. בקבוק יין על מרפסת מרכז המבקרים והכרמים של היקב

אכלנו, שתינו, צריך לשרוף קצת קלוריות… חוות רנצו של משפחת מניס קיימת כבר 40 שנה והיא מציעה, בנוסף לשיעורי רכיבה וטיולי סוסים, שלל פעילויות שמתאימות למשפחות, זוגות וקבוצות. הסוסים, כ-70 במספר, רועים בשטח. "הם חיים וישנים בחוץ", מספר דורון מניס, "יש להם חיים מאוד בריאים ושמחים". בחווה המטופחת מציעים פעילויות מגוונות, מהאכלת הסוסים והכנתם לטיול, דרך טיולי שקיעה רומנטיים ועד מופע קפיצות במגרש. אתר

דורון מניס בחוות הסוסים. הסוסים רועים בשטח הפתוח, חופשיים ושמחים

דורון מניס בחוות הסוסים. הסוסים רועים בשטח הפתוח, חופשיים ושמחים

בחוות גוג'י אני פוגשת פרי שלא הכרתי – גוג'י ברי. הפירות הזעירים האדומים, כך מספרת ציפי דקל, שביחד עם בנה ניצן מפעילה את החווה, הם מזון על המכיל כמויות גדולות של נוגדי חימצון, ויטמין סי, ברזל וסיבים תזונתיים. משפחות המבקרות כאן לומדות על הצמח ועל סגולותיו והילדים מכינים עציץ משלהם, שאפשר לקחת הביתה. טעמו של הפרי חמצמץ ודי בחופן קטן ליום כדי ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים. דרך טעימה במיוחד להכיר את הגוג'י היא בארטיקים קטנטנים שאפשר לקנות פה, המכילים גוג'י ברי, בננה, חלב קוקוס ומייפל. אתר

שיח של גוג'י וצלוחית עם התוצרת. לפירות הקטנטנים יש סגולות בריאותיות רבות

שיח של גוג'י וצלוחית עם התוצרת. לפירות הקטנטנים יש סגולות בריאותיות רבות

בימים שבהם אנחנו נמצאים יותר בבית, סטון ביי סטון של ארז פרידמן מציעה תעסוקה מושלמת: ערכות של אבני פסיפס צבעוניות, שאפשר להרכיב מהן יצירות מקסימות – כדים, קערות, תחתיות לכוסות, פסיפסים ססגוניים ועוד. בסדנה, הצמודה לגינה המטופחת של משפחת פרידמן, העובדים (חלקם בעלי צרכים מיוחדים) מייצרים ואורזים אינספור אבני פסיפס, שמיוצרות בטכניקה מיוחדת שארז פיתח. אבני הפסיפס הופכות לערכות יצירה הנמכרות לאנשים פרטיים, לקבוצות ולבתי ספר, בארץ ובחו"ל. אתר

דוגמאות לדברים שתוכלו להרכיב מאבני הפסיפס הקטנות של סטון ביי סטון

דוגמאות לדברים שתוכלו להרכיב מאבני הפסיפס הקטנות של סטון ביי סטון

ברפת המשפחתית לשעבר, פתחה מאירה צור את בחצר האחורית, מקום קסום של חפצי וינטג' ויד שנייה: ספרים, בגדים, כלי אוכל וכלי בית, רהיטים, צעצועים, תכשיטים ומה לא. נראה שהמוטו של מאירה – "לשחרר כדי לתת לשפע להיכנס", עובד. מה שאחד לא צריך, ישמח את האחר, ולהפך. פייסבוק

מאירה צור בחצר האחורית. מה שהאחד לא צריך יותר, ישמח את האחר

מאירה צור בחצר האחורית. מה שהאחד לא צריך יותר, ישמח את האחר

לסיום, המלצה לסיור נהדר בשבילי ציפורי, עם צביקה סגל, מורה דרך ותושב המקום. צביקה מוביל את המטיילים לפינות חמד לא מוכרות ונקודות תצפית נהדרות, כשהוא מתבל את הטיול בסיפורים מהעבר ופורש גם תכניות עתידיות. טלפון: 050-7208710.

____

תודה ענקית למעוז ינון, איילה נוי מאיר, משפחת חכים – ראיק, עביר ובאסם, לאחסאן גנים ולשאר האנשים מאירי הפנים בנצרת ובציפורי, שפתחו בפני את ביתם ואת לבם. נעמתם לי מאוד!

הפוסט נצרת וציפורי – טיול גלילי רב קסם הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99-%d7%a8%d7%91-%d7%a7%d7%a1%d7%9d/feed/ 0
חג המולד בנצרת: חו"ל זה כאןhttps://www.masa.co.il/article/%d7%97%d7%92-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%9c-%d7%96%d7%94-%d7%9b%d7%90%d7%9f/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%2597%25d7%2592-%25d7%2594%25d7%259e%25d7%2595%25d7%259c%25d7%2593-%25d7%2591%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%2597%25d7%2595%25d7%259c-%25d7%2596%25d7%2594-%25d7%259b%25d7%2590%25d7%259f https://www.masa.co.il/article/%d7%97%d7%92-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%9c-%d7%96%d7%94-%d7%9b%d7%90%d7%9f/#respond Fri, 20 Dec 2019 15:40:05 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=120550נצרת, אחת הערים החשובות בעולם הנוצרי, מציינת את חג המולד בשלל אורות וקישוטי חג, עצי כריסטמס עטויים בשלג מלכותי ותהלוכת חג מסורתית. זוהי הזדמנות נהדרת לבקר בעיר ולהכיר את אוצרותיה הרבים ואת פינות החמד המסתתרות בסמטאותיה

הפוסט חג המולד בנצרת: חו"ל זה כאן הופיע ראשון במסע אחר

]]>
מדי שנה לקראת חג המולד עוטה נצרת קסם מיוחד והופכת לזוהרת מתמיד בשלל האורות הססגוניים וקישוטי החג המעטרים את עצי האשוח, המבנים והכיכרות ברחבי העיר. סמטאותיה הציוריות של נצרת, על כנסיותיה ומסגדיה, מהוות תפאורה רבת הוד לדוכנים המקושטים של שוק הכריסטמס שכבר הפך למסורת, ומוסיפות למראה משנה קסם.

את האווירה המיוחדת אפשר לחוש כמעט בכל פינה בעיר. הדוכנים בשוק העתיק עמוסים בכובעי סנטה קלאוס, קישוטים ומתנות לחג, שורות ארוכות של סנטה קלאוסים משוקולד ושאר אביזרים, חלונות הראווה מנצנצים למרחוק בעיצובי חג מרהיבים שלא היו מביישים אף בירה אירופאית, ובמסעדות המקושטות מציעים תפריטי כריסטמס חגיגיים. אל עץ החג המרשים של העדה הלטינית המואר בגאון, מצטרף בכיכר המעיין לקראת החג עץ חג המולד הגבוה ביותר במזרח התיכון, שיואר על רקע מטחי זיקוקים ומופע חגיגי באלפי נורות צבעוניות המשובצות בין כדורי הבדולח והכוכבים המנצנצים המעטרים אותו ובוהקים למרחקים.

דוכן בשוק של נצרת עם קישוטי חג המולד | הצילומים בכתבה: רויטל חורש

דוכן בשוק של נצרת עם קישוטי חג המולד | צילומים בכתבה: רויטל חורש

גם הקניון המקומי, Big Fashion, מצטרף לחגיגה ונראה כאילו הוצנח לכאן היישר מאירופה. את פני המבקרים מקדמים עצי אשוח במעטה שלג מלאכותי, עץ כריסטמס ענק עמוס קישוטים ושלל אורות, "כדור שלג" אדיר ממדים שאת הדלקת אלפי הנורות המעטרות אותו ליווה מופע מרשים של רקדניות עם לפידים וגשם של קונפטי, וגולת הכותרת: הבית של סנטה קלאוס בעיצוב מרהיב. מבעד לחלונות הראווה של חנויות הקניון נשקפת תפאורה שכמו נלקחה היישר מעולם האגדות, ובצד סצנות מושלגות של איילי הצפון ושאר סממני החג תמצאו כאן גם פריטים כמו גביעי גלידה המעוצבים בדמותו של סנטה ואפילו לנז'רי סקסי בהשראת הזקן החביב על המזחלת.

גם הקניון המקומי מקושט לקראת החג

גם הקניון המקומי מקושט לקראת החג

אווירה חגיגית של כריסטמס תמצאו גם במלון רמדה אוליבייה, הכוכב החדש של העיר. בלובי המפואר מזדקר עץ חג מולד בגובה של כמה קומות, הזוהר בשלל אורות וקישוטים, כשלצידו מנצנצות אריזות ענק של מתנות חג, פסלי איילי צפון ודובי קוטב בנופים מושלגים ועצי אשוח קטנים המכוסים במעטה דמוי שלג, כיאה לחג שגיבורו מגיע מארצות הקור. אם יתמזל מזלכם, אולי תתקלו כאן גם אתם בתזמורת המגיחה ללובי המלון לצלילי חמת חלילים ותרועות התופים בתהלוכה חגיגית שאותה מוליך – איך לא? – סנטה קלאוס.

עץ חג המולד וקישוטים נוספים בלובי של מלון רמדה אוליבייה בנצרת

עץ חג המולד וקישוטים נוספים בלובי של מלון רמדה אוליבייה בנצרת

אירועי החג בנצרת מגיעים לשיאם בתהלוכת חג המולד המסורתית, שמתקיימת ב-23 בדצמבר, וזו הזדמנות מצוינת להגיע ולהכיר מקרוב את אוצרותיה של העיר המיוחדת הזו, שרבים נוהגים לחלוף על פניה בדרכם לאתרים הפופולריים של הצפון, מבלי שיידעו שדילגו על המקום הכי קרוב לחו"ל שיש לנו בארץ.

אתרים מרכזיים בנצרת שלא כדאי להחמיץ

כנסיית הבשורה הקתולית

הכנסייה המרהיבה הזו היא אחת הכנסיות הקדושות ביותר בעולם הנוצרי ומהמפוארות והגדולות ביותר במזה"ת. בזיליקת הבשורה, ששורשיה בתקופה הביזנטית ומאז נחרבה ונבנתה מחדש פעמים רבות לאורך ההיסטוריה, הוקמה מעל פתחה של המערה שבה על פי האמונה הקתולית בישר המלאך גבריאל למרים הבתולה, אמו של ישו, כי היא נושאת ברחמה את בן האלוהים. במבנה הנוכחי, שתוכנן על ידי האדריכל האיטלקי ג'יובאני מוציו ונחנך בשנת 1969, המערה היא חלק מהקריפטה האפלולית שבה יש קפלות עם מזבחות, פסיפס קדום ושרידי הכנסיות הקודמות מהתקופה הביזנטית והצלבנית.

כנסיית הבשורה, אחת החשובות בעולם הנוצרי | צילום: שאטרסטוק

כנסיית הבשורה, אחת החשובות בעולם הנוצרי | צילום: שאטרסטוק

גרמי מדרגות מוליכים את המבקרים במעבר חד מאווירת ימי הביניים המסתורית של הקריפטה היישר אל ההוד וההדר האדריכלי של חלקה העליון של הבזיליקה, הגדוש בפסיפסים ואלמנטים אמנותיים מעוררי השתאות. לאורך האכסדרה המקיפה את הבזיליקה מוצגות עשרות יצירות אמנות שנתרמו על ידי מדינות שונות ברחבי העולם, שכל אחת מהן עיצבה את האיקונות של ישו ומריה בהשראת תרבותה הייחודית. ביניהן ניתן למצוא את מריה בגרסה התאילנדית בבגד תאי חושף כתף, מריה ובנה מלוכסני עיניים בגרסה הסינית, שחורי עור בגרסה האפריקאית ועוד.

בתוך כנסיית הבשורה

בתוך כנסיית הבשורה | צילום: volkova natalia / Shutterstock.com

כנסיית הבשורה היוונית האורתודוקסית

כנסיית הבשורה האורתודוקסית (כנסיית גבריאל הקדוש), הממוקמת בכיכר המעיין, אינטימית וקטנה בהרבה מאחותה הקתולית, אך נחשבת לאחת הכנסיות היפות בארץ. על פי האמונה האורתודוקסית, נגלה המלאך גבריאל למרים בעת שהגיעה לשאוב מים מהמעיין, ומכאן מיקום הכנסייה, שבקריפטה שלה – מבנה צלבני מרשים מהמאה ה-12 – נובעים מימיו. הכנסייה עצמה מעוטרת מהמסד ועד הטפחות בעושר נפלא של איקונות, ציורי קיר יפיפיים ונברשות מפוארות.

בית המרחץ העתיק

לא הרחק מכנסיית הבשורה האורתודוקסית, בכיכר המעיין, חבוי בבטן האדמה בית המרחץ העתיק. אולמות בית המרחץ, הכוללים היפוקאוסט (מערכת מערות חימום תת קרקעיות) מרשים במיוחד, התגלו במקרה כאשר בן העיר אליאס שאמה רכש חנות קטנה להקמת גלריה לעבודות יד וחפצי אמנות. במהלך השיפוץ במקום נחשף בית המרחץ הקדום, שעל פי הערכות ארכיאולוגיות מתוארך לתקופה הרומית והוא בן למעלה מאלפיים שנה. אליאס, בעל הגלריה, משוכנע בלהט בעקבות חוות דעת ארכיאולוגיות שאסף, שבבית המרחץ הזה בילה ישו בכבודו ובעצמו בשנים שבהן חי כאן.

בית המרחץ העתיק שהתגלה מתחת לגלריה

בית המרחץ העתיק שהתגלה מתחת לגלריה

נכון לכתיבת שורות אלו, למעט חלק קטן מהאולמות העליונים, מערכת המערות התת קרקעיות איננה פתוחה לציבור, ועד שתיפתח מחדש המבקרים ייאלצו להסתפק בהצצה מבחוץ בלבד ובהסבריו המרתקים של אליאס המלווים במצגות (28 שקל לאדם בקבוצה של ארבעה ומעלה, כולל כיבוד והדרכה). הכניסה למקום היא דרך גלריית קקטוס שבכיכר המעיין.

המסגד הלבן

המסגד, המתנוסס בלב השוק העירוני, נבנה בראשית המאה ה- 19 והוא המסגד העתיק ביותר בעיר ואחד מסמליה הבולטים. בכניסה אליו יש להקפיד על לבוש צנוע ולחלוץ נעליים בחלק המחופה בשטיחים.

הר הקפיצה

הר הקפיצה (הר קדומים) הוא מקום נהדר לפתוח או לסיים בו את הביקור בעיר. על פי המסורת הנוצרית, מהר זה קפץ ישוע, עוד טרם שהפך לישו, ונעלם מפני אנשי נצרת שביקשו להשליכו אל מותו כשרמז על משיחיותו, בפרשה שהולידה את האמרה העל זמנית: "אין נביא בעירו". למרגלות ההר חבויה מערה קדומה שבה התגלו שרידי שלדים של האדם הקדמון מהתקופה הניאדרתלית, לפני כמאה אלף שנים, וממרומיו נשקפת תצפית פנורמית מרהיבה במיוחד על עמק יזרעאל, הרי גלעד, התבור והכרמל ונופיה היפים של העיר נצרת. מקום מושלם לפרוש בו כמה מהמעדנים שבהם אפשר להצטייד בדוכני העיר וליהנות מהנוף הנפלא ורגעים של שלווה ושקט.

תצפית על עמק יזרעאל מהר הקפיצה

תצפית על עמק יזרעאל מהר הקפיצה | צילום: שאטרסטוק

כנסיית בית הכנסת

אם עדיין לא שבעתם מאתרים קדושים והיסטוריים מרשימים, תוכלו להמשיך ולבקר גם בכנסיית בית הכנסת – כנסייה יוונית-קתולית השוכנת בשוק העירוני במבנה שבו, על פי המסורת הנוצרית, היה בית הכנסת העתיק שם למד והתפלל ישוע ובו נשא את דרשתו המפורסמת בה הכריז בפני היהודיים שהוא המשיח ועורר את חמתם.

פינות חמד נצרתיות

האתרים ההיסטוריים המרשימים הם רק חלק מהחוויה הנצרתית, שחלק גדול מקסמה טמון במפגשים המרתקים, במבנים המיוחדים ובפינות חמד החבויות בין סמטאות האבן.

כזו היא למשל הפינה של ג'אדה (מבטאים כ"ראדה") – חנות קטנה וססגונית במיוחד, המשלבת עבודות יד ייחודיות ובית קפה קטנטן, עליה חולשת אישה ססגונית ומרתקת לא פחות בשם ראדה בולוס, שאפשר לבלות שעות רק בהאזנה לסיפוריה. ראדה נולדה בנצרת למשפחה יוונית קתולית, ולאחר פרק זמן במנזר שאליו הצטרפה כמעומדת לנזירות עשתה תפנית חדה לטובת לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה מקראית ותואר נוסף במדעי הדתות, ובשני העשורים האחרונים היא עובדת כמורת דרך מבוקשת. חיבתה הגדולה לאומנות ולפולקלור מורגשת בכל פרט, החל ממיני מתיקה מימי קדם שכבר כמעט נכחדו מן העולם, אותם היא מגישה לאורחיה, כמו הבסיסה –  פרלינים מגולגלים לכדורים מתערובת של גרגירי חיטה קלויים ודבש חרובים, וכלה בפריטים הגודשים את המדפים.

הפינה של ג'אדה

הפינה של ג'אדה

בין השאר תמצאו בחנות תיבות תכשיטים שעשויות משיבולים ובד בהן נהגו נשים לשמור את הנדוניה שלהן, כלי קרמיקה ואריחים יפהפיים שצוירו בידי נזירות מתבודדות, קמעות קציר ורקמות תחרה מעשה ידיהן של נשות חורפיש, קנקני קפה מעשה ידיו של חרש נחושת, צעיפים ותכשיטים ייחודיים, כמו מחרוזות ציפורן נגד עין הרע (וגם נגד אימפוטנציה) שעונד החתן, וגם כאלו שהן סגולה למציאת חתן (על פי ניסיונה האישי של ראדה – זה לא ממש עובד…) ומיני כלים עתיקי יומין, כמו כלי עץ נדיר שנועד להאריך את יד הקוצר ולהגן על אצבעותיו מהמגל, ושאר אוצרות, שמאחורי כל אחד מהם סיפור מרתק בפני עצמו. כתובת: שוק נצרת, סמוך לאכסניית מיישל, 054-5717774

מקום נהדר נוסף שבו אפשר לחוש מקרוב את לבה הפועם של העיר ומשהו מנשמתה הוא בית הקפה אבו סאלם, השוכן במבנה עתיק בן מאות שנים, אליו מתקבצים תושבי נצרת כבר למעלה ממאה שנה. בית הקפה הזה, שכבר לפני שלושה דורות הפך למוסד נצרתי של ממש, עובר בבית משפחת אבו סאלם מדור לדור, וכיום מנוהל על ידי ויסאם, המקפיד לשמר את צביון המקום ממש כפי שהיה בימי סבו. זוהי הזדמנות נהדרת לפגוש את תושבי המקום, ובעיקר את זקני נצרת, המגיעים לכאן מדי יום ממש כמו אבותיהם, מסבים סביב אותם שולחנות מלפני מאה שנים ונהנים מהקפה השחור המשובח ומתה הקינמון והאגוזים הנפלא שהוא סימן ההיכר של המקום תוך כדי משחק קלפים או שש בש סוער. גם אתם מוזמנים להצטרף למשחק, אך קחו בחשבון שעל פי מנהג המקום, המפסיד משלם עבור כל השולחן… כתובת: רחוב 6150,  בשוק בעיר העתיקה, טלפון: 057-5530103

בית הקפה אבו סאלם. כבר יותר ממאה שנה מתקבצים כאן תושבי העיר

בית הקפה אבו סאלם. כבר יותר ממאה שנה מתקבצים כאן תושבי העיר

מוסד נצרתי נוסף העובר במשפחה מדור לדור הוא בית המלאכה לחימר פאח'ורת מוסמאר (מקור השם במילה "פאח'ורה", שמשמעותה חרס בערבית עתיקה). סיפורו של מפעל הקדרות הייחודי הזה התחיל לפני למעלה ממאה שנים, כשהילד סעיד מוסמאר שיחק באדמה הרטובה שנוצרה סביב גיגית הכביסה של אמו, והפסל שיצר ממנה גרם למשפחתו לשגרו לגרמניה ללמוד קדרות באופן מקצועי. עם שובו הקים מוסמאר את בית המלאכה הזה, המנוהל כעת בידי הדור השלישי במשפחה וגדוש בכלי חרס מכל הסוגים – מעציצים, ספלי קפה, סירי חרס וקנקני מים ועד לעששיות וכדים לשימור מזון. לצד שיטות ואמצעי עבודה מודרניים שהוכנסו ברבות השנים, עדיין משמרים כאן גם את שיטות העבודה המסורתיות העתיקות, והמבקרים מוזמנים להכיר מקרוב את העבודה באובניים, בריכות המים שבהן יוצרים את החומר ושאר סודות קדרות וסיפורי פולקלור, ואפילו לשאת על ראשם כד מים כדרך הנשים שירדו לשאוב מים מהמעיין. חובבי קדרות ומשפחות עם ילדים יכולים להצטרף לסדנאות המוצעות במקום וליצור כלי מעשה ידיהם (הסיור והסדנאות בתשלום ובתיאום מראש). כתובת: רח' נמסאווי (בעלייה לקריית הממשלה), טל': 04-6575996

מפעל הקדרות פאח'ורת מוסמא

מפעל הקדרות פאח'ורת מוסמא

ניחוח עז של ימים רחוקים עולה גם מטחנת הגליל אל-באבור, שם הוא מתערבל בניחוחות המשכרים העולים ממאות סוגי התבלינים שגודשים את המבנה שראשיתו בטחנת קמח שנבנתה על ידי משפחת וגנר הטמפלרית בסוף המאה ה-19. אל בין כתלי המבנה הזה השתרכו פעם חמורים וגמלים עמוסי שקי תבואה ופלאחיות שנשאו על ראשיהן שקי חיטה כבדים, ובמרכזו ניצב טבון אבן ענק שבו היו אופים את הלחם של בני העיר. גם כאן פגשנו את בני הדור השלישי שממשיכים את דרך אבותיהם, ורק מנועי הקיטור הנושנים שהעניקו למקום את שמו ("אל-באבור" – שיבוש של קיטור בלעז) התחלפו עם השנים במשוכללים מהם. בתוך השפע המסחרר של התבלינים, השמנים, עשבי המרפא ושאר אוצרות הגודשים כאן את שקי היוטה בבליל משכר של ריחות וצבעים יחושו חובבי הז'אנר כמו בבית של עמי ותמי גרסת עולם התבלינים.
כתובת: רחוב הבנקים, בכניסה לשוק הישן מכיוון המעיין. טלפון: 04-6455596

לקינוח מושלם של הסיור הזה ולהצטיידות במזכרת מתוקה הביתה, מומלץ לבקר במפעל חלבה נצרת, בו אפשר ללמוד על תהליך הכנת הטחינה והחלבה החל משלב גרגרי השומשום, ללגום טחינה חמה מיד עם הפקתה ולראות את אבני הרחיים המשמשות לטחינת הגרגרים, ממש כמו פעם רק בתוספת מנוע שמלמד אותן להזדרז כעת. המקום מתהדר בשיא גינס על תבנית החלבה הארוכה והכבדה ביותר שיוצרה בעולם (3.8 טון של המתוק-מתוק הזה), ובין השאר ניתן לרכוש בו כמעט כל סוג חלבה שעולה על הדעת וגם טחינה נהדרת. כתובת: רחוב 4000 , בשכונה המזרחית, טלפון:  04-6553233

דוכנים בשוק העתיק של נצרת

דוכנים בשוק העתיק של נצרת

פינות חמד ומוקדי עניין נוספים רבים תוכלו לגלות בשיטוט בשוק העתיק של נצרת, שראשיתו במאה ה-17, שם עדיין ניתן לגלות בעלי מלאכות שכבר כמעט חלפו מן העולם, שדבקים עדיין בסדרי עולם ישן, כמו חרשי מתכת לתיקון פרימוסים, יוצרי סכינים וכלים לקטיף סברס, ואמנית שבין יצירה לסדנה גם קוראת בקפה. כמו כל שוק עות'מאני שמכבד את עצמו, גם השוק בנצרת היה מחולק לרבעים על פי בעלי המלאכה שמאכלסים את אותו אזור, ביניהם שוק הפחחים ושוק הנגרים, שוק הירקות, וכך הלאה, שברבות השנים עם סגירתם של רבים מהעסקים וכניסתם של חדשים – התערבבו זה בזה.

אחד הרבעים המרתקים הוא שוק הכלות, שבו מוצרי סדקית, חנויות בדים, שמלות ושאר מוצרים שבעבר כל כלה ערבייה שמכבדת את עצמה הגיעה לכאן כדי להצטייד בהם. בימים אלו, בין תלוליות הזיתים הנערמות בדוכנים, כלי הבית, הבדים הרקומים וירקות מכל שפעת הגן שזה עתה נפרדו מהאדמה, תמצאו כאן גם לא מעט מוצרים ססגוניים לקראת הכריסטמס.

כובעים של סנטה קלאוס ושאר קישוטים לחג בדוכן בשוק

כובעים של סנטה קלאוס ושאר קישוטים לחג בדוכן בשוק

חגיגה קולינרית בין הסמטאות

בין ביקור באתרים ההיסטוריים והקדושים וגילוי פינות חמד נסתרות בסמטאות האבן העתיקות, ממתינה למבקרים גם חגיגה קולינרית מענגת. לצד מסעדות גורמה מהשורה הראשונה בארץ, כמו דיאנה ותישרין, אחד מהתענוגות הגדולים של ביקור בנצרת הוא ההזדמנות לגלות את ההפתעות הקולינריות החבויות בין סמטאותיה ולשלב מסע טעימות של אוכל רחוב שרק עבורו שווה לעשות במיוחד את כל הדרך לנצרת.

סמטה בנצרת. בין הסמטאות מתחבאות הפתעות קולינריות משמחות

סמטה בנצרת. בין הסמטאות מתחבאות הפתעות קולינריות משמחות

בין השאר, אל תחמיצו ביקור באחת המסעדות המגישות את החומוס הטוב בארץ (מומלצים במיוחד: החומוס המיתולוגי של עימאד, של א-שייח' ושל אבו גאנם, שאליהם הצטרף לאחרונה חומוס אבו-סמיר שנפתח בכיכר המעיין ומגיש חומוס ומסבחה מעולים), טעימה של כנאפה, שהיא אחת ממנות הדגל המזוהות עם המקום (זו שמכינים ב"אל מוכתאר" וב"ממתקי הידידות" מופלאה במיוחד) ושל העראייס (ערוסה) המופלא שכמותו לא תמצאו בשום מקום אחר בארץ – מנה גאונית של המטבח הערבי של תערובת עסיסית של בשר טחון בפיתה קלויה הנצלית על גחלים (הכוכבים הנצרתיים בתחום הם אלו המוגשים במסעדת הצומת ובשיפודי אלזעים וגם הערוסה המופלאה המוגשת במסעדת תשרין). קובה מצוינת במילוי בשר וצנוברים תמצאו במסעדת "מלח ופלפל" הסמוכה לכנסיה האורתודוקסית בכיכר המעיין, לצד מנות מפתיעות נוספות שמשלבות את המטבח הערבי האותנטי עם נגיעות מערביות, כמו סיגר ממולא בפלאפל, רולדת סינטה מצוינת, קרואסון גבינה עם זעתר ושומשום, ופלאפל ממולא בשרימפס. את כל אלו מומלץ ללוות במיץ רימונים ארגמני ונהדר שיסחטו עבורכם בדוכנים רבים ברחבי העיר העתיקה. כך או כך, רעבים בטוח לא תצאו מכאן.

היכן ישנים?

מלון רמדה אוליבייה נצרת הוא מלון הדגל של העיר. המלון המהודר משלב בעיצובו אלמנטים אוריינטליים עם עיצוב מודרני, ומשקף את ההתחדשות שעוברת נצרת בשנים האחרונות והשבת האמון של רשתות בינלאומיות, שנטשו את העיר בימי האינתיפאדה השנייה, בפוטנציאל התיירותי הגדול שגלום בה. בין הפינוקים שמציע המלון לאורחיו תמצאו בריכה מחוממת, ספא, ג'קוזי וסאונות שכיף להירגע בהם בתום יום ארוך של טיולים, וגם חדר כושר ברמה גבוהה במיוחד. המלון מקיים מגוון סדנאות וסיורים, בהם סדנאות בישול על המטבח הערבי, התבלינים והטעמים של האזור, סדנת יין, סדנת קפה וכן סיורים וטעימות בעיר העתיקה של נצרת.

חדר במלון רמדה אוליבייה. מכל חלון נשקף נוף מקסים של העיר

חדר במלון רמדה אוליבייה. מכל חלון נשקף נוף מקסים של העיר | צילום אורי אקרמן

חדר במלון רמדה אוליבייה החדש. מכל חלון נשקף נוף מקסים של העיר | צילום: אורי אקרמןאחת מגולות הכותרת של המלון היא הארוחות הנפלאות המוגשות כאן. מנת הכבש הממולא בעלי גפן שהוגשה לנו כאן נראתה כאילו יצאה היישר ממטבחו של סולטאן: סימפוניה נפלאה של טעמים וצבעים, המוגשת על הר של אורז ובשר מקושטים בצנוברים, שקדים קלויים ואגוזי קשיו, ומתחרה קשות על שאריות המקום בבטנו של הסועד עם מנה נפלאה אחרת של צלעות כבש ומדליוני פילה בקר. כיוון שהמלון אינו כשר תוכלו ליהנות מחביתות, קפה הפוך וכדומה בארוחת בוקר בשבת.

כתובת: דרך הציונות 29 , טלפון: 04-8878877, אתר אינטרנט

• עמותת נצרת לתיירות ותרבות מספקת למטיילים מידע רב על אתרים מומלצים, מסעדות, שווקים ועוד. כמו כן העמותה מארגנת סיורים מסוגים שונים – סיורים היסטוריים, קולנאריים, תרבותיים ועוד. פרטים נוספים בטלפון: 04-6106611, אתר אינטרנט

בתמונה הפותחת: עץ אשוח מקושט לכבוד חג המולד ליד כנסיית הבשורה שבכיכר המעיין | צילום: שאטרסטוק

הפוסט חג המולד בנצרת: חו"ל זה כאן הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%97%d7%92-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%9c-%d7%96%d7%94-%d7%9b%d7%90%d7%9f/feed/ 0
מלונות מיוחדים בנצרת: בית מישל ובית אלכסנדרהhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a9%d7%9c-%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9b/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%259c%25d7%2595%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%259e%25d7%2599%25d7%2595%25d7%2597%25d7%2593%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%2591%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%2591%25d7%2599%25d7%25aa-%25d7%259e%25d7%2599%25d7%25a9%25d7%259c-%25d7%2595%25d7%2591%25d7%2599%25d7%25aa-%25d7%2590%25d7%259c%25d7%259b https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a9%d7%9c-%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9b/#respond Tue, 05 Nov 2019 14:20:34 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=134426בעיר העתיקה של נצרת שוכנים שני מלונות בוטיק אינטימיים ומלאי אופי - בית אלכסנדרה ובית מישל. העיצוב, האווירה, האוכל הערבי המשובח והמיקום, קרוב לכל מוקדי העניין והמסעדות של העיר העתיקה, הופכים אותם לבחירה מצוינת לחופשה עירונית לא שגרתית

הפוסט מלונות מיוחדים בנצרת: בית מישל ובית אלכסנדרה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
יש מלונות שיש להם קסם מיוחד, כזה שלא תמצאו במלונות פאר גדולים. קסם שגורם למתארחים בהם לרצות להישאר בהם, ולחזור אליהם שוב ושוב. כאלה בדיוק הם שני המלונות הסמוכים בית מישל ובית אלכסנדרה בנצרת. המיקום שלהם, בלב העיר העתיקה של נצרת, במרחק 150 מטר מהשוק ובמרחק הליכה קצרצרה מהכנסיות של העיר וממסעדותיה המשובחות, ייתן לכם את כל הסיבות לצאת החוצה. האופי המיוחד, האווירה והעיצוב, יגרמו לכם לרצות להישאר. לשני המלונות האלה, הנמצאים בבעלותו של ראסם אבו נאסר יש הרבה מן המשותף, אבל לכל אחד מהם אופיו המיוחד.

חצר משותפת בבית אלכסנדרה. מלון עם קסם מיוחד

חצר משותפת בבית אלכסנדרה. מלון עם קסם מיוחד

בית אלכסנדרה, שהוא מחלוצי מלונות הבוטיק של העיר, שוכן בבית עתיק ומלא אופי. במלון יש שלושה חדרים בלבד – אחד מתאים לזוגות, אחר לשלושה וחדר נוסף לארבעה. כל החדרים, כמו גם המלון עצמו – קרויים על שם נשים. המלון קרוי על שם דודתו של אבו נאסר, חדר אמאל קרוי על שם דודה אחרת, אשר תרמה את נברשת הנחושת שמשתלשלת מתקרת החדר, החדר של לינדה קרוי על שמה של מתנדבת אמריקאית שהתגוררה כמה שנים בחדר ואילו הסטודיו של מרי, הנגיש לנכים, קרוי על שם חמותו של בעל הבית.

החדרים מאובזרים בקפידה – מקרר, פינת שתייה, מזגן טלוויזיה, אינטרנט. בסטודיו יש גם מכונת כביסה ומרפסת. עם זאת, מה שנותן הוא את הערך המוסף הוא העיצוב – קירות האבן, הרצפות המצוירות, קשתות האבן והגומחות שבקיר, התקרות המקומרות – כל אלה יתנו לכם תחושה של בית שתרצו להמשיך לגור בו גם אחרי שהחופשה מסתיימת.

בית אלכסנדרה. החדרים מלאי אופי ומעוצבים בסגנון אותנטי

בית אלכסנדרה. החדרים מלאי אופי ומעוצבים בסגנון אותנטי

ארוחת הבוקר הנפלאה (עליה עוד נרחיב בהמשך) מוגשת בבית מישל הסמוך, ומי שרוצה לבשל במקום ארוחות נוספות (מה שלא פשוט לעשות כשכל כך הרבה מסעדות משובחות נמצאות במרחק הליכה) יכול לעשות זאת במטבח המשותף. יש גם חצר משותפת, בה ניתן ליהנות מאווירה קוסמופוליטית, כזו ששמורה למקומות בהם מתארחים תיירים מכל העולם.

סמוך לבית אלכסנדרה נמצא בית מישל, וכיאה למלון בוטיק אמתי עומד מאחוריו סיפור היסטורי מרתק. המבנה של המלון נבנה במקור במאה ה-19 על ידי טנוס קעואר שהיה ראש העירייה הראשון של נצרת. בהמשך ראסם אבו נאסר רכש את המבנה והסב אותו למלון שהוא היום. אביו של אבו נאסר, מישל, שהיה ילד יתום וקרוב משפחתו של טנוס קעואר, נהג להתארח ולשחק בילדותו בבית. לכן העניק לו אבו נאסר את השם "בית מישל".

חלל משותף בבית מישל, מלון בוטיק במבנה היסטורי

חלל משותף בבית מישל, מלון בוטיק במבנה היסטורי

המלון מונה היום שמונה חדרים הנבדלים זה מזה בגודלם, בעיצובם ובאופיים, ובדומה לבית אלכסנדרה, כולם קרויים על שם נשים משמעותיות בחייו של המשפחה – עפאף אשתו של אבו נאסר, סמירה אחותו ועוד. החדרים, אשר חלקם מתאימים לזוגות, ואחרים לשלישייה או למשפחה, ממוזגים ומאובזרים בטלוויזיה בכבלים עם מסך שטוח, מקרר, קומקום חשמלי, אינטרנט אלחוטי וכל מה שצריך לחופשה נעימה. כאמור, לכל חדר יש את מאפייניו הייחודיים – בחלק מהחדרים יש טרסה או מרפסת, בחלק מהחדרים יש ספריה, בחדר סמירה יש עליית גג בה הילדים יכולים לישון במיטות פוטון, בחדר אלין ובחדר קייטי יש מרפסת נהדרת שצופה לגגות נצרת. גם כאן, קירות האבן, הרצפות המצוירות, תריסי העץ, הגומחות שבקיר וקשתות האבן תורמים לאווירה ייחודית שאי אפשר למצוא במלון סטנדרטי. מי שלא זכה למרפסת בחדר, יכול ליהנות מישיבה במרפסת המשותפת ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של העיר העתיקה של נצרת.

החדרים בבית מישל מלאי אווירה ומאובזרים בכל מה שצריך לחופשה נעימה

החדרים בבית מישל מלאי אווירה ומאובזרים בכל מה שצריך לחופשה נעימה

כמו בכל חופשה, גם כאן מייחסים חשיבות מיוחדת לארוחת הבוקר. ארוחת הבוקר של בית מישל (ממנה, כאמור, נהנים גם האורחים של בית אלכסנדרה), היא כזו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. זוהי לא עוד ארוחת בוקר סטנדרטית. היא כוללת את כל המטעמים של המטבח הערבי – פיתות עם זעתר, גבינות, לבנה, עשרה סוגי סלטים, פלאפל חומוס, עוגות ומעדנים נוספים.

ארוחת הבוקר העשירה בבית מישל

ארוחת הבוקר העשירה בבית מישל

למרות שרב הפיתוי להישאר במלון, בחוץ נמצאת העיר העתיקה של נצרת, על סמטאותיה הצרות, כנסיותיה, שווקיה ומסעדותיה. כל השנה מדובר במקום מזמין לטיול, אבל לפני חג המולד, כשהכל מואר ומקושט, העיר יפה וחגיגית מתמיד.

הפוסט מלונות מיוחדים בנצרת: בית מישל ובית אלכסנדרה הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%97%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a9%d7%9c-%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9b/feed/ 0
מסעדות בנצרת: המקומות הכי שוויםhttps://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%99%d7%9d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2591%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%2594%25d7%259e%25d7%25a7%25d7%2595%25d7%259e%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2594%25d7%259b%25d7%2599-%25d7%25a9%25d7%2595%25d7%2595%25d7%2599%25d7%259d https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%99%d7%9d/#respond Thu, 11 Jan 2018 13:05:22 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=article&p=121480נצרת הפכה למעצמה קולינרית בשנים האחרונות עם מסעדות משובחות המשלבות בין המטבח הערבי הגלילי למטבחים מערביים, וגם חובבי החומוס לא יתאכזבו כלל. ומה עם משהו מתוק אחרי הארוחה? קפצו לשוק לכנאפה או קטאייף מהחלומות

הפוסט מסעדות בנצרת: המקומות הכי שווים הופיע ראשון במסע אחר

]]>
נצרת היא מעצמה קולינרית, עם הרבה מסעדות שרק בשבילן שווה להגיע לפה (למרות שיש עוד המון סיבות מצוינות לקפוץ לנצרת). במסעדות מלאות אווירה, שחלקן ממוקמות בבתי אבן עתיקים, מגישים את הקבב הטוב בארץ, תבשילים וסלטים עונתיים, מנות מהמטבח הערבי המסורתי לצד מנות מערביות לחלוטין, בביצועים מוצלחים במיוחד. הנה כמה מסעדות מומלצות בנצרת, שכדאי מאוד לבקר בהן:

מהמטבח של מסעדת דיאנא. בנצרת תמצאו מסעדות ערביות, מערביות ושילוב של השתיים

מהמטבח של מסעדת דיאנא. בנצרת תמצאו מסעדות ערביות, מערביות ושילוב של השתיים

דיאנא

מסעדת דיאנא של השף דוחול ספדי היא אחת מהמסעדות הוותיקות בנצרת, ושמו של קבב הטלה שעושים פה, המשופד על מקל קינמון, יצא למרחקים. ולא רק הקבב מצדיק את הביקור, התפריט כולל מנות ראשונות מצוינות, בהן קובה וספיחה (מאפה פתוח של בשר טלה קצוץ), דגים ומאכלי ים וגם סלטים עונתיים של חובזה ועולש. באגף הקינוחים תמצאו מנות מסורתיות כמו כנאפה ובקלאווה.
כתובת: פאולוס השישי 51, טלפון: 053-9441630

שף דוחול ספאדי במטבח של דיאנא

שף דוחול ספאדי במטבח של דיאנא

תשרין

מסעדת תשרין, ששוכנת בכיכר המעיין בבניין אבן מהמאה ה-19, היא אחת ממבשרות הדור החדש של המסעדות בנצרת. האווירה והעיצוב אותנטיים, המקום חמים וביתי והאוכל הוא פיוז'ן בין מטבח ערבי מסורתי לבין מטבח ביסטרו עדכני.

מנת צלעות בתישרין. רעבים לא תצאו מפה...

מנת צלעות בתישרין. רעבים לא תצאו מפה…

ומה בתפריט? תמצאו כאן מנות מיוחדות כמו נתחי עוף בקפה ברוטב שזיפים ופירות יבשים לצד נפוצות יותר כמו פסטה בולונז או שרימפס בשום ולימון. מומלצות במיוחדות המנות היוצאות מתנור העץ, כמו מחמאר – פיתה מהטאבון שעליה נתחי עוף, בצל וצנוברים, או עראיס – בצק פילו ממולא בבשר וגבינה צהובה ברוטב טחינה. תפריט האלכוהול מפתיע ומגוון עם הרבה מאוד קוקטיילים.
כתובת: כיכר המעיין, טלפון: 04-6084666

פינה במסעדת תישרין, אחת מחלוצות הפיוז'ן בנצרת

פינה במסעדת תישרין, אחת מחלוצות הפיוז'ן בנצרת

ביאת

מסעדת ביאת, הממוקמת גם היא בכיכר המעיין, מציעה אוכל טוב, עיצוב חמים ואווירה נעימה. התפריט רחב מאוד, כך שכל אחד ימצא כאן משהו לטעמו. בין השאר, תמצאו בתפריט כריכים, פסטות, סלט טאבולה, עוף בבירה, קלצונה במילוי בשר עגל עם עגבניות ובצל, סטייק פילה וקלמארי מטוגן. תפריט האלכוהול הגדול כולל קוקטיילים מצוינים.
כתובת: כיכר המעיין, טלפון: 04-6555146

אל רידא

מסעדת אל רידא נמצאת בבית אבן מהמאה ה-19 סמוך לכנסיית הבשורה. בבית היפה, שעבר שיפוץ מקיף, יש קשתות אבן, מרפסות שמשקיפות לעיר העתיקה ופינות ישיבה נעימות. האווירה היא של בית קפה ותוכלו למצוא כאן מנות מהסוג שמגישים בבתי קפה תל אביביים, ולצדן מנות מהמטבח המקומי כמו קובה, מחמאר עם בשר, בצל וצנוברים, צוואר כבש אפוי עם ארטישוק ופריקה ועוד. המקום חביב מאוד על בליינים מקומיים ומציע תפריט יין ואלכוהול עשיר, מוזיקה שנעה בין מוזיקה ערבית למוזיקה קלאסית וערבי ספרות.
כתובת: אל בישארה 23, טלפון: 04-6084404

כיתאבון

מסעדה מלאת אווירה שמגישה אוכל ערבי אותנטי בלב העיר העתיקה. בתפריט: מנות ראשונות, כמו חומוס הבית, חציל בלדי או כרובית בטחינה; סלטים ובהם סלט פריקי, טאבולה ופאטוש, ומנות מסורתיות כמו סינייה כופתה וקבב אפוי עם עגבניות בתנור.

שולחן עמוס בכל טוב במסעדת כיתאבון

שולחן עמוס בכל טוב במסעדת כיתאבון

יש פה עוד מגוון מנות שיקלעו לטעמים שונים, כמו גבינה מטוגנת, שרימפס בשום ולימון, שיפודי פרגית ופסטות. מפעם לפעם מתקיימות פה הופעות של נגני עוד וזמרים מקומיים.
כתובת: אל בישארה 50, טלפון: 04-6800055

סיניית מוחאמר מהטאבון של כיתאבון

סיניית מוחאמר מהטאבון של כיתאבון

לוקנדה

מסעדת לוקדנה, שנמצאת במלון רמדה אוליבייה החדש, משלבת בין המטבח הערבי הגלילי למטבח האיטלקי. בין השאר, תמצאו כאן סלט טאבולה לצד סלט קפרזה, ספיחה לצד פוקאצ'ה וסחלב לצד קפוצ'ינו.

שף אליאס מטר ממסעדת לוקנדה בפעולה

שף אליאס מטר ממסעדת לוקנדה בפעולה

המנות האיטלקיות כוללות פסטות תוצרת בית ופיצות מעניינות, כמו פיצה טרטופו עם ממרח של מסקרפונה וכמהין, מוצרלה, פטריות פורטבלו ושקדים. ויש גם מנות שהן שילוב של מזרח ומערב, כמו פוקאצ'ת קבב חלבי. המסעדה מתאימה מאוד לארוחה רומנטית ויש ממנה תצפית מקסימה על כל העיר.
כתובת: דרך הציונות 29

המטבח של לוקנדה משלב בהצלחה בין טעמים מקומיים לאיטלקיים

המטבח של לוקנדה משלב בהצלחה בין טעמים מקומיים לאיטלקיים

חומוס עימאד

בנצרת, כמו בעכו, יפו וירושלים, יש תחרות קשה על החומוס הטוב בעיר, ואחת המתחרות הרציניות היא החומוסייה של עימאד. כאן מגישים חומוס קליל עם שמן זית, שום וגרגרי חומוס, ואחד היתרונות (או החסרונות – תלוי איך מסתכלים על זה) הוא שלצד החומוס מגישים מנות נוספות, כמו פלאפל ושווארמת עגל מצוינת.
כתובת: תאופיק זיאד 52, טלפון: 04-6456110

חומוס אל שייח'

חומוסייה נוספת שטוענת לכתר הטובה בעיר היא חומוס אל שייח', מקום משפחתי שפועל מאז 1980. החומוס כאן נטחן ביד ומוגש עם שמן זית משובח, גרגרי חומוס או פול. גם פה מגישים בנוסף לחומוס שווארמה ופלאפל.
כתובת: רחוב אכסאל פינת תאופיק זיאד, טלפון: 04-6567664

עבדאללה שרביני

אי אפשר לכתוב על החומוסיות של נצרת בלי להזכיר את עבדאללה שרביני, אחד המוסדות המפורסמים בעיר. לצד חומוס חלק, עדין ואוורירי מגישים פה כדורי פלאפל פריכים, סלט ירקות רענן ושווארמה.
כתובת: פאולוס השישי 86, טלפון: 04-6572689

לקינוח מתוק קפצו לאחת המאפיות של נצרת

לקינוח מתוק קפצו לאחת המאפיות של נצרת | צילום: שאטרסטוק

דיוואן אל סראיה

אחרי הארוחה מגיע הזמן לקינוח. תשכחו מקינוח של גלידה או קרם ברולה, בנצרת המתוקים השולטים הם בקלאווה וכנאפה. אחת הקונדיטוריות הטובות בעיר היא דיוואן אל סראיה של אבו אשרף, שממוקמת בלב השוק בעיר העתיקה. לצד הבקלאווה והכנאפה תמצאו גם קטאייף, ממתק שלרוב אפשר להשיג רק בתקופת הרמאדן – כיסון בצק מטוגן ממולא בתערובת של אגוזים וקינמון או בגבינת עיזים מתוקה, כשעל הכל יוצקים מי ורדים.
כתובת: שוק העיר העתיקה, טלפון: 04-6578697

בתמונה הפותחת: מנה מהמטבח של מסעדת תשרין

הפוסט מסעדות בנצרת: המקומות הכי שווים הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%99%d7%9d/feed/ 0
מלון בוטיק בית אלכסנדרה נצרתhttps://www.masa.co.il/indexes/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%95%d7%98%d7%99%d7%a7-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%94-%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%259c%25d7%2595%25d7%259f-%25d7%2591%25d7%2595%25d7%2598%25d7%2599%25d7%25a7-%25d7%2591%25d7%2599%25d7%25aa-%25d7%2590%25d7%259c%25d7%259b%25d7%25a1%25d7%25a0%25d7%2593%25d7%25a8%25d7%2594-%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa Tue, 19 Dec 2017 09:13:26 +0000 https://www.masa.co.il/?post_type=indexes&p=120707נצרת מיתגה את עצמה בשנים האחרונות כעיר מרתקת מאד מבחינה תיירותית. גם מבחינת אפשרויות האירוח בה, יש בעיר מגוון מקומות שעומדים בדרגות הגבוהות ביותר. כזה בדיוק הוא בית אלכסנדרה, הנמצא במבנה היסטורי המעוצב לעילא בלב העיר העתיקה. חוויית האירוח כאן היא שונה, וחשוב לא פחות – גבוהה במיוחד.

הפוסט מלון בוטיק בית אלכסנדרה נצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>

מלון בוטיק בית אלכסנדרה נצרת

טלפון 072-3923639

להגדלה ודפדוף לחצו על התמונות:

 

המלון

בית אלכסנדרה הוא מבנה מיוחד אפילו בסטנדרטים של נצרת. הוא זוכה לביקורות כמעט מקסימליות בקרב אורחים עקב המיקום הנוח, תנאי השהות, העיצוב, האירוח כיד המלך ושאר משתנים המרכיבים את משוואת החופשה המוצלחת.

בבית אלכסנדרה תמצאו טרסה גדולה, מטבח משותף בו יכולים האורחים להכין ארוחות באופן עצמאי ותשתיות משותפות אחרות. העיצוב מתכתב עם הארכיטקטורה הערבית המסורתית, הכוללת קירות אבן, קשתות, פסיפסים בשלל צורות ועוד.

הבית נקרא על שם דודתו של הבעלים הנוכחיים של הבית, שביקרה כאן לפני יותר משבעים שנה. השם נובע מהעובדה שהציורים של אותה דודה, ששמה כמובן אלכסנדרה, עדיין מפארים את הקירות בבית.

החדרים

בבית ההארחה בית אלכסנדרה יש שלושה חדרים, אשר ביניהם מספר קווי דמיון. השילוב כאן (או למעשה הניגוד) הוא בין רהיטים חדשים ואלמנטים ישנים, למשל קירות האבן שמחזירים אותנו כמה מאות שנים אחורנית. החדרים כוללים חדר רחצה, מקרר, פינת שתייה חמה ועוד. בכל החדרים יש אינטרנט אלחוטי ללא תשלום.

החדרים נקראים על שמות אנשים מרכזיים במסלול החיים של הבעלים. אמל, דודתו, תרמה לבית את הנברשת העתיקה וקיבלה את הכבוד שאחד החדרים ייקרא על שמה. לינדה, על שמה נקרא החדר השני, היא מתנדבת מארצות הברית שגרה כאן במשך מספר שנים. החדר היה ידוע בעיר בתור "החדר של לינדה", והשם נשאר גם כשהיא עזבה.

חדר הסטודיו "מרי" נקרא על שם החמות של הבעלים כדי להעניק כבוד לאשתו (וכמובן שגם לאמה). הוא נמצא בקומת הקרקע וכולל תשתיות רחבות יותר, למשל מטבח ומכונת כביסה. הוא מותאם באופן מלא לבעלי מוגבלויות פיזיות.

מיקום

בית אלכסנדרה מממוקם בנקודה אידיאלית לחקור את נצרת, גם עבור מי שאין לו בהכרח רכב צמוד במהלך הביקור בעיר. הוא נמצא סמוך מאד לשוק של נצרת ובמרחק של כ-150 מטר בלבד מהמסגד הלבן. כדי להגיע לכנסיית הבשורה דרושות לא יותר מעשר דקות הליכה.

יצירת קשר

רחוב 6097, בית מספר 4, העיר העתיקה, נצרת.

טלפון: 072-3923639

אתר אינטרנט: http://www.alexandrahouse.co.il

דואר אלקטרוני: nazarethost@gmail.com

הפוסט מלון בוטיק בית אלכסנדרה נצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
מלונות מומלצים בנצרתhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%259e%25d7%25a7%25d7%2595%25d7%259e%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%259c%25d7%2599%25d7%25a0%25d7%2594-%25d7%259e%25d7%2595%25d7%259e%25d7%259c%25d7%25a6%25d7%2599%25d7%259d https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/#comments Sat, 17 Jun 2017 23:28:44 +0000 https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/מבתי הארחה צנועים אך מלאי אופי, דרך בתים עתיקים שהוסבו למלונות בוטיק אינטימיים ועד למלונות גדולים ועתירי פינוקים - הנה המלצות לכמה מקומות לינה מוצלחים בנצרת

הפוסט מלונות מומלצים בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
נצרת נמצאת בשנים האחרונות בפריחה תיירותית, והפריחה הזו באה לידי ביטוי, בין היתר, בהמון מקומות לינה שנפתחו בשנים האחרונות. המגוון כולל, לצד מלונות גדולים, גם מלונות בוטיק אינטימיים, הוסטלים שמארחים תיירים מכל העולם ומציעים אווירה קוסמופליטית ובתי הארחה אשר רבים מהם ממוקמים בבתים עתיקים ששופצו ומציעים אווירה מיוחדת ויחס אישי.
מסעדות בנצרת כאן

הנה כמה ממקומות הלינה המוצלחים לקראת טיול בנצרת:

פאוזי עזאר
בית ההארחה, מחלוצי בתי ההארחה המתחדשים בנצרת, שוכן בבית מהמאה ה-18 שקרוי על שם בעליו. הבית היפהפה עבר שחזור ושיפוץ מקיף והפך לאכסניה מלאת אופי, עם תקרות מצוירות, קשתות וקמרונים וחצר פנימית יפהפייה. חלק מהחדרים משותפים, אבל יש גם חדרים פרטיים לזוגות ולמשפחות. המקום הוקם על ידי כמה יזמים צעירים בהשראת הוסטלים מחו"ל שבהם הדגש הוא על המפגש עם האורחים הנוספים. גם בפאוזי עזאר רבים מהאורחים הם תיירים צעירים ותרמילאים והאווירה קוסמופוליטית. יש הרבה מקומות התכנסות משותפים: לאונג' מרווח עם פינות ישיבה נעימות, חלונות מקושתים ותקרות גבוהות; חצר פנימית יפהפייה עם מזרקת מים ופינות ישיבה; מטבח משותף ומאובזר בו ניתן למצוא תמיד תה, קפה ועוגות מאפה בית וחדר האוכל, בו מוגשת ארוחת הבוקר הכלולה במחיר. המיקום נהדר, בלב העיר העתיקה של נצרת ובמרחק דקות הליכה ספורות מהשוק.
כתובת: 2606, נצרת, טלפון: 04-6020469


חדר בפאוזי עזאר. חדרים מלאי אופי ואווירה קוסמופוליטית | צילום: ספיר שטיין


אל מוטראן

בית הארחה משפחתי ומקסים ששוכן בבית אחוזה בן 150 שנה בסגנון עות'מאני שהיה שייך למשפחת קטוף, משפחה של יהלומנים ותכשיטנים. בבית ההארחה שלוש קומות, כשהחדרים בנויים סביב סלון גדול ומזמין. בסך הכל יש במקום עשרה חדרים וסוויטה משפחתית. בכל קומה יש מטבח משותף ומאובזר. ארוחת הבוקר בסגנון ערבי וכוללת בין היתר חביתות ירק, חומוס וטחינה, לבנה ופיתה עם זעתר. המיקום מעולה, בלב השוק של העיר העתיקה, והאווירה הקוסמופליטית שנובעת מהמפגש עם מטיילים מכל העולם ייתנו לכם תחושה של קפיצה קטנה לחו"ל.
כתובת: 6100, נצרת, טלפון: 04-6457947

בית אלכסנדרה
זהו בית הארחה נוסף בלב העיר העתיקה של נצרת ובו שלושה חדרים בלבד. הבית הוא בית אבן יפה עם קירות אבן אותנטיים, תקרות מקושתות ורצפות מצוירות, והוא קרוי על שם דודתו של בעל המקום אשר אחראית לציורים היפים שמעטרים את קירות הבית. החדרים גדולים, בהירים ומוארים, ובכולם מיטות גדולות ונוחות ו-Wi-Fi. אחד מהחדרים הוא סטודיו מרווח במיוחד הנגיש לנכים ומתאים גם למשפחות וכן לשהות ארוכה הודות למטבח מאובזר ומכונת כביסה. ארוחות הבוקר עשירות וכוללות מטעמים מהמטבח הערבי כמו סלטים, לבנה ופלאפל.
כתובת: רח' 6097 מס' 4, טלפון: 04-6579998


חדר בבית אלכסנדרה עם קירות אבן ותקרות מקושתות

סנט מרגרט
המלון הצנוע והמקסים הזה החל את דרכו ב-1874 כבית יתומים של הכנסיייה האנגליקנית. היום מדובר במלון נעים שחדריו שוכנים בשלושה בניינים שסובבים חצר פנימית יפה עם מזרקה, פסלים ועציצי גרניום. ארוחת הבוקר מוגדת בחדר אוכל שמממוקם במבנה עתיר קשתות ואופי.
כתובת: סלזיאן, טלפון: 04-6573507

מלון סנט גבריאל
בנקודה הגבוהה ביותר בנצרת, מול נוף מרהיב של העיר העתיקה, עמק יזרעאל והר תבור, נמצא מלון סנט גבריאל במבנה אבן יפהפה ששימש בעבר כמנזר. החדרים בסיסיים אך נעימים ומאבזרים בכל מה שצריך. במלון פועלת מסעדה ערבית טובה ויש בו גם כנסייה שבה מתקיימים קונצרטים של מוזיקה קלאסית. למלון יש חנייה צמודה בחינם.
כתובת: רוס אל ג'בל 50, טלפון: 04-6572133

וילה נצרת
מלון בוטיק נעים ומוקפד השוכן במבנה בן שתי קומות בסמוך לכיכר המעיין ולכנסיית הבשורה. במלון 18 חדרים מרווחים ומאובזרים, מסעדה ובר. ארוחת הבוקר העשירה מוגשת בחצר פנימית יפה וכוללת ביצים, גבינות, נקניקיות, פירות, יוגורט, גרנולה, עוגות ומאפים. מה שהופך את המלון לבוטיקי, מלבד ממדיו, הוא השרות האישי והלבבי.
כתובת: 6056 מס' 1, נצרת, טלפון: 04-6000569


לובי בווילה נצרת. מקום נעים ומוקפד

מלון לגאסי
במרחק הליכה קצרה מכנסיית הבשורה נמצא מלון לגאסי, שמהווה בשורה מרעננת בנצרת שהעיר העתיקה שלה מלאה במלונות מקסימים ומלאי אופי אבל כולם צנועים למדי. מלון לגאסי מאפשר ליהנות מכל העולמות – מיקום בלב העיר העתיקה ואווירה מיוחדת, לצד חדרים מרווחים וחדישים עם חלונות ענק שמשקיפים לכנסיית הבשורה או להר הקפיצה ומתקנים כמו חדר כושר חדיש. גם מבוסתן המלון נשקף נוף יפה של כנסיית הבשורה. בנוסף לחדר האוכל בו מוגשת ארוחת הבוקר יש במלון גם מסעדת שף ים תיכונית מודרנית.
כתובת: פאולוס השישי, טלפון: 04-9060000


מלון לגאסי בנצרת. חדרים מודרניים עם נוף לכנסיית הבשורה

גולדן קראון
מלון גולדן קראון מתאים למי שגם בחופשה עירונית רוצה להתפנק ולהרגיש בנופש. המלון, שממוקם בסמוך להר הקפיצה ובמרחק דקות הליכה ספורות מהעיר העתיקה של נצרת, מציע בריכת שחייה, מועדון כושר, ספא ומועדון ילדים, והוא מתאים מאוד למשפחות עם ילדים שבתי הארחה אינטימיים פחות מדברים אליהם. החדרים נוחים אם כי נעדרי אופי, וממרביתם נשקפים נופי עמק יזרעאל. לרשת גולדן קראון יש מלון נוסף בעיר העתיקה של נצרת.
כתובת: רחוב 2015, נצרת, טלפון: 04-6508000


הבריכה של מלון גולדן קראון בנצרת

רמדה נצרת אוליבייה

התוספת החדשה ביותר למלונות נצרת היא מלון רמדה ששוכן בקו הרכס של נצרת ומשקיף לנצרת העתיקה. במלון 195 חדרים נעימים ומאובזרים הפזורים בשני מבנים, בר שממוקם בקומה העליונה ומשקיף לנופי נצרת, בית קפה וחדר כושר. בנוסף, בקרוב ייפתחו במלון מסעדה אוריינטלית ומרכז ספא עם בריכה מקורה ומחוממת, ג'קוזי וסאונה.
כתובת: דרך הציונות 29, נצרת, טלפון: 04-8878877

בתמונה הפותחת: חצר פנימית בפאוזי עזאר | צילום: ספיר שטיין

 

הפוסט מלונות מומלצים בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/feed/ 1
מלון מוצלח בעיר העתיקה של נצרתhttps://www.masa.co.il/recommendations/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%9c%d7%97-%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%a2%d7%aa%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%259c%25d7%2595%25d7%259f-%25d7%259e%25d7%2595%25d7%25a6%25d7%259c%25d7%2597-%25d7%2591%25d7%25a2%25d7%2599%25d7%25a8-%25d7%2594%25d7%25a2%25d7%25aa%25d7%2599%25d7%25a7%25d7%2594-%25d7%25a9%25d7%259c-%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa Sun, 19 Jun 2016 09:44:02 +0000 https://www.masa.co.il/recommendations/%d7%9e%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%9c%d7%97-%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%a2%d7%aa%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa/בלב העיר העתיקה של נצרת, בכיכר המעיין היפה, נמצא קראון פלזה אולד סיטי, מלון נעים ומזמין עם נוף פנורמי לעיר

הפוסט מלון מוצלח בעיר העתיקה של נצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>


כיכר המעיין
, בלב הרובע העתיק של נצרת, היא מקום מלבב שנראה כאילו יצא ממקום אחר ומזמן אחר. הכיכר נקראת על שם המעיין, שעל פי המסורת היוונית אורתודוכסית, מרים שאבה ממימיו בעת שהמלאך בישר לה כי היא עומדת ללדת את בן האלוהים. מעל המעיין נבנתה כנסייה קטנה המעוטרת בנברשות וציורי קיר. קשת צלבנית מפרידה בין החלל המרכזי למפלס התחתון, שבו מתנקזים מי המעיין.

כיכר המעיין היא מקום נהדר להתחיל בו טיול ברחבי נצרת. מכאן אפשר ללכת לאורך רחוב אלבישארה (הבשורה) שמקשר בין הכיכר לכנסיית הבשורה הקתולית, לשוטט בשוק על דוכניו הססגוניים ולקנח באחת המסעדות המצוינות של העיר, בין אם אתם מעדיפים את המטבח הערבי הקלאסי או את הגרסאות העדכניות שמציגים השפים הצעירים והמוכשרים שצצו כאן בשנים האחרונות. אם תצליחו להתאפק ולדלג על קינוח במסעדה, תוכלו למלא את החסר בדברי מתיקה, בכנאפה חמימה או בסוגים שונים של בקלאווה שנמכרים במעדניות ובמאפיות.


צילומים: אלברט אדוט

כדאי להקדיש לנצרת יותר מכמה שעות, והדרך הטובה ביותר לעשות זה היא ללון כאן בלילה. מלון גולדן קראון אולד סיטי הממוקם בכיכר המעיין הוא אופציה מצוינת במיקום נהדר. במלון 100 חדרים המצוידים במיטות נוחות ורחבות, שולחן עבודה, טלוויזיית LCD וחדרי אמבטיה מאובזרים. והעיקר – נוף פנורמי אל העיר. לרשות האורחים יש חדר אוכל (לא כשר) ופיאנו בר שבו אפשר להתענג על יין מאחד מיקבי הבוטיק הגליליים. זהו המלון השני בנצרת של רשת גולדן קראון – הראשון נמצא בפתח העיר, על פסגת הר הצופה על הר הפסגה. לרשת יש גם מלון בעיר התחתית של חיפה, אזור מתפתח ומלא אפשרויות בילוי וטיולים.

הפוסט מלון מוצלח בעיר העתיקה של נצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
מסלול מעגלי בטיול בנצרתhttps://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%92%d7%9c%d7%99/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%2590%25d7%25aa%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%259d-%25d7%2591%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%259c%25d7%2595%25d7%259c-%25d7%259e%25d7%25a2%25d7%2592%25d7%259c%25d7%2599 https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%92%d7%9c%d7%99/#respond Wed, 27 Apr 2016 09:54:26 +0000 https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%92%d7%9c%d7%99/מתי בפעם האחרונה טיילתם בנצרת? כל כך קרובה ויש בה מכל טוב. הכנאפה מתוקה, השוק מזמין, אתריה מעניינים, והתושבים שמחים לארח מטיילים

הפוסט מסלול מעגלי בטיול בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
 

העיר שבה התבשרה מרים הבתולה על שהיא נושאת ברחמה את בן האלוהים, העיר שבה גדל ישו וממנה יצא לשנות את העולם, היא כיום העיר הערבית הגדולה בישראל. א-נאצרה, כך נקראת נצרת בפי תושביה הנוצרים והמוסלמים, החולקים את הסמטאות והשווקים, את ריח הקפה והתבלינים, את המאפיות והחומוסיות ואת הכתום-הכתום של שערות הכנאפה. בערבוביה של העיר הזאת צריך פשוט לשוטט. את הרכב משאירים באחד החניונים (יש הרבה ומשלמים מעט), ומשם הולכים. הכל קרוב, ואם לא מוצאים משהו, כי אין כמעט שילוט, נכנסים לחנות הקרובה ושואלים. תושבי נצרת גאים בעירם ושמחים לארח בה (חשוב מאוד: בימי ראשון כל העיר סגורה).

סדר האתרים כפי שהוא מופיע כאן יוצר מסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בכנסיית הבשורה, אבל אין דרך אחת לטייל בנצרת. אם אחרי שני אתרים תראו סמטה יפה שחורגת מהמסלול, לכו בה. כדאי להיעזר במפת העיר העתיקה שבה ממוקמים האתרים המוזכרים בכתבה לפי מספריהם.
 

למפה המוגדלת

1) כָּנִיסַת אל-בִּישָארַה
כנסיית הבשורה

כנסיית הבשורה נבנתה מעל למערה שבה, לפי האמונה הנוצרית, התגוררה מרים, ובה התבשרה מפי המלאך גבריאל על הריונה מרוח הקודש. הכנסייה נבנתה ונחרבה פעמים רבות במהלך ההיסטוריה. זו שניצבת היום על מכונה נחנכה ב-1969, ושולבו בה שרידי הכנסיות הקודמות.
במפלס התחתון נמצאת מערת הבשורה, ובה שלוש קפלות עם מזבחות, עמודי סלע אדמדמים, פסיפס ושרידי הכנסיות מהתקופות הביזנטית והצלבנית. במפלס העליון שוכן אולם התפילה שבו פסיפסים גדולים מתנת קהילות נוצריות ברחבי העולם. דלתות הכנסייה מחופות תבליטי ברונזה ונחושת, ומעליהן ניצבים פסלים וחקוקות דמויות חשובות בנצרות. כיפת האולם בנויה בצורת שושן צחור, הפרח המזוהה עם מרים, והיא מתנוססת לגובה של כמעט שישים מטר מעל למערה. במתחם הכנסייה נמצאת גם כנסיית יוסף שנבנתה מעל ביתו של יוסף הנגר, אישה של מרים.
שעות: מדי יום, 17:30-8:00
טלפון: 04-6572501

2) אל-בָּאבּור
טחנת הגליל

נכנסים בעד דלת קטנה מימין לרחוב ויורדים במדרגות בעקבות הריח אל חנות גדולה שנפתחה לפני יותר ממאה שנה כטחנת קמח, וכיום היא מציעה שלל שמנים טריים ותבלינים שהם חגיגה לעין ולאף.
מיקום: בין מסעדת תשרין למסעדת אל-רידא
טלפון: 04-6455596

3) אל-חָמַאם אל-קָדִים
בית המרחץ וגלריית קקטוס

לפני כעשר שנים פתח תושב העיר אליאס שאמה את קקטוס, גלריה וחנות מזכרות שבה מוצגים ונמכרים תכשיטים עבודת יד ויצירות אמנות אחרות. במהלך עבודות השיפוץ של המבנה חשף אליאס בית מרחץ עצום ממדים, ועבר עוד זמן מה עד שהבין שמתחת לבלטות שלו מסתתר אוצר היסטורי מדרגה ראשונה. הארכיאולוגים שבדקו את המקום גילו ממצאים מרעישים: בית המרחץ נבנה לפני אלפיים שנה לפחות, והתנור שסיפק לו את החימום גדול פי שלושה מתנור דומה שנמצא בחפירות העיר בית שאן. ממצאים אלה מלמדים ככל הנראה על קיומה של עיר גדולה מאוד בתקופתו של ישו, בניגוד לטענה הרווחת אודות הכפר הקטן שבו גדל והתחנך. הגלריה עומדת עדיין מעל שרידיו של בית המרחץ, ודרכה מגיעים אליו ומזמינים בו סיורים.
מיקום: ליד כיכר מעיין מרים
פתיחה: הגלריה פתוחה בימים שני-שבת 19:00-9:00, הסיורים בבית המרחץ בתיאום מראש
מחיר: הכניסה לגלריה חינם, סיורים – 120 שקל לאדם אחד ולקבוצות של שניים עד ארבעה; 28 שקל לאדם בקבוצה של חמישה ומעלה; 15 שקל לילד מעל גיל 4. המחיר כולל כיבוד קל והדרכה של כחצי שעה. אפשר גם להזמין סיור בלא כיבוד, ואז המחיר נמוך יותר.
טלפון: 04-6578539

4) כָּנִיסַת אל-בִּישָארַה אל-אוֹרְתוֹדוֹקְסִייָה
כנסיית הבשורה היוונית-אורתודוקסית

נקראת גם כנסיית גבריאל הקדוש. בקריפטה של הכנסייה נובע מעיין מרים שעל שפתו, כך מאמינים היוונים-אורתודוקסים, התבשרה מרים על הריונה מרוח הקודש. כנסיית גבריאל הקדוש קטנה, אך נחשבת אחת היפות בארץ בזכות שלל האיקונות, ציורי הקיר היפים והנברשות המפוארות. המבנה הקיים נבנה במאה ה-18 על שרידי כנסייה צלבנית.
פתיחה: שני-שבת 18:00-7:00, סגור בשעות 12:00-10:00
טלפון: 04-6576437

5) סוּק אל-עָרָאיֵס
שוק הכלות

פעם היה שוק הכלות תחנת חובה של כל כלה מהציבור הערבי. כיום הוא אינו פעיל כבעבר, אך עדיין אפשר למצוא בו נשים צעירות שפוקדות את חנויות הבדים, התכשיטים, הנרות, הקישוטים והשמלות. אזור זה של העיר הוא בדיוק המקום לעזוב את כל המפות וללכת לאיבוד בסמטאות.
בכניסה לשוק הכלות, בין כיכר בית הסופר לדיוואן אל-לאג'ון, נמצאת שבאט, חנות סדקית שרחוקה מהדימוי האפלולי של חנויות מסוג זה. בשבאט מצוי מבחר עצום של אביזרי תפירה וסריגה, גם לכלות וגם לכל מטרה, ואם אין לכם מושג מה זה סדקית – שווה להיכנס בשביל החוויה.

6) דִיוָּואן אל-לָאג'ון
מרכז רב-תרבותי לאמנויות הבמה

בסבך הסמטאות של העיר העתיקה, בחלל יפה מעוטר בקשתות, פועל תיאטרון-קפה דיוואן אל-לאג'ון המקיים פעילויות תרבותיות ורב-תרבותיות בתחומי הבמה והמלאכות המסורתיות. את התיאטרון הקים לפני כחמש שנים גסאן עבאס – במאי, מחזאי ושחקן, ולפני כשנה וחצי חברה אליו חניתה-קרולין הנדלמן – מספרת סיפורים וממקימי בית הספר למספרים בטבעון.
בדיוואן אל-לאג'ון עולות הצגות בערבית, באנגלית, בעברית והצגות דו-לשוניות, נערכים קונצרטים של מוזיקת פולקלור, ערבי ספרות, שירה ומחול, מופעים של מספרי סיפורים וקרקס מהארץ ומחו"ל. כמו כן, מתקיימים בתיאטרון מפגשי נוער ומבוגרים יהודים-ערבים.
בצד המופעים מתקיימות במקום סדנאות תיאטרון, סיפור סיפורים, ריקודי בטן וקרקס, ויש גם מסלולי הכשרה במלאכות מסורתיות ובאומנויות, כמו למשל רקמה פלסטינית ופלאחית. המופעים מתקיימים בעיקר בסופי שבוע או בהזמנה מיוחדת לקבוצות.
מיקום: סמטת סיבט אל קאעוור (6098, ליד השוק)
שעות: שני-שבת, 15:00-9:00
טלפון: 04-6469413
דוא"ל:diwanellajun@gmail.com

7) פָאוּזִי עָזַאר אִין
בית הארחה

מעוז ינון טייל בעולם, הלך את שביל ישראל לכל אורכו וחזר עם תובנות: לא צריך להרחיק מהבית כדי להתפעל מנופים ומתרבויות. מעוז שכר בניין מהמאה ה-18 בלב לִבּה של העיר העתיקה והפך אותו לאכסניה יפהפייה למטיילים ולנופשים. על הבית מכסה תקרה גבוהה מצוירת בעבודת יד, יש בו אולם מרכזי יפה שמשקיף לכנסיית הבשורה וחצר פנימית נעימה עם קשתות אבן.
טלפון: 054-4322328, 04-6020469
מחיר: 300-200 שקל ללילה לזוג, 50 שקל לכל אדם נוסף, 50 שקל ללילה להולכים בשביל ישראל. אפשר להזמין ארוחת בוקר בתוספת של 30 שקל לאדם.

8) א-סוּק
השוק

בשוק העתיק של נצרת יש חנויות תבלינים, בדים, תכשיטים, דוכני כלבו ועוד. בסמטת בעלי המלאכה תוכלו למצוא אומנויות נשכחות כמו יוצרי סכינים, וברחבת שוק הירקות הסמוכה תגלו שיש בארץ ירקות שמעולם לא שמעתם עליהם ושאפשר לתבל מרק בכל מיני קוצים. הבית הגדול השולט על רחבת שוק הירקות הוא ביתה של משפחת אל-פהום, אחת הוותיקות והידועות בנצרת. מתחת לבית יש שתי מאפיות: באחת קונים בייגלה מיוחד במינו עם אניס ובשנייה אוכלים פיצה מצוינת. כשתריחו בהמשך הרחוב ריח חזק של קפה, חפשו את בית הקלייה של משפחת אל-פהום, שהוא מהטובים ומהמפורסמים בארץ.

9) אל-מָסְג'ד אל-אָבְּיָיד
המסגד הלבן

זהו המסגד הראשון שהוקם בנצרת, לפני כמאתיים שנה. את המסגד הלבן בנה עבדאללה אל-ניני, שהיה שופט נערץ בכל הגליל והראשון בשושלת אל-פהום (אל-פהום פירושו החכם באדם). כשקבע את מדיניות המסגד החדש כתב שבמסגד זה יטיפו לאהבה ולכבוד ושלא תצא ממנו לעולם הטפה לשנאה. כדי להבטיח שמדיניות זו תישמר גם אחרי מותו, כתב בצוואתו שהאחריות על המסגד תעבור לחכם בבניו, ואם לא יימצא בן חכם תעבור לחכמה בבנותיו, ואם לא תימצא בת חכמה תעבור האחריות לקעבה שבמֶכָּה, ובלבד שלא יהיה המסגד כפוף לשלטון כלשהו. עד היום קורא האחראי על המסגד (כיום עאטף אל-פהום) את כל הדרשות של יום שישי לוודא שהן ראויות, ולפני חגים חשובים של דתות אחרות נושאים דרשות לכבודן.
שעות: בכל שעות האור, חוץ משעות התפילה, ובלי תיאום מראש
הערות: יש להגיע בלבוש צנוע ולדבר בשקט. באזור המחופה שטיחים יש לחלוץ נעליים.

10) בּוֹלוּס א-סָאדֵס
רחוב פאולוס השישי

רחוב פאולוס השישי הוא רחוב מסחרי לא תיירותי. עם זאת, מרוכזות בו כמה וכמה חנויות ממתקים מסורתיות, שמהן כדאי לפקוד לפחות שתיים: האחת היא אל-מוכתר (מיקום: קצת אחרי המשביר טלפון: 04-6461661, יש עוד סניף בכביש תופיק זיאד פינת רחוב המוסכים טלפון: 04-6556027), השנייה היא אל-מחרום (מיקום: מול כיכר העיר טלפון: 04-6552097). ואולי תרצו לדעת שהמקומיים קונים כנאפה באל-מוכתר ובקלאווה באל-מחרום.

מסעדות בנצרת

מלונות מומלצים בנצרת

הפוסט מסלול מעגלי בטיול בנצרת הופיע ראשון במסע אחר

]]>
https://www.masa.co.il/article/%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%92%d7%9c%d7%99/feed/ 0
מסתרי נצרת – סוף שבוע מרתקhttps://www.masa.co.il/trips/%d7%9e%d7%a1%d7%aa%d7%a8%d7%99-%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%a1%d7%95%d7%a3-%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%a8%d7%aa%d7%a7/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25aa%25d7%25a8%25d7%2599-%25d7%25a0%25d7%25a6%25d7%25a8%25d7%25aa-%25d7%25a1%25d7%2595%25d7%25a3-%25d7%25a9%25d7%2591%25d7%2595%25d7%25a2-%25d7%259e%25d7%25a8%25d7%25aa%25d7%25a7 Mon, 17 Aug 2015 17:32:37 +0000 https://www.masa.co.il/trips/%d7%9e%d7%a1%d7%aa%d7%a8%d7%99-%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%aa-%d7%a1%d7%95%d7%a3-%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%a8%d7%aa%d7%a7/נצרת היא מקום הולדתו של ישו ומרכז בינלאומי נוצרי מתפתח, אך גם העיר הערבית הגדולה בישראל ומרכז של מיסטיקנים סופים: נגלה את סיפור הכפר העתיק, והתפתחות העיר לאורך ההיסטוריה

הפוסט מסתרי נצרת – סוף שבוע מרתק הופיע ראשון במסע אחר

]]>

מועדון מסע אחר – סוף שבוע מסתרי נצרת 4-5.12.2015

נצרת היא מקום הולדתו של ישו ומרכז בינלאומי נוצרי מתפתח, אך גם העיר הערבית הגדולה בישראל ומרכז של מיסטיקנים סופים: נגלה את סיפור הכפר העתיק, והתפתחות העיר לאורך ההיסטוריה, כנסיות מדהימות, סמטאות ציוריות, ניכנס למסתורין של הרוזרי (שרשרת התפילה הנוצרית) בבוקר במרכז מדהים הקשור להופעות של מריה.

מהצד השני נכיר את החיים העכשוויים, נבקר ונאכל בבית משפחה של מיסטיקנים מוסלמים סופים, נהנה מערב מוזיקאלי מרגש ומהאירוח הלבבי.
הלינה במנזר שהפך למלון – אי של שקט עם הנוף היפה בגליל. מתאים גם למשפחות.

 מדריך: זאב בן אריה, תושב הגליל ומומחה לתרבויות ודתות.
שימו לב: הניידות בסוף השבוע במכוניות פרטיות. באחריות המטיילים

קוד קופון להנחה לגולשי מסע אחר: 1234

לפרטים והרשמה>>

להרשמה דרך האתר >>

יום שישי 4.12 כפר נצרת וערב עם הסופים (דרווישים)
14.00 נפגשים במלון להתארגנות בחדרים ומשקה ראשון. הנוף היפה ביותר בגליל. הגעה במכוניות פרטיות.
15.00-18.00 תחילת טיול במכוניות פרטיות
נצא לכפר נצרת הממחיש את החיים כפי שהיו פעם, לפני 2000 שנה, נספר את הסיפור היהודי של הגליל, הקשר לחקלאות ולטבע, והתופעה של עם מוזר, ששונה משאר העמים במוסר שלו ובהשכלה. , במידה והזמן והמקום יאפשרו זאת, נעלה לכנסייה הסלזיאנית, שם יש את החלונות הצבעוניים היפים ביותר בארץ.
18.00-19.00 מנוחה והתארגנות במלון
19.00-22.00 ארוחה וערב מוזיקאלי במרכז הסופי בנצרת
נתארח אצל משפחת מנאסרה, מהמסדר הקאדרי סופי בנצרת. דרך רוחנית באיסלאם הדוגלת באהבה והגעה לאלוהים דרך מוזיקה ושירה. נשמע משיריהם, נהנה מנגינתה של להקת אילהי, ונאכל ארוחה ערבית מסורתית.

יום שבת 5.12 מסתרי נצרת
9.00 ארוחת בוקר והתכנסות במדשאה של המלון/מנזר, הצופה אל הנוף
10.00-14.00 טיול בנצרת
נתחיל בביקור בכנסיית הבשורה הקתולית שהוקמה כמקדש לאלוהות הנשית, באומנות שלה ניתן למצוא את תמצית המיסטיקה הנוצרית. נמשיך בסיור בסמטאות והבתים העתיקים, המסגד הלבן, הכנסייה היוונית אורתודוקסית של הבשורה, בתים מצוירים, כנסיית בית הכנסת, סמטאות ואווירה, נלמד על העדות הנוצריות השונות בנצרת ועל האפשרויות שהעתיד טומן בחובו
14.00 ארוחת צהריים קלה (סלטים) בעיר העתיקה של נצרת
15.00-17.00 בעקבות מריה והרוזרי
נבקר במרכז מרים, מקום חדש ויפה, בו פרזנטציה של מסתרי הרוזרי, הסודות שגילתה מרים לדומינקוס הקדוש המוחבאים במחרוזת התפילה הנוצרית, דרכה למדים על המשמעות הנסתרת של אירועים בחייו של ישו.

מחיר סוף השבוע: 900 שח לאדם בחדר זוגי
תוספת ליחיד בחדר 150 שח

מספר המקומות מוגבל!

המחיר כולל:
הופעה מוזיקאלית – להקת אילהי מנצרת במוזיקה סופית
לינה במלון מקסים סנט גבריאל
ארוחות, ערב, בוקר וצהריים
כניסה לאתרים
הדרכה – זאב בן אריה
שתייה חמה וקרה

המחיר לא כולל:
הוצאות אישיות
שתייה אלכוהולית ונוספת בארוחות
סבלות וטיפים

לפרטים והרשמה>>

להרשמה דרך האתר >>

 

 

הפוסט מסתרי נצרת – סוף שבוע מרתק הופיע ראשון במסע אחר

]]>