תפריט עמוד

מידע מעשי לניגריה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לניגריה זקוקים לאשרה.

שגרירות ניגריה בישראל
כתובת: רח' גורדון 34, תל אביב
טלפון: 03-5222144/5

שגרירות ישראל בניגריה
כתובת: Plot 12 Mary Slessor St., Asokoro District, Abuja
טלפון: 234-9-3143170
דואר אלקטרוני: info@abuja.mfa.gov.il


איך להגיע
אין טיסה ישירה מישראל לניגריה. אפשר להגיע אליה דרך יעדי ביניים באפריקה או באירופה.
אפשר להגיע גם דרך היבשה מבנין, קמרון וניג'ר בתחבורה ציבורית מקומית.
 


מתי להגיע
בדרום ניגריה, חודשים מרץ עד אוגוסט הם החודשים הרטובים ורצוי להימנע מלהגיע לאזור בתקופה זו. הטמפרטורות בניגריה גבוהות במשך כל השנה, אך מגיעות לשיא באביב. כך גם הלחות. בצפון המשינה החום מגיע לשיאו בסוף האביב ונמשך בקיץ. הטומפרטורות יורדות מעט בין אוקטובר לינואר, אך אז נושבות רוחות ההרמטן היבשות שהופכות הכל למאובק.
 


חיסונים ובריאות
טרם הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים. בעת הנסיעה חשוב להצטייד בפנקס החיסונים.
יש לשתות מים מינרלים, מים שעברו בפילטר או מים מורתחים. פירות וירקות וביצים יש לשטוף במים וסבון ולהשרות חצי שעה בחומר חיטוי (מילטון, ניתן לקנות במקום). מומלץ לאכול רק במסעדות שהומלצו על ידי זרים.
 


ביטחון
נוכח תסיסה עמוקה ומתמשכת בקרב קהילות מוסלמיות קיצוניות בניגריה, ולאור עוינות כלפי המערב וישראל, ממליץ המטה ללוחמה בטרור למטיילים ישראלים להימנע מכל ביקור/שהייה בניגריה כולה. לשליחים ועובדים ישראלים להימנע מביקור/שהייה בצפון ניגריה (מקו רוחב ‎ 10מעלות וצפונה לרבות הערים ‎(Kano, Kato, Katsina, Zaria.

ביטחון אישי
רמת הפשיעה בניגריה גבוהה ומתבטאת בעיקר במקרי שוד אלימים בערים הגדולות ובדרכים בין-עירוניות. חלק ניכר מהפשע מתבצע על ידי כנופיות חמושות, שחבריהן לעתים רבות לובשי מדים, ושאינם מהססים להשתמש בנשקם במקרה של התנגדות. אין לסמוך על שירותי המשטרה המקומית במקרה חרום.

ישנם אזורים בהם קיימים קונפליקטים פתוחים ואלימים בין קבוצות אתניות ועל רקע פוליטי. הסכסוך הבולט והאלים ביותר בשנים האחרונות הוא באזור מדינות הדלתא שבדרום. התפרצויות אלימות ביותר מתרחשות באזורים שונים כמו קאנו kano, קדונה Kaduna, ווארי Warry ומדינת פלאטו Plateau.

באזורים מסוימים בצפון, פעילות קבוצות אסלאמיות רדיקליות המזדהות עם תנועת הג'יהאד הבינ"ל ומתייחסות לישראל ולישראלים בעוינות. בכל מקרה, מומלץ שלא להזדהות כישראלים ולהימנע מהגעה לאזורים בהם קיימת עוינות בסיסית לישראל בקרב האוכלוסייה.

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכת תיירות
אתר התיירות הרשמי של ניגריה
 


מטבע
המבטע המקומי הוא נאירה.
קחו איתכם לניגריה רק דולר אמריקאי במזומן. לא ניתן להחליף טרוולר צ'קים, ולמרות שמכונות הכספומט נהיות יותר ויותר נפוצות בערים, לא רצוי להשתמש בכרטיסי אשראי בניגריה מחשש להונאות אשראי.
החלפת הכספים בניגריה מתבצעת אצל חלפנים ברחוב ולא בבנקים. לרוב חלפני הכספים בניגריה הם אמינים וישרים.
 


הפרש שעות
ניגריה מאחרת את שעון ישראל בשעתיים.
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של ניגריה היא 234.
 


תחבורה

מכונית
מערכת הכבישים בניגריה טובה, אך הנהגים הניגרים נוסעים במהירות והנהיגה בכבישים מהווה אתגר. יש להימנע מנהיגה בלילה.

תחבורה ציבורית
בכל עיר קיימת לפחות תחנה מרכזית אחת של מיניבוסים או בוש טקסי. התחנות הן לרוב כאוטיות ורועשות. על כלי הרכב קבועים שלטים מעץ עליהם כתוב יעד הנסיעה. למיניבוסים אין שעות יציאה קבועות. הם יוצאים כאשר הם מתמלאים.

טיסות פנים
טיסות הפנים בניגריה הן הדרך המהירה ביותר להגיע ממקום למקום והן גם זולות יחסית. רוב הערים מקושרות בקו אווירי ללאגוס ויש כמה חברות תעופה המפעילות טיסות פנים: Aero, Bellview, Sosoliso Airlines ו- Virgin Nigeria.
 

אטרקציות ואתרים מומלצים

לאגוס (Lagos)
לאגוס היא העיר הגדולה ביותר באפריקה והיא מלאה בבניינים, תנועת מכוניות, רעש, פשע וזיהום אוויר. שמה של לאגוס ניתן לה מהמילה הפורטוגזית ללגונה, והיא שמשה כמרכז פוליטי וכלכלי והיתה עד 1991 בירתה של ניגריה. גם היום ממשיכה לאגוס להיות מרכז כלכלי ותרבותי ויש בה סצנת מוזיקה מצויינת ותרבות רחוב ייחודית. בלאגוס לא כדאי להחמיץ ביקור במוזיאון הלאומי ובו תצוגות אנתרופולוגיות ותרבותיות מצויינת על החיים בניגריה וחנות לממכר חפצי אומנות ומלאכות יד מקומיות בשוק ג'אנקרה הסואן.
 


קאנו (Kano)
קאנו, שנוסדה לפני כ-1400 היא העיר העתיקה ביותר במערב אפריקה, והשלישית בגודלה בניגריה.
היא נמצאת בשולי מדבר סהרה, ושמשה צומת דרכים מרכזית בנתיבי הסחר של שחצו את הסהרה ומאז ימי הביניים היתה מרכז חשוב ללימודי האיסלאם. קאנו מושכת אליה את המבקרים בזכות העיר העתיקה המוקפת חומות טיט. כדאי לבקר בשער קופר מטה, בארמון האמיר העשוי טיט מעוטר, במוזיאון גידאן מקמה השוכן בבניין בן המאה ה-15, בשוק קורמי רחב הידיים (יש להיזהר מכייסים) ובבורות האינדיגו של קופר מטה.
 


הפארק הלאומי ינקרי (Yankari National Park)
הפארק הלאומי ינקרי הוא המקום הטוב ביותר לסיורי ספארי במדינה ובשכנותיה, ובו מגוון מיני בעלי כנף, פילים, היפופוטמים, תנינים ובעלי חיים נוספים. התקופה הטובה ביותר להגיע לינקרי היא מסוף דצמבר עד לסוף אפריל, לפני העונה הגשומה. אז בעלי החיים מגיעים אל נהר גאג'י (Gaji) להרוות את צימאונם. יש אפשרות לצאת לספארי בנהיגה עצמית אך יש לשכור את שירותיו של מדריך. אם אין לכם רכב משלכם, הפארק מספק סיורים במשאיות ספארי. הסיורים יוצאים פעמיים ביום.
אטרקציה נוספת בינקרי הם המעיינות החמים וויקי (Wikki Warm Spring), שנמצא ליד אתר הקמפינג של הפארק. טמפרטורת מי המעיין הצלולים היא 31 מעלות, ובבריכה הטבעית שנוצרה כאן אפשר לשחות.
 


קלבר (Calabar)
קלבר נמצאת בפינה הדרום-מזרחית של ניגריה, והיא אחת הערים הנעימות במדינה. נמלה ההיסטורי של העיר היה אחראי לשגשוגה, ובעבר שימשה קלבר כנמל הגדול ביותר ממנו סחרו בעבדים, ובהמשך לנמל עיקרי לייצוא שמן דקלים. בקלבר יש מוזיאון מצויין ושני מרכזים לשימור פרימאטים בהם כדאי לבקר.