אוכל
האוכל במלגה הוא בכללו אוכל פשוט שעשוי מחומרי גלם טריים ומשובחים. הרכיבים הבולטים במטבח המקומי הם קטניות, ירקות, בשר, דגים, פירות וכמובן – שמן זית. המנות במטבח המקומי מושפעות מהמיקום של העיר בין ההר לים. אחת המנות הפופולריות של מלגה היא דג מטוגן, מנה אשר נפוצה בברים ובמסעדות על החוף. גם שיפודי סרדינים על האש הם מנה פופולרית בעיר. מנה מקומית נוספת היא "אחו בלנקו" – מרק קר של שום ושקדים. גם הגספצ'ו, מרק העגבניות הקר שמזוהה עם אנדלוסיה, הוא מנה אהובה במלגה. מלגה מפורסמת לא רק בדגים שלה אלא גם בעוגות ובגלידות שלה, שנחשבים לטובים ביותר בכל ספרד.