אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לזמביה זקוקים לאשרת כניסה למדינה, אותה ניתן לקבל עם ההגעה בשדה התעופה או במעברי הגבול היבשתיים.
לזמביה אין נציגות בישראל ולישראל אין נציגות בזמביה. במקרה הצורך יש לפנות לשגרירות ישראל בניירובי, קניה:
כתובת: Bishop Road, Nairobi
טלפון: 254-20-2716805
דואר אלקטרוני: info@nairobi.mfa.gov.il


איך להגיע
אין טיסות ישירות מישראל לזמביה.
אפשר להגיע לשדה התעופה בלוסקה עם חברת אתיופיאן איירליינס, דרך אדיס אבבה, או בטיסה ממגוון יעדים אחרים באפריקה. חלק מחברות התעופה מפעילות גם טיסות לליווינגסטון (מפלי ויקטוריה).

דרך היבשה
מעברי הגבול היבשתיים של זמביה פתוחים לתנועת מכוניות ואפשר להגיע לזמביה מכל המדינות הסובבות אותה: בוצוואנה, מלאווי, מוזמביק, נמיביה וזימבבווה.

אוטובוס
שירות אוטובוסים מקשר בין מבחר יעדים באפריקה לזמביה.
דרום אפריקה – חברת האוטובוסים City to City מפעילה מדי יום אוטובוס בין יוהנסבורג ללוסקה (26 שעות נסיעה). חברת Translux מפעילה אוטובוס בקו זה פעמיים בשבוע.
ישנו קו אוטובוס היוצא פעמיים בשבוע מלוסקה אל דאר- א – סאלאם, בירת טנזניה, אך הוא לא תמיד אמין.
 


מתי להגיע
בזמביה יש שלוש עונות: בעונה היבשה (אמצע אפריל עד אוגוסט) הטמפרטורות צונחות בלילה, אך הנוף ירוק ורענן. העונה החמה (ספטמבר עד אמצע נובמבר) היא הזמן הטוב ביותר לטיולי ספארי כיוון שהצמחייה בעונה זו מועטה. העונה הרטובה (אמצע נובמבר עד אמצע אפריל) היא אידיאלית לצפייה בציפורים.
 


חיסונים ובריאות
טרם הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים. בעת הנסיעה חשוב להצטייד בפנקס החיסונים.
הסיכונים הם: מלריה, קדחת צהובה, כולירה ,טיפוס ואיידס.

היגיינה – מומלץ לשתות מים מינרלים ולשטוף היטב את הפירות והירקות טרם אכילתם.
 


ביטחון
יש להימנע מלהסתובב לבד באזורים נידחים או חשוכים ולהימנע מלענוד תכשיטים יקרי ערך. כרטיסי טיסה ודרכונים מומלץ להשאיר בכספת המלון או באכסניה. במקביל יש להצטייד בצילומי הדרכון וכרטיס הטיסה. במקרי שוד/תקיפה יש לפנות למשטרת התיירות או לכל תחנת משטרה קרובה.

 

 

שתפו: