אוכל
המטבח הבוליביאני מגוון מאוד וכולל הרבה מאוד ירקות שורש וחסה. בהרים ובלה פאס אוכלים כל דבר בתוספת אחד ממאות הזנים של תפוחי אדמה שבויתו באזור זה. הבוליביאנים נוהגים לאכול יוקה (Yuca), שורש צמח טרופי, בכל מיני צורות – מטוגן, אפוי, מבושל. גם לתירס, על סוגיו השונים, ולאורז מקום של כבוד במטבח המקומי. כדי להתגבר על דלילות החמצן בגבהים שותים המקומיים תה מעלי קוקה (Mate De Coca) כדי לשמור על ערנות. תוכלו לראות גם בוליביאנים רבים, בעיקר מבוגרים, עם שיניים ופה שחורים לגמרי כתוצאה מלעיסת עלי קוקה. משקה פופולרי הוא האפי (Api). זהו משקה חם ומתוק העשוי מתירס, לימון וקינמון.
מהמטבח המקומי מומלץ לנסות את הפסקדו פריטו (Truca Frito), דג פורל מטוגן, המוגש בעיקר באזור אגם טיטיקקה אבל גם בלה פאס. מאכל נפוץ נוסף הוא הסלטנייה (Saltena) מאפה בצורת כדור, ממולא בבשר בקר, עוף, תפוחי אדמה וירקות. 
בלה פאס אלפי מסעדות ודוכני רחוב שמגישים תבשילים שונים וגם מאכלים שמבוססים על חזיר, בקר ועוף. כמעט בכל מסעדה תוכלו לאכול עסקית שכוללת מרק, עוף או בקר ותוספות במחיר זול במיוחד.  


פסטיבלים ואירועים
מדי חודש מאי חוגגים בלה פאס את Fiesta del Señor del Gran Poder (פסטיבל ישו הכוח הגדול, בתרגום חופשי) – חגיגות תודה לישו. במהלך הפסטיבל זורמים מקומיים מכל רחבי העיר למרכזה ויוצאים במצעד כשהם לבושים בתחפושות מגוונות, עדויים בקישוטים ובעיטורים וברקע מוזיקה. החוגגים, בהם גם 20 אלף רקדנים מאגודות תרבות שונות, רוקדים לאורך כבישי המצעד. במהלך סוף השבוע שבו נערך הפסטיבל נערכות גם מסיבות רבות. מרכז הפסטיבל הוא בכנסיית הכוח הגדול בכתובת: Calle Eloy Salmon. הפסטיבל, שהחל במאה ה-17, איבד במרוצת השנים מהקשרו הדתי-קתולי והפך לחגיגה עממית שמשלבת אלמנטים אינדיאניים ילידיים בדמות ריקודים מסורתיים. 

שתפו: