אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים במקסיקו אינם זקוקים לאשרה, אך עליהם להצטייד בכרטיס תייר, המונפק במעברי הגבול, והמאפשר שהות של 90 יום במדינה. לעתים הממשלה מגבילה את כרטיס התייר ל-15 יום לנכנסים למקסיקו מגואטמלה או מבליז. יש צורך בדרכון בר תוקף למשך של חצי שנה לפחות וכרטיס טיסה המעיד על הכוונה לצאת מהמדינה. את האשרה מקבלים בכל במעברי הגבול – אוויריים ויבשתיים ויש לשמור אותה בצמוד לדרכון לצורך היציאה מהמדינה.
שגרירות מקסיקו בישראל
כתובת: רח' המרד 25, תל-אביב.
טלפון: 03-5163938 , 03-5162534 , 03-5163683 .
שגרירות ישראל במקסיקו סיטי
כתובת: Sierra Madre 215.
טלפון: 52-55-52011500 .
אי-מייל: info@mexico.mfa.gov.il
מתי כדאי להגיע
אפשר לטייל במקסיקו כל השנה. למקסיקו סיטי כדאי להגיע בחודשים אוקטובר עד מאי, אולם במרס ובאפריל לא יורד גשם במקסיקו סיטי. העונה הפחות נוחה היא העונה הגשומה והחמה היא בין יוני לספטמבר.
הגעה
שדה התעופה הבינלאומי במקסיקו על שם בניטו חוארז (Benito Juarez) הוא שדה התעופה הגדול ביותר באמריקה הלטינית ועוברים בו כ-25 מיליון נוסעים בשנה. הטיסות מישראל למקסיקו סיטי אינן טיסות ישירות אלא עם חניית ביניים, בדרך כלל בארצות הברית או באירופה.
חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.
בטיחות
רמת הפשיעה במקסיקו סיטי נחשבת גבוהה, ותיירים הם מטרה למעשי שוד וגניבה. כדאי לשמור על ערנות: לא להסתובב עם חפצים יקרי ערך ותכשיטים, לא לנסוע בטרמפים, להזמין מוניות בטלפון ולא לעצור סתם מונית באמצע הרחוב. יש לנקוט ביתר תשומת לב במיוחד במקומות הומי אדם כמו תחנות אוטובוס ורכבת, נמלי תעופה, שווקים ומרכזי בילוי.
המקסיקנים אדיבים וישמחו לעזור לכם.
