אוכל
האוכל האוקראיני הוא פשוט וכפרי, עם השפעות מרוסיה, גרמניה, פולין ותורכיה. במטבח המקומי יש לחמים ומאפים בשפע, וגם שימוש רב בסאלו (salo), שומן חזיר המשמש גם לבישול וגם לאכילה כפי שהוא. מאכלים פופולריים:
בורשט (borscht) – המאכל הלאומי. מרק סלק, לרוב עם בשר.
ורניקה (varenyky) – כיסונים מבושלים ממולאים. לרוב מוגשים עם רוטב או שמנת חמוצה.
הולובצי (holubtsi) – עלי כרוב מגולגלים במילוי דגנים, אורז או בשר.
פצ'ניה (pechenya) – בשר צלוי.
ששליק (shashlyk) – השפעה תורכית, כמובן. הגרסה המקומית לשישליק.
קובבסה (kovbasa) – נקניקיות, לרוב מבשר חזיר.
דרוני (deruny) – חביתיות תפוחי אדמה המוגשות עם גבינה או שמנת.
בבקה (babka) – מאפה מתוק לחג הפסחא.
הוודקה האוקראינית טובה וזולה. משקאות נוספים שכדאי לנסות: קוואס (Kvas) – משקה מר-מתוק המזכיר בירה, וקפיר (kefir) – משקה חלב חמוץ.