תפריט עמוד

חוויה קולינרית בטוסקנה – אביב 2016

חוויה מענגת של נופים, ריחות וטעמים בטוסקנה הקסומה באווירה אינטימית לאוהבי החיים הטובים

חוויה קולינרית בטוסקנה – אביב 2016

חוויה קולינרית בטוסקנה – אביב 2016

7 ימים

חוויה מענגת של נופים, ריחות וטעמים בטוסקנה הקסומה באווירה אינטימית לאוהבי החיים הטובים

לפרטים נוספים והרשמה>>

מסלול הטיול:

יום 1
נצא בטיסת בוקר לאיטליה ולאחר התארגנות בש"ת נצא צפונה לטוסקנה. בדרכנו נבקר באחת מהיפות שב"עיירות התלויות" באומבריה. נצא למפגש ראשון עם רחובות צרים וסמטאות קסומות. נמשיך בדרכנו ישירות לווילה בגבעות קיאנטי… נתארגן בחדרים ולאחר מנוחה קלה נצא לארוחת ערב באווירה ביתית וחמה ב Fattoria משפחתית למפגש ראשון עם מנות מקוריות ואוטנטיות של המטבח הטוסקני העשיר.

יום 2
נפתח את היום בארוחת הבוקר הראשונה שלנו בטוסקנה… נקניקים, גבינות, מיני מאפים ומיני ריבות פרי ידיה של אם הבית. לאחר מכן נצא עם השף לסיור בשוק מקומי ועממי. השף ילווה אותנו בדוכנים השונים, בעזרתו נכיר את המאפיינים של שוק מקומי ונלמד על מיני ירקות, גבינות ומוצרים נוספים… וכמובן שגם נטעם… שבעי חוויות, ריחות וטעמים נחזור לווילה לשיעור הבישול הראשון בהנחייתו של השף…

יום 3
בשעות הבוקר נצא ישירות למפעל פסטה משפחתי… נשמע את סיפור המשפחה ונכיר את התחנות העיקריות להכנת פסטה… מתהליך הייצור ועד לחדר האריזה… נקנח כמובן בטעימות ממיני הפסטה המיוצרים במקום…
בסיום נצא לסיור קצר בעיירונת ש"הזמן כמו עמד מלכת" ונגיע לנקודת תצפית יפה על העמק שטוף הכרמים והזיתים הנשקף ממנה… משם נמשיך למפגש מרתק עם קצב מקומי באחת מעיירות האזור. הקצב ידגים במיוחד בשבילנו איך מכינים נקניקיות ונקניקים מקומיים. נטעם את הבשר ונערוך במקום ארוחת צהריים ממיטב נקניקי וגבינות המקום בלווי יין קיאנטי מקומי… נמשיך לסיור באחת מהערים באזור… נשוטט במרכז ההיסטורי של העיר ולעת ערב נשוב לווילה ונצא לארוחת ערב במסעדה מקומית…

יום 4
נצא ישירות לפירנצה בירת טוסקנה. פירנצה, ערש הרנסנס עמוסה אדריכלות מרתקת, כיכרות יפות, מוזיאונים… בהגיענו לעיר נשים פעמינו ישירות לסיור בשוק התוסס של פירנצה…ירקות, פירות, גבינות, בשרים, דגים ועוד מיני מזון טרי וססגוני בצבעים עזים וריחות משכרים… כמו כן נערוך סיור מודרך קצר ונתפזר איש איש לזמן פנוי בעיר… נתכנס שנית לסדנת בישול וארוחת ערב עם השף. בסגנונו המיוחד וההומוריסטי ינחה השף סדנה חווייתית להכנת ארוחת ערב בת 4 מנות. לעת ערב, נרד למרתף היינות שם נסעד באווירה מיוחדת את ארוחת הערב פרי עמלנו. נפרד בחיוכים ונחזור ישירות לווילה…עייפים אך מרוצים.

יום 5
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור במפעל לייצור שוקולד וקינוחים מקומיים. נלמד על תהליך ייצור השוקולד האיטלקי, נטעם מגוון סוגי שוקולד שונים ונכיר עוגה מיוחדת לחבל טוסקנה המיוצרת במפעל… נמשיך בדרכנו לסדנת יין ביקב בוטיק בלב חבל קיאנטי הידוע… ביקב נפגוש את מריה שתלווה אותנו ותסביר אודות תהליך ייצור יינות קיאנטי הידועים. נלמד על שתייה נכונה וזיהוי יינות תוך שאנו טועמים 4-5 סוגי יינות, שמן זית ויין קינוח. מהיקב, נצא בדרך נוף לטיול ב"מנהטן" של ימי הביניים ומשם נשים פעמינו חזרה לווילה…

יום 6
נשכים קום לארוחת בוקר ונצא דרומה לביקור באזור הגבעות המשתפלות היוצרות את הנוף הציורי המיוחד והמוכר כל כך של טוסקנה. נגיע לחוות גבינות מקומית… נלמד על תהליך ייצור הגבינות מעת הגעת החלב הגולמי ועד הפיכתו לגבינה. נקנח בארוחת צהריים צבעונית, במרפסת קסומה עטוית גפנים, שהגבינה המקומית היא הכוכב המרכזי בה! נמשיך לעיירה קסומה לסיור קצר בסמטאות ובטיילת הקטנה ממנה נשקף נוף יפיפה של אדמת בור וגבעות ציוריות… משם נמשיך לסיינה… נטייל בין הסמטאות הצרות ונצטלם ב"כיכר הצדף" הגדולה. נחזור בדרך המהירה לווילה… נתארגן ונצא לארוחה מסכמת במסעדת שף יוקרתית. נהנה מארוחת טעימות של מנות יפות וטעימות אותן יציג לנו השף…

יום 7
נפרד מהווילה והצוות הנפלא ונצא לסדנת הבישול האחרונה שלנו בדרכנו לשדה התעופה… נגיע לבית הצהוב עטוף הכרמים ולמטבח המאובזר והאותנטי… נצא לגינת הירק העשירה והגן היפיפה, נסייר ונקטוף ירקות אותם נבשל בהמשך… במטבח תחכה לנו פאולה המתמחה בבישול טוסקני אמיתי מבית אמא… פאולה תסביר ותבשל איתנו ארוחה מלאה בת 4 מנות. את הארוחה פרי עמלנו נקיים במרפסת המוריקה אל מול הנוף או על שולחן עץ גדול לצידה של אח אבן גדולה בה בוערת אש חמימה… נשתה יין מקומי המיוצר במקום ונהנה מהארוחה האחרונה שלנו בטוסקנה…
נפרד ונצא בדרכנו דרומה לשדה התעופה מלאי חוויות והתרגשות מהשבוע העמוס והמהנה שעברנו בחבל ארץ יפיפה זה באיטליה…

 

לפרטים נוספים והרשמה>>

המחיר – כ 1919$ לאדם בחדר זוגי.

• קבוצה קטנה ואינטימית, 6-8 משתתפים. מינימום 6 משתתפים.
• מועדים סופיים – תלוי בלו"ז טיסות והעדפות משתתפים.
• אפשרות לארגן קבוצה אורגנית סגורה
• התוכנית הינה תוכנית לדוגמא – התוכנית נתונה לשינויים בכפוף לשיקולים מקצועיים, עיתוי, זמינות סדנאות וכד'.

המחיר כולל:
6 לילות בווילה אותנטית ע"ב לינה וארוחת בוקר.
3 סדנאות בישול מעשיות
ביקור וטעימות בחוות גבינות אותנטית
ביקור וטעימות בקצבייה מקומית
ביקור וטעימות במפעל פסטה משפחתי לייצור פסטה טרייה
ביקור במאפיית קינוחים ושוקולדים
סדנת יין, כולל טעימות והסברים ביקב מקומי.
ארוחת פיצות בפיצרייה מקומית
ארוחת טעימות במסעדת שף

טיולים וביקורים בפירנצה, סיינה, עיירות עתיקות ואותנטיות, שווקים ונופים קסומים.
כניסות לאתרים
טיסות ישירות (סדיר או שכר)
העברות על בסיס מיני-ואן / רכב שכור
נהג/מלווה ישראלי
מיסים מקומיים

המחיר אינו כולל:
ביטוח נסיעות לחו"ל.
ארוחות שלא כמפורט בתוכנית
טיפים

תאריכי יציאה: 
6-12.4.2016
12-18.4.2016
19-25.5.2016
23-29.6.2016

 

מרכז ההזמנות של מסע אחר

טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

מרכז ההזמנות של מסע אחר

טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות