טיפים והמלצות

חפשו טיפ/המלצה

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

אדמה בקתה קולינרית

ישראל 24.06.2012

 מסעדת ביסטרו מקסימה במיקום מרהיב בראש גבעת זמרין, אליה הגיעו המתיישבים הראשונים בשנת 1882. קשה להחליט במה להסתכל קודם – בנוף הנפלא הנשקף מהגבעה או בבית האבן העתיק שבו שוכנת המסעדה ואשר שוחזר בקפידה וביד אוהבת. בשבתות אפשר ליהנות משני העולמות ולהצטרף לטיול-ארוחה: סיור מרתק בן כשעה וחצי ברחבי זכרון יעקב, שבסופו מוגשת ארוחה בת שלוש מנות (147 שקל לאדם, יש לתאם מראש). במקום מתקיימות גם סדנאות בשרים שבמהלכן לומדים על הנתחים השונים, שיטות צלייה, הכנת קבבים ועוד (בתיאום מראש, מותנה במספר המשתתפים).

המטבח של אדמה משלב בין טעמים מאגן הים התיכון, עם שימוש נרחב בתבלינים שנקטפים היישר מגינת המסעדה. תפריט היינות הנרחב מבוסס על תוצרת של יקבי בוטיק מקומיים, כולל יינות שלא תמצאו במסעדות אחרות. בין המנות המומלצות: חציל קלוי עם טריו עדשים וטחינה אורגנית, כבדים צרובים עטופים בקרמל אגסים ויין אדום על פירה ירקות שורש ולקינוח פנקוטה קפה לימון. יש גם מנות מיוחדות לילדים.

אדמה בקתה קולינרית

מקום: זכרון יעקב
רחוב: מעלה הראשונים 8
טלפון: 04-6293183

מנואלה

ישראל

 מסעדה איטלקית פשוטה ונעימה ששוכנת במדרחוב המייסדים. אפשר לשבת בפנים או בחצר הפנימית היפה. התפריט כולל פיצות ופסטות נהדרות תוצרת בית. כדאי לפתוח בקרוסטיני עגבניות ובזיליקום או בסלט ירוק, ולהמשיך באחת מהפסטות המשובחות שמגיעות עם רטבים קלאסיים כמו ראגו, פונגי (שמנת ופטריות) או מטריצ'אנה (חזה אווז, עגבניות שרי, בזיליקום, שום, בצל, פטרוזיליה ושמן זית) או עם אחד הרטבים היותר מיוחדים כמו נוצ'ה (אגוזי מלך קלויים, חלב, לחם, פרמזן ושום), סלמונה וברוקולי (סלמון כבוש, ברוקולי, שמנת ויין לבן) או ג'יארדינו (עגבניות, אפונה, תרד, בזיליקום, שום, רוטב עגבניות וגבינת מסקרפונה). האווירה נעימה, השירות מסביר פנים והמחירים סבירים.

מנואלה

מקום: זכרון יעקב
רחוב: המייסדים 49
טלפון: 04-8735761

הלנה בנמל: נוף, אווירה ואוכל משובח

ישראל 07.05.2011

כמעט מכל מסעדה שיושבת על קו החוף בנמל קיסריה נשקף נוף מנצח, של ים כחול והנמל העתיק השמור היטב של קיסריה. החוכמה היא לא ליפול במקום כזה על מלכודת תיירים, ולבחור מקום שבנוסף לנוף ואווירה מציע גם אוכל משובח. מסעדת הלנה בנמל עונה על כל הקריטריונים האלה. היא יושבת על קו המים, נוף הים והנמל נשקף מהחלונות הגדולים או ממרפסת העץ היפה, והאוכל, שמבוסס בעיקר על דגים ופירות ים, עשוי בקפידה ומחומרי הגלם הטובים ביותר. שווארמה דג ים על טחינה ודגי ים קטנים מטוגנים לפריכות הן מהמצטיינות שבמנות הראשונות, למרות שקשה מאוד ליפול במסעדה הזו על משהו לא טוב. בעיקריות כדאי לנסות סינייה מדג בורי על תבשיל תרד ומנגולד, או פילה ברמונדי על אטריות פפרדלה, ברוטב ציר דגים, תרד וגבינת סנט מור. יחד עם זאת, גם אם תלכו על המנות הפשוטות ביותר, כמו טבעות קלמרי פריכות לצד איולי צ'יפוטלה, לא תתאכזבו. מבחר הקינוחים מצומצם אך משובח, וכולל, בין היתר, ממתק שוקולד עשיר שעונה לשם סניקרס הלנה, ומלבי רוזטה ומרק מלון כתום עם סיגר אגוזים. סיום מתוק לארוחה נפלאה.

 

הלנה בנמל

מקום: קיסריה
רחוב: נמל קיסריה
טלפון: 04-6101018

פינת חמד בבת שלמה הותיקה

ישראל 25.01.2010

 

ברצוני להמליץ בחום על פינת חמד קסומה בשם "גלרינה" – גלריה לאמנות ובית קפה השוכנת בבת שלמה המושבה הציורית בת שלמה החוגגת 120 שנה להיווסדה.

בגלרינה אפשר לחזות במגוון תערוכות מתחלפות בתחומי הציור, הצילום והפיסול
לצד הגלריה פועל בחצר בין עצי הפרי בית קפה המגיש ארוחות בוקר, גבינות קפה ועוגות.

חווית ביקור המשלבת תערוכה עם ארוחה באוירה אינטימית מפנקת.

 

גלרינה

אתר: www.gallerina.co.il

אוכל ערבי ממטבח ביתי

ישראל 31.07.2009

הבית בעין חוד היא מסעדה ביתית ייחודית בכרמל. מוגשים בה מאכלים ביתיים ערבים, חלקם מקוריים, הכוללים צמחי בר מהאזור וירקות שמגדלים במקום. הדרך לעין חוד יוצאת מעל כפר האמנים עין הוד, עוקפת את ניר עציון ומתפתלת באזור יפהפה בתוך היער. במשך שנים רבות זו היתה דרך עפר קשה מאוד למעבר, בעיקר בחורף, אולם לאחרונה היא שופרה, אולי בעקבות המסעדה. עין חוד (או אבו אל-היג'א) הוא כפר קטנטן שעד לאחרונה היה לא מוכר, ותושביו הם צאצאי תושבי עין הוד המקוריים. כל התושבים הם בני משפחת אבו אל-היג'א, ותמונת הסבא המיתולוגי מתנוססת בסלון. מהחלונות רואים את מורדות הכרמל ומרחוק גם את הים. 
מוחמד ובנו עמאר מפעילים את המקום עם סאפיה, האם והשפית הראשית, ויחד הם מגישים ארוחה ענקית הכוללת מנות רבות. התפריט משתנה לעתים לפי מצב הרוח ולפי העונה. אצלנו הגישו לפתיחה מרק עדשים דליל וחמצמץ, המשיכו בסלטים מיוחדים (לא נגלה את הסוד של המשחה החומה המצוינת, שאלו את עמאר) מלווים בתמרהינדי נהדר שעדיף על כל קולה או משקה מלאכותי אחר, וגם סינייה נפלאה בטחינה. ואז הגיעו הממולאים (עלי גפן וכרוב) והמלוח'ייה והבמיה, ואחר כך מנות עיקריות טעימות להפליא (אורז צהוב עם בקר, מקלובה משולבת במנסף), הבטן מפוצצת אבל רוצים לטעום עוד ועוד… מקנחים בתה חם עם נענע, ולא רוצים לקום. . 
יש להזמין מקום מראש.  

הבית בעין חוד

מקום: עין חוד, הכרמל
טלפון: 04-8397350

לאכול בטחנת קמח לשעבר

ישראל 10.09.2006

מסעדת אלבאבור נמצאת בבנין ערבי עתיק ששימש בעבר טחנת קמח. במסעדה מוגשים מאכלים מהמטבח הסורי, הלבנוני והפלסטיני.

מסעדת אלבאבור

מקום: ואדי ערה
רחוב: צומת עין אבראהים
טלפון: 04-6111798
פקס: 04-6110691
אתר: www.elbabor.org