טיפים והמלצות

חפשו טיפ/המלצה

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

הפרחחית הקטנה והצעירה בשכונה

ישראל 28.08.2006

מסעדת "ויטושה", על חללה העצום ומפות השולחן הרקומות שלה, נראית כמו אולם חתונות בסופיה. ווילי דווידוב, עולה מבולגריה, קראה למסעדה הקטנה והביתית שלה על שם ההר המפורסם הנושק לסופיה מדרום. במושגים של מונומנטים יפואיים ארכיאולוגיים, דוגמת "מפגש הבלקן או "מונקה", "ויטושה" היתה תמיד הפרחחית הקטנה והצעירה בשכונה. לאחרונה כבשה המסעדה את החנות הסמוכה לה, וטיפול קוסמטי מקיף הביא אותה לצמוח לגודל תפלצתי ממש, שבאורח פלא לא גרע במאום מאיכותה.מומלץ: קיופולו (חצילים קלויים עם שום, או יותר נכון שום כתוש עם חצילים), לוטניצה (אותה הקומבינה עם פלפלים), תרמילי במיה קטנטנים ברוטב עגבניות שלא מתבייש בריריות שלו, לוקנקה (נקניק בולגרי מתובלן ועז טעם), קציצות פרסה, קבבים בולגריים וכמובן שקמבה צ'ורבה, שהוא המרק הלאומי של בולגריה העשוי קיבת פרה.

מסעדת ויטושה

מקום: יפו
רחוב: יהודה ימית 3
טלפון: 03-5181974

מסעדה שהיא מוסד

ישראל

כמסעדה הנימנת על ז'אנר הדיינר האמריקאי, דיקסי נאמנה לשלושה עקרונות מתמטיים: הטבח לא יודע לספור קלוריות, המלצריות הקורקטיות לא ממש סופרות את הלקוחות והטמפרטורה בחלל האכילה תמיד תהיה קרה בשתי מעלות ממה שצריך. אלו בדיוק התכונות שהופכות את דיקסי למקום שנמצא מעבר לגבולות זמן וגיאוגרפיה. זה מה שהופך אותו למוסד. ואם עדיין לא אמרנו כלום על האוכל, זה רק בגלל שהוא מצוין. מומלץ: מדליוני פילה בקר בזיגוג בלסמי מוגשים עם בטטה אפויה וקרם תרד, עוף קייג'ן מוגש עם אורז תאילנדי וסלט כרוב עם אגוזים וכמובן מנת ה"בופלו ווינגס" האגדית.
פתוח 24 שעות.

דיקסי

מקום: תל אביב
רחוב: תוצרת הארץ 1
טלפון: 03-6966123
פקס: 03-6964919
אתר: www.dixie.co.il

מסעדת הדגים הפופולארית באזור

ישראל

מכל מסעדות הדגים ברציף של מבנה 8 בנמל תל אביב, זו של בני הדייג היא הפופולארית ביותר ולא במקרה. בני הוא באמת דייג, ודייג, כמו שאמרו חכמינו בטבריה אוהב דגים – עדיף בצורה הכי פשוטה שיש – מטוגנים או על הגריל עם סלטים נהדרים בצד. פתוח: א'-ש' 11:00- עד הלקוח האחרון.

בני הדייג

מקום: נמל תל אביב
רחוב: כ"ג יורדי הסירה 1
טלפון: 03-5440518
פקס: 03-5440764

הדוקטור והשקשוקה

ישראל

אין צורך להכביר במילים על המוסד של בינו גבסו, האיש שבנה קריירה מפוארת על גבם של הפלפלים והעגבניות באשר הם. "משחת פלפל צ'ומה" המורכבת משום פפריקה ומלח טחונים, היא הציר לרוטב העגבניות הטריפוליטאי ממנו מתקינים חריימה ושקשוקה, ולד"ר שקשוקה יש בהחלט נוסחה מנצחת לרוטב הזה. עשרות אלפי לקוחות לא יכולים לטעות. חוץ משקשוקה וחריימה תוכלו לאכול כאן עוד מעדנים מהמטבח הטריפולטיאי כמו קוסקוס, מפרום, מסרן, קוקולה ולוביה בלקרע (לוביה עם דלעת ובשר). 
פתוח: א'-ה' 09:00-24:00, ו' 09:00-17:00, ש' מצאת השבת עד 24:00.

ד"ר שקשוקה

מקום: יפו, תל אביב
רחוב: בית אשל 3
טלפון: 03-5186560
פקס: 03-6822842

לאכול ולשתות בפחות ממאה שקלים

ישראל

אין מה להיתמם. בשדרה 34 זה בית חרושת, וכמו שהפועל לא יכולה להיות מכבי, כך מנה בשלושים שקל לא יכולה להיות גורמה, גם אם היא נורא רוצה. בשדרה זה לא המקום לחגיגת יום נישואין או פגישה ראשונה. כאן לא תוכלו להרשים את בני זוגכם ולאבחן תוך כיווץ גבות וציקצוק שפתיים שאתם מזהים זעפרן ברוטב השמנת. אבל זו בכלל לא הנקודה, כי מי מסתכל על הדברים האלה כשאפשר לאכול ולשתות טוב ולקבל עודף ממאה שקל. זוהי ללא ספק המסעדה שמספקת את יחס תמורה מחיר הכי כדאי בתל אביב, וכדי שגם אתם תוכלו להינות ממנה הכינו עצמכם לעמוד בתור ארוך עם נחשולי המעריצים. מנות מומלצות: פירות הים, ההמבורגר והפיש אנ' צ'יפס. 
פתוח: כל יום 04:00-12:00.

בשדרה 34

מקום: תל אביב
רחוב: שדרות בן גוריון 34 (פינת אמיל זולא)