טיפים והמלצות

חפשו טיפ/המלצה

הרפטינג של צ'יף ביוסופלי

תורכיה 23.08.2009

למה רפטינג?
– הנוף בנהר מדהים – הרי גרניט חשופים ממעל וצמחיה ירוקה לגדות הנהר
– הזרימה משמעותית אך לא יותר מדי לחובבנים שכמותינו (באוגוסט)
– וכדברי צ'יף "עכשיו סבבה בזולה" (בעברית)
למה דווקא צ'יף מבין כל אפשרויות הרפטינג ביוסופלי?
– הבחור חביב למדי ויודע איך לארגן אחר צהריים חווייתי הכולל רפטינג, שחייה בנהר, מנוחה בליווי פירות העונה שנקטפו הרגע ו-good time באופן כללי
– הבטיחות מטופלת בצורה רצינית – הציוד, התדרוך, התרגול וההתנהלות לאורך כל השיט
– הוא יודע אנגלית וגם עברית!
– לאחר שגילינו מספר שעות לאחר השיט שהטלפון הנייד נזרק בטעות לפח, צ'יף בתושיתו כי רבה חלצו משם ודאג שיגיע לידנו (כאשר אנו בברהאל).
נקודות נוספות:
– השיט מתחיל ב-body rafting כלומר טבילה מלאה של כל הגוף והציוד. ניתן להשאיר ציוד בדולמוש המלווה את השיט (השארנו את התרמיל עם כל הכסף והדרכונים ללא כל בעיה)
– בירה קרה (או כל תקרובת אחרת) יכולה להיות מהנה למדי בהפסקת השחיה
– ניתן לתת לנהג הדולמוש המלווה את המצלמה ע"מ שיצלם
– השיט אורך כ-4 שעות ברוטו
– באביב הזרימה הרבה יותר חזקה ומסוכנת

הרפטינג של צ'יף

מקום: יוסופלי, קצ'קר, טורקיה
טלפון: 3131 364 531 90+
אמייל: rafterchief@gmail.com
אתר: rapid_tur2001@hotmail.com
דירוגי המלצה
אמיר אדר   

טיפים לאזור הקצ'קר

תורכיה 29.10.2007

בברהל נמצא מוסטפא, שיש לו פנסיון וגם הוא מצייד במפות המסלול לפסגה ומקבל יפה את האורחים. הטלפון שלו: 90-466-8262031 או 90-544-3446217. 

ביוסופלי אפשר להשיג מפה של המסלולים באזור באחת מחנויות כלי הכתיבה שיש בהן מכונת צילום, ובעבור סכום פעוט מצלמים מפה. 

לפני שנה פגשנו שם גם איש ששמו דואן, ששימש נציג האו"ם לתיירות באזור, בעיקר לפיתוח תיירות למנזרים. יש לו כתובת דואר אלקטרוני (dogan@choroh.com, undpyusufeli@ttnet.net.tr) ומפות מסלולים והוא מוכן לכל עזרה, כולל קפה במשרד. יש לו גם אתר: www.dakap.tr. 

לאלה מכם שגילם מתקדם יותר והם לא בנויים לטרקים בלבד, כמונו, כדאי לישון כמה ימים ביוסופלי ולטייל שם ובאיידר בדולמושים או ברגל. אנחנו שכרנו רכב בטרבזון – לא הכרחי אך נוח – וטיילנו על פי מסלולי טיולי הג'יפים. בסופו של דבר המקומיים נוסעים במכוניות ולא בג'יפים, כך שגם הפיאט הגיעה לכל מקום. משכיר הרכב הזול ביותר בטרבזון היה אברהים, והרכב עלה לנו 300 דולר לשמונה ימים (לא בעונה הבוערת). משרדו נמצא בתוך חנות השווארמה שלו, בחלק הצפוני של טרבזון. אין לי פרטים מדויקים יותר. 

ככלל, טיול בקצ'קר הוא חוויה מדהימה גם למי שחווה את תורכיה באיסטנבול, בקפדוקיה וכדומה. הנוף ובני האדם קיבלו אצלנו ציון 10.

לא נמצאו תוצאות...

עירו של אברהם אבינו – מידע שימושי

תורכיה 20.11.2012
בדומה למקומות אחרים בתורכיה, גם באיזור אורפה (ששמה הרשמי הוא שנליאורפה) קיים חשש מפני פעולות טרור של החיזבאללה התורכי, ארגון סוני המבקש להפוך את תורכיה למדינה איסלאמית. בשגרירות ישראל בתורכיה ממליצים למבקרים באיזור להירשם בשגרירות לפני הביקור. לקבוצות מאורגנות מומלץ לתאם את הביקור מראש עם השגרירות. ישראלים אינם זקוקים לאשרת כניסה לתורכיה. אין טיסות ישירות מישראל לשנליאורפה. אל על טסה פעמיים בשבוע לאיסטנבול ובחודשי הקיץ גם לאנקרה, בירת תורכיה. טורקיש אייר טסה בכל יום לאיסטנבול. לשליאורפה אפשר להמשיך בטיסות של החברה התורכית, היוצאות מאיסטנבול או מאנקרה בכל יום. אפשר ללון במלון אדסה (Edessa), טל' 90-414-2159911, פקס 90-414-2155589, או במלון חרן (Harran), טל' 90-414-3132860, פקס 90-414-3134918. מומלץ לבקר בתל חרן – שם התגלו ממצאים מתקופות שונות, בעיקר מתקופות הברונזה הקדומה, הברונזה התיכונה והברזל – ובמוזיאון הארכיאולוגי באורפה. סוכנויות תיירות בעיר מארגנות סיורים באתרים השונים. פרטים נוספים בלשכת התיירות בשנליאורפה, הפתוחה בעיקר בחודשי הקיץ, טל' 90-414-2152467, פקס 90-414-2160170.

חרן ואורפה

מקום: חרן, תורכיה

תורכיה למתקדמים

תורכיה 13.08.2007

ברצוני לספר על טיול שטיילנו בתורכיה. טיול קצת אחר – "תורכיה למתקדמים" אני קוראת לו. ישראלים לא פוקדים את האזור הזה, ואפילו תיירים מארצות אחרות כמעט שלא ראינו. המסלול לא קשה, די קל להסתדר בו, והוא יפה להפליא.
נסענו מאיסטנבול ברכב שכור לכיוון צפון־מזרח לחופי הים השחור. מיד לאחר שעזבנו את האוטוסטרדה היוצאת מאיסטנבול לכיוון אנקרה ליד סקריה (Sakarya) התחלף הנוף לגבעות רכות משובצות בכפרים ציוריים בעלי אווירה פסטורלית שלווה. נפגשנו עם הים השחור ליד העיירה קרסו (Karasu) ליד שפך נהר סקריה לים. המים היו בוציים ועכורים וצבעו גם את מי הים באפור בוצי. הדרך בקטע הזה שלאורך הים השחור אינה תיירותית, ועל כן המטייל פוגש תורכיה אותנטית, כפרית, נעימה ושלווה. צוקי הרים גבוהים מגיעים במקומות רבים עד קו המים, ולכן בקטעים האלה הכביש צר, מפותל מאוד, ויש בו עליות וירידות תלולות שבהן מתרחקים מהים ומתקרבים אליו לסירוגין. כשהים מתגלה בין העצים המראה מרהיב. הדרך המתפתלת עוברת ליד שדות מעובדים, חורש סבוך, שרכים ועצי פרי ומזכירה מאוד נוף אירופי אוסטרי.
אחת העיירות הנעימות היא אמסרה (Amasra), היושבת בקצה לשון ים המתווה שני מפרצים יפים ממזרח וממערב לה. לאורך מפרץ עגול להפליא בעבר המערבי של העיר משובצים בתי מלון קטנים ויפים, מסעדות דגים ובתי תה לרוב. שדרת עצים מצלה על טיילת נעימה. שרידי מבצר מעטרים את צלע המפרץ, ואפשר לטייל על החומה העתיקה ולהשקיף ממנה על המפרץ היפהפה. בערב החומה והמבצר מוארים, והמראה מרהיב.
יש מקומות בעיר שאפשר לראות את הים מימינם ומשמאלם, שהרי העיר ממוקמת בקצה לשון ים צרה. במפרץ המזרחי, הגדול יותר, יש נמל דייגים, וכן שוכן בו החלק המסחרי של העיר. את אמסרה מקיפים מדרום הרים גבוהים, ולפני שמגיעים אליהולאחר שעוזבים אותה יש נקודות תצפיות מרהיבות שגם מסבירות את המבנה המיוחד שלה.
עוד עיר מעניינת ומיוחדת היא אמסיה (Amasya). זוהי עיר הבנויה סביב צוק דרמטי הנטוע בלב הערבה. הנהר קזלארמק (Kizilirmak) חוצה את העיר לכל אורכה ומתפתל בדרכו, ולכן בנויים עליו גשרים רבים. בתי מגורים ישנים הוסבו למסעדות ולבתי תה המשקיפים על הנהר ומושכים מבקרים לרוב (עד כמה שראינו – רק תורכים). לאורך הנהר בנו לאחרונה טיילת יפהפייה שלכל אורכה משובצים פסלי ברונזה של סולטנים.
אפשר ורצוי לטייל גם בחבל ארץ זה, שאינו בין המומלצים בספרי התיירות ובפי סוכני הנסיעות.

העיירה קרסו, נהר סקריה, אמסרה, אמסיה, הנהר קזלארמק

מקום: תורכיה

לא נמצאו תוצאות...