טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
צימרמה-מקום מדהים
החופשה הכי כיפית ונעימה שהיתה לנו אי פעם
מקום חם ונעים,אוכל מדהים,נוף משגע,
אוירה קסומה
צימרמה
צימר מבודד בבר גיורא
מקום חמוד מאוד
מקום נעים,בסיסי ופשוט.
צימרים שריג
אירוח בסגנון אישי וחם
הצימר המקסים בנטף פתוח כל השנה. זוהי דירת שני חדרים גדולה (50 מטר רבוע) מרוהטת ומטופחת בסגנון אישי וחם, עם מטבח מאובזר, בלי טלוויזיה ובלי אמבטיה, כי בחצר, בגן הירק, יש ג'קוזי מרווח מעץ המאכלס בקלות ארבעה אנשים ומשמש בילוי אולטימטיבי בעיקר בחורף. ארוחת בוקר דשנה כלולה במחיר, ואם לא רוצים לצאת אפשר להזמין ארוחות נוספות. נגישות לנכים: בלתי אפשרית.
צימרמה
צימרים פשוטים וחביבים
בבר גיורא, מושב מעורב של דתיים וחילונים, בנה אהרון שריג (ממשפחה חילונית) צימרים בחצר הבית. הכל בתוכם מעשה ידיו. פשוט מאוד, קצת צפוף, אבל חביב.
נכים: יש גישה נוחה אל חלק מהצימרים.
הצימרים של אהרון שריג
ליהנות מחדוות היצירה של חברי המשק
לענף האירוח שנפתח בקיבוץ צובה גויסו חברי משק רבים. מחדוות היצירה שלהם נהנים האורחים בעיקר בברנץ' של יום שישי. המלון מורכב מכמה בתים של שתי קומות, ובכל אחד מהם ארבע סוויטות חביבות עם מרפסת הפונה לנוף.
כשרות: כשר בלי תעודה.
מלון בלמונט
קיפצובה – בילוי מושלם עם קטנטנים
קיפצובה
חממת סחלבים
יש אנשים שהחורף עושה להם רע, הבית הסגור, העצים העירומים, הקור, הרטיבות. אלו אותם אנשים ששום שרב, חמסין או גל חום לא שובר אותם, והם נשארים תמיד נאמנים לקיץ. הם גם בטוחים ששום דבר לא פורח בחורף, מה שהופך אותם מיד למועמדים לביקור בחממת הסחלבים של קיבוץ מעלה החמישה שבהרי ירושלים.
הסחלבים העדינים והנפלאים מעדיפים לפרוח דווקא בחורף. הפריחה המרהיבה נמשכת חודשיים עד ארבעה חודשים, ומפאת האסתטיקה המושלמת והארוטית שלהם אי אפשר שלא לחשוד שהם עשויים פלסטיק. אחרי שמקבלים הסבר על התנאים הדרושים לגידולם מגלים שכל אחד יכול לגדל שכיית חמדה כזאת בבית. החממה שבמעלה החמישה היא משתלת סחלבים ומרכז מידע ולימוד למגדלים ולסקרנים. גדלים בה כעשרים סוגים של סחלבים בצד צמחים טרופיים וצמחי אור אחרים. בין הסחלבים המוצגים בחממה אפשר למצוא למשל את הסחלב שמפירותיו מפיקים וניל (שנף).
מכיוון שלצמחים המפונקים דרושה תחזוקה שוטפת וקפדנית, המקום מציע גם פנסיון לסחלבים המכונה "מלון אורכידיאה". במלון מתאכסנים סחלבים לשיקום אחרי הפריחה או סחלבים שבעליהם עוזבים את הבית לתקופות ארוכות ואינם יכולים להעניק לצמח שלהם טיפול. ביום גשום משמשת חממת הסחלבים מסתור מושלם וריחני.
מיקום: משמאל לכניסה לקיבוץ מעלה החמישה, מאחורי קשת אבן
שעות: א'-ה' 17:00-07:00, ו' 16:00-10:00, שבת 17:00-10:00
חממת סחלבים
מוזה בהר: מסעדה צרפתית נהדרת בהרי יהודה
אסתטיקה ויופי – הם שעומדים במרכז החוויה במסעדה החדשה בשורש – מוזה בהר. העין שרואה את הנופים המרהיבים מרחוק ואת המנות האסתטיות מקרוב, והחיך שטועם טעמים מורכבים ונפלאים – יוצרים חוויה רב-חושית נעימה במיוחד.
הגענו לשם בשעות הערב המוקדמות (מומלץ – בגלל הנוף וכדי להקדים את עשרות הסועדים האחרים) והושבנו ליד אחד השולחנות הרבים הצמודים לחלונות הארוכים, מהם נשקפים הרי ירושלים במלוא הדרם. לא רחוק מאתנו חגגו כ-30 סועדים רוסים את עצם קיומם, והפתיעו אותנו ברמת הדציבלים הנמוכה שהפיקו. ואנחנו, זוג עם פעוט, זכינו בחגיגה קולינרית, שרובה זרמה ישר לקיבתי (בן הזוג והפעוט – כל אחד מטעמו – די בררנים בכל הקשור לאוכל). תחילה הגיעו המנות הראשונות: מנת שרימפס בחמאת פרנו, שומר וטרגון – שאין לי מלים לתאר חוץ ממדהימה. שילוב טעמים מסעיר ומענג (46 ₪), קרפאצ'יו פילה בקר – עם ערמונים, סלק ופרמז'ן – עוד שילוב מנצח של טעמים שנמזגים היטב בפה (44 ₪) ופטה כבד מעולה עם פחזניות ופלחי מנדרינה (49 ₪). הקדימו אותם בכמה דקות – צלוחית מאורכת ובה שלושה ממרחים, ולצדה סלסלת לחמים. את המנות העיקריות כבר לא צלחתי, אבל הפעוט, שלא נגע בראשונות, הסתער על פסטת העגבניות – מנת ילדים שהוגשה לו עם כוס מיץ תפוזים (תמורת 35 ₪ לשניהם) ובן הזוג – על מנה מעניינת שכבר סימן בעבר – טאג'ין חזה עוף עם פולי חומוס, לימון כבוש וזיתים (63 ₪). לאחרונות כבר הגענו בצליעה, אז החלטנו לוותר, על אף ששמן יצא למרחוק.
האוכל הוצג באדיבות והגיע במהירות על ידי המלצרית הנחמדה, ופגשנו גם את ירון ארמוזה, הבעלים הידידותי והחביב, שמסתובב בין השולחנות ובודק שהכל מתפקד ומתקתק כמו שצריך. ירון פתח את המקום לפני כשבעה חודשים, צמוד לצימרים 'ירוק בהר'. בזמנו הפנוי (יש כזה?) הוא מנהל מרפאה ומעבדת שיניים, בעל (ליפעת, הכוח המניע) ואב לארבעה. השף – קובי קטני, שבעברו 12 שנים באוסטרליה, בין השאר כשף של מסעדת chez Olivier, הוא האמן שמסתתר מאחורי המנות המעוצבות והטעימות להפליא.
שעות הפתיחה: שני-שבת 8:30- אחרון הלקוחות. (עסקית: 17-12)
לא כשר
מוזה בהר
המטבח של רמה: נוף הרים ואוכל נהדר
המסעדה הנפלאה הזאת החלה כמעין קוריוז: מסעדה ביתית שפתוחה רק באביב ובקיץ ורק יומיים בשבוע, וגם זה משתנה לפעמים, בהתאם לעיסוקים של רמה בן צבי. גם כיום, כשהמסעדה כבר פתוחה בכל השנה (אבל עדיין רק יומיים בשבוע), כדאי לבדוק היטב לפני שיוצאים אם פתוח או סגור. אבל כל הטרחה הזאת שווה, כי כשמגיעים לישוב נטף בהרי ירושלים מגלים את אחת המסעדות היפות בארץ: נוף ירוק מקסים והמון אוויר הרים צלול כיין. אחרי שנושמים עמוק וסופגים את הנופים, אפשר להתרכז באוכל המצוין. התפריט משלב מטבח ערבי מקומי עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. אם באתם בערב אל תחמיצו את המאפים הנהדרים שיוצאים מטבון האבן: מאפה גבינת עיזים ואגסים ביין, מאפה סיניה של טלה עם חציל קלוי ועגבניות מיובשות או מאפה רוקפור וארטישוק ירושלמי. לעיקריות יש מנות כמו אוסובוקו טלה באוזו והדרים, אנטריקוט מיושן צרוב בגריל או מג'דרה גלילית עם כדורי גבינת עיזים. אבל הכי כיף להגיע לבראנץ' בימי שישי, אז מוגשים מיני מאפים היישר מהטאבון עם גבינות או בשר, סלטים רעננים, שקשוקה או פריטטה ועוד מיני מעדנים שהולכים נפלא עם הנוף מסביב. שימו לב: המסעדה פתוחה בחמישי לארוחות ערב ובשישי (ולפעמים גם בשבת) לבראנץ'. לעתים היא סגורה לרגל אירועים פרטיים, ולכן יש להתקשר לפני שמגיעים.
המטבח של רמה
בית קפה "אירופאי" באבו גוש
רוצה להמליץ בחום על בית קפה חמוד שהגענו אליו (במקריות נהדרת) כשהרחנו את ריחות המאפים הטריים שהציפו את הרחוב !! בית הקפה היחיד באבו גוש עם מכונת אספרסו, עוגות קרם ומאפים איכותיים אירופאיים (רוגעלך, מיני מאפים מבצק עלים, בורקסים, לחמניות) וגם מאפים מזרחיים. וגם מגישים טוסטים. אפשר לשבת במרפסת הנחמדה או לקחת מאפים הביתה (ממש זול). ואי אפשר שלא להזכיר את בעל הבית המקסים. בכביש הראשי של אבו גוש לפני הכיכר בצד ימין (ממוקם כחצי קומה מעל הכביש). תהנו !!
מאפה קפה פארוק
לאכול טעים טעים בתוך בוסתן מקסים
רוצה להמליץ בחום על מסעדת נעורה.הייתי שם כמה פעמים עם הילדים,האוכל משגע,השירות מכל הלב,המחירים נוחים וחשוב שיש תעסוקה מצויינת לילדים.שווה מאד.
נעורה באבו גוש
מזנון גדול בשירות עצמי
ביד השמונה נערכות ארוחות בראנץ' ביום שישי בלבד. המקום מציע מזנון גדול בשירות עצמי מציע שפע של אוכל טרי ויפה, אם כי לא משופע בדמיון (וולדורף הוא הסלט הנועז ביותר), חביתות לפי הזמנה, פנקייקס ושפע עוגות מקונדיטוריה מסחרית. אווירה נעימה. גם כאן הומה אדם ויש להזמין מקום מראש.
שעות פתיחה: יום ו' 14:00-9:00.
נגישות לנכים: נוחה.
כשרות: כשר עם תעודה.
במקום קיימים גם צימרים נפלאים. להמלצה על הצימרים.
יד השמונה
הקונדיטוריה המקורית
זה נורא עם תושבי אבו גוש, מה הם צריכים לריב על שמות? אבו דאוד ניהל לו בשקט קונדיטוריה קטנה ומשובחת ליד המועצה המקומית במרכז הכפר, עד שמישהו צץ עם קונדיטוריה בשם זהה. ובכן המקורי הוא באמת המקורי במקרה הזה (כי במקרה החומוס, המקורי נמצא בירושלים). בצהריים יורד אבו דאוד למרכז ומחלק עוגות לעוברים ושבים כהזמנה מתוקה. מומלץ מאוד לעלות אליו.
שעות פתיחה: ב'-ש' 20:00-9:00.
נגישות לנכים: יש.
אבו דאוד