טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
הקומה מעל
אין כמו ערב חורפי קפוא וגשום כדי להשתעשע בקלישאות ולהתכרבל עם שוקו חם מול סרט טוב. פעם כדי לראות סרטים טובים נאלצנו לבחור בין סרט השבוע בקולנוע ובין בהייה בטלוויזיה. היום נפרש לפנינו עולם מלא של אפשרויות בקפיצה קטנה לספריית ה-DVD השכונתית.
בספריית "האוזן השלישית" הגדילו לעשות אחרי שהבינו שאם כבר יצאתם מהבית בערב גשום כדי לקחת סרט, יש סיכוי לפתות אתכם להישאר אצלם למנה גדושה של קולנוע איכותי שלא תראו במקום אחר. לאולמות הקולנוע האינטימיים של האוזן קוראים "הקומה מעל", והם אכן נמצאים מעל הסניפים בירושלים ובתל אביב. אלו אולמות קטנים שמכילים עד 35 איש, עם כורסאות מפנקות, מסכים רחבים ומערכת סאונד היקפית שלא תבייש שום בית קולנוע גדול. לצד כל אלו מצפה לכם בר משקאות (חמים וקרים) וחטיפים שאפשר ומומלץ להכניס לאולם.
ולתכנית האמנותית: ב"קומה מעל" מוצגים סרטים מהרפרטואר האינסופי והמגוון של האוזן השלישית, וכמה מההקרנות מלוות בהרצאה או בדיון עם אנשי מקצוע מתחום הקולנוע. אפשר גם לערוך באולמות ערבים פרטיים באווירה אינטימית.
בסניף התל אביבי מתקיים ערב רוקומנטרי בימי שלישי. באתר האינטרנט של האוזן תמצאו את רשימת ההקרנות המלאה.
בסניף הירושלמי אפשר לצפות בכל יום רביעי בסרט ישראלי עצמאי (מחיר: 20 שקל לצופה) ובימי חמישי תוכלו לצפות בסרט רוקנ'רול במסגרת הערב הרוקומנטרי המסורתי (מחיר: 15 שקל).
כתובת הסניף הירושלמי: עמק רפאים 8, המושבה הגרמנית
הקומה מעל
חדר עם נוף. דמיוני
אין עוד מקום כזה בעולם. אתה מסתכל מבעד לחלון החדר ורואה לפניך מקרוב את חומת העיר העתיקה, ממגדל דוד עד הר ציון. כמה יפה, כמה קדוש, כמה רווי היסטוריה, מלחמות, חלומות. אפשר לישון בשקט בחדר כזה? מתברר שכן. מלכים ישנים טוב בלילה כנראה, וזאת ההרגשה במלון הר ציון בירושלים. גדול מדי בשביל להיות מלון בוטיק, אבל האווירה והיופי והמיקום מתאימים לתואר.
המלון הוקם במבנה מהמאה ה־19 ששימש בית חולים לעיניים. באביב האחרון שופץ האגף החדש, וחלק מהמלון רוהט בריהוט מרוקאי מוקפד ומופלא. בחצר נמצאת הווילה, שהיא סוויטה מהאגדות עם סיפור מיתולוגי על הרופא שחי כאן. עכשיו היא מושכרת ב־1,300 דולר ללילה, ולא כדאי לכם להציץ פנימה (חדר זוגי רגיל עולה כ־800 שקל ללילה, כולל ארוחת בוקר). עוד בחצר בריכה וחמאם תורכי. אפשר ללכת ברגל לעיר העתיקה, ובסמוך נמצא הסינמטק עם בית הקפה־מסעדה קקאו. יש תוכניות להרחיב את המלון, אבל אנחנו לא ממליצים, הוא גדול מספיק, וזה עלול לפגוע בגיא בן הינום ובסיכויי האזור להיות אתר מורשת עולמית.
(צילום: גיל אל-עמי)
מלון הר ציון
לא נמצאו תוצאות...
בר עם אווירה
במורד שלומציון המלכה, קרוב לממילא, בבניין פינתי מעוגל, נמצא המקום השוקק ביותר בירושלים. צ'אקרה הוא גם בר וגם מסעדה בשתי קומות. המיקום והאווירה עושים את הירושלמיות המבורכת, התפריט בינלאומי מצוין: ריזוטו פירות ים (88 שקל), ספריבס לבן בזיגוג קרמל, אנטריקוט 350 גרם (84 שקל) ועוד הרבה, ובמיוחדים: צ'יפס ברבוניה, תבשיל ארטישוק ירושלמי וקציצות טלה או מעדן שטעמתי, שרימפס על לבבות ארטישוק. להזמין מקום, כי תמיד מלא. פתוח: כל יום 3:00-18:00. נכים: גישה נוחה לקומה הראשונה, אבל השירותים בקומה השנייה. (צילום: עפרה ריזנפלד)
צ'אקרה
אווירה קסומה מעולם אחר
באפלולית הנעימה של בית התה של יאן כל הצרות נשכחות. מוסיקה קלאסית נשמעת ברקע, על הקירות פסלונים, תמונות וכלי נחושת, ועל מזרונים עטויי כריות בצבעי פסטל מסבים ירושלמים שלווים מכל הגילאים סביב שולחנות נמוכים ומשוחחים להם בנחת. אין עוד מקום כזה בירושלים, וכנראה גם לא בארץ כולה. בית התה של יאן הוא מוסד ותיק בבירה, שהוקם בשנת 1973 ועבר למשכנו הנוכחי ליד תיאטרון ירושלים בשנת 1978. הוא מנוהל על ידי דאהר זידאני, ומציע מאכלים צמחוניים מיוחדים ושתייה ערבה לחיך. התחלנו עם אינר – משקה קינמון חם עם אגוזים וצנוברים (12 ש"ח) שעושה חשק לעוד והמשכנו עם תה טיבטי בקנקן (9 ש"ח). אחר כך טעמנו מנה נהדרת בשם חציל פסטו (45 ש"ח) שכוללת חציל קלוי שלם נימוח בפה עם גבינה בתנור ברוטב פסטו, סלט בייבי טעים ומיוחד (30 ש"ח) שיש בו עלים, תפוזים, נבטים ופיסטוק. עברנו לפנקייק הודי משובח (35 ש"ח), ולשיר אללה – המצאה מקומית שהיא תחליף לפיצה (38 ש"ח), וקינחנו בקושטאמירה – גלידת מוס וניל-מוקה (25 ש"ח). שעות הפתיחה: א-ה, שבת: 17 עד 2 בלילה, שישי 15-7. יש גישה לנכים. אין אפשרות לאירועים או לקייטרינג, ויש TA. חניה – בחינם.
בית התה של יאן
מסעדת בארוד, ירושלים
על הקירות יש מעין מוזיאון קטן
בארוד נותן כבוד לבלקן, ובעיקר בגלל זה לקחתי אתי את אמי הבולגרייה וחדת העין והלשון, שתטעם מאכלים מבית אמה, והיא התמוגגה. אכלנו שם בויקוס נהדר עם ארבעה סוגי גבינות וסלטה קוצ'ה (עגבניות ופלפלים) (30 ₪ בלבד), מנה מדהימה של שרימפס עם אוזו (קריצה לכיוון יוון, 45 ₪) ופלאפל דגים ברוטב טחינה. במנות העיקריות חלקנו את המוסקה (65 ₪) – מהטובות שאכלנו, קדירת בשר בגינס – מנה מעולה, קריספית ונימוחה בפה עם פירה וירקות (85 ₪) ובקר עם שעועית לבנה ומנגולד (85 ₪). את המנות ליוו סלט ירוק מרענן עם חסה, מלפפון, סלרי ונענע וכמה שוטים של וודקה ביתית מעניינת. וקינחנו עם מנות אחרונות מגוונות ומצוינות (מתומחרות כולן סביב ה-30 ₪ וקצת) – פרפה חלבה מאוד עדין ולא מתוק מדי, סוטלאץ' עם טחינה, סילאן, חלבה ופיסטוקים וקרמה קטלנה.
אוכל משובח בבארוד
התפריט בבארוד דינמי – לצד המנות הקבועות אפשר למצוא מאכלים משתנים, ולצד האוכל הספרדי-ספניולי מבית אמא ניתן למצוא גם מאכלים בולגרים, תורכיים ויוונים, ובימים אלה שוקדת דניאלה על מנות בר חדשות ביחד עם פיני לוי (מפיני בחצר). בדומה לתפריט, גם המוזיקה מגוונת, וכוללת הופעות חיות של רוק, ג'אז, קאנטרי ומוסיקה אירית.
הבר של בארוד
ביקור בבארוד הוא חוויה מהנה במיוחד למבקר. מלבד המוסיקה והאוכל – הקירות ממש מדברים אליו. בארוד – מעין מוזיאון אמנות והיסטוריה קטן – מציג על הקירות אוסף פותחני בקבוקים ושטרות כסף, ציורים של הצייר יוחנן לקיצביץ, כרזות מקום המדינה ועוד.
בארוד היתה קריאת האזהרה של עובדי הבניין הערבים בילדותי לפני שפוצצו סלעים. בארוד, אנחנו מזהירים כעת, היא מסעדה שאפשר בהחלט להתמכר אליה. תמחור מנות סביר מאוד, תפריט מגוון ומעניין שלא נמאס אף פעם, טעמים מתמזגים היטב בחיך, מוסיקה נעימה ואווירה מיוחדת. קשה לבקש יותר.
בארוד
מחניודה: מסעדת שוק טרנדית במחנה יהודה
מחניודה היא מסעדה שוק עונתית וטרנדית בשוק מחנה יהודה. העיצוב מיוחד ונעים והאווירה שמחה והמטבח פתוח. על התפריט אחראים שלושה שפים: אסף גרניט, אורי נבון ויוסי אלעד והם מוציאים מהמטבח מנות כמו פולנטה רכה עם אפסרגוס, ראגו פטריות ופרמז'ן; דג לברק עם יוגורט בפאלו, בצלים ועגבניות צלויות; מרק פירות ים ומלבי עם קולי מנגו לקינוח.
מחניודה
הבועה הירושלמית
בלב רחביה, ממש ליד מרכז העיר, יכול כל ירושלמי חילוני להרגיש בבית. את רסטובר גודשים סטודנטים, אנשי תקשורת, בוהמה, משפחות וצעירים משעות הבוקר עד השעות הקטנות של הלילה. במשך היום הוא מתפקד כבית קפה, בערב – כמסעדה, ובלילה – המקום הנעים והמעוצב הופך לבר מזמין ואפלולי. הבון טון של המקום – החצר המשקיפה על בית ראש הממשלה, התחלופה הגבוהה של הקליינטים לצד הוותיקים שמגיעים לשם מדי יום, והאווירה המיוחדת שמזכירה את ירושלים של פעם. המטבח – ישראלי, מנות גדולות, טעימות וטריות של בשר, דגים, פירות ים, פסטות וסלטים עם דגש על פרודוקטים טריים, פשטות ומחיר אטרקטיבי. מומלצים: שרימפס ביין לבן, שום ועשבי תיבול (52 ₪), חציל בלאדי קלוי בגריל עם עגבניות וטחינה גולמית (35 ₪), קרפצ'יו פילה בקר, המבורגר בקר עם צ'יפס (45 ₪) וטבעות פילה ברוטב שמנת, חרדל ופלפל. מחיר ממוצע לסועד: 60-100 ₪. פתוח: א'-ו' 7:30-02:30, שבת: 9:30-02:30. לא כשר. גישה חלקית לנכים. אין חניה. אין קייטרינג. יש TA. יש איזור עישון. עסקית צהריים: 58/68 ₪. בעלים: שחר לוי ואביגיל אליאור.
רסטובר