יועזר בר יין – המסעדה נסגרה

ההורים שלה מגיעים לביקור. מלבד ההכנות הדרושות הכוללות ניקוי חפוז של הדירה ומילוי המזווה, מוטלת עלינו המשימה החשובה לבחור מסעדה ראויה לארוחת שישי. לאחר שמספר אופציות סבירות נפסלו מנימוקים שונים ומשונים, הגענו ליועזר בר יין. יועזר היא אחת המסעדות הידועות ביפו וממוקמת בחלל ישן ומרובה קשתות אבן היוצר תחושה אפלולית ורומנטית. המקום ידוע במבחר היינות הגדול והמגוון שלו, מה שהציב לאבי המשפחה אתגר לא פשוט. לבסוף נבחר היין האיטלקי רוסו די ברבי בציר 2005 (100 ש"ח). לאחר שתם טקס רחרוח היין וטעימתו ולאחר ששמענו תיאור מדויק של ניחוחותיו השונים, זכינו גם אנחנו לטעום ממנו. מסקנותינו: טעים מאוד. לאחר שהתבסמנו קלות פנינו למלאכת המחשבת של הזמנה לשולחן משפחתי. כשמגיעים למקום כמו יועזר רוצים לטעום ממגוון מנות. וכאן נכנס לתמונה האופי של כל אחד מבני המשפחה: מצד אחד של השולחן ניצבים הוותרנים, שיעדיפו תמיד את שלום הבית. מנגד יושבים האסרטיביים שיזמינו בדיוק את מה שהם רוצים, ושהאחרים יתפשרו. אחרי הרבה: "רגע, מה אמרת שאתה מזמין?"נפל דבר.
פתחנו בפטה דה קמפן (45 ש"ח), פטה כפרי גס שלווה בחרדל ומלפפונים חמוצים בטעם של פעם, שהיה מצוין. הסלט הירוק ברוטב ויניגרט (38 ש"ח) היה טרי וטעים אם כי חסר ייחוד במקצת. מוח העגל המעודן בשמן זית וצלפים (58 ש"ח) הוא לבדו סיבה מספקת להגיע למסעדה. למנה עיקרית הזמנו נתח קצבים (144 ש"ח). הנתח, שזכה לשמו כיוון שהקצבים נוהגים לשמור אותו לעצמם, לא אכזב, והיה מלא טעמים, אך דרש מעט עבודת לסת. נזיד הפטריות (88 ש"ח) הוא פתרון טעים לצמחונים אשר כף רגלם דורכת בטעות במעוז הקרניבורים הזה. הנזיד, שבושל בציר ירקות שורש ושמנת, היה נהדר. גם למנה העיקרית בחר אבי המשפחה (הנמנה על האסרטיביים) במנה המוצלחת ביותר: טלה שבע שעות עם ירקות שורש (128 ש"ח) שהיה פשוט נפלא. למרות השובע לא יכולנו לעמוד בפני הקינוחים היצירתיים. מנת הג'לי שמפניה עם פירות (38 ש"ח) הוגשה על מראה, ונראתה יפה כפליים. זוהי אחת המנות היצירתיות בארץ ביופיין ובטעמן. ענני הווניל ברוטב פסיפלורה (32 ש"ח) היו מעין גלידה אוורירית וטעימה במיוחד. גם קרם הקרמל (32 ש"ח) היה טעים ולא מתוק מדי.
היא: אוכל נפלא עם אווירה. הוא: אוכל מוקפד, אבל במחיר הזה – רק לאירועים מיוחדים. 

כשרות: לא כשר, נכים: מדרגה נמוכה בכניסה, השירותים לא מותאמים לכיסא גלגלים.
שעות פתיחה: א'-ה': 1:00-12:30, ו' ושבת: 01:00-11:00. 
עסקיות: א'-ה' 18:00-12:30, ו' 18:00-11:00, 99 שקל. רצוי להזמין מקום מראש.