בית שלום: טעם של פעם

 בבית אבן יפהפה בן 113, בליבו של רחוב הראשונים הציורי במטולה, שוכנת מסעדת "בית שלום" של מרים וחיימ'קה פיין-הוד. סביו וסבתו של חיימ'קה, חיים-משה ויוכבד, היו ראשוני המתיישבים במטולה. לזוג נולדו 11 ילדים ובנם העשירי, שלום, על שמו קרוי המקום, החליט להישאר במטולה ובבית המשפחה. את המסעדה והמלון שצמוד אליה הקימו מרים וחיימ'קה, בנו של שלום, בחצר המשק המשפחתי.  הם שיפצו בכוחות עצמם את הבית, באופן שיהיה נאמן למקור, והתוצאה מרהיבה. את הבית מקיפה חצר נפלאה עם עצים וותיקים ובה רחבת אבן עם מזרקות מים – מקום אידיאלי לאכול בו ארוחת ערב קיצית או את ארוחת הבוקר הנפלאה שמגישים במקום. פנים הבית מרשים לא פחות ובו אח מבוערת שמחממת בימות החורף הקרים, פרטי ריהוט ייחודיים ותמונות מעשה ידיה של מרים. בימי שישי בערב מופיע במקום פסנתרן שתורם לאווירה המיוחדת.

בסופו של דבר, כולנו באים למסעדה קודם כל בשביל לאכול, וגם במשימה הזו עומדים בבית שלום בהצלחה. ארוחות הבוקר של המקום מושכות למקום קהל מעריצים מכל הארץ, שבאים להתענג על אותם המאכלים שאכלו לפני מאה שנה במשפחת פיין: יוגורט מחליבת הבוקר, גבינות תוצרת בית, ביצים טריות מן הלול וריבת תאנים שנרקחה מעץ התאנה הוותיק. שאר התפריט היה עד לאחרונה חלבי, וכלל דגים (מומלץ במיוחד דג פורל ממי הדן, עשוי בתנור עצים בעשבי תיבול), סלטים, מרקים ופסטות תוצרת בית. לאחרונה נחנך במקום תפריט בשרי שמוגש לצד התפריט החלבי, וכולל מנות מוצלחות במיוחד כמו קבבוני טלה שמוגשים על מצע חציל קלוי וטחינה, סטייק אנטריקוט עגל או צלעות טלה. לקינוח לא כדאי להחמיץ את העוגות שמרים מכינה, בהן עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד, על פי מתכון בן מאה שנה. בצמוד למסעדה נמצא מלון הבוטיק המשפחתי, ואם שבעתם כל כך עד שאין לכם חשק לנסוע, זה המקום המושלם לבלות בו לילה רומנטי.