לארוחת בוקר: "לחם ארז" - לחמים ביתיים עם זיתים, חצילים, זרעונים ומה לא...
לאכול מתחת למים נשמע אולי ביטוי מהז'רגון של הסופרנוס, אבל בעצם מדובר באטרקציה לכל המשפחה. מסעדת כוכב הים האדום ממוקמת בתוך מצפה תת ימי...
ממסעדת ג'וזפין יצאנו בהרגשה שחווינו שיא קולינרי. למסעדה יש שיק של צרפתייה קוקטית מתוחכמת, והיא עומדת בגאווה באתגר שמציבות אחיותיה הצרפתיות מתל אביב או מהרצליה. העיצוב והתאורה הולמים היטב את המנות המצוינות שכוללות גם חידושים כמו סלט פיצוחים ...
נראה שהשף רונן דברת־בלוך במסעדת לורנס עושה את הבלתי אפשרי: הוא מבשל אוכל כשר וחלבי על טהרת דגים וירקות במסעדה שממוקמת במלון בלב אילת המיוזעת...
התפריט של מסעדת שומשום הצמחונית־אורגנית נאמר בעל פה, כי הוא משתנה לפי המצרכים שיש בחנות הטבע הצמודה למסעדה. החנות קיימת תשע שנים, המסעדה נולדה לפני שנתיים...
בשר, בשר ועוד בשר. פדרו היא גן עדן לחובבי בשר. המסעדה ממוקמת רחוק מהמרכז התיירותי ונראית כאילו נלקחה מכפר ארגנטינאי, בלי יומרות או תחכום מיותר...
אחרי שתמצאו את המחבוא של אדי, וזה לא קל (אדי בטח היה אלוף אילת במחבואים), תרגישו כאילו הזמן עצר מלכת בשנות השמונים המוקדמות...
שני שיקולים עוזרים לתיירים ברחבי העולם לבחור מסעדה מקומית: אם היא מלאה ואם סועדים בה מקומיים. בג'קניס (שילוב של ג'קי ונסים) התקיימו שני הכללים...