שוקולד

ראשיתם של המוניטין המפוארים שיצאו לשוקולד השווייצרי במאה ה-19, בזכות חלוצים בתחום כמו הנרי נסטלה, ז'אן טובלר, רודולף לינדט ואחרים. להלן כמה אתרים שנעים וטעים לבקר בהם:

The Alprose Chocolate Museum. מוזיאון השוקולד שוכן בקסלאנו (Caslano), שבקנטון טיצ'ינו. הביקור כולל סרט, הסבר על היסטוריית השוקולד והצצה בתהליך הייצור. סיורים מודרכים מיועדים לקבוצות של עשרה עד חמישים משתתפים (יש לתאם כשבועיים מראש).
שעות פתיחה: שני-רביעי 18:00-9:00, סופי שבוע וחגים 17:00-9:00. 
כתובת: via Rompada 36. טלפון: 41-91-6118888. פקס: 41-91-6065185. 

Chocoladefabriken Lindt & Sprungli. אל מפעל השוקולד שבציריך לא נכנסים, אבל יש מופע מולטימדיה ומותר לטעום שוקולד במוזיאון (ההסברים בגרמנית). 
הכניסה חופשית, אך יש לתאם מראש.
שעות פתיחה: רביעי-שישי 12:00-10:00, 16:00-13:00.
כתובת: Seestrasse 204, CH-8802 Kilchberg. טלפון: 41- 44- 716- 2537

Fabrique de Chocolate Nestle. העיירה ברוק (Broc) ידועה בזכות מפעל השוקולד של נסטלה שבה. במקום יש סיור חינם וסרט קצר, ואפשר לטעום ולקנות. בתיאום מראש.
שעות פתיחה: מאי-אוקטובר 11:00-9:00, 16:00-13:30. 
כתובת: rue Jules Bellet 7. טלפון: 41-26-9215151. פקס: 41-26-9215525.

Chocolate Train. משישה ביוני ועד סוף אוקטובר, בכל יום רביעי בשעה 9:34 בדיוק, יוצאת רכבת השוקולד ממונטרה למפעל השוקולד של נסטלה שבברוק. אפשר לנסוע בקרון מ-1915 או בקרון חדשני. הרכבת עוצרת במגבנה בגרוייר, ממשיכה למפעל השוקולד ובחזרה למונטרה ב-17:40.

ממליצה: ענבל המאירי