פסטיבלי סגרה: חגיגה של טעמים

מדי קיץ עורכת כמעט כל עיירה פסטיבל המוקדש כולו למאכל אחד ומיוחד. החגיגה נערכת בדרך כלל בכיכר המרכזית וכוללת מטעמים שהכינו התושבים. ראשיתו של הפסטיבל המקומי, הנקרא סגרה (Sagra), בימים עברו – כחג הודיה לאל על היבול המוצלח. משמעות השם סגרה היא "קידוש", ואכן, אחדים מפסטיבלי הסגרה נקראים על שם קדוש מקומי, אך עניינם האמיתי הוא אוכל.
כדי להשתתף בחגיגה צריך לחפש כרזות קיר המודיעות על קיום הפסטיבל בעיירות שבהן תעברו (בדרך כלל בסופי שבוע). כל שנותר הוא להגיע לכיכר העיירה ולחגוג סגרה המוקדשת לפוקאצ'ה בנוסח פוליה (Focaccia Pugliese), לשעועית (Fagiolo), ללימון (Limone), לעגבנייה (Pomodoro), לפטריות 
(Funghi) ועוד ועוד.