עוף מהיר ברוטב שוקולד עם צ'ילי צ'יפוטלה

חומרים:
חצי כוס קמח תירס לבן מנופה
רבע כפית קינמון טחון
ארבעה חזות עוף ללא עור ועצם, חתוכים לרצועות
שתי כפות שמן זית
עשרים גרם חמאה (או מרגרינה)
בצל בינוני פרוס דק
שתי כפות אבקת קקאו משובחת, מנופה
שתי כפיות סוכר חום דמררה
שתי כפיות מחית צ'יפוטלה

רבע כוס יין אדום
כוס מרק עוף צח
חצי כוס שמנת לבישול
שליש כוס צימוקים — לא חובה
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים (לעיטור)
שמונה טורטיות קמח חיטה קפואות מחוממות. לא מומלץ להשתמש בטורטיות עם חומר משמר

שלבי ההכנה
1. בקערה בינונית מערבבים את הקמח והקינמון. מחממים את השמן והחמאה (או המרגרינה) במחבת. שומרים בצד כפית מתערובת הקמח והקינמון.
2. טובלים את רצועות חזות העוף בתערובת הקמח ומנערים עודפים. מטגנים בשומן החם מצד אחד והופכים לצד השני.
3. מוסיפים למחבת עם רצועות העוף את הבצל הפרוס, אבקת הקקאו, הסוכר החום ומחית הצ'יפוטלה, ומערבבים תוך כדי טיגון. מנמיכים להבה.
4. מוסיפים למחבת את היין האדום ואת מרק העוף, ומערבבים עד שהרוטב אחיד.
5. בקערית קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם כפית הקמח־קינמון ששמרנו קודם לכן, ומוסיפים למחבת תוך כדי ערבוב מתמיד.
6. מוסיפים את הצימוקים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10־15 דקות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים כמה כפות מים.
7. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בשקדים קלויים.
8. מגישים עם שתי טורטיות חמות לכל סועד. הסועדים  מניחים טורטייה ריקה על צלחתם, ממלאים במלית העוף, כורכים יחדיו ואוכלים לתיאבון.

המלצת הגשה
מומלץ להגיש עם פלפל חלפניו כבוש, סלסת עגבניות חריפה וגוואקמולה, ו/או עם אורז לבן, כתוספת חמה ומשביעה.