עולם טעים

 
   
  מקסיקו ארץ הפלפל העולה
מסע קולינרי עם איתמר דוידוב, השף שמפיץ בישראל את בשורת האוכל המקסיקני. מה יש בטאקו, כיצד מכינים את רוטב אלף הטעמים, מה עושים שם עם כל כך הרבה מיני פלפלים ואיך זה שאין במקסיקו אנשים רעבים? ויש גם מתכונים
לכתבה»
     
  יפן – האוכל הוא אמנות ייחודית
איפה אוכלים קיפודי ים כתומים, מאיפה הגיעה ליפן הטָמפוּרה, מתי הומצא הסושי, ומה מיוחד במיסו, בסויה ובסאקה של היפנים? התשובות קשורות בגיאוגרפיה של יפן ובכישרון של היפנים להפוך כל חומר גלם ליצירת אמנות
לכתבה»
     
  מרוקו מלקקת את האצבעות
פסטלים אוכלים גם בתורכיה, קוסקוס מבשלים גם בתוניסיה ותבשילי כבש מוצאים בכל המזרח התיכון וצפון אפריקה. אז מהו אוכל מרוקאי אותנטי? זה של שבטי ברברים יושבי ההרים? או שמא האוכל המוסלמי? ואולי האנדלוסי, שהגיע מספרד?
לכתבה»
     
  תרבות האוכל בניו-יורק – סיר ההיתוך
סיפורה של תרבות האוכל הניו יורקית הוא גם סיכום תולדות ההגירה לעיר. היהודים הביאו את הבייגל, הקניש וה"דלי", הגרמנים את הנקניקיות, הרוסים את הפנקייק, האיטלקים את הפיצה והסינים את צ'יינה טאון. וזה עוד בלי המסעדות אפגניות, ברזילאיות, בורמזיות…. מגדל בבל בצלחת
לכתבה»
     
  פירנצה עושה יום שוק
לפירנצה, גבירה איטלקית הדורה ומכובדת בדרך כלל, יש גם פן עממי בדמותו של השוק המרכזי של העיר. בטיול שכולו עונג לחושים עוברים בין בשרים וגבינות, יינות ושמני זית, ירקות ופירות. ועוד כמה המלצות לשווקים באירופה
לכתבה»
     
 

אוכל יווני – אין סיבה לשבור צלחות
כיצד נוצר המטבח היווני? מדוע עסקו הפילוסופים היוונים באוכל ובמה השקיטו הומרוס ואפלטון את רעבונם? איך השפיע הנוף ההררי על התפריט היווני? מה כדאי לאכול בסלוניקי ואיפה כדאי לאכול פשטידת תרד וגבינה? אוכל יווני, לא רק יוגורט וסובלאקי
לכתבה»
     
 
שווייץ מעצמה משוקולד
איך הפכה מדינה אירופאית קטנה וחסרת משאבי טבע למעצמת השוקולד הגדולה בעולם? איוי לרר וטל גליק ביקרו במפעלים קטנים וגדולים וניסו לפענח את הסוד השווייצרישנה

לכתבה»

     
  חירות היצירה במטבח הפריזאי
אוכל הוא כמעט לב העניין בפריז, בין אם בוצעים בגט על ספסל בגן הציבורי, זוללים בביסטרו שכונתי או מתענגים על אחת ממסעדות היוקרה. מה זה אוכל פריזאי אמיתי, איפה מגישים אותו ואיך הכי כדאי ליהנות ממנו
לכתבה»