מידע מעשי

כללי: האוכל היפני מגוון ביותר, הן מבחינת סוגי המאכלים והן משום שבכל איזור ועיר מתמחים במנות מסוימות. בטוקיו מומלץ להיכנס לבתי אוכל שכונתיים וקטנים, וכמו בכל מקום, לא תזיק המלצה מקומית. להלן כמה המלצות של מחבר הכתבה.
ארוחת צהריים: רשת המסעדות Kyodaru, אשר מסעדותיה פזורות בכל רחבי יפן, מגישה מבחר מדהים של קופסאות ארוחת צהריים יפניות וכן מבחר של מנות סושי. 
סושי: מומלץ לאכול בצהריים ברובע גינזה  (Ginza)שבטוקיו או באחת ממסעדות רשת
.Kibun
ראמן: אטריות ראמֶן במחירים זולים מאוד מומלץ לאכול באחת המסעדות הרבות ברובע שינג'וקו (Shinjuku), בעיקר בשעות הערב.
מתוקים: מומלץ לרדת לקומות התחתונות של בתי הכלבו ברובע גינזה. שם יש מאות דוכנים של דברי מתיקה מכל העולם וגם, כמובן, ממתקים עשויים משעועית המיוחדים ליפן.
פירות ים: מרק אטריות כוסמת עם חסילונים מטוגנים, המכונה טֶמְפוּרָה סוֹבָּה, נמכר באחד הדוכנים בשוק הדגים צוקיג'י (Tsukiji) שבטוקיו. פתוח מדי יום מ־05:00 עד 08:30.