לא רק בירה ותפוחי אדמה

בספר "שלושה בסירה אחת" של ג'רום ק. ג'רום (בתרגומו של דני קרמן, הוצאת אריה ניר) מתוארת דרך הכנתו של הנזיד האירי המפורסם, שממנה עולה כי באירלנד הכל הולך: "ג'ורג' אמר שזה ממש לא הגיוני לשים בנזיד אירי רק ארבעה תפוחי אדמה, אז שטפנו עוד חמישה־שישה וזרקנו אותם לסיר בלי לקלף. שמנו גם כרוב וחצי חבילת אפונה. ג'ורג' בחש הכול, ואמר שעדיין יש הרבה מקום בסיר, כך שרוקנו את שני הסלים, והוצאנו את כל שאריות האוכל והוספנו אותן לנזיד. היו שם חצי פשטידת חזיר ושארית של בייקון קר, והכנסנו גם אותן. ג'ורג' מצא חצי קופסת שימורי סלמון ורוקן אותה לתוך הסיר. הוא אמר שזה מה שיפה בנזיד אירי: אתה נפטר מהמון דברים. דגתי מהסל כמה ביצים שנשברו וזרקתי אותן לתוך הסיר, וג'ורג' אמר שהן ישפרו את הרוטב".
אבל בניגוד לשמועות, דווקא יכול להיות טעים באירלנד. נזיד אירי עשוי כהלכה הוא מנה טעימה ומשביעה, זאת בזכות אלפי עדרי צאן ובקר וחיות אחרות המסתובבים בארץ הירוקה ומעניקים לאירים מגוון נתחי בקר, כבש וחזיר לא רעים בכלל, שלא לדבר על חומרי גלם לייצור חמאה ושלל גבינות מצוינות, שעליהן גאוותה של אירלנד. תפוחי האדמה מככבים במאכלים המסורתיים: הבוקסטי של ארוחת הבוקר (חביתיות תפוחי אדמה), תבשילי הקדרה עם הכבש ותפוחי האדמה, והתוספות הקלאסיות: פירה רגיל (Champ) או מחית תפוחי אדמה עם כרוב (Colcannon). עוד מאכלים איריים מסורתיים הם מעדנים שונים מסלמון (מעושן, מאודה, מבושל), לחמים טובים, סקונס (עוגות השמרים האנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה), פירות ים, וכמובן — הרבה הרבה בירה.