טריוויה

מקורו של שוקולד קדבורי (Cadbury) במשפחה קווייקרית אדוקה מבריטניה, שהאמינה באמת ובתמים שמשקה שוקולד (קקאו) הוא כה טעים, עד כי יוכל להניא אנשים משתייה לשכרה. כיום מייצרת החברה יותר מ־250 מיליון חפיסות שוקולד בשנה.

שוקולד לאכילה – לא כמשקה – פותח לראשונה ב־1847 על ידי האחים הבריטים קדבורי, שהציגו אותו בתערוכת מזון בברמינגהם. 

כשביל קלינטון ביקר בבלגיה, הכינו לו בסדנה של אמן השוקולד דוּבאל סקסופון בגודל מלא, עשוי משוקולד.

המצאת שוקולד החלב מיוחסת לשוקולטייר השווייצרי דניאל פטר וליצרן המזון הנרי נסטלה ב־1875. פיטר מצא דרך לחבר בין שוקולד לחלב, בזכות ההמצאה של ידידו נסטלה: אבקת חלב.  

יותר ויותר מחקרים חדשים מצביעים על כך שבשוקולד יש הרבה מרכיבים שטובים לבריאות. בדומה ליין הוא מכיל חומרים שנקראים פלבונואידים, ששומרים על בריאות הלב על ידי הפחתת הסיכון לקרישי דם, בעלי השפעות חיוביות על כלי הדם והוא מכיל חומרים נוגדי חמצון ואפילו ויטמינים. חבל שכל הבריאות הזו עטופה בכל כך הרבה שומנים וסוכרים.

החל מ־1995 מחזיקה חברת "גודיבה" הבלגית קו ייצור כשר.