טריוויה

הסיבה העיקרית לכך ששוקולד הוא מאכל אהוב כל כך היא היותו למעשה סם טבעי. מבחינה כימית, השוקולד מעלה את רמות התרכובת סרוטונין במוח. הפרשתה של תרכובת זו גורמת לתחושת נעימות ולשיפור מצב הרוח. גם תרופת הפרוזאק נגד דיכאון מגבירה את רמת הסרוטונין, וגם סמים כמו אל. אס. די גורמים תחושת שיכרון באמצעות העלאת רמת הסרוטונין במוח. 

אחד הגילויים האחרונים בתחום מתייחס לתהליך השפעתו במוח של הטריפטופן, שמצוי אגב לא רק בשוקולד. בדרך כלל הטריפטופן אינו עובר בקלות את מה שקרוי "מחסום דם־מוח": רק חומר שנמצא בדם ברמה גבוהה דיה יגיע למוח וישפיע עליו. השוקולד, מתברר, מצליח להתגבר על המחסום הזה.