ומה לוקחים הביתה ?

למי שרוצה להביא מתנות לאהובים שנשארו מאחור (או לעצמו), מומלץ לקנות את הדברים המיוחדים לאזור. למשל, עדיף להימנע מהחבילות המתבקשות של פסטה צבעונית באריזות מתנה מהודרות – הן כבדות, יקרות, וטעמן לא עולה על זה של הפסטות הרגילות. במקומן עדיף לקנות את הפסטות המקומיות, כמו אטריות פיצ'י האופייניות למונטפולצ'יאנו ופיאנצה. 
צנצנות דבש וריבה לסוגיהן יכולות להיות מתנה מושלמת, וכך גם שמן זית טוב, בתנאי שאתם יודעים מה מקורו ושלא קלקלו אותו בעשבי טיבול או תבלינים אחרים. התרחקו גם מחמאת הכמהין ומשמן הכמהין לסוגיהם; לרוב הם מיוצרים עם חומרי טעם.
אבל הכי כיף להביא גבינות. רוב הגבינות הטוסקניות המובחרות עשויות מחלב כבשים הרועות באחו. מומלץ לקנות גבינות מאזור קרטה זנזה (Crete Senese), שבין סיינה למונטפולצ'יאנו. גם גבינות הפקורינו (pecorino) המקומיות, שמיוצרות בחוות קטנות, בהחלט שוות טעימה – והן טעימות עוד יותר כשאוכלים אותן בבית. בחרו אחת מהגבינות, או פשוט קנו באקראי פקורינו מיושנת-למחצה מפיאנצה. איתה אי אפשר לפספס.