הפינגווינים

 הפינגווינים הם העופות המאופיינים את האזור האנטארקטי. הם שוחים היטב, חותרים בכנפיים ומנווטים ברגליים. תנאי חייהם דורשים בידוד מירבי לגופם מהסביבה. לנוצות מבנה מיוחד המסייע לכך ומתחתן מצויה אף שכבת שומן. הבידוד כה יעיל עד כי קיים חשש שהם יתחממו יתר על המידה בשעת מאמץ. לכן, בשעת הצורך, הם פושקים את נוצותיהם ופושטים את גפיהם כך ששטח הפנים על גופם יגדל ויתקרר מהר.
הפינגווינים התפתחו בחצי הכדור הדרומי, דווקא בחלקיו החמים יחסית ומצויים גם בדרום אפריקה, דרום אוסטרליה ואפילו על קו המשווה – באיי הגלפגוס.
קיימים 17 מיני פינגווינים ש-4 מהם מצויים באנטארקטיקה, הפינגווין הקיסרי, הנמצא רק באנטארקטיקה, הוא הגדול מבין כל עופות המים. הוא מגיע לגובה מתני אדם ומשקלו מגיע לכ-35 ק"ג לפני נדידתו למושבת הדגירה.