גבינות

שווייץ מפורסמת בגבינות העשירות שלה, שחלקן מיוצרות עד היום בשיטות מסורתיות, ללא מיכון מודרני. מהגבינות מכינים השווייצרים חלק מהמאכלים האופייניים למדינה, כמו הפונדו והראקלט. לכל קנטון בשווייץ יש גבינה אופיינית, ובסך הכל ב-1,200 כפרים בשווייץ מייצרים כ-130 אלף טונות גבינה בשנה. פרטים על הכנת הגבינה באזורים השונים בשווייץ אפשר לקבל באתר האינטרנט שכתובתו:
www.switzerland-cheese.com

להלן כמה מגבנות מובחרות, שאפשר גם לבקר בהן:

La Maison du Gruyere. אחת המגבנות המפורסמות ביותר בשווייץ שוכנת בעיירה גרוייר שבמערב המדינה. במקום תוכלו לראות את תהליך ייצור הגבינה המקומית המשובחת, לבקר במוזיאון, לטעום מהגבינה ולאכול במסעדה.
שעות פתיחה: 18:00-9:00. כתובת: CP 41, Pringy 1662. טלפון: 41-26-9218400. פקס: -26-921840141.

Schaukaserei Schwyzerland. במפעל הגבינות השוכן במילכשטראסה
 (Milchstrasse) שבעיירה זֶוֶון (Seewen), נערכת הדגמה של תהליך הייצור, יש מיצג אורקולי, מסעדה וחנות. בבקתה מהמאה ה-18 יכינו לכם על האש גבינה כבקשתכם.
שעות פתיחה: שלישי-שבת 18:00-9:00. כתובת: CH-6423 Seewen.
טלפון: 41-41-8198282. פקס: 41-41-8198292.

Schaukaserei Kloster Engelberg. זוהי מגבנה הממוקמת במנזר. כבר מאז המאה ה-12 ייצרו גבינה באנגלברג, ועד היום ממשיכים במסורת. הכניסה חינם.
שעות פתיחה: שני-שבת 18:30-9:00, בימי ראשון עד 17:00. 
תהליך ייצור הגבינה נערך מדי יום בשעות 16:00-11:00. 
כתובת: Klosterhof CH-6390. 
טלפון: 41-41-6380888.  פקס: 41-41-6380887.

Emmentaler Schaukaserei. בכפר אפולטרן (Affoltern) שממזרח לעיירה בורגדורף (Burgdorf) נמצאת המגבנה העיקרית לייצור גבינת אמנטל. במקום אפשר לצפות בתהליכי הייצור בצד הדגמה של שיטות מסורתיות שהיו נהוגות על ידי האיכרים בהרים.
שעות פתיחה: 18:30-8:30. כתובת: CH-3416 Affoltern i. E.. 
טלפון: 41-34-4351611. פקס: 34-4350151- 41

ממליצה: ענבל המאירי