תפריט עמוד

מסעדות בקיבוצים: 10 מסעדות נפלאות

תשכחו מעוף מכובס ופתיתים דביקים בחדר האוכל הקיבוצי, בשנים האחרונות יותר ויותר מסעדות משובחות נפתחות בקיבוצים ברחבי הארץ. לצד האוכל המצוין והמושקע אפשר ליהנות גם מאווירה פסטורלית ומנופים ירוקים. ממסעדת שף ים תיכונית, דרך פיצרייה מהטובות בארץ ועד מסעדת בשרים ברזילאית - הנה 10 מסעדות בקיבוצים מצפון לדרום שיוכיחו לכם שאפשר לאכול נהדר בקיבוץ

הרבה השתנה מהימים בהם חדר האוכל היה מרכז העניינים של הקיבוץ. הקיבוצים הם כבר לא מה שהיו פעם, רבים מחדרי האוכל נסגרו ובאלה שעדיין פתוחים צריך לעבור בקופה בדרך לשולחן. אבל השינוי הגדול ביותר הוא שהיום, בניגוד לעבר, אפשר לאכול טוב בקיבוץ. הרבה קיבוצים גילו שהנוף הפסטורלי מעורר תיאבון והשכירו מקומות ליזמים פרטיים, שפתחו מסעדות שאין בינן לבין חדר האוכל עם העוף המכובס והירקות העייפים דבר וחצי דבר. המסעדות שנפתחו בשנים האחרונות בקיבוצים הן כבר סיפור אחר לגמרי, עם תפריט ושירות שלא מביישים שום מסעדה תל אביבית, בצירוף נופים ירוקים שאפשר למצוא רק בקיבוץ. הנה 10 מסעדות בקיבוצים, מצפון לדרום, בהן תוכלו לאכול מצוין:

קוקיה, דפנה

בית הקפה קוקיה שממוקם בין המדשאות הירוקות של קיבוץ דפנה המקסים, הפך מאז פתיחתו למוסד מקומי שמושך את תושבי האזור ומטיילים כאחד. וזה לא מפתיע. זהו בית קפה מוקפד, המעוצב בסגנון כפרי ובצבעים בהירים, שמשלב סטנדרטים תל אביביים (לבני הזוג שפתחו את המקום יש עבר באורנה ואלה, פסטה מיה ודיקסי) עם פסטורליה כפרית.

בית הקפה קוקיה. שילוב של שיק תל אביבי ופסטורליה כפרית

בית הקפה קוקיה. שילוב של שיק תל אביבי ופסטורליה כפרית

בתפריט מנות חלביות וצמחוניות בהשפעה איטלקית, כמו ניוקי בעבודת יד בחמאת מרווה, גבינת עזים ועגבניות צרובות או קנלוני במילוי ריקוטה תרד ברוטב עגבניות, לצד היצע גדול של מנות בריאות טבעוניות, חלקן נטולות גלוטן, כמו פאי רועים טבעוני על בסיס פטריות, זוקיני ופירה תפוחי אדמה; סינייה ירקות בטחינה או בורגר מאש. ויש גם מבחר גדול של סלטים מצוינים (סלט הטונה האדומה המעושנת במקום מומלץ במיוחד) וארוחות בוקר שכדאי לפתוח איתן את היום. לקינוח אל תוותרו על ויטרינת הקינוחים המפתה שבה תמצאו עוגות וטארטים , קדאיף נקטרינות בקרם קרמל וקצפת, קרמבל תפוחים ואוכמניות ועוד הפתעות. בצמוד לקפה קוקיה נמצאת משאית הפיצה, משאית שהוסבה לפיצרייה שמנפיקה פיצות דקיקות ונפלאות.
טלפון: 04-6945800‏

ויטרינת הקינוחים המפתה של קפה קוקיה

קינוחים מפתים בקפה קוקיה

אדלינה, כברי

כשמסעדת אדלינה הוקמה היא היתה אחת ממסעדות השף הראשונות בצפון, ולא כולם ניבאו למסעדה הים תיכונית שהתמקדה בתפריט ספרדי עתיד מזהיר.  מאז עברו כבר 15 שנים ואדלינה עדיין נחשבת לאחת המסעדות הטובות בצפון. המסעדה ממוקמת במבנה אבן נטוש ששימש בעבר כבית התרבות של הקיבוץ ועבר שיפוץ יסודי. היום זהו מבנה יפהפה עם קורות עץ, עמודי אבן ומרפסת עטורת גפנים שבימים יפים אפשר לראות ממנה את ראש הנקרה ואת הרי הכרמל. מסביב יש גן תבלינים ועצי זית.

מרפסת עם נוף במסעדת אדלינה

מרפסת עם נוף במסעדת אדלינה

אפשר להסתפק בארוחת טאפאס, עם מנות כמו קרפצ'יו בקר, ארטישוק עם איולי ושקדים או דג נא. אפשר גם ללכת על ארוחה קלאסית עם מנות ראשונות כמו שרימפס עטוף בקדאיף או מאפה בשר וחציל על האש ועיקריות שבהן פאייה מארינרה – תבשיל אורז וזעפרן עם קוביות פילה דג ופירות ים מהמטבח הספרדי, או נתח קצבים בציר בקר ויין אדום. ויש גם מנות לצמחונים כמו פריקי עם ירקות העונה או אורז בר אדום ושחור עם שמנת, פטריות וירקות אפויים. בקינוחים תמצאו קרמה קטלאנה בניחוח וניל ולימון, כנאפה אדלינה עם גלידת פיסטוק, טארט תפוחים עם גלידת מרציפן ולמי שמתקשה להחליט יש גם קינוח זוגי של טאפס מתוקים.
טלפון: 04-9523707

מנות טאפאס במסעדת אדלינה

מנות טאפאס באדלינה

שותא, שמרת

מסעדת שותא שבקיבוץ שמרת מציעה חוויה שונה לחלוטין מכל המסעדות שמוזכרות פה. אם במרבית המסעדות בקיבוצים תמצאו מטבח ים תיכוני, בדגש על איטלקי, בשותא מציעים אוכל גרוזיני משובח ומושחת, מהסוג שמוגש רק בקומץ מסעדות בארץ. המסעדה, אותה הקימו לאה אוצ'רי ובלה חנן, ילידות גאורגיה, ממוקמת במחלבה הישנה של הקיבוץ. התפריט כולל את המאפים המפורסמים של המטבח הגאורגי כמו חצ'פורי במילוי תרד וגבינות, חינקאלי וצ'יבורק (כיסוני בצק ממולאים בבשר ומטוגנים);  סלטים מרעננים, תבשילי קדרה כמו תביליסורי – קדרת עגל ביין אדום, שזיפים, דובדבנים וירקות שורש וגם בשרים על האש. הכל מלווה בכמויות אדירות של אלכוהול, כיאה לגאורגים. העיצוב החם והצבעוני תורם גם הוא לאווירה, אשר תמיד היא עליזה במיוחד, כאשר המארחות דואגות לקשר בין האורחים וללמדם מנהגים מסורתיים כמו מנהג הרמת הכוסית.
טלפון: 04-8219208

1910, דגניה א'

בחצר הראשונים של קיבוץ דגניה א', במקום בו נולד הרעיון הקיבוצי, בתוך מבנה אבן משוחזר, שוכנת מסעדת 1910. המיקום של המסעדה, בחצר היפהפייה ולצד מדשאות מטופחות, הוא כבר נקודת פתיחה מוצלחת. גם האוכל לא מאכזב. התפריט של 1910 ים תיכוני, וכולל מנות עונתיות מחומרי גלם מקומיים. יש פה תפריט צמחוני רחב, עם מנות נהדרות כמו פולנטה תירס ואספרגוס טרי עם מחית כמהין, או ריזוטו פטריות עם תרד וערמונים.  לצד המנות הצמחוניות (שיכולות לתפקד גם כמנות ראשונות) יש פיצות נהדרות מהטאבון, פסטות משובחות, חלקן תוצרת בית (אל תוותרו על פסטה לינגוויני שחורה עם קרם שמנת, בצל וכרשה, שרימפס, אווז מעושן ותרד), וגם מנות בשר, דגים ופירות ים.

קשה לעמוד בפני הקינוחים של 1910

קשה לעמוד בפני הקינוחים של 1910

לצד האוכל יש פה תפריט יין עם יינות ישראלים ואיטלקיים ובר אלכוהול משובח. הקינוחים, של הקונדיטורים בשמת וינר שוורצבד וערן שוורצבד, הם תענוג בפני עצמו. השירות האדיב והמוקפד והאווירה הנעימה הופכים את המסעדה לאחת האפשרויות הטובות בצפון.
טלפון: 04-6608565

ערב במסעדת 1910

ערב במסעדת 1910

פרסקה, מסדה

פיצות גורמה הן כבר לא דבר בחדש בארצנו שעברה כברת דרך מאז הפיצריות של שנות השמונים, אבל מעט מאוד פיצריות בארץ מכינות פיצות מוקפדות מחומרי הגלם הטובים ביותר כמו שעושים במסעדת פרסקה שבקיבוץ מסדה, שיש מי שטוען שהפיצות שלה הן הטובות בארץ. הפיצות פה הן פיצות נאפוליטניות אמתיות על פי כל הכללים שנאפות בתנור עצים נפוליטני. יש פה אך ורק פיצות, אבל אם אתם רוצים משהו קצת אחר תוכלו לבקש את הפיצה בצורת קלצונה.

תנור עצים בפרסקה, ממנו יוצאות פיצות בסגנון נאפוליטני

תנור עצים בפרסקה, ממנו יוצאות פיצות בסגנון נאפוליטני

לצד הפיצות יש פה תפריט אלכוהול מגוון שכולל יינות איטלקיים, בירות וקוקטיילים. הקינוחים גם הם מגיעים מאיטליה, וכוללים גלידות נהדרות תוצרת בית, אפוגטו, טירמיסו ופנקוטה.
טלפון: 04-6657266

פיצה של פרסקה. חומרי גלם הכי טובים שיש

פיצה של פרסקה. חומרי גלם הכי טובים שיש

רוטנברג, גשר

מסעדת רוטנברג כל כך יוצאת דופן בנוף המסעדות המקומי, שאם היא היתה מנסה להתקבל כחברה בקיבוץ היו פוסלים אותה על אי התאמה… נתחיל במיקום: המסעדה שוכנת בגשר הישנה, ממש בסמוך לגבול עם ירדן, במבנה זעיר ששימש לפני שנים רבות כתחנת ביקורת של רכבת העמק. נמשיך בזה שרוטנברג היא מסעדה עם אג'נדה. כאן מאמינים במטבח מקומי ועונתי וגם מקיימים. היסטוריון המזון אורי מאיר צ'יזיק מסייע בחקר ותרגום כתבים עתיקים מהאזור ובהם מתכונים שבהם נעשה שימוש במטבח המסעדה, ובגינת המסעדה יש ערוגות ירק עשבי תבלין ובוסתן פירות, כשכל הרכיבים מוצאים את דרכם לצלחות הסועדים.

מאפים ומעדנים מקומיים במלכה כהן, המעדנייה והמאפייה של מסעדת רוטנברג | צילום: אפיק גבאי

מאפים ומעדנים מקומיים במלכה כהן, המעדנייה והמאפייה של מסעדת רוטנברג | צילום: אפיק גבאי

התפריט משתנה תדיר, בהתאם לעונה, כשעכשיו בקיץ הוא כולל סלט עגבניות קיץ ומנגו עם כוסברה ופיסטוקים, או פריקה עם יוגורט קשיו ועלים ירוקים לראשונות, ובעיקריות מנות כמו קרעי פסטה טרייה עם זוקיני, שום, גרידת בזיליקום וגבינת בר, או נתח טלה בעישון עדין עם פריקה ועשבים ברוטב עגבניות מותסס. כל המנות הבשריות במקום הן בעלות תו איכות חי בריא שמבטיח תנאי גידול הולמים לבעלי החיים. ממש בימים אלה פותחים בעלי המסעדה, ממש בצמוד,  מאפייה ומעדניית בוטיק בשם מלכה כהן, על שם האופה המיתולוגית של הקיבוץ. במקום יוצעו למכירה מאפים, כבושים, רטבים ומעדנים נוספים המוכנים מתוצרת טרייה של ישובי האזור ועל בסיס מתכונים שרווחו בקיבוצי האזור בימיה הראשונים של המדינה.
טלפון: 04-6752237

מסעדת רוטנברג בגשר. המבנה בו ממוקמת המסעדה שימש בעבר כתחנת ביקורת של רכבת העמק

המנות ברוטנברג מבוססות על חומרי גלם עונתיים ומקומיים | צילום: חיים יוסף

גרציא קפה ותוצרת, העוגן

על אף שמו של המקום, מדובר בהרבה יותר מבית קפה. זהו ביסטרו אלגנטי שממוקם  במדשאות הירוקות של קיבוץ העוגן, ומגיש תפריט בוקר מגוון במיוחד לצד תפריט ערב עשיר שמורכב מסלטים, כריכים, פסטות ומנות בשריות. תמצאו פה מנות כמו שרימפס על פולנטה או כבד קצוץ לראשונות וכבדי עוף מקורמלים, פילה סלמון עם בקצ'וי או ריזוטו ארבוריו לעיקריות. הטבעונים ייהנו מסלט עדשים שחורות ומקארי חומוס, כרובית ובטטה על אורז. לקינוחים מוגשים פה עוגת גבינה, טארט פירות ופאדג' שוקולד עם קרמל חם ומלח ים.
טלפון: 09-8943942

מומה, קרית ענבים

הרפת ההיסטורית של קיבוץ קרית ענבים שבהרי ירושלים הוסבה למסעדה מקסימה שבה נשתמרו מאפיינים של המבנה המקורי כמו קירות האבן הירושלמית והשוקת המקורית. פנים המסעדה משובץ בפריטים נוסטלגיים. מומה היא מסעדה עם ייחוס – מקימיה הם נכדיו של איתמר בן אב"י, בנו של מחיה השפה העברית, ושל אשתו לאה, שהיתה בשלנית ידועה. לאה כונתה מומה והמסעדה קרויה על שמה. המבנה בו שוכנת המסעדה מלא אווירה, אבל התפריט תל אביבי לחלוטין – מנות טאפאס כמו כרובית מטוגנת וקריספי קלמארי, ראשונות ובהן קרפצ'יו חציל עם טאבולה בורגול, טחינה ויוגורט; ריזוטו קרם כתום ופרמזן וניוקי סלק במילוי גבינת צאן, ולעיקריות – פילה לברק על ניוקי ותרד, פסטה פירות ים ושווארמה פרגית על חציל פתוח. יש גם מנות מהמטבל של סבתא מומה כמו הקובנה של מומה או קציצות הגבינה שלה. לאווירה הכיפית תורמים תפריט קוקטיילים עשיר והופעות חיות שמתקיימות פה על בסיס קבוע.
טלפון: 02-6459727

מומה. הרפת ההיסטורית של קרית ענבים הוסבה למסעדה מלאת אווירה

מומה. הרפת ההיסטורית של קרית ענבים הוסבה למסעדה מלאת אווירה

לה טרה פרומסה, גת

המחשבה על מסעדת יקב שממוקמת בחבל לכיש שיש מי שנתן לו את הכינוי "טוסקנה הישראלית" מעוררת געגועים למחוזות רחוקים.  עם זאת, מסעדת לה טרה פרומסה יכולה להתקיים רק במקום כמו ישראל, הודות לשילוב הנדיר שהיא מציעה בין המטבח האיטלקי (סנדרו, הבעלים והשף, הוא בן למשפחת ייננים מפרמה) לבין המטבח ההודי-קוצ'יני (אירית, זוגתו, היא בת למשפחת יוצאי קוצ'ין). המסעדה משתייכת לתנועת הסלואו פוד העולמית ומציעה ארוחות ארוכות ומענגות בהן המנות מהמטבח האיטלקי וההודי מוגשות זו לצד זו. אפשר לפתוח את הארוחה במבחר סלטים קוצ'יניים, להמשיך בקרפצ'יו דלעת עם אגוזי לוז וגבינת פרמזן, לבחור בתבשיל בקר קוצ'יני מסורתי או בפילה דג בקארי ירוק וקרם קוקוס לעיקרית ולאחר מכן לאכול לשון ברוטב עשבי תיבול ויין לבן או קנלוני במילוי תרד וגבינת ריקוטה. התפריט משתנה לעתים תכופות אז סביר להניח שבביקורכם תמצאו מנות אחרות לגמרי. המנות מלוות ביינות משובחים מהיקב הצמוד.
טלפון: 050-5684775

סלט קפרזה בלה טרה פרומסה | צילום: סנדרו פלגריני

סלט קפרזה בלה טרה פרומסה | צילום: סנדרו פלגריני

מידס, ברור חיל

קיבוץ ברור חיל שבצפון הנגב מפורסם באוכלוסייה הברזילאית שלו, וככזה, היה זה רק מתבקש לפתוח בו מסעדה ברזילאית. מסעדת מידס עומדת בציפיות בכבוד. המסעדה שוכנת במבנה מקסים בכניסה לקיבוץ, ומציעה תפריט מעורב שכולל מנות מהמטבח הברזילאי לצד סלטים ופסטות ומנות בשריות כמו חזה עוף והמבורגר.

מסעדת מידאס. אוכל ברזילאי ואווירה עליזה

מסעדת מידס. אוכל ברזילאי ואווירה עליזה

ההיצע הרחב הופך את מידס למסעדה ששווה להגיע אליה בהרכב גדול כך שכולם יהיו מרוצים, אבל אנחנו מציעים כמובן להתמקד בצד הברזילאי של התפריט. תמצאו פה מנות כמו קושייה דה גלייה – כדורי עוף במעטפת פריכה, מטוגנים בשמן עמוק; מוקקה – דג ואננס בקרם קוקוס, בליווי אורז לבן, פג'ואדה – תבשיל של שעועית שחורה עם נתחי בשר, נקניקים ואורז לבן וכמובן – אסאדו מופלא ששמו יצא למרחוק. גם המוזיקה המושמעת ברקע ברזילאית והאווירה שמחה.
טלפון: 08-6803441

בתמונה הפותחת: מסעדת 1910. אוכל מצוין באווירה קיבוצית פסטורלית

לטייל עם אופניים בנגב

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

  1. בעקבות ההמלצה החמה אכלנו היום במסעדת גרציא בקבוץ העוגן. מנות סטנדרטיות מינוס. ארטישוק מקופסה ששפכו עליו קצת רוטב, מנה המוגדרת סלמון כבוש הכילה 3 נתחים דקים של סלמון על צלוחית גבינת שמנת. רק הכרובית עמדה בציפיות (ואף יותר). המנות העיקריות סתמיות. בקיצור, מקום סביר לאכול בו אם אתה גר בסביבה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו

מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון
מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון

רונן רז חונה על הכרמל הגשום והסוער, ומרגיש בבית. הוא מזדהה עם הקדמונים הפרהיסטוריים שאהבו לחיות בהר ובחוף הכרמל, אשר להם שפע מכל טוב - אדמה פוריה וגשם רב שהניבו צמחי מאכל, פירות ופטריות, יערות שהזינו את האש, ...