בית הספר הארצי לתיירות בישראל

33 הכרדה תמגמ ליקוט צמחי בר קורס התמחות התמחות 'טעמי בר' היא הדרך שלך להעמיק במיומנויות הליקוט הקולינרי והמעשי. נטייל ליד נחלים, בחורש וביער, בשולי שדות ובמעלה ההר. במקומות מקסימים נלמד להתבונן ולזהות צמחי בר בכל שלבי הצמיחה, בין העונות. נתמקצע בשיטות ליקוט, איסוף ועיבוד. נלמד מה אכיל טרי, מה כדאי לבשל או לקלות באש . נכיר שפע של מזון אורגני, טעים ובריא ואיך לשלב אותו במטבח ובארון התרופות. נגלה היכן כדאי לחפש צמחי תועלת ופטריות מאכל ומאילו רעילים יש להיזהר. נשמע סיפורים, אנקדוטות, נחקור יחד מאכלים מסורתיים לצד גילויים חדשים. ונרגיש איך כל העושר הזה מוביל לאיכות הדרכה אחרת ולהמון שקט נפשי ושמחת חיים. אודות רכז ההתמחות שלום, שמי ברק שגיא, ואם תבחרו בי אהיה רכז ההתמחות שלכם. הגעתי לליקוט כתחביב בגלל זיכרון ילדות וגעגועים לסבתי, וככל שלמדתי והשתלמתי – התאהבתי והתחברתי יותר לטבע, לשפע, לבישול המטעמים ולדרך עם שמחת החיים. ללקט זאת תמיד חוויה מרגשת, וללמוד ליקוט – זה בטבע שלנו, נכון כמו נשימה עמוקה או תובנה. זה החופש לדעת מה לאכול בטבע בכוחות עצמך. זה להשיג את החומרים הטובים ביותר שכל שף חולם להכין מהם מטעמים ותבשילים כיד הדמיון הטובה. זה גם לפגוש אנשים בשבילים, להתחבר לעונות, לפשטות, לצחוק מהבטן, לספר סיפורים ליד המדורה, ואם שכחתי משהו, אתם מוזמנים לבוא ולגלות בעצמכם. בהתמחות ליקוט 'טעמי בר' לא לומדים מה שאפשר לקרוא בספרים. לומדים להתבונן בפליאה של ילד, לשאול שאלות, להשביע את הסקרנות, ללקט בביטחון, לגרות את חוש הטעם ולבשל מטעמים שפשוט ללקק את האצבעות. היקף הקורס שעות 35 תוכנית הקורס חמישה מפגשי עומק: תבשילי יער - קדירה חמה לחורף קר, 16.1 ,1.9 , יערות מנשה על שפת הנחל - מעדני המזרח הקרוב והרחוק, נחל נעמן, ליד כפר מסריק, 6.2 ,30.1

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ0OTg1