תפריט עמוד

מידע מעשי לסיאטל והחוף הצפון מערבי

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים הנוסעים לארצות הברית זקוקים לאשרה להיכנס לארצות הברית. תהליך קבלת האשרה מורכב מהגשת טופסי בקשה ומסמכים, תשלום אגרה וריאיון בשגרירות ארצות הברית. מומלץ להתחיל את התהליך לפחות חודש לפני מועד הטיסה המתוכנן, ולא לשלם על כרטיסי טיסה לפני קבלת האשרה.
פרטים אצל סוכני הנסיעות ובשגרירות ארצות הברית בישראל. 

שגרירות ארה"ב בישראל
כתובת:
רחוב הירקון 71, תל אביב
טלפון: 03-5195757 

הקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס

כתובת: 6380 Wilshire Blvd, Suite 1700
טלפון: 323-8525500
דואר אלקטרוני: info@losangeles.mfa.gov.il

הנציגות הישראלית הקרובה ביותר לסיאטל בארצות הברית היא הקונסוליה הכללית בסן פרנסיסקו. כתובת: 456 Montgomery St, Suite 2100, סן פרנסיסקו.
טלפון: 1-415-8447500.
דואר אלקטרוני: info@sanfrancisco.mfa.gov.il


איך להגיע
אין טיסות ישירות מישראל לסיאטל. ניתן לטוס אל שדה התעופה הבינלאומי סיאטל-טקומה (Sea-Tac) דרך אירופה או ערים שונות בצפון אמריקה. שדה התעופה נמצא כעשרים קילומטר מדרום למרכז העיר על כביש I-5, וממנו יוצאים אוטובוסים ושאטלים אל העיר במחיר סביר.
ניתן להגיע אל העיר באמצעות אוטובוסי גרייהאונד ורכבות אמטרק מערים שונות בארצות הברית. אוטובוסים מקשרים את העיר גם עם ונקובר שבצדו השני של הגבול, בקנדה. מעבורות, שחלקן מאפשרות גם העברת רכבים, יוצאות מהעיר אל יעדים בקנדה ובוושינגטון, וכן לאלסקה דרך קנדה.


מתי כדאי להגיע
כדאי לפקוד את העיר בחודשים יוני עד ספטמבר, כשכמויות הגשם והאובך בה פוחתות, והטמפרטורות נעימות.


 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות

לשכת התיירות של סיאטל


מטבע
דולר אמריקאי


הפרש שעות
סיאטל והחוף הצפון מערבי מאחרים את שעון ישראל בעשר שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של ארצות הברית היא 1.
למספרים בקידומת החיוג החינמית 800 ו-888 ניתן להתקשר רק מתוך ארצות הברית.


תחבורה
רשת של אוטובוסי Metro Transit פרושה ברחבי העיר, כאשר בין השעות 19:00-6:00 הנסיעה בהם במרכז הדאון טאון בלבד היא ללא תשלום. סיורי החשמליות בעיר מאפשרות לקנות כרטיס יומי ולרדת בכל תחנה רצויה כדי לטייל. החשמליות עוברות מדי חצי שעה ומגיעות לרבים מאתריה של סיאטל. הרכבת העילית (מונורייל) של סיאטל סגורה כעת עקב שיפוצים. הנהיגה בדאון טאון אינה מומלצת, וחיפוש החנייה בו מפרך – עדיף לטייל בו ברגל.

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות


בילויים

בסיאטל יש מבחר גדול של מבשלות שיכר מקומיות, המייצרות בירות מצוינות. שתיים מומלצות:

Hale`s Ales Brewery & Restaurant
פאב-מבשלה בן יותר מעשרים שנה בעיצוב עץ-מתכתי בשכונת פרימונט (Fremont).
כתובת: 4301 Leary Way NW.

Pike Pub & Brewery
מיקומו הנוח באזור השוק והבירה המצוינת הופכים את המקום לחביב התיירים בעיר.
כתובת: 1415 1st Ave.

אטרקציות ואתרים מומלצים


אתרים בעיר

שוק פייק פלייס (Pike Place Market)
שוק האיכרים של פייק פלייס החל לפעול כבר ב-1907. בשנות השישים שוחזר ושופץ, והפך להיות מקום אופנתי ומזמין, בו נמכרים ירקות טריים, תבלינים, פירות ים, לובסטרים, סרטנים ודגים היישר מהמים, גבינות וחפצי אמנות. את הדוכנים משלימות מגוון חנויות אופנתיות, גלריות ומסעדות מצוינות, שחלקן משקיפות על השוק ועל מפרץ אליוט הסמוך. כיף לשוטט בין הדוכנים, לאבד את הדרך בין החנויות הקטנות, לצפות באמני הרחוב ולמלא את הבטן באוכל טרי וטעים. השוק נמצא בדאון טאון, סמוך לחוף. 
 

קו הרקיע של סיאטל, ובמרכזו המבנה המפורסם "מחט החלל" (Space Needle). |   צילום: ג'ורג' הפנר

סיאטל סנטר (Seattle Center)
אתר זה נבנה ב-1962 במסגרת היריד העולמי שנושאו היה "המאה ה-21", ומפורסם בזכות "מחט החלל" (Space Needle) – מגדל דקיק בגובה 180 מטר שבראשו מעין צלחת מעופפת, שהינו האייקון המפורסם של העיר. מעליות עולות לראש המגדל, לתצפית בת 360 מעלות על העיר ולמסעדה מסתובבת. 

מחט החלל
 
כתובת: 400 Broad St

בסמוך למחט החלל נמצא Experience Music Project, תצוגה ענקית בנושאי מוזיקה פופולרית אמריקאית, מרוק ועד היפ הופ, כיאה לעיר שהביאה לעולם את בשורת נירוונה וג'ימי הנדריקס (בן העיר, שלו מוקדשת תצוגה מיוחדת). תערוכות אינטראקטיביות מעניינות בבניין שתוכנן על ידי הארכיטקט הנודע פרנק גרי. כתובת: 325 5th Ave N .
מוזיאון הילדים (Children`s Museum) מיועד לצעירים ועוסק באמנות, מדע וטכנולוגיה. כתובת: 305 Harrison St.
מוזיאון נוסף שישמח את הילדים הוא מרכז המדע של האוקיינוס השקט (Pacific Science Center), ובו תערוכות, אולם IMAX, פלנטריום והדגמות חיות. כתובת: 200 Second Ave N. המוזיאון למדע בדיוני (Science Fiction Museum) החדש יחסית הוא ללא ספק המקום לחובבי סטאר טרק, מטריקס, וכל הקשור בסיפורי חלל ומדע בדיוני, יהיה גילם אשר יהיה. כתובת: 352 5th Ave N.
בנוסף מכיל מתחם סיאטל סנטר את בית האופרה של סיאטל, אולמות מופעים, היכלי ספורט, ביתן דגים, מזרקות, תיאטרונים, מסעדות ועוד.

פיוניר סקוור (Pioneer Square)
"כיכר החלוצים" נמצאת לא רחוק מרציף המעבורות, ממערב לאינטרנשיונל דיסטריקט (International District, לשעבר צ'יינטאון). זהו האזור ההיסטורי של סיאטל, ששופץ ושוחזר. ברחובות הסמוכים יש גלריות רבות, בתי קפה, חנויות ספרים ואמנות, ובשעות החשיכה זהו אזור בילויים שוקק חיים ומוזיקה. 

מוזיאון התעופה (Museum of Flight)
מוזיאון מצוין הסוקר את עולם התעופה מימי האחים רייט ועד עידן החלל, ושוכן בחלקו, באופן הולם, במבנה "האסם האדום" ששימש כמפעל המקורי של חברת בואינג. בתצוגה יותר מ-150 כלי טיס היסטוריים.
כתובת: 9404 East Marginal Way South.

מרכז המבקרים של חברת בואינג
חובבי תעופה שאינם מסתפקים בתצוגות מוזיאון התעופה יכולים לצאת לסיור במרכז המבקרים של חברת בואינג, באברט (Everett) שמצפון לסיאטל. הסיורים המודרכים במקום נמשכים כשעה וחצי, וניתנים ללא תשלום, אך מומלץ להזמין מקומות מראש. 

קפיטול היל (Capitol Hill)
שכונה אלטרנטיבית וצעירה ממזרח לדאון טאון. רחוב ברודוויי (Broadway) הוא מקום מצוין להסתכלות בעוברים ובשבים. על מדרכותיו מוטבעים צעדי ריקוד של רומבה, טנגו, טוויסט, סמבה ועוד, והאווירה מעודדת לצאת בעקבותיהם לריקוד קצר. מבחר של בתי קפה מצוינים, מסעדות אופנתיות, חנויות מיוחדות, גלריות, ברים רועשים וחיי לילה.

האקווריום של סיאטל (Seattle Aquarium)
כצו האופנה, ככל עיר גדולה בארצות הברית גם סיאטל מתהדרת באקווריום ענק משלה. פרט ל-380 מיני דגים, התצוגות כוללות גם יונקים ימיים ועופות מים.
כתובת: Pier 59, Waterfront Park.

Ballard Locks
אזור באלארד שוכן מצפון לתעלה המחברת בין אגם יוניון (Union Lake) לאגם וושינגטון (Washington Lake). דגי הסלמון מגיעים לתעלה בין יוני לאוקטובר, וכדי לעקוף את בעיית המעבר בסכר נבנה עבורם מעין סולם מדרגות מיוחד בו יוכלו לזנק ולקפץ, הכולל חלונות צפייה למבקרים.
כתובת: 3015 NW 54th St.

אזור האוניברסיטה (U District)
אזור האוניברסיטה, המכונה "יו דיסטריקט" נמצא מצפון לקפיטול היל ומצפון-מזרח לדאון טאון. זהו אזור תוסס וצעיר, עם בתי קפה, ברים סטודנטיאלים, מקומות בילוי וחנויות. מוזיאון ברק לטבע ותרבות (Burke Museum), נמצא במתחם הקמפוס ובו תערוכות בנושאי אמנות אינדיאנית, דינוזאורים, חי וצומח. בקמפוס שוכנת גם גלריית הנרי לאמנות (Henry Art Gallery) המצוינת.
 


אתרים מחוץ לעיר
מיצר פיוג'ט (Puget Sound)
מיצר רחב וארוך בגבולה הצפון-מערבי של וושינגטון, זרוע איים וחצאי איים, ערפל, סירות דייגים ויאכטות, בו ניתן לטייל באמצעות מעבורות היוצאות מרציפי סיאטל. שיט קצר בן כחצי שעה לכל כיוון מוביל לאי ביינברידג' (Bainbridge), כעשרה קילומטרים ממערב לעיר, ובמהלכו ניתן ליהנות מהנופים וכן לתור בעיניים אחר כלבי ים. כדאי לעצור באי לארוחת צהריים או ביקור ביקב המקומי. במיצר נערכים גם סיורי צפייה בלווייתן הקטלן (בעיקר בין יוני לאוגוסט).
קבוצת האיים המומלצת ביותר היא איי סאן חואן (San Juan) בצפון המיצר, בין וושינגטון לקנדה. הארכיפלג מונה כ-700 איים ואיונים, שרק מקצתם מיושבים. יש כאן אתרי נופש מצוינים ברמות שונות, טבע ירוק, חופים, סיורי צפייה בלווייתנים ופארקים. בקיץ האיים הראשיים עמוסים בנופשים, ואם ברצונכם למצוא מקום לינה בעונה זו כדאי להזמין מראש.

הפארק הלאומי מאונט רייניר (Mount Rainier National Park)
כשמזג האוויר בסיאטל יפה (וזה לא קורה לעתים קרובות), ניתן לראות מהעיר את פסגתו המושלגת של הר הגעש רייניר שברכס הקאסקייד. שמו של ההר מעיד על מזג האוויר הלא סימפטי הפוקד את סביבתו, ובעונה הקרה הפארק מושלג והדרכים אליו עשויות להיות חסומות. מומלץ להגיע לכאן בחודשי הקיץ, כשהשלג נמס ומפנה את מקומו לפריחה צבעונית ולבעלי החיים. בפארק יש שפע מסלולי הליכה באורכים שונים, ובחורף – מסלולי סקי.
אין תחבורה ציבורית אל הפארק ובתוכו, ועל כן יש להגיע אליו בטיול מאורגן או ברכב. הפארק נמצא 137 קילומטר מדרום לסיאטל.

מאונט סנט הלנס (St Helens)
הר געש בדרום מערב מדינת וושינגטון, מדרום להר רייניר, במרחק של כ-320 קילומטר מפורטלנד שבאורגון השכנה. על אף שאינו מוכרז כפארק לאומי כמו שכנו מצפון, זכה הר סנט הלנס לפרסום רב בעשורים האחרונים עקב מזגו הסוער. ב-1980 ניעור ההר, ולאחר כחודשיים של התפרצויות קטנות ורעשי אדמה הגיעה ההתפרצות הגדולה. מאות קילומטרים רבועים של יערות נעקרו תוך דקות ספורות וענני אפר כיסו את כל האזור. על אף החשש כי הפארק לא יתאושש מההרס הרב, שיקמה הסביבה את עצמה לאט לאט. בעלי החיים שבו אל הפארק, והצמחים והעצים לבלבו מבין האפר הוולקני. האזור הפך למעין מעבדה חיה, בה אפשר ללמוד על התהליך הוולקני והשפעתו על הסביבה.
לאחר 18 שנה של שתיקה שב ההר לסורו ב-2004 בסדרה של מאות רעידות אדמה. ההר עדיין פעיל למדי ובתחילת 2006 נסגרו בו מסלולי הטיפוס בשל הסכנה – ועל כן מומלץ לבדוק את המצב לפני הגעה לפארק. מרכז המבקרים של הפארק כולל תצוגה מרתקת על ההתפרצות הגדולה ב-1980 ושיקום הסביבה, וממנו יוצאים מסלולי הליכה נפלאים להר ולסביבותיו 
 

כתבה: יעל רגב  

מסלולים וטיולים

מסלולי טיול ממומלצים

אולימפיק, וושינגטון / משכן האלים

בפארק אולימפיק יש לא רק יער גשם ייחודי ורצועת חוף ארוכה, אלא גם שרידים של מורשת אינדיאנית ופסגות מרשימות, המזכירות את האולימפוס היווני

נעים ללכת כאן, ביער ששלווה מהולה באווירת מסתורין אופפת אותו | צילום: הראל סטנטון

כתב: חיים קרופך

חצי האי אולימפיק (Olympic), הנמצא במדינת וושינגטון, הוא גוש הררי מיוער, המגן על האי הקנדי ונקובר מפני סערות האוקיינוס. במרכזו של חצי האי, שהתגלה על ידי ימאים ספרדים ב-1774, נמצא פארק אולימפיק, שהוא אולי המגוון שבפארקים של ארצות הברית – בכל הנוגע לנוף, לאקלים ולטבע.
בפארק, ששטחו כ-3,580 קילומטרים רבועים, יש הבדלי גובה ניכרים, מחוף הים עד פסגת הר אולימפוס (2,650 מטר). את שם ההר טבע סַפן אנגלי, ג'ון מירס, שב-1778 צפה מרחוק בפסגה המרשימה. מירס אמר, "זה מקום הראוי למשכן האלים", וקרא להר "אולימפוס".
המדרונות המערביים של ההרים המתנשאים כאן הם האזור העשיר ביותר בגשמים בארצות הברית. בממוצע יורדים בהם כ-3,000 מילימטרים גשם בשנה, ובהר אולימפוס מגיעה כמות המשקעים ל-3,600 מילימטרים. הודות לכך התפתח בעמקים הסמוכים יער גשם שופע. אין זה יער גשם טרופי, כדוגמת זה של אגן האמזונס, אבל הוא מרשים לא פחות.
הצד המזרחי של ההרים נמצא בצל הגשם, והוא יבש למדי. בתחומי הפארק יש גם רצועת חוף, שאורכה שמונים קילומטר ורוחבה כקילומטר וחצי, ובין ההרים יש כשישים קרחונים. לכן, האמירה הנפוצה שלפנינו "שלשה פארקים תחת שם אחד" אינה מופרכת: יש כאן שלושה עולמות אקולוגיים: יער גשם, רצועת חוף וקרחונים.
הפארק עשיר גם בבעלי חיים, ובהם טורפים כמו הדוב השחור (Ursus americanus) והפומה (קוגאר; Felis concolor), שהסיכויים להיתקל בהם קטנים. אחד מבעלי החיים הידועים באזור הוא אייל רוזוולט (Cervus elaphus roosevelti), הקרוי על שם הנשיא תיאודור רוזוולט. למעשה, אוכלוסיית האיילים היתה אחת הסיבות שהובילו להכרזת המקום כ"שמורת יער" ב-1897. ב-1909 הכריז עליו הנשיא תיאודור רוזוולט כעל "מונומנט לאומי", וב-1938 הפך אותו הנשיא פרנקלין ד' רוזוולט לפארק.
בפארק יש כ-1,000 קילומטר של שבילים, כמה מרכזי מבקרים ותחנות מידע, שם ניתן לקבל מפות שבילים, המלצות על מסלולים ומידע מעודכן על מזג האוויר, על נוכחות בעלי חיים ועוד. במרכז המבקרים הראשי, ה-Olympic National Park Visitor Center יש תצוגה יפה על הטבע, הגיאוגרפיה וההיסטוריה של האזור.
ניתן להגיע לפארק בכמה דרכים. מצפון, מהאי ונקובר, ניתן להפליג במעבורת אל פורט אנג'לס (Port Angeles), ומשם לנסוע דרומה, עד הכניסה לפארק. אם באים ממזרח, מכיוון סיאטל, חוצים במעבורת את Puget Sound, עד האי ביינברידג' (Bainbridge), ומשם נוסעים צפונה בכביש 305. ממשיכים בכביש 3, וממנו פונים בכביש 104, אל כביש 101, המקיף את הפארק. אפשרות נוספת היא לנסוע מסיאטל לטאקומה (Tacoma), ומשם צפונה בכביש 16. ממשיכים בכביש 3, שממנו פונים בכביש 104, וממנו לכביש 101 (אופציית המעבורת עדיפה).
אם באים מדרום, מכיוון קליפורניה ואורגון, נוסעים בכביש 101. אם נוסעים בכביש הבין-מדינתי 5, יש להצפין עד טאקומה, ומשם להמשיך בכביש 16 (ראו לעיל). תהיה הדרך שבה תגיעו אשר תהיה, המסלול שלהלן מאורגן לפי תצורות הנוף והטבע השונות של הפארק, ולא בהכרח לפי המיקום הגיאוגרפי של כל אחת מהן בתחומיו.

יערות המסתורין
יער הגשם של הפארק הוא יער מחטני. העץ השולט בו הוא אשוחית סיטקה (Picea sitchensis), כשבצידו מופיע הארז המערבי האדום (Thuja plicata). במדרונות שמעל גדלים אשוח דגלאס (Pseudotsuga menziessi) וההמלוק המערבי (Tsuga heterophylla). לכל העצים האלה יש כאן נציגים שוברי שיאים, שגובהם מגיע ל-90-60 מטר, והיקפי הגזע שלהם נאמדים ב-15-10 מטר. הודות ללחות הגבוהה ולטמפרטורה הנוחה, קרקעית היער מרופדת בכסות של צומח עשבוני, של שיחים ושרכים: העצים מכוסים בטחבים ובחזזיות, המַקנים ליער גוון ירוק-צהבהב רך.
מִחזור החומרים ביער מהיר: כל עץ מת שנופל על הקרקעית עובר תהליכי פירוק על ידי פטריות וחיידקים, וזרעים של עצים אחרים נושרים עליו ונובטים. כבר בטרם התפרק העץ לחלוטין שולחים הנבטים שורשים, המקיפים אותו כטבעות. אחרי כמה שנים, כשהעץ המת כבר איננו, מתגלה מראה יפה של שורת עצים ישרה, המזכירה שדרה נטועה ביד אדם, ובבסיסה שורשים חשופים לאוויר.
נעים ללכת כאן, ביער ששלווה מהולה באווירת מסתורין אופפת אותו, כשהקולות היחידים ששומעים הם רחש העלים או קולו של עורבני פטפטן. מומלץ ונוח במיוחד לטייל ביער של עמק הו (Hoh), הנמצא דרומית-מערבית למרכז המבקרים הראשי, אבל כדי להגיע אליו, יש להקיף את כל הפארק, בכביש 101. גם כאן יש מרכז מבקרים, קטן יותר וכן מספר שבילים מסומנים, שאורכו של כל אחד מהם מצוין. כך יכול כל מטייל לבחור את המסלול המתאים לו. אתר יפהפה נוסף הוא יער קווינולט (Quinault), הנמצא בדרום הפארק, ליד אגם בשם זהה. יש בו שבילים יפים, וגם אתרי לינה וקמפינג.
יער גשם אינו תצורת הצומח היחידה שמציע הפארק. במרומי ההרים שבו גדלה צמחייה אלפינית, ובקיץ מכסים אותם מרבדי פרחים. הר אולימפוס עצמו אפוף כמעט תמיד עננים. הטיפוס על האולימפוס נועד למקצוענים, ולאחרים מומלץ לעלות לרכס הוריקן (Hurricane Ridge), הנמצא כ-25 קילומטר דרומית-מערבית ממרכז המבקרים הראשי. במקום יש אתר סקי, בגובה 1,000 מטר מעל פני הים, וגם שבילי טיול נהדרים.
אזור סטורם קינג (Storm King), הנמצא צפונית-מערבית מרכס הוריקן, כמעט בקו ישר מערבה למרכז המבקרים הראשי, נוח ונגיש יותר לטיולים רגליים קצרים, גם בזמן שההרים מכוסים בעננים.

מים תוססים
כשממשיכים מסטורם קינג מערבה בכביש 101 מגיעים לקטע נהדר, העובר לאורך אגם קרסנט (Crescent Lake), שצורתו, כפי שמורה השם, כחצי סהר. מיד אחרי האגם יוצא הכביש מתחומי הפארק ונכנס ליער הלאומי אולימפיק (Olympic National Forest), שבו מותרת כריתת עצים מבוקרת. פנייה סמוכה שמאלה מובילה, מהלך עשרים קילומטר, אל מעיינות חמים (Sol Duc Hot Springs). פירוש השם Sol Duc הוא "מים תוססים" בניב אינדיאני מקומי, וההיסטוריה שלהם קשורה ליחסים המורכבים שבין האדם הלבן לבין תושבי אמריקה המקוריים. בשנות השמונים של המאה ה-19 ריפא תיאודור מוריץ הלבן אינדיאני אחד, שרגלו נשברה. כאות הוקרה, גילה האינדיאני למוריץ את מיקומם של המעיינות החמים הללו, שהפכו עד מהרה מוקד משיכה לחולים ולסתם תיירים.
רצועת החוף של חצי האי נותרה ברובה פראית, ויש בה קטעים נהדרים, שבהם ניתן לטייל רק ברגל, לצפות בגלים המתנפצים אל הסלעים, ועם קצת מזל גם לראות לווייתנים. אפשרות נוספת היא לאסוף כדורי זכוכית הנפלטים מהים. מקורם של אלה במצופים של רשתות דיג יפניות, וכיום הם נדירים למדי. לפני שיוצאים לסיור על החוף, חובה להתעדכן באשר לזמני הגאות והשפל, לשבילים המומלצים ולכללי הבטיחות הנדרשים (לא נעים כשהאוקיינוס מסתער עליך, עם כל הגרופת שהוא נושא, ואין לאן לברוח!). בשל זרמי הים החזקים, השחייה באזור אסורה.
בחוף יש כמה כפרי אינדיאנים, החיים בשמורות ומתקיימים, כאבותיהם, בעיקר מדיג ומליקוט צדפות. בחלק הצפוני של החוף פועל מרכז תרבות, המתעד את מורשת המאקה (Makah), שבט אינדיאנים, שכפרם נחשף לאחר שהיה קבור מאות שנים באדמה. המרכז נמצא במפרץ נֶאה (Neah Bay), ולידו יש מתקני תיירות, כולל אפשרויות לינה.
כדי להגיע למפרץ, חוזרים מהמעיינות החמים בכיוון צפון-מערב, עד ל-Sappho, שם פונים ימינה (צפונה) בכביש 113. זה האחרון מצטלב עם כביש 112, שבו פונים בכיוון צפון-מערב, ונוסעים עד מפרץ נֶאה.
מעט צפונית-מערבית משם נמצא כף פלטרי (Cape Flattery), הקצה הצפוני-מערבי של ארצות הברית (מחוץ לאלסקה). מומלץ לטייל גם דרומה משם, מסביב לאגם אוזט (Ozette), ולבקר בכפר הדייגים לה פוש (La Push), שבו חיים בני שבט Quileute. בכפר, הנמצא בערך באמצע חצי האי על הציר צפון-דרום, יש תשתית תיירות, וגם מדגרת דגים וחברה למאכלי ים, והוא מושך אליו גולשי גלים רבים.
צפונית-מזרחית ללה פוש נמצאת העיירה פורקס (Forks) – בסיס טוב לסיורים בפארק. יש בה כמה אכסניות ומסעדות, וגם מוזיאון קטן המוקדש לחוטבי העצים של האזור, ה-Forks Timber Museum. בין המוצגים במקום – בית מגורים של חלוצים מסוף המאה ה-19 וציוד לכריתת עצים.
את המסלול שלנו נסיים בקאלאלוץ' (Kalaloch), שעל החוף, ליד הקצה הדרומי-מערבי של חצי האי. גם כאן, כמו בלה פוש, יש חוף יפה, ובו שירותי תיירות ומרכז מבקרים.


חיים קרופך הוא זואולוג, מדריך טיולים בכיר באמריקה הצפונית ויועץ טיולים 

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל


פארק וושינגטון (Washington Park)
ריאה ירוקה מקסימה השייכת לאוניברסיטה, הנמצאת בין קפיטול היל ליו דיסטריקט. זהו גן בוטני יפה הפרוש על פני כ-900 דונם, וכולל גם גן יפני נעים עם בריכות קרפיונים. מקום מצוין לקצת שלווה באמצע העיר. 


מפלי סנוקואלמי (Snoqualmie Falls)

מפל סנוקואלמי – כוכב טלוויזיה. | צילום:  אלן ג'ונסון

מפל מרשים הנמצא במרחק של כשעה נסיעה מזרחה מסיאטל, שהתפרסם בשנות התשעים לאחר שכיכב במנגינת הפתיחה של סדרת הטלוויזיה "טווין פיקס" בבימויו של דייויד לינץ'. באזור יש מסלולים רגליים קצרים. מקום נחמד לפיקניק מחוץ לעיר.

כתבה: יעל רגב