תפריט עמוד

מידע מעשי לג'מייקה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לג'מייקה אינם זקוקים לאשרת כניסה.
לג'מייקה אין נציגות בישראל ולישראל אין נציגות בג'מייקה. נציגות ישראל בסנטו דומינגו שברפובליקה הדומיניקנית אמונה גם על ג'מייקה.


כתובת: PEDRO HENRIQUEZ URENA 80

טלפון: 1-809-9201500
 

איך להגיע
אין טיסות ישירות בין ישראל לג'מייקה. ניתן לטוס דרך יעדים שונים באירופה ובצפון אמריקה, רוב הטיסות עוברות בניו יורק או מיאמי שבחופה המזרחי של ארצות הברית.
אל ג'מייקה ניתן להגיע גם באמצעות סיורי שיט (קרוזים) מאורגנים מצפון אמריקה או ביאכטות פרטיות.


מתי כדאי להגיע
אפשר לנסוע לג'מייקה בכל עת בשנה, היות והטמפרטורות במדינה אינן משתנות בין עונה לעונה – תמיד חם. יש שתי עונות גשומות בין מאי ליוני ובין ספטמבר לנובמבר, אך הגשם קצר ואינו מפריע במיוחד לטיול. מומלץ להימנע מנסיעה בין יוני לספטמבר, תקופה המועדת לפגיעת הוריקנים. החודשים דצמבר עד אפריל נחשבים לעונת השיא בתיירות. מזג האוויר אידיאלי בעונה זו אך המחירים גבוהים יותר.


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכות תיירות
למועצת התיירות הג'מייקנית יש סניפים בקינגסטון ומונטגו ביי, וכן סניפים במיאמי, טורונטו, טוקיו וערים שונות באירופה. 
 

המשרד בקינגסטון
כתובת: 64 Knutsford Blvd
טלפון: 1-876-9299200

המשרד במונטגו ביי
כתובת: 18 Queens Drive
טלפון: 1-876-9524425
 


מטבע
המטבע הנהוג במדינה הוא דולר של ג'מייקה. אין צורך להצטייד בו מבעוד מועד, וניתן להגיע עם דולרים אמריקאים ולהחליפם במקום. בכל אזורי אתרי הנופש יש משרדי החלפת כספים ובנקים. אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי בינלאומיים וניתן להחליף המחאות נוסעים.


 

הפרש שעות
ג'מייקה מאחרת את שעון ישראל בשמונה שעות.


 

תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של ג'מייקה היא 1876.


 

תחבורה
טיסות פנים: על אף שג'מייקה הינה האי השלישי בגודלו בקריבים, היא קומפקטית למדי – פחות מחצי מגודלה של ישראל. אורך הנסיעה הממוצעת בין אתרי התיירות המרכזיים הוא כשעתיים וחצי, אך ניתן לקצר אותו למינימום בדרך האוויר: מקינגסטון למונטגו ביי או לנגריל – 35 דקות, מקינגסטון לפורט אנטוניו – 15 דקות, ממונטגו ביי לנגריל – 15 דקות, מנגריל לפורט אנטוניו – 45 דקות, וכן הלאה. Air Jamaica Express היא החברה המרכזית המפעילה טיסות פנים, ולצדה פועלות חברות התעופה Air Link ו-TimAir.
בנוסף לטיסות הפנים בין יעדים שונים יש אפשרות לצאת לטיסות נופיות קצרות.
תחבורה ציבורית: נסיעה באוטובוסים ובמיניבוסים המקומיים היא חוויה ג'מייקנית בלתי אמצעית ודרך זולה לנוע ברחבי המדינה, אך היא עלולה להיות מעייפת. לוח זמנים מסודר אינו בנמצא, והאוטובוס העמוס עד להתפקע מקפץ בדרכים עקלקלות ומתפתלות בין הרי המדינה. דרך מהירה יותר לנסוע בה היא באמצעות מכוניות המתפקדות כמוניות ליעדים ספציפיים, אותן ניתן לזהות על פי הסימון "PP” בלוחית הרישוי. גם מוניות אלו לא תמיד נוחות ועוצרות לנוסעים נוספים עד שהן מתמלאות.
תחבורה מיוחדת לתיירים: תחת השם JUTA מאוגדים שלל מכוניות, אוטובוסים ושאר כלי רכב המיועדים ספציפית לתיירים. אלו נוחים, מתוחזקים ומצוידים במיזוג אוויר, ונושאים לוחיות רישוי אדומות וסימון של מועצת התיירות. הנהגים מאושרים על ידי מועצת התיירות של ג'מייקה ומחויבים להשתתף בקורסים בנושאי תרבות, היסטוריה, חי וצומח של ג'מייקה.
השכרת רכב: ניתן לשכור מכוניות ואופנועים בערים הראשיות, אך הנהיגה במדינה אינה תמיד משימה קלה. כבישים רבים מפותלים ומשובשים, הנהגים המקומיים נוטים לעשות שימוש מוגבר בדוושת הגז ובצפצפה, ומראות של עזים, תרנגולות ופרות בכביש אינם דבר נדיר. כמו כן, בניגוד לישראל, הנהיגה היא בצד שמאל של הכביש.
המהירות המקסימלית היא חמישים קילומטר לשעה בשטחים בנויים ושמונים קילומטר לשעה בכביש הפתוח. השכרת רכב מוגבלת לנהגים שגילם 25 ומעלה, בהצגת רשיון נהיגה בינלאומי בנוסף לרשיון הנהיגה הישראלי. הנוסעים במושבים הקדמיים מחויבים לחגור חגורת בטיחות.

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
המטבח הג'מייקני הוא שילוב של העמים והתרבויות השונות שעברו וחיו בה, בתוספת חריף. בני הארוואק (Arawak), תושבי המקוריים של הארץ, הביאו למטבח המקומי את השימוש בשורש הקסווה המקומי. האירופאים תרמו בשר משומר, האפריקאים את היאם והבננות, וההודים הביאו את בשורת תבשילי הקארי. פירות טרופיים ומאכלי ים מצויים אף הם בשפע. מאכל נפוץ ואהוב על המקומיים הוא ג'רק (jerk) – בשר בתחמיץ חריף המבושל בגריל.
חובבי הקפה מוזמנים לרכוש את קפה בלו מאונטיין המשובח והמפורסם. כדאי לנסות גם את משקה הסקייג'וס (Skyjuice), העשוי קרח כתוש עם סירופ, וכמובן – מיצי פירות טריים.


פסטיבלים ואירועים

פברואר-אפריל > קרנבל ג'מייקה (Jamaica Carnival)
הקרנבל הג'מייקני הוא הגרסה הקאריבית לקרנבל ריו, עם מקצבי המוזיקה המקוריים של האי, הופעות חיות של מוזיקת סוקה וקליפסו, ריקודים סוערים ותחפושות גרנדיוזיות. הקרנבל נערך בכל חלקי האי, אך שיאו בתהלוכה הנערכת בסופו בקינגסטון הבירה.

יולי/אוגוסט > רגאיי סאמפסט (Reggae Sumfest)
פסטיבל הרגאיי הגדול במדינה נערך מדי שנה במונטגו ביי ומהווה הזדמנות ראשונה במעלה להתוודע לסצנה המוזיקלית המרתקת והשוקקת של ג'מייקה. במשך שבוע מופיעים השמות הגדולים של מוזיקת הרגאיי במדינה ובעולם בעיר. יותר מ-55 אלף איש מגיעים לרקוד בשמש החמה מול הים הקאריבי לצלילי המוזיקה הסוחפת. חוץ מהרגאיי המובטח בשם הפסטיבל, מופיעים אמני והרכבי היפ-הופ, R&B, ודאנסהול (ז'אנר מוזיקלי שנולד בג'מייקה, מהיר מהרגאיי וגדוש טקסטים מיניים).

אטרקציות ואתרים מומלצים

נגריל. גן עדן קאריבי | צילום: מריוס יסאיטיס

קינגסטון (Kingston)
בירת ג'מייקה נמצאת בדרום חלקו המזרחי של האי, והינה המרכז המסחרי, הפוליטי והתרבותי של המדינה. זוהי העיר דוברת האנגלית הגדולה בקאריבים, ובה אחד הנמלים הטבעיים הגדולים בעולם. העיר נוסדה ב-1692. ב-1907 נפגעה מרעידת אדמה קשה ונבנתה ברובה מחדש. העיר אינה יפה וחלקים ממנה מסוכנים וידועים לשמצה ברמת הפשיעה הגבוהה (הדאונטאון למשל), אך כמוקד תרבותי חשוב חבל לפסוח עליה כליל. מומלץ לתאם את ההגעה לעיר לתאריך בו מתקיים בה פסטיבל גדול, ובמיוחד לעת הקרנבל של ג'מייקה. קרנבל זה נערך לפני חג הפסחא (המתקיים בכמה אתרים נוספים במקביל, אך החגיגות הגדולות ביותר הן בבירה), המושך אליו המוני תיירים ומקומיים, הנוהרים לחגוג ולרקוד בין להקות הסוקה, רגאיי וקליפסו, והתחפושות הצבעוניות. עם זאת, היזהרו מהאזורים המועדים לפורענות בדרום ומערב העיר ובדאונטאון.
בצפון העיר נמצאת ניו קינגסטון (New Kingston), ובה שפע בתי מלון, מסעדות וברים. בניו קינגסטון נמצא גם האתר המרכזי בעיר, מוזיאון בוב מארלי (Bob Marley Museum), המוקדש לכוכב הגדול ביותר שצמח בג'מייקה. מארלי החל את דרכו המוזיקלית ברובע העני טרנצ'טאון שבעיר, והפך להיות שם נרדף למוזיקת הרגאיי שנולדה בג'מייקה. בין להיטיו הגדולים: No woman no cry, I shot the sheriff, ו-Buffalo Soldier. פרט לפעילותו המוזיקלית פעל מארלי למען איחוד האומה הג'מייקנית, ובשנות השבעים, לאחר שקינגסטון הפכה לזירת קרבות רחוב בין כנופיות משתוללות, אירגן קונצרט מוזיקלי למלחמה באלימות בדרכי שלום. על אף ניסיון התנקשות כיומיים לפני האירוע, התעקש מארלי להמשיך בתוכניתו, ובשיאו של הקונצרט הצליח להביא ללחיצת יד היסטורית בין מנהיגי שתי המפלגות היריבות במדינה. ב-1981 נפטר ממחלת הסרטן. מדי שנה מצוין יום הולדתו, החל ב-6 בפברואר, כיום בוב מארלי במדינה כולה. המוזיאון לזכרו שוכן בביתו הישן בעיר, בו ניתן לראות את חורי הקליעים מניסיון ההתנקשות ההוא.
בהמשך הרחוב נמצאים הגנים הבוטניים המלכותיים (Royal Botanic Gardens, מוכרים גם בשם Hope Gardens). בגנים גדלים שלל מיני צמחים אקזוטיים לצד מיני עצים אנדמיים לג'מייקה. במקום שוכנים גן חיות וחממת סחלבים.
בעיר כדאי לבקר גם בגלריה הלאומית (National Gallery), המציגה יצירות של אמנים ג'מייקנים.
מקינגסטון ניתן לצאת לביקור בספניש טאון (Spanish Town), בירתה הקודמת של ג'מייקה, שנוסדה ב-1534.בנייניה המקוריים מאותה תקופה נהרסו בפלישה הבריטית לעיר ב-1655 וברעידת אדמה ב-1692, אך עדיין אפשר לחוש בה בהשפעות ספרדיות קולוניאליות. כדאי לבקר בקתדרלה האנגליקנית , בגשר הברזל העתיק, בכיכר העיר ובארכיטקטורה הגרגוריאנית המקומית.
מצפון-מזרח לקינגסטאון נמצאים ההרים הכחולים ובהם מסלולי הליכה רבים. שמם ניתן להם בזכות הערפל הפוקד אותם תדיר ומקנה להם גוון כחלחל. כיום מוכרז האזור כפארק לאומי (Blue Mountain and John Crow Mountain National Park), ששטחו מהווה כשישה אחוזים משטחה של ג'מייקה. גדלים בו צמחים אנדמיים רבים למדינה, וחיים בו שלל מיני עופות וכן אחד הפרפרים הגדולים בעולם. פרט למסלולי ההליכה והנופים המרהיבים, מציע האזור את הקפה המפורסם במדינה, הקרוי על שמו (Blue Mountains Coffee).


 מונטגו ביי (Montego Bay)
מונטגו ביי, שבצפון-מערב המדינה, היא העיר השנייה בגודלה בג'מייקה. עבור מרבית התיירים מונטגו ביי היא נקודת המפגש הראשונה עם המדינה הקאריבית הקטנה – הן דרך שדה התעופה הבינלאומי (North Shore Airport) השוכן במקום, והן דרך הנמל העמוס והשוקק. חלק גדול מהמגיעים אינם ממהרים לעזוב, ונשארים באתרי הנופש הרבים בעיר. מגוון אתרי הנופש מבטיח שתמצאו מקום לכל כיס, מאתרים זולים המיועדים לתרמילאים ועד אתרי נופש יוקרתיים ברמת חמישה כוכבים. לרשות הנופשים עומד שפע רב של מסעדות, חיי לילה, שווקים, חופים, חנויות, סיורים מאורגנים, מסלולי גולף, פעילויות ספורט ימי וסוחרי הסמים הבלתי נמנעים. היחידה שנפקדת מההיצע העצום היא התחושה שהגעתם לג'מייקה האותנטית.
גם במונטגו ביי לא נזנח האייקון הלאומי בוב מארלי, שמונצח במונטגו ביי בתיאטרון המציג סרט על חייו וכן מכיל חנות מזכרות ענקית, תחת השם "חוויית בוב מארלי" (Bob Marley Experience). לאתנחתא מהנופש בחופים, בקרו ב-Greenwood Great House, בית אחוזה בן יותר ממאתיים שנה שהשתמר להפליא, המלא בציורים, עתיקות ורהיטים מהמאה ה-19. בית מעניין נוסף הוא Rose Hall Great House, ששימש ביתה של אנני פאלמר, "המכשפה הלבנה" שקוללה בידי עבדים בהם התעללה. הבית שוכן בלב אחוזת מטעים גדולה לשעבר, הכוללת כיום גם בתי מלון, וילות ומסלולי גולף.
בין רביצה בחוף ובברים לקניות תוכלו לצאת לסיורים שונים במונטגו ביי ובאזור: סיורי רכיבה על סוסים, שיט בסירה בים, שיט על גבי רפסודה בנהר המתפתל ביער ירוק באזור Marthe Brae, צלילה, נסיעה ברכבי שטח, רפטינג, רכיבה על אופניים ועוד. אפשר לצאת לביקור בעיר ההיסטורית פלמות' (Falmouth) שממזרח למונטגו ביי, בה השתמרו בתי אחוזה אלגנטיים מהמאה ה-19; או בגוד הופ (Good Hope , "התקווה הטובה"), אחוזה יפה בסגנון גרגוריאני, שבה יוצר סוכר. בעל האחוזה היה גם בעל המספר הרב ביותר של עבדים בג'מייקה, אך עם הזמן הפכה האחוזה לכפר שתמך בעובדיו לאחר שחרורם מעבדות. אפשר להרחיק למחוז קוקפיט (Cockpit County), אזור גבעות אבן גיר ובו ציפורים רבות, שלל צמחים וחיות, תצורות גיאולוגיות ועוד. באזור זה אפשר לבקר בפארק מערות ווינדזור (Windsor Caves), מקום משכנה של אוכלוסיית עטלפים גדולה. אטרקציה יקרה יותר היא טיסות נופיות מעל ערוצי הגיר התלולים המרשימים של המחוז.
כדי לפקוד את האטרקציה הגדולה ביותר של מונטגו ביי, תצטרכו לתכנן את תאריך נסיעתכם אליה. מדי קיץ מתקיים בעיר פסטיבל הרגאיי הגדול במדינה, רגאיי סאמפסט (Reggae Sumfest), המהווה הזדמנות פז לטעום מסוגי המוזיקה המשובחת שהתפתחו באי – מרגאיי ועד דאנסהול.


 נגריל (Negril)
נגריל, בקצה המערבי של ג'מייקה, הפכה בשנות השישים והשבעים ליעד המועדף על ידי היפים וילדי פרחים, שבאו בהמוניהם לחופיה היפהפיים. בעשורים הבאים נגריל הלכה והתפתחה במהירות כיעד תיירותי אהוב ואלטרנטיבה נינוחה יותר למונטגו ביי. על אף שגם בה יש אתרי נופש רבים, מסעדות ותיירים, התחושה הרבה יותר שלווה, משוחררת ורוגעת, ופחות תיירותית ממונטגו ביי. החופים נפלאים, השקיעות עוצרות נשימה, אתרי הצלילה טובים יותר מכל מקום אחר בג'מייקה, פעילויות ספורט ימי מוצעות בשפע, מוזיקת רגאיי ממסטלת נישאת באוויר בלילות והמקומיים החייכנים מפעילים דוכני מזון ומוכרים חפצי אמנות בעבודת יד ממש על החוף. גן עדן קאריבי. כל מה שצריך הוא רק להתמסר לכיף ולשמש, ולחכות להצגה המופלאה של כדור השמש הבוער בסוף היום.
אומנם כל החופים יפים, אך שניים מוצלחים במיוחד הם חוף שבעת המייל (Seven Mile Beach) ו"המפרץ המגואל בדם" (Bloody Bay). שמו הנוראי הוא זכר לתקופה האיומה בה הובאו למפרץ גופותיהם של לווייתנים שניצודו, ועם חיתוך בשרם הפכו המים לאדומים מדם. כיום אין זכר לימים הרחוקים הללו, המים תכולים וצלולים והחול לבן ורך. "הקפה של ריק" (Rick`s Café) הוא הבר הפופולרי ביותר בנגריל, במיוחד לצפייה בשקיעה. חוץ מהאוכל, המשקאות והנוף הנהדר, מציע בית הקפה מוזיקת רגאיי מדי יום וצוקים נישאים מעל הים שמהם יכולים עזי הנפש לנתר אל המים.
אם מאסתם בחופים, צאו לטייל בטבע מסביב. מפלי מייפילד (Mayfield Falls) הם אתר ירוק ונעים לפיקניק וקמפינג. במקום ניתן ליהנות מג'קוזי טבעי, נופים יפים, ריקודים מקומיים, אוכל ג'מייקני אותנטי ומקפיצת צוקים היישר לתוך המים. במרחק קצר מהעיר שוכנת שמורת רויאל פאלם (Royal Palm Reserve). בשמורה גדלים 114 מיני צמחים ובהם הדקל המלכותי על שמו היא נקראת, וביניהם מתגוררים בעלי חיים רבים, בהם מגוון סוגי ציפורים, פרפרים ונחשים. במקום יש מוזיאון קטן על החי והצומח בשמורה, ביצות, מסלולי הליכה, ופעילויות צפרות, רכיבה על סוסים, דיג ומדיטציה. 

הרי בלופילדס (Bluefields Mountain) שוכנים במרחק של כשעה מנגריל ומונטגו ביי ומזמנים שלל מסלולי הליכה בנופי הרים, יערות, מנגרובים, מטעים וחופים. פרפרים בשלל גוונים ושפע בעלי כנף משלימים את התמונה הפסטורלית.


 אוצ'ו ריוס (Ocho Rios)
אוצ'ו ריוס, המכונה בחיבה "אוצ'י" (Ochi), שוכנת כמאה קילומטר ממזרח למונטגו ביי, קצת פחות משעתיים נסיעה. זהו אולי היעד החביב ביותר בג'מייקה על אוניות קרוז, אבל אל תתנו לכמויות התיירים הגדולות להרתיע אתכם מביקור במקום. לאוצ'ו ריוס יש הרבה יותר להציע מסדרת חופים יפה, חיי לילה ומסעדות שאפשר למצוא גם במקומות אחרים באי.
האתר המפורסם ביותר בסביבה הוא מפל דאנס ריבר (Dunns River Falls). הוא זכה לתהילת עולם כשכיכב באחת הסצנות בסרט "קוקטייל" עם טום קרוז הצעיר ובסרט ג'יימס בונד הראשון (ד"ר נו), אבל כמות המבקרים העצומה במקום מוכיחה שיופיו של המפל אינו זקוק להוליווד כדי למשוך צופים. המפל היפה צונח מגובה של כ-180 מטר על גבי מדרגות אבן ויוצר סדרת מפלים ובריכות בינות לצמחיית יער גשם סבוכה, ובסופה ממשיך וזורם עד לחוף זהוב. אפשר לטפס על גבי המדרגות עד לראש המפל, לשכשך במים המרעננים ולשוט בהם על גבי אבוב. אתר טבע נוסף באזור אוצ'ו ריוס הוא ערוץ פרן (Fern Gully), שנקרא על שום מאות מיני השרכים הגדלים בו. העיר אוצ'ו ריוס עצמה ידועה כ"עיר הגנים" של ג'מייקה, ובה גינות ושטחים ירוקים רבים. ביניהם תמצאו את הגנים הבוטניים היפים של פארק שו (Shaw Park Botanical Gardens).
לא רחוק מהמפלים נמצא מפרצון הדולפינים (Dolphins Cove), בו ניתן לשחות, ללטף ולשחק עם היצורים המקסימים. כשמתעייפים אפשר לנוח על חול המפרץ הלבן וליהנות ממוזיקה מקומית, ואחרי מנוחה קצרה לצאת להליכה בג'ונגל הסמוך. מאוצ'ו ריוס ניתן לצאת אל ניין מייל (Nine Mile), כפר קטן בו נולדה ונקברה האישיות המפורסמת ביותר בתרבותה של ג'מייקה – המוזיקאי וכוכב הרגאיי המהולל בוב מארלי. הביקור כולל את בית ילדותו הצנוע ואת המאוזוליאום משיש איטלקי שחור. תשורות קטנות בדמות פרחים, נרות וכלים לעישון מריחואנה סובבים את הקבר, ועל הקירות מצוירים מלאכים שחורים ותלויות תמונות של קדושי הפנתיאון הראסטפאריאני: הקיסר האתיופי היילה סלאסי, מרטין לותר קינג, מלקולם אקס ומרקוס גארווי.
באוצ'וס ריוס תוכלו למצוא כפרי ושווקי מלאכות יד, בהם ניתן לרכוש מתנות ומזכרות מהטיול – עבודות גילוף עץ, תכשיטים, בדים ועוד. צד אחר של האמנות המקומית תוכלו לראות בגלריית וואסי (Wassi Art Pottery). זהו סטודיו המתמחה בעבודות קדרות המעוטרות בציורים צבעוניים, הכל בעבודת יד.
אחד החופים המפורסמים באזור לא נמצא בעיר עצמה כי אם במרחק עשרים דקות נסיעה ממערב לה, בעיירה אורקבסה (Oracabessa). זהו חוף ג'יימס בונד (James Bond Beach), שנקרא כמובן על שם 007 המפורסם. מה הקשר בין המרגל הבריטי הצונן לג'מייקה הקאריבית? ד"ר נו, הסרט הראשון בסדרת ג'יימס בונד, צולם בחלקו בג'מייקה ובאזור זה ממש, וממציאו, הסופר איאן פלמינג, התגורר בעבר לא רחוק מהחוף, בבית המכונה עד היום "גולדן איי". אם עייפתם ממנוחה בטלה, שלל פעילויות מחכות לכם – צלילה, רכיבה על סוסים, שחיית שנורקלים, אבובים, גלישת רוח, שיט, רפטינג, סיורים מאורגנים לאחוזות מטעים ועוד.


 פורט אנטוניו (Port Antonio)
פורט אנטוניו שוכנת בחופו הצפוני של מזרח האי. החופים בה צרים יותר, וההרים והגבעות המכוסים צמחייה טרופית בגוון ירוק עז צונחים ממש אל המים הכחולים ויוצרים נופים נפלאים ושובי לב. קשה להחליט האם לבלות בבהייה ממושכת במפרצים התכולים באתרי הנופש המפתים, בהליכה במסלולים המתפתלים בהרים ובעמקים, בגלישה על פני הגלים הנהדרים או בניסיון לדוג את ארוחת הערב מתוך הים השופע דגה.
הלגונה הכחולה (Blue Lagoon) נראית כהתגשמות הפנטזיה על חוף טרופי – הים כמו שולח זרוע ארוכה בכחול עמוק המחובקת על ידי זרועות מוריקות המעוטרות שוליים של חול זהוב. המים עמוקים במיוחד, מעין מציע את מימיו הקרירים לרחצה ושפע פעילויות ספורט ימיים מזמינות את המבקרים לקפוץ פנימה. חוף פופולרי נוסף נמצא בלונג ביי (Long Bay) הסמוכה, חביבת התרמילאים.
אפשר לצאת מהעיר לשיט על גבי רפסודת במבוק בנהר ריו גרנדה (Rio Grande), או לביקור במפלי ריץ' (Reach Falls) היפים. 


 החוף הדרומי
בטרז'ר ביץ' (Treasure Beach; "חוף האוצר") לא תמצאו תיבת עץ כבדה מלאה מטבעות, יהלומים ושלל גנוב שהחביאו פיראטים, אבל הנוף והשלווה שווים זהב. המפרצים עטורי חול כהה ושוניות אלמוגים יפות, וניתן לבלות שעות בצפייה בדייגים המקומיים ובנשים המוכרות פירות וירקות, וליהנות מהשקט האינסופי.
ממזרח נמצאת נקודת תצפית יפהפייה המכונה "זינוק האוהבים" (Lover`s Leap). האגדה מספרת על שני עבדים שהתאהבו זה בזה וביקשו את רשות אדונם להינשא. הוא סירב, והחליט למכור את הנערה לבעל אחוזה אחר. משראו האוהבים שאינם יכולים להיות ביחד השליכו את עצמם מראש הצוק, המתנשא לגובה של יותר מ-500 מטר מעל הים התכול. מהתצפית ומהמגדלור הסמוך נשקף נוף נהדר של הים הקאריבי.
מטרז'ר ביץ' יוצא מיניבוס מזרחה אל הכפר אליגטור פונד (Alligator Pond). כאן משתרע חוף הדייג הארוך במדינה, שעל אף שמו לא חי בו ולו קרוקודיל אחד. ככפר דייגים עסוק, זהו מקום מומלץ לסעודת דגים ופירות ים, במיוחד במסעדה הוותיקה "אוצ'י הקטנה" (Little Ochi). כדאי לפקוד את שוק הדגים בו נמכרת התוצרת המקומית.
ומה טוב יותר מלהוריד את הארוחה עם כוסית רום? אחוזת אפלטון (Appleton Estate) החלה לייצר רום מצוין כבר במאה ה-18, ומזמינה את המבקרים לסיור בתהליך הייצור, כולל טעימות.